Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Neon Genesis Evangelion
Καταχωρήθηκε 12 Σεπτέμβριος 2008 - 15:41
Καταχωρήθηκε 12 Σεπτέμβριος 2008 - 20:45

αυτο το anime τα εχει ολα...φιλοσοφια,ψυχολογια,ψυχαναλυση,υπαρξιακα ερωτηματα,θρησκεια,βιολογια και μαλιστα δεν αισθανθηκα ουτε για μια στιγμη οτι καποιος τα εριξε ολα αυτα στο μιξερ χωρις λογο απλα και μονο για να μας μπερδεψει...
απλα θα πω καποια πραγματα που εμενα με επηρεασαν ιδιαιτερα...
Νομιζω οτι ειναι ενα απο τα πραγματα που σε προβληματιζουν για αρκετο καιρο μετα που τα εχεις δει...εμενα τουλαχιστον με επηρεασε τοσο βαθια που χαιρομαι που βρεθηκε κατι να με αγγιξει τοσο...

Καταχωρήθηκε 13 Σεπτέμβριος 2008 - 01:49
Τότε πρέπει να τον διαβάσω οπωσδήποτε-μαζί με ένα rewatch να το ευχαριστηθώ-αλλά μετά την @#$%^&* εξεταστική...Όπως είπε και ο roriconfan παλιότερα διαβάστε τον οδηγό που έχει ανεβάσει στο rapidshare. Θα τον βρείτε μερικές σελίδες πιο πίσω. Πραγματικά θα σας λυθούν ΟΛΕΣ οι απορίες για την σειρά, και ίσως να μείνετε με το στόμα ανοιχτό σε κάποιες απο τις εξηγήσεις του!

With regard to the end:
End of Evangelion spoiler
Αnd by the way,λατρεύω τη seiyu της Ritsuko.Greeeeeat job!

Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2008 - 19:06
Καταχωρήθηκε 15 Σεπτέμβριος 2008 - 19:23

Βέβαια το μόνο μη-ρεαλιστικό είναι που "πέθαναν" όλοι οι ψυχολόγοι με την πρώτη πρόσκρουση...
Καταχωρήθηκε 21 Σεπτέμβριος 2008 - 23:48
ヨルゴース
さよなら
Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2008 - 12:51
Επισης σε καποιες στιγμες το βαριομουν και πιεζα λιγο τον εαυτο μου για να το δω αλλα τουλαχιστον ειχε ενα ικανοποιητικο τελος.That's my humble opinion on the matter:)

Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2008 - 13:18

Και κάτι που μου ήρθε στο μυαλό και μου άρεσε (και δείχνει ότι οι τέχνες επικοινωνούν) είναι το εξής: Το AT Field των ανθρώπων δεν είναι το ίδιο με το The Wall των Pink Floyd δηλ ο τοίχος που μας χωρίζει από τους άλλους ανθρώπους για να αποφύγουμε τον πόνο που μπορεί να προέλθει από τις διαπροσωπικές σχέσεις;
Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2008 - 13:48
Λοιπον για το συγκεκριμρνο υπαρχουν οι υποστιρικτες και οι μη.Εγω εχω αναμεικτα συναισθηματα αλλα δεν μπορω να πω οτι με κατεπληξε κιολας. Ειδικα τα κολληματα καποιων χαρακτηρων ηταν πολυ εκνευριστικα οπως παραδειγμα του πατερα του Sinji που δεν ηθελε με την καμια να συμφιλιωθουν και ολο το παιζε κινικος ή της Asuka που δεν ειχε καλες σχεσεις με κανενα παρολο που βαθια μεσα της χρειαζοταν φιλους.
Επισης σε καποιες στιγμες το βαριομουν και πιεζα λιγο τον εαυτο μου για να το δω αλλα τουλαχιστον ειχε ενα ικανοποιητικο τελος.That's my humble opinion on the matter:)
Μα τα κολλήματα και οι εκνευρισμοί ήταν που τους κάνανε τόσο σπουδαίους τους χαρακτήρες.
Εκτός κι αν προτιμάς τρέντυ ντυμένα παιδάκια που φωνάζουνε "θα γίνω ο καλύτερος στον κόσμο!" και έχουνε μια χαρούμενη οικογένεια και μαζεύουνε τερατάκια ή μπάλες του δράκου ή κάτι τέτοιο.
Και που η σειρά τελειώνει με ένα μεγάλο τέρας να απειλεί τον κόσμο και οι ήρωες "mamoru tameni" μαζεύουνε την δύναμη της αγάπης, της φιλίας και της δικαιοσύνης και νικάνε τους κακούς και τραγουδάνε χαρούμενοι γύρω από την φωτιά και έχουμε κλισέ χάπι έντινγκ.
Και κάτι που μου ήρθε στο μυαλό και μου άρεσε (και δείχνει ότι οι τέχνες επικοινωνούν) είναι το εξής: Το AT Field των ανθρώπων δεν είναι το ίδιο με το The Wall των Pink Floyd δηλ ο τοίχος που μας χωρίζει από τους άλλους ανθρώπους για να αποφύγουμε τον πόνο που μπορεί να προέλθει από τις διαπροσωπικές σχέσεις;
Νόμιζα ότι ο τοίχος ήταν το κοινωνικό σύστημα που μας χωρίζει σε κάστες.
Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2008 - 18:47
Νόμιζα ότι ο τοίχος ήταν το κοινωνικό σύστημα που μας χωρίζει σε κάστες.
Βασικά ο τοίχος ήταν δημιουργία του πρωταγωνιστή του concept ο οποίος τον χώριζε από όλους. Τα τούβλα του τοίχου ήταν οι αρνητικές εμπειρίες του από την επαφή του με τους άλλους ανθρώπους και κυρίως το δάσκαλο, τη μητέρα και τη γυναίκα του - αλλά όχι μόνο από αυτούς. Δηλ ο τοίχος αντιπροσώπευε την ψυχική του στάση να κρατά τους άλλους σε απόσταση για να μην τον πληγώσουν... υπό αυτή την έννοια μοιάζει λίγο με το AT Field ε;
Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2008 - 18:57
Τα τούβλα είναι αποτέλεσμα κακών εμπειριών (επίκτητα).
Το ΑΤ Field είναι ο ασυνείδητος φόβος των διαπροσωπικών σχέσεων (εκ γενετής).
Όποιος μεγαλώσει σε όμορφο περιβάλλον, δεν έχει τοίχο. ΑΤ Field έχει πάντα, απλά και μόνο για να μη ξέρει τι σκέφτονται οι άλλοι ή και μη ξέρουνε οι άλλοι τι σκέφτεται ο ίδιος.
Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2008 - 19:23
Το ΑΤ Field είναι ο ασυνείδητος φόβος των διαπροσωπικών σχέσεων (εκ γενετής).
Όταν ένας άνθρωπος γεννιέται δεν έχει «εκ γενετής» φόβο τον διαπροσωπικών σχέσεων (με μερικά εξαρτημένα αντανακλαστικά ξεκινάμε )…ως τα 10-11 χρόνια μάλιστα σκέπτεται εγωκεντρικά … με μίμηση ταύτιση και εμπειρίες μαθαίνουμε ότι μαθαίνουμε ->μόνοι μας τους κτίζουμε τους δικούς μας τοίχους
Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2008 - 20:13
Αυτά είναι πάντως! Ένα anime να σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις Froyd...
Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2008 - 20:43
Καταχωρήθηκε 07 Οκτώβριος 2008 - 20:53

End of Evangelion spoiler
Spoiler: