Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 4 Ψήφοι

Neon Genesis Evangelion

• Please log in to reply
723 replies to this topic

#391 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2008 - 00:58

Καλά ,τόση ώρα αναλύετε το άν πρέπει να δει κανείς ένα anime ,και εάν ναι πότε και πως πρέπει να το δει ; Δείτε το και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα . Ούτε οδηγοί σας χρειάζονται ούτε άνθρωποι που θα σας ανοίξουν τα μάτια . Αμα σας αρέσει σας άρεσε κα ιδεν χρειάζετε να δείτε άλλα για να καταλάβετε αν είναι καλό ή όχι . Είναι σα να λέμε ότι πρέπει να δείτε όλες τις ταινίες του Uwe Boll για να εκτιμήσετε το "Νονό " του Κόπολα . Ε, μή λέμε και ότι θέλουμε.

EDIT
Καλά , δεν πιστεύω αυτό που συμβαίνει. Τώρα είδα το ποστ του MLN .Eχουμε και οι δύο φέρει σχεδόν το ίδιο παράδειγμα ! LOL

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από zade: 17 Οκτώβριος 2008 - 01:28

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Δημοσιευμένη  εικόνα
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#392 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2008 - 09:22

παντως ειναι απιστευτα ενοχλητικο να βλεπεις μερικους που εχουν δει μονο τα 2 πρωτα επισοδια της σειρας,η δεν μπορουν να καταλαβουν τι στο διαολο λεει αυτο το anime να λενε "ενα ακομα mecha ,αδιαφορο".... γιατι μου εχει τυχει,και εφαγαν επικο βρισιμο :P

σε αυτο συμφωνω και εγω

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#393 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2008 - 11:17

Έτσι είναι τα περισσότερα ανιμέ.
Ή ξεκινάνε χαλαρά και αγριεύουν αργότερα (σπάνιο) ή ξεκινάνε δυναμικά και ξεθυμένουν αργότερα (συνηθισμένο)
Το Neon Genesis είχε πολλά σκαμπανεβάσματα που μου αρέσανε τρελά.

#394 moonheart

moonheart

FUTO-itria

• Members
  • 244 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2008 - 13:08

No, I'm telling them to watch a loooooooot of anime, just to watch this one :)

κυριε roriconfan
εχω δει οσα επεισοδια Naruto, One Piece, Bleach εχουν βγει καθως επισης ολο το Death Note και ολες τις σειρες Gundam.... γενικα εχω δει πολλα anime! ααα εχω δει κ ολα τα Pokemon και την Sailormoon φυσικα... γενικα ειμαι παλια καραβανα στον χωρο... κατα την γνωμη σου δηλαδη ειμαι αρκετα ωριμη για να χωνεψω τα βαθυστοχαστα νοηματα του NGE.... ? εγω παντως βασει αυτων που γραφεις και των πολλων σειρων που εχω δει νομιζω οτι μπορω πια να το αρχισω.
Δημοσιευμένη  εικόνα
f*ck medicine. I want to be a ninja.

#395 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2.801 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2008 - 13:15

κυριε roriconfan
εχω δει οσα επεισοδια Naruto, One Piece, Bleach εχουν βγει καθως επισης ολο το Death Note και ολες τις σειρες Gundam.... γενικα εχω δει πολλα anime! ααα εχω δει κ ολα τα Pokemon και την Sailormoon φυσικα... γενικα ειμαι παλια καραβανα στον χωρο... κατα την γνωμη σου δηλαδη ειμαι αρκετα ωριμη για να χωνεψω τα βαθυστοχαστα νοηματα του NGE.... ? εγω παντως βασει αυτων που γραφεις και των πολλων σειρων που εχω δει νομιζω οτι μπορω πια να το αρχισω.

Δες το γιατί αμα το βασανίζεις μπορεί στο τέλος να μην σου αρέσει, ήταν η δεύτερη σειρά που τέλειωσα με πρώτη το love hina και μου φάνηκε μια χαρά σαν σειρά, ειδικά το τέλος [+_+].
rsrGbGx.gif

#396 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2008 - 20:57

Εγώ συμφωνώ με τον Ρόρικον εφόσον σκέφτεται έτσι:

Συνήθως χρειάζεται να δεις πρώτα έναν αξιοπρεπή αριθμό άνιμε για να εκτιμήσεις το ΕνΤζιΗ, όχι για να το καταλάβεις.

Όπως συνήθως χρειάζεται να έχεις δει αρκετές κωμωδίες για να εκτιμήσεις το ΑζουΝτάη, το Κρόμαρτι και άλλα ακόμα πιο καμένα.

HnH5aB0.jpg

#397 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2009 - 12:50

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα φάω παρατεταμένο βρίσιμο:congrats:, είπα να πω την άποψη μου για τη σειρά. Και όπως προφανώς καταλάβατε, δεν μου άρεσε. Να επισημάνω, ότι δεν θεωρώ ότι δεν είναι καλή (αν και πιστεύω υπερεκτιμημένη), απλά εμένα δεν μου άρεσε.

Καταρχάς, δεν μου άρεσε που όλοι οι χαρακτήρες είχαν ψυχολογικά προβλήματα. Γενικά επικρατούσε τέτοιο ψυχοπλακωτικό και φαταλιστικό κλίμα που παραλίγο να πάθω κατάθλιψη. Αν και αρκετά ενδιαφέρουσα η ιδέα των
Spoiler:

Δεν με εκφράζει κάτι τέτοιο. Το βρώμικο που γίνεται καθαρό. Το μαύρο που γίνεται άσπρο. Υπάρχει και το γκρι. Η μαγκιά είναι να καταφέρεις σταδιακά να φτάσεις στο άσπρο χωρίς να χρειαστεί να
Spoiler:
Επίσης η ιδέα
Spoiler:

Οπότε τι να πω. Αν την είχα δει στα 16 μου, που ούτε Asimov είχα διαβάσει ούτε είχα δει όσα έχω δει, ίσως να την είχα θεωρήσει κι εγώ αριστούργημα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#398 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

*Don't be like me*

• Banned
  • 734 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2009 - 13:03

κυριε roriconfan

*να σου πω εγω εκμερους του rori (που μαλλον δεν εχει διαβασει ακομα το thread)Οτι οχι δεν εισαι...*

Ο roriconfan δεν αναφερετε σε αριθμο επισοδειων(Βλεπε Ολο το Naruto που ειναι και εγω δεν ξερω ποσα epi. και μετα μπορεις να κατανοησεις NGE!)αλλα σε αριθμο σειρων.Λεει απλα οτι πρεπει να εχεις περασει αρκετο καιρο βλεποντας και καταλαβενοντας μερικες σειρες....
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:

#399 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2009 - 13:13

@Nighteyes, ο σκοπός της σειράς ήταν να έχει χαρακτήρες με ψυχολογικά.

Spoiler:

#400 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2009 - 13:46

δεν νομίζω πώς αυτός ήταν ο σκοπός ...........
αλλά με δεδομένου της ηλικίας των πρωταγωνιστών των δυσάρεστων εμπειριών και με αυτά που μπλέξαν, μια 100% φυσιολογική ζωή εκ των πραγμάτων θα ήταν μη ρεαλιστική.

@Nighteyes οι καλές ιδέες πάντα ανακυκλώνονται, το θέμα είναι ο τρόπος που παρουσιάζονται κάθε φορά ΧDDDD
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#401 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2009 - 15:08

Spoiler:

Θα συμφωνήσω με τον noname ότι ο σκοπός δεν νομίζω ότι ήταν αυτός. Προσωπικά νομίζω ότι 'προέκυψε' από τις εμπειρίες του σκηνοθέτη.(Όσοι δεν γνωρίζετε, ψάξτε το.) Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ότι δεν υπήρχε ούτε ένας χαρακτήρας που να μην έχει ψυχολογικά προβλήματα. Και γενικά αισιοδοξία από πουθενά. "Όλα Μαύρα"(Μόνο που το τραγούδι μου άρεσε.:hahaha:)

Δε διαφωνώ μ' αυτά που έχω τονίσει μέσα στο spoiler tag σου, ούτε είπα ότι το τέλος δεν μου άρεσε. Όλη η σειρά δεν μου άρεσε.

Όσον αφορά αυτό που ανέφερα περί χρωμάτων:hahaha:, ίσως να ήθελε περαιτέρω επεξήγηση. Εννοώ αυτό ακριβώς που είπες ότι
Spoiler:

Προσωπικά αυτό το βρίσκω δειλό. Είναι πολύ πιο δύσκολο να διορθώσεις κάτι από το να το ξαναρχίσεις από την αρχή. Και το ηθικό δίδαγμα που λαμβάνω εγώ από τη σειρά είναι αυτό. Κάτι τέτοιο σε πιο ήπιο βαθμό συνέβη και στο
Spoiler:
αλλά εκεί δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα γιατί ούτε κατάθλιψη έπαθα ούτε προσπάθησαν να 'περάσουν' διάφορα φιλοσοφικά μηνύματα.

Όσον αφορά τον Asimov, δεν ανέφερα επίσης πουθενά κάτι τέτοιο. Για μένα μίλησα. Φυσικά και κάποιες ιδέες ανακυκλώνονται. Απλά αν υπήρχε μια περίπτωση να με εντυπωσιάσει το τέλος της, χάθηκε.

Edit
Σε όσους άρεσε το NGE πιστεύω ότι θα τους αρέσουν τα βιβλία Elric του Moorcock, όπως και το αντίστροφο. Και στις δύο περιπτώσεις ένιωσα ακριβώς το ίδιο.(Το αρχικό saga αποτελείται από 6 βιβλία. Δεν είναι μεγάλα όμως.)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Nighteyes: 13 Ιανουάριος 2009 - 15:46

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#402 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2009 - 15:52

Nighteyes το τέλος είναι ουσιαστικά στην ταινία (που είναι κατα κάποιο τρόπο παράλληλη με τα 2 τελευταία επεισόδια ) και έχει πολλές διαφορές από το τέλος του wolf's rain ^^
Spoiler:
...

κατά τα άλλα περί ορέξεων ........ XDDDDDD
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#403 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2009 - 16:09

Φυσικά και δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Απλά ήθελα να δώσω ένα παράδειγμα
Spoiler:
που δεν με ενόχλησε.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#404 kelborn3

kelborn3

Toki

• Members
  • 2.054 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2009 - 16:33

παντως ειναι απιστευτα ενοχλητικο να βλεπεις μερικους που εχουν δει μονο τα 2 πρωτα επισοδια της σειρας,η δεν μπορουν να καταλαβουν τι στο διαολο λεει αυτο το anime να λενε "ενα ακομα mecha ,αδιαφορο".... γιατι μου εχει τυχει,και εφαγαν επικο βρισιμο :P

Σε αυτο 8α συμφωσησω και εγω 1000%.Στην αρχη οτνα ο ριν μου ειχε πει να το δω του ειχα πει ασε με μορε να δω 1 εμο μεκα ανιμε..αλλη δουλεια δεν ειχα και μετα εφαγα τετοιο κολλημα..Πραγματικα δε προκειται ποτε να ξανακρινω κατι επιπολαια ειδικα με μεκα η σειρα μετραει πραγματικα

Δημοσιευμένη  εικόνα

#405 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιανουάριος 2009 - 18:16

Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα φάω παρατεταμένο βρίσιμο:congrats:, είπα να πω την άποψη μου για τη σειρά. Και όπως προφανώς καταλάβατε, δεν μου άρεσε. Να επισημάνω, ότι δεν θεωρώ ότι δεν είναι καλή (αν και πιστεύω υπερεκτιμημένη), απλά εμένα δεν μου άρεσε.

Καταρχάς, δεν μου άρεσε που όλοι οι χαρακτήρες είχαν ψυχολογικά προβλήματα. Γενικά επικρατούσε τέτοιο ψυχοπλακωτικό και φαταλιστικό κλίμα που παραλίγο να πάθω κατάθλιψη. Αν και αρκετά ενδιαφέρουσα η ιδέα των

Spoiler:

Δεν με εκφράζει κάτι τέτοιο. Το βρώμικο που γίνεται καθαρό. Το μαύρο που γίνεται άσπρο. Υπάρχει και το γκρι. Η μαγκιά είναι να καταφέρεις σταδιακά να φτάσεις στο άσπρο χωρίς να χρειαστεί να
Spoiler:
Επίσης η ιδέα
Spoiler:

Οπότε τι να πω. Αν την είχα δει στα 16 μου, που ούτε Asimov είχα διαβάσει ούτε είχα δει όσα έχω δει, ίσως να την είχα θεωρήσει κι εγώ αριστούργημα.

Οι χαρακτηρες ομως δεν ειχαν ψυχολογικα προβληματα απο μονοι τους... Ζουσαν σε εναν κοσμο οπου, σε ενα μετα-αποκαλυπτικο τοπιο, η προηγουμενη γενια ειχε αναγκαστει να αποκλειστει, ουσιαστικα, σε καταφυγια, και να υποφερει πολλες απωλειες. Η επιβιωση σε εναν τετοιο κοσμο, και με τους ενηλικες να φερουν ακομα το τραυμα της καταστροφης, σιγουρα δεν ειναι και ευνοικες συνθηκες.

Απο την αλλη, τιθεται και το ενδιαφερον ζητημα, οτι η κοινωνια "κληρονομει" τα προβληματα που της δημιουργησε η συλλογικη εμπειρια, στα παιδια της. Και ειναι σκοπιμο, να αναρωτηθει κανεις αν και η δικια μας γενια φερει στον ψυχισμο της τα προβληματα της προηγουμενης.

Ο ψυχολογικος κοσμος των χαρακτηρων, η νοοτροπια τους, ενω ειναι προβληματικος για τα δεδομενα που εχουμε μπροστα μας, δεν θα ηταν τοσο ακραιος για μια γενια με τοσο φριχτες εμπειριες. Και αντιστοιχως, και ο σημερινος ψυχισμος του ανθρωπου θα θεωρουνταν παθολογικος απο μια γενια που μεγαλωσε σε καλυτερο περιβαλλον.

Δηλαδη, θελω να καταληξω οτι ισως, απλα, στο NGE αποσαφηνιζεται, οτι η καθε κοινωνια μεταφερει την ψυχολογικη ανεπαρκεια που της δημιουργουν τα συλλογικα της βιωματα, οριζοντας την ως κατι φυσιολογικο.
Το οποιο ειναι πολυ βαθια τροφη για σκεψη:)

Επισης, να αναφερθει οτι
Spoiler:

Γενικα, δεν μπορω να πω οτι το ολο το θεμα των Angels μου θυμισε, προσωπικα, Asimov.
Οσον αφορα τη μεταφυσικη* του NGE, θα παρεπεμπα μαλλον σε ποιηση οπως Paradise Lost (Milton) και διαφορα εργα του W. Blake. Δεν θεωρω τυχαιο, εξαλλου, οτι η οντοτητα των αγγελων, με διαφορετικο νοημα, ειναι παρουσα και στα δυο παραπανω.
Τα υπολοιπα παραπαεμπουν σε μεγαλο βαθμο σε Freud και Jung.

Spoiler: *

Δημοσιευμένη  εικόνα