Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Neon Genesis Evangelion

• Please log in to reply
723 replies to this topic

#346 MogDevil

MogDevil

Retro AnimeFan

• Members
  • 63 posts

Posted 07 October 2008 - 21:23

Ρε παιδια τη γηνετε εδω με το ΝGE πονεσε το κεφαλη μου μονο και μονο που διαβασα τα ποστς σας :blurah5::blurah5::blurah5:

ηδα τη σιρα μαζη με τη τενια the end of evangelion μονοκοπανια μου πιρε περιπου 7-8 ωρες μετα ημουν καπος εστση :blurah5::blurah5::blurah5: να πω οτη το ανιμε απλα τα σπαη
και δεν θεοριτε mecha(καθαρο) μου αρεσε τρελα η ιστορια το animation που για τη εποχη του μαμαη ακομα και σημερινα ανιμε ... σχεδιο ολα το ιδα 3 φορες μεχρι τορα και προσφατα ηδα και τη Reanimated ver(cam rip subbed by nerv τοτε ακομα ειχε αυτη τιν εκδοση ) τενια που ουσιαστηκα ηνε οι 4 προτοι ανγγελη...... τορα απλα περιμενω να δω και τη 2η τενια ......

EVA FTW

#347 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 07 October 2008 - 21:30

Μετά το NGE, φοβερή σειρά με μέκα ξεχωρίζω τα Zegapain και Tenget Toppa Guren Lagann. Δεν έχουν ούτε τα μισά τρελά του NGE αλλά είναι απολαυστικότατα. Κάτι άλλα που το παίζουνε δήθεν μου σοφιστικέ με μέκα (Rahxephon, Fahner in the Azure, Sousei no Aquarion) είναι μούφες.

#348 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 07 October 2008 - 21:38

Το λοιπόν...

Έλεγα (και ακόμα λέω) πως δε θα έβλεπα ποτέ αυτή τη σειρά. Απ'ότι ακούω η εγκεφαλοπάθεια (πως λέμε δισκοπάθεια) είναι σίγουρη. Η περιέργεια όμως σκότωσε τη γάτα και διάβασα ΟΛΟ το thread ανοίγοντας και spoilers. Η αλήθεια είναι πως το ενδιαφέρον μου κεντρίστηκε αρκετά ώστε να αρχίσω να σκέφτομαι να το δω. Δυστυχώς τώρα είμαι σε φάση απίστευτου σπασίματος, τρομερής τσαντίλας και γιγαντιαίας απογοήτευσης από το τέλος του Hellsing (=σίχαμα εις τον κύβο), οπότε ρωτώ:

Εάν ένα άτομο είναι στην κατάσταση που περιγράφω απάνω, να το δει, ή θα αποτελειωθεί, οπότε άσ'το για αργότερα, όταν θα σου περάσουνε τα νεύρα (τουτ'έστιν, σε καμιά δεκαετία);

Παρακαλώ απαντήστε με υπευθυνότητα! Μη κλειστώ σε ψυχιατρίο μετα!:oo:

Posted Image

#349 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 07 October 2008 - 21:50

Εάν ένα άτομο είναι στην κατάσταση που περιγράφω απάνω, να το δει, ή θα αποτελειωθεί, οπότε άσ'το για αργότερα, όταν θα σου περάσουνε τα νεύρα (τουτ'έστιν, σε καμιά δεκαετία);

Όταν έχεις νεύρα, ΔΕΝ βλέπεις Evangelion. Το τελευταίο πράγμα που θες αυτή τη στιγμή είναι να σε πιάσει ΚΑΙ κατάθλιψη. Δες το σε κάνα μήνα. :hahaha:

Νόμιζα ότι ο τοίχος ήταν το κοινωνικό σύστημα που μας χωρίζει σε κάστες.

LOLWUT?

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#350 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 07 October 2008 - 21:56

Domo Kenny, με έσωσες. :nod2:

Τα λέμε σε μια άλλη ζωή.
Spoiler:

Posted Image

#351 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 posts

Posted 07 October 2008 - 21:58

Το λοιπόν...

Έλεγα (και ακόμα λέω) πως δε θα έβλεπα ποτέ αυτή τη σειρά. Απ'ότι ακούω η εγκεφαλοπάθεια (πως λέμε δισκοπάθεια) είναι σίγουρη. Η περιέργεια όμως σκότωσε τη γάτα και διάβασα ΟΛΟ το thread ανοίγοντας και spoilers. Η αλήθεια είναι πως το ενδιαφέρον μου κεντρίστηκε αρκετά ώστε να αρχίσω να σκέφτομαι να το δω. Δυστυχώς τώρα είμαι σε φάση απίστευτου σπασίματος, τρομερής τσαντίλας και γιγαντιαίας απογοήτευσης από το τέλος του Hellsing (=σίχαμα εις τον κύβο), οπότε ρωτώ:

Παρακαλώ απαντήστε με υπευθυνότητα! Μη κλειστώ σε ψυχιατρίο μετα!:oo:

Δες το τώρα που γυρίζει XD έτσι και αλλιώς η μισή σειρά είναι αρκετά normal (για anime ) οπότε θα σου περάσουν τα νεύρα ώσπου να μπει στα καλά … Αν και άμα διάβασες όλο το θέμα για το nge … και μονοκοπανιά να δεις σειρά και ταινία καθαρή θα την βγάλεις lol
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#352 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 07 October 2008 - 22:07

Σιγά την καταθλιπτική σειρά. Να πεις πως έχει Mindfuck ειδικά στα last 2 episodes το δέχομαι, αλλά όχι και κατάθλιψη. Νομίζω πως το παρακάναμε και πήγαμε στο άλλο άκρο. Σιγά μην είναι και αρχαία τραγωδία. :hahaha:

Οκ λίγο σκληρό και ωμό και με λίγο excessive violence ίσως ήταν "μονάχα" στην ταινία end of evangelion που ούτως ή άλλως ΑΝ θες την βλέπεις (και που προσωπικά θεωρώ αριστούργημα μαζί με τα last 2 eps του series), αλλά ταυτόχρονα ήταν και πολύ πιο ρεαλιστική απ'το series (άποψή μου).

Να πεις καταθλιπτικό ένα movie όπως πχ το Grave of the fireflies, ή το kenshin - reflection ova ή και το Oseam το δέχομαι αλλά το NGE? :S
Να χαζέψει το μυαλό σου ίσως, αλλά σιγά την μελαγχολία για τα "μαμόθρεφτα" actors :oo: ....

PS : Αν βασικά κάποιος ξέρει ήδη τι θα γίνει πριν το δει στο NGE, το πιο πιθανό είναι και τελικά να μη του αρέσει. Οπότε γενικα δε το προτείνω αν πραγματικά ξέρεις ήδη τι παίζει πιο πιθανό να ξενερώσεις.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#353 Albatross

Albatross

Gomu no Pirates member

• Members
  • 55 posts

Posted 07 October 2008 - 22:31

Χθές τελείωσα την σειρά και σήμερα με τα χίλια ζόρια λόγω χρόνου κατάφερα να δω το End of Evangelion...περιττό να πω ότι στο τέλος δημιουργούνται πολύ περισσότερες απορίες απ' όσες έχεις αντι να σου λυθούν...

Καταπληκτικό anime, και πραγματικά λυπάμαι που το είδα τόσο γρήγορα (με είχε πωρώσει πάρα πολύ και επειδή ήταν σαβ/κο είδα τα πρώτα 22επς--3η λυκείου σου λέει μετά! :P) γιατί έτσι δεν είχα το χρόνο να αφομοιώσω αυτό που έβλεπα, ούτε και να το αναλύσω, με αποτέλεσμα στο τέλος να ψιλοχαθώ (ευτυχώς υπάρχει και ο οδηγός του roriconfan!!)

Συμβουλή μου, λοιπόν, να το βλέπετε αργά...ειδικά στα τελευταία επεισόδεια που περνάνε όλο και περισσότερα μηνύματα θέλει αρκετό χρόνο να τα σκεφτείς - και κατά τη διάρκεια του επεισοδείου και μετα.

Για όσους θέλουν να δουν τη σειρά και δεν το ξέρουν αναφέρω ότι η αλυσίδα του Dante για το ΝGE στο ΑDN είναι ακόμα ανοιχτή και δεν υπάρχουν άλλοι στη λίστα...οπότε θα το πάρετε γρήγορα, και έχει και πολλά extras (κάνω και διαφήμιση :P)
Posted Image

#354 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 posts

Posted 07 October 2008 - 22:45

PS : Αν βασικά κάποιος ξέρει ήδη τι θα γίνει πριν το δει στο NGE, το πιο πιθανό είναι και τελικά να μη του αρέσει. Οπότε γενικα δε το προτείνω αν πραγματικά ξέρεις ήδη τι παίζει πιο πιθανό να ξενερώσεις.

'Ισως,αλλά εγώ θα έλεγα πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για ξενέρωμα με τον NGE είναι
Spoiler:

#355 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 07 October 2008 - 23:15

εχω δει τη σειρα 3 φορες και 8α τη δω και αλλες,η ταινια ειδικα ειναι το συνονυμο της λεξης μεγαλειο...8α μπορουσα να μιλαω επι 4 σελιδες για αυτη τη σειρα,αλλα λεω αντι8ετως να κλεισω με την ερωτηση
"η νεα ταινια 8α βγει μαλλον ιανουαριο...σε sub ποτε 8α την εχουμε?αμεσως η 8α περιμενουμε κανα 3μηνο?"

qzMHWHd.png

#356 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 posts

Posted 07 October 2008 - 23:32

εχω δει τη σειρα 3 φορες και 8α τη δω και αλλες,η ταινια ειδικα ειναι το συνονυμο της λεξης μεγαλειο...8α μπορουσα να μιλαω επι 4 σελιδες για αυτη τη σειρα,αλλα λεω αντι8ετως να κλεισω με την ερωτηση
"η νεα ταινια 8α βγει μαλλον ιανουαριο...σε sub ποτε 8α την εχουμε?αμεσως η 8α περιμενουμε κανα 3μηνο?"

http://www.anime.gr/forums/%D3%E5%E9%F1%DD%F2-anime/3645-rebuild-evangelion.html
Thread related
Posted Image

#357 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 07 October 2008 - 23:45

Σιγά την καταθλιπτική σειρά. Να πεις πως έχει Mindfuck ειδικά στα last 2 episodes το δέχομαι, αλλά όχι και κατάθλιψη. Νομίζω πως το παρακάναμε και πήγαμε στο άλλο άκρο. Σιγά μην είναι και αρχαία τραγωδία. :hahaha:

Οκ λίγο σκληρό και ωμό και με λίγο excessive violence ίσως ήταν "μονάχα" στην ταινία end of evangelion που ούτως ή άλλως ΑΝ θες την βλέπεις (και που προσωπικά θεωρώ αριστούργημα μαζί με τα last 2 eps του series), αλλά ταυτόχρονα ήταν και πολύ πιο ρεαλιστική απ'το series (άποψή μου).

Να πεις καταθλιπτικό ένα movie όπως πχ το Grave of the fireflies, ή το kenshin - reflection ova ή και το Oseam το δέχομαι αλλά το NGE? :S
Να χαζέψει το μυαλό σου ίσως, αλλά σιγά την μελαγχολία για τα "μαμόθρεφτα" actors :oo: ....

δεν μπορω πραγματικα να καταλαβω την ευκολια με την οποια ορισμενοι σαυτο το thread υποδεικνυουν τι πρεπει να νιωσει ο καθενας...ειδικα για ενα anime που διαβαζεται σε παρα πολλα επιπεδα και επιδεχεται απειρων ερμηνειων...δηλαδη ναταν κανα ευκολοχωνευτο anime που τα πραγματα ειναι λιγο πολυ προφανη να καταλαβω...αλλα μιλαμε για το nge ffs...

εγω και την καταθλιψαρα μου την εφαγα και δεν το μετανιωνω στιγμη που το ειδα...
Spoiler:

xbJ3b2w.jpeg

#358 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 07 October 2008 - 23:53

Ξανα-LOLWUT?

Καταρχήν, εστιάζετε υπερβολικά στα 2 τελευταία επεισόδια (όχι μόνο εσύ, Radagast) και δυσανασχετώ. Το NGE δεν είναι μόνο τα 2 τελευταία επεισόδια. Ναι, είναι μοναδικά, είναι διαφορετικά, είναι anticlimax-in-your-face, είναι crash course in psychology, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΟΛΟ ΤΟ NGE. Δεν είναι ούτε καν όλο το δραματικό NGE. Ψήγματα δράματος υπάρχουν από τα πρώτα κιόλας επεισόδια (hint για το τι σε περιμένει), και το ψυχοπλάκωμα ξεκινάει από το 18 (το περιστατικό με το Eva-03). Όποιος αμφιβάλλει, ας κάτσει να τα ξαναδει μονορούφι.

Όσο για το End Of Eva... καταρχήν, και το επεισόδιο 18 είχε τόση βία. Δεύτερον, δεν είναι εναλλακτικό τέλος, αλλά συμπληρωματικό. Διηγείται τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο μετά το επεισόδιο 24. Άρα πρέπει να το δει κανείς. Τρίτον, "ρεαλιστική"; Μάλλον μας δουλεύεις. :hahaha: Ακριβώς στην ταινία είναι που το υπερφυσικό και το υπερβατικό χτυπούν κόκκινο.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#359 Radagast

Radagast

Cogito ergo sum

• Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 08 October 2008 - 01:00

Ξανα-LOLWUT?
Καταρχήν, εστιάζετε υπερβολικά στα 2 τελευταία επεισόδια (όχι μόνο εσύ, Radagast) και δυσανασχετώ. Το NGE δεν είναι μόνο τα 2 τελευταία επεισόδια. Ναι, είναι μοναδικά, είναι διαφορετικά, είναι anticlimax-in-your-face, είναι crash course in psychology, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΟΛΟ ΤΟ NGE. Δεν είναι ούτε καν όλο το δραματικό NGE. Ψήγματα δράματος υπάρχουν από τα πρώτα κιόλας επεισόδια (hint για το τι σε περιμένει), και το ψυχοπλάκωμα ξεκινάει από το 18 (το περιστατικό με το Eva-03). Όποιος αμφιβάλλει, ας κάτσει να τα ξαναδει μονορούφι.

Όσο για το End Of Eva... καταρχήν, και το επεισόδιο 18 είχε τόση βία. Δεύτερον, δεν είναι εναλλακτικό τέλος, αλλά συμπληρωματικό. Διηγείται τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο μετά το επεισόδιο 24. Άρα πρέπει να το δει κανείς. Τρίτον, "ρεαλιστική"; Μάλλον μας δουλεύεις. :hahaha: Ακριβώς στην ταινία είναι που το υπερφυσικό και το υπερβατικό χτυπούν κόκκινο.

Μόνο που στην ταινία ότι υπερφυσικό υπήρχε, εξυπηρετούσε την πλοκή κι ουσιαστικά εξηγούνταν, ενώ η σειρά ήταν όλο τρύπες από μόνη της. (αλλά το συγκεκριμένο πράγμα επειδή είναι endless debate δε θα εστιάσω πάνω του μιας και ο καθένας έχει την γνώμη του).

Δεν είπα ότι δεν πρέπει να το δει κανείς. Απλά πως δε θεωρώ τη σειρά ουσιαστικά καταθλιπτική.... mind fuck προς το τέλος ναι αλλά απλά αυτό.
Αν είναι κάτι λίγο καταθλιπτικό είναι ίσως μόνο το δράμα στην ταινία, αλλά και πάλι δεν είναι τόσο, ειδικά αν ξέρεις τι θα γίνει από πριν όπως στη περίπτωσή μας.
Για το περί ρεαλισμού δες στο spoiler.

Πολύ κολλάτε όμως, ούτως ή άλλως ο καθένας έχει διαφορετικά ερεθίσματα με κάτι που βλέπει κι εστιάζει σε διαφορετικά πράγματα, οπότε τα βλέπει και με άλλο μάτι έτσι είναι αυτά.
Ο καθένας έχει την γνώμη του οπότε απλά αφήστε τον/την να την πει.

Personal γνώμη για το nge in general : (σεντονάκι)
Spoiler:

Over and out.

Edited by Radagast, 08 October 2008 - 01:08.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#360 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 08 October 2008 - 01:17

ταπεινη μου αποψη παντα αλλα δεν πιστευω οτι τα πρωτα 12 επισοδεια ηταν τοσο αναξια λογου...σιγα σιγα ξετυλιγοταν μπροστα στα ματια του θεατη η ψυχοσυνθεση του καθε ηρωα,τα διλληματα,τα παθη του,οι φοβοι του και ουσιαστικα επλασε σε αυτα τα επισοδεια τους χαρακτηρες του για να σε οδηγησει αργοτερα στο κρεσεντο των τευταιων επισοδειων...χωρις αυτα τα επισοδεια που ανελυαν λιγο λιγο ,περισσοτερο τις εσωτερικες μαχες του καθενος παρα τις μαχες με τα angels ,τα τελευταια επισοδεια θα ηταν αδυνατον να αποτελεσουν τετοια κορυφωση για τη σειρα...ειναι σαν μια σκαλα...δεν θα την ανεβεις ποτε αν λειπουν τα πρωτα σκαλοπατια...τωρα για το ποσο ρεαλισμο κρυβει μια σειρα που κορυφωνεται με τον πιο ψυχεδελικο τροπο το αφηνω στην κριση του καθενος...

xbJ3b2w.jpeg