Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Neon Genesis Evangelion

• Please log in to reply
723 replies to this topic

#361 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 08 October 2008 - 09:27

Εγώ πάντως δεν ξέρω κατά πόσο θα έβλεπα την υπερ-κορυφαία συνέχεια, αν δεν υπήρχαν τα κορυφαία πρώτα επεισόδια xD

#362 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 08 October 2008 - 09:39

Δηλαδή αν ξεκινούσε κατευθείαν η σειρά με mind fuck και ήταν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο έτσι, θα σας άρεζε περισσότερο; Τους όρους ΚΟΡΥΦΩΣΗ και ΧΑΛΑΡΩΣΗ δεν τους ξέρετε; Όχι, ήταν μια χαρά ως έχει, με τα κωμικά του και τα κλισέ του να σε παραπλανούνε να νομίζεις ότι είναι μια από τα ίδια και μετά ΜΠΑΜ να ψάχνεσαι.

#363 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 08 October 2008 - 09:53

εγω απο το πρωτο κιολας ep κωλησα με αυτη τη σειρα και καταλαβα οτι δεν ειναι αλλο ενα mecha shonen,δεν καταλαβαινω γιατι πολλοι λετε οτι τα πρωτα επισοδια δεν ηταν ωραια η ψυχολογια των ηρωων,ειδικα του shinji φανηκε απο αυτα τα επισοδια.8ημαστε τα επισοδια 3-4?απο τα πρωτα δυο δεν φανηκε η σχεση που ειχαν πατερας-γιος?

συμφωνω απολυτα με τον προλαλησαντα roricofan στο παραπανω post ,δεν μπορει αυτη η σειρα να ειχε ολλα της τα επισοδια σαν το 25-26 η το 16 που προσωπικα ειναι το αγαπημενο μου η το end of eva που ειναι ολλα αριστουργηματα,πρεπει να αρχισει πιο ηρεμα η σειρα,αλλα ο σκηνο8ετης συνδυασε πολυ ωραια ενα σχετικα ηρεμο ξεκινημα με πολλα βασικα στοιχεια του χαρακτηρα των ηρωων και καταφερε να τους δωσει απο τα πρωτα κιολας επισοδια το αναλογο βα8ος

qzMHWHd.png

#364 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 posts

Posted 08 October 2008 - 10:01

Τα πρώτα επεισόδια ήταν τα καλύτερα … γνωρίζεις τους χαρακτήρες σιγά σιγά και προσπαθείς να καταλάβεις τι παίζει με NERV αγγέλους κτλ … υπάρχει αρκετή δράση και κωμικά στοιχεία οπότε βλέπονται ευχάριστα … και σιγά το fanservice που είχε η σειρά …
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#365 Albatross

Albatross

Gomu no Pirates member

• Members
  • 55 posts

Posted 08 October 2008 - 14:39

Συμφωνώ απόλυτα...Χωρίς τα πρώτα επεισόδεια δεν θα είχε ιδιαίτερο νόημα η σειρά. Παντου σ'αυτά υπάρχουν στοιχεία που σε βοηθούν να σκιαγραφήσεις τον χαρακτήρα κάθε ήρωα...απλά χωρίς αυτά δε θα ήταν ολοκληρωμένη. Κι ούτε τις τραβούσαν πολύ τις μάχες, για να πεις ότι ήταν χάσιμο χρόνου...καμια μάχη δεν κράτησε πάνω από 1 επεισόδειο.

[OFFTOPIC]
PS.: Είχα ακούσει ένα πρόβλημα για τα reps..εξακολουθεί; Εγω ακόμα δεν μπορώ να δώσω!
[/OFFTOPIC]
Posted Image

#366 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1,667 posts

Posted 08 October 2008 - 21:20

Πάντως εγώ αν είχε αρχίσει με τα ψυχολογικά από το πρώτο επεισόδιο δύσκολα θα την έβγαζα όλη τη σειρά... Αντίθετα μου άρεσε που οι χαρακτήρες στην αρχή παρουσιάζονταν συνηθισμένοι και μετά ξεδιπλώνονταν όλα τους τα ψυχολογικά προβλήματα και οι κρυφές πλευρές του χαρακτήρα τους.

Άσχετο, αλλά από αυτά που βλέπω εδώ, μάλλον είμαι η μόνη που συμπάθησα λίγο το Shinji, ε? :oo:

15fkk04.jpg

#367 Kurosaki_Angellust

Kurosaki_Angellust

Achieved Bankai

• Members
  • 254 posts

Posted 08 October 2008 - 23:15

Άσχετο, αλλά από αυτά που βλέπω εδώ, μάλλον είμαι η μόνη που συμπάθησα λίγο το Shinji, ε? :oo:

guys she's with the enemy attack!!

περα απο αυτο τον σιντζι μπορεις να τον δεις νορμαλ στο κανονικο ending και να τον μισησεις θανασιμα στο end.
Posted Image
Posted Image

#368 Ptomahawk

Ptomahawk

Σενιορ Ρεσερτσερ στα ΒeeTas

• Members
  • 701 posts

Posted 08 October 2008 - 23:18

Ακολοθεί η άποψή μου για την ΣΕΙΡΑ NGE.(μεγάλο κείμενο)

Spoiler:

Ακολουθεί η άποψή μου για την ταινία End Of Evangelion.
Η ταινία αποτελεί αυτό που θα έπρεπε να είναι τα 2 επεισόδια. Δίνονται απαντήσεις για τα όνειρα και τις καταπιεσμένες σκέψεις των χαρακτήρων(τα διάφορα οράματα). Μαθαίνουμε για την φύση της συνομωσίας και τα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί στο τέλος. Βλέπουμε το αντίκτιπο των αποφάσεων τους πρωταγωνιστή στον πραγματικό κόσμο. Ωστόσο ΚΑΙ η ταινία έχει ένα πρόβλημα. Δίνεται η εξήγηση και οι σκοποί που οδήγησαν σε αυτό το τέλος. Ωστόσο η εξήγηση που δίνεται για την ιδεολογία που οδήγησε τους συνομώτες σε αυτές τις πράξεις είναι τελείως ρηχή. Από μια σειρά που φλυάρισε για τις σκέψεις του πρωταγωνιστή επαναλαμβάνοντάς τες ανούσια για 40 συνολικά λεπτά, θα περιμένε κανείς να πάρει μια πιο πειστική απάντηση. Απόφασίζουν ότι θέλουν με αυτό τον τρόπο να αλλάξουν τον κόσμο και οι λογοι που τους οδήγησαν να πάρουν αυτές τις αποφάσεις ούτε καν αναφέρονται!! Απλώς λένε πως αυτή ήταν η ιδεολογία τους και ενώ έχει αναλυθεί γιατί Shinji διπλώνει 3 φορές το κωλόχαρτο στην τουαλέτα και όχι 4, οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την ιδεολογία αγνοούνται παντελώς!!!!

Εν τέλη τα τελευταία 2 επεισόδια θα μπορούσαν να ενωθούν με την ταινία και να δώσουν ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Αυτό που έλλειπε από την ταινία και είχε η σειρά ήταν η εξερεύνηση τους εσωτερικού κόσμου. Συνολικά την θεωρώ πολύ καλύτερη από τη σειρά.
Posted Image

#369 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 posts

Posted 08 October 2008 - 23:33

no u r not alone XD
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#370 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 09 October 2008 - 00:22

Ακολοθεί η άποψή μου για την ΣΕΙΡΑ NGE.(μεγάλο κείμενο)

Spoiler:

Ακολουθεί η άποψή μου για την ταινία End Of Evangelion.
Η ταινία αποτελεί αυτό που θα έπρεπε να είναι τα 2 επεισόδια. Δίνονται απαντήσεις για τα όνειρα και τις καταπιεσμένες σκέψεις των χαρακτήρων(τα διάφορα οράματα). Μαθαίνουμε για την φύση της συνομωσίας και τα μέσα που αυτή χρησιμοποιεί στο τέλος. Βλέπουμε το αντίκτιπο των αποφάσεων του πρωταγωνιστή στον πραγματικό κόσμο.

Εν τέλη τα τελευταία 2 επεισόδια θα μπορούσαν να ενωθούν με την ταινία και να δώσουν ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Αυτό που έλλειπε από την ταινία και είχε η σειρά ήταν η εξερεύνηση τους εσωτερικού κόσμου. Συνολικά την θεωρώ πολύ καλύτερη από τη σειρά.

At last someone who shares some of my thoughts.:congrats:

Αυτά που έκανα quote είναι exactly my thoughts και στέκομαι περισσότερο απ'όλα στην "σκηνοθεσία" ή αλλιώς υλοποίηση όπως είπε και ο Ptomahawk.

Δεν είπα πως τα πρώτα 12 επεισόδια ήταν εντελώς περιττά αλίμονο πρέπει κάπως να μάθεις και τους χαρακτήρες. Απλά πως η υλοποίηση-σκηνοθεσία τους ήταν τόσο μα τόσο αδύναμη, που ένας έξυπνος και καλός σκηνοθέτης θα κατάφερνε πάνω κάτω το ίδιο πράγμα με "μόλις" το πολύ 3-4 επεισόδια -οπότε επανέρχομαι στα ίδια-.
Δίνοντας δλδ περισσότερο βάση στην ψυχολογία (που είπατε πως είναι και σε κάποια επεισόδια στην αρχή και δε διαφωνώ πως έτσι μαθαίνεις τους χαρακτήρες) και το σενάριο, παρά στις ξερές και επαναλαμβανόμενες μάχες που σε τελική ξέρεις και το αποτέλεσμά τους.

Επίσης ανούσιες ατάκες των χαρακτήρων του τέστιν να το κουράζουν το θέμα με τα "mecha στοιχεία" για τα stats του evangelion και για το πως ανάβει η μηχανή κτλπ, οκ τα δέχομαι αλλά μόνο αν δεν επαναλαμβανόντουσαν συνέχεια σε τόσο απειρα επεισόδια. Όλα είναι θέμα σκηνοθεσίας, κι όχι δε δέχομαι πως έγινε καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα για μένα, ενώ όπως είπε κι o Ptomahawk ένας συνδυασμός των last episodes μαζί με το movie, μιλάμε πράγματι για ένα αριστουργηματικό αποτέλεσμα κι είναι καθαρά θέμα διαφοράς στην σκηνοθεσία και οφείλεται και στην κάλυψη αρκετών κενών που επιτέλους κλείνουν.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#371 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 10 October 2008 - 17:17

no u r not alone XD

και εγω τον συμπα8ισα παρα πολυ τον shinji και ακομα και μετα το end of eva αν και χαλαστηκα λιγο
Spoiler:
,παλι δε μου βγαινει να τον μισησω

qzMHWHd.png

#372 Noitora

Noitora

δεν αλλαζω τα stats μου:o

• Members
  • 43 posts

Posted 16 October 2008 - 18:36

παιδια αξιζει το anime αυτο?εχω ακουσει παρα πολλα,αλλα δεν εχω επιχειρησει να το δω,επειδη δεν με εντυπωσιασε απο τα amv's που εχω δει και απο το opening.

Posted Image

#373 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 16 October 2008 - 19:06

τι εννοεις αν αξιζει? δηλαδη προφανως εξαρταται απο το τι σαρεσει να βλεπεις,ολα ειναι θεμα γουστων...για μενα ειναι απο τα καλυτερα anime που υπαρχουν αλλα αν περιμενεις να δεις mecha καλυτερα αστο...

xbJ3b2w.jpeg

#374 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 16 October 2008 - 19:27

Σαν βετεράνος viewer το κατατάσσω στα τοπ 5 όλων των εποχών.
Αλλά είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι καινούριοι δε το βρίσκουν καλό γιατί χάνουν την μπάλα. Πρέπει να έχεις δει μπόλικα μέκα και μερικά τρελιάρικα για να το εκτιμήσεις κατάλληλα.

#375 sunday

sunday

Anime Elite

• Members
  • 1,087 posts

Posted 16 October 2008 - 19:33

Ανοιχτό μυαλό θέλει. Τίποτα άλλο.

Posted Image