Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Neon Genesis Evangelion

• Please log in to reply
723 replies to this topic

#331 Six Winged Angel

Six Winged Angel

Κινητό Spoiler

• Members
  • 1,906 posts

Posted 12 September 2008 - 15:41

@mono Δες το Death άμα θές μιας και έχει κάποιες ενδιαφέρουσες extra σκηνές, αλλά όχι το rebirth, μιας και είναι το μισό περίπου EoE xD

#332 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 12 September 2008 - 20:45

a couple of million lost brain cells later και αφου διαβασα οτι υπαρχει με εξηγησεις μαζι και τον οδηγο του roriconfan εχω να πω το εξης...ο δημιουργος πετυχε τον σκοπο του...να μας κανει να ψαχνομαστε! και στην τελικη δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα απο το να βλεπεις κατι, να διαβαζεις κατι και να νιωθεις τον εγκεφαλο σου να καιγεται απο την πολλη σκεψη, να σε επηρεαζει τοσο που να θες να πιασεις ολους σου τους φιλους και να το συζητησετε με τις ωρες....(προσπαθησα αλλα χωρις αποτελεσματα,αμα του αλλου του καρφωθει οτι αυτα ειναι παιδικα αντε να του το βγαλεις απο το μυαλο...:deadga6:)

αυτο το anime τα εχει ολα...φιλοσοφια,ψυχολογια,ψυχαναλυση,υπαρξιακα ερωτηματα,θρησκεια,βιολογια και μαλιστα δεν αισθανθηκα ουτε για μια στιγμη οτι καποιος τα εριξε ολα αυτα στο μιξερ χωρις λογο απλα και μονο για να μας μπερδεψει...

απλα θα πω καποια πραγματα που εμενα με επηρεασαν ιδιαιτερα...
Spoiler:

Νομιζω οτι ειναι ενα απο τα πραγματα που σε προβληματιζουν για αρκετο καιρο μετα που τα εχεις δει...εμενα τουλαχιστον με επηρεασε τοσο βαθια που χαιρομαι που βρεθηκε κατι να με αγγιξει τοσο...:nod:

#333 amaya3

amaya3

high priestess of homin

• Members
  • 362 posts

Posted 13 September 2008 - 01:49

Όπως είπε και ο roriconfan παλιότερα διαβάστε τον οδηγό που έχει ανεβάσει στο rapidshare. Θα τον βρείτε μερικές σελίδες πιο πίσω. Πραγματικά θα σας λυθούν ΟΛΕΣ οι απορίες για την σειρά, και ίσως να μείνετε με το στόμα ανοιχτό σε κάποιες απο τις εξηγήσεις του!

Τότε πρέπει να τον διαβάσω οπωσδήποτε-μαζί με ένα rewatch να το ευχαριστηθώ-αλλά μετά την @#$%^&* εξεταστική...:bahhh:(thanks roricofan for pming me the link to download the guide)Μέχρι τότε θα συνεχίσω να προσπαθώ να εξηγήσω το NGE based on my tiny mind^^
With regard to the end:
End of Evangelion spoiler
Spoiler:

Αnd by the way,λατρεύω τη seiyu της Ritsuko.Greeeeeat job!:riiight:

2s9p2fs.jpg

#334 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 15 September 2008 - 19:06

αυτο το anime απλα ειναι ανεπαναληπτο.Το λατρεψα κθριως λογο των χαρακτηρων,οι πρωσοπικοτητες τους ηταν απλα ξεχωριστες.Τα νοηματα ,οι συμβολισμοι,οι προβληματισμοι του shinji και φυσικα το επικο τελος ηταν beyond godlike.

Spoiler:

qzMHWHd.png

#335 Ianus

Ianus

Anime Fan

• Members
  • 166 posts

Posted 15 September 2008 - 19:23

Μου άρεσε πολύ το neon genesis κυρίως χάρη της ρεαλιστικής ψυχογραφίας των χαρακτήρων του, σε συγκριση ιδίως μ άλλα άνιμε όπου το να υπάρχουν τεράστιες δυνάμεις που μπορούν να αποφασίσουν τη μοίρα του κόσμου, είναι σχεδόν φυσιολογικό για τους τύπους εκεί, ούτε που ιδρώνουν στη σκέψη :borednn9:
Βέβαια το μόνο μη-ρεαλιστικό είναι που "πέθαναν" όλοι οι ψυχολόγοι με την πρώτη πρόσκρουση...

#336 kramih

kramih

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 21 September 2008 - 23:48

Είναι το καλύτερο Anime που έχω δεί και μάλλον θα παραμείνει. Φοβερη ψυχολογική φόρτιση, εκπληκτικό σενάριο, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν ένα Anime είναι σε ύψιστο βαθμο. Κάπου διάβαζα οτι τα τελευταία δυο επεισόδια για να μπορεέσεις να τα μεταφράσεις πρέπει να είσαι φιλολογός, δεν γνωρίζω εαν ισχυει θα σας πώ σε λίγα χρόνια. Ας αφήσουμε λοιπόν τον Ikari Shinji να μας σώσεις, εγώ πάντως την Katsuragi την γουστάρω, να την πώ την αμαρτία μου...

ヨルゴース
さよなら

#337 MangekyouItachi

MangekyouItachi

Anime Addict

• Members
  • 76 posts

Posted 07 October 2008 - 12:51

Λοιπον για το συγκεκριμρνο υπαρχουν οι υποστιρικτες και οι μη.Εγω εχω αναμεικτα συναισθηματα αλλα δεν μπορω να πω οτι με κατεπληξε κιολας. Ειδικα τα κολληματα καποιων χαρακτηρων ηταν πολυ εκνευριστικα οπως παραδειγμα του πατερα του Sinji που δεν ηθελε με την καμια να συμφιλιωθουν και ολο το παιζε κινικος ή της Asuka που δεν ειχε καλες σχεσεις με κανενα παρολο που βαθια μεσα της χρειαζοταν φιλους.
Επισης σε καποιες στιγμες το βαριομουν και πιεζα λιγο τον εαυτο μου για να το δω αλλα τουλαχιστον ειχε ενα ικανοποιητικο τελος.That's my humble opinion on the matter:)
Posted Image
Posted Image

#338 Chasapos

Chasapos

Ninja in training

• Members
  • 379 posts

Posted 07 October 2008 - 13:18

Φοβερή σειρά. Βέβαια χωρίς βοήθεια (βλ οδηγό Rorikofan :) ) δεν μπόρεσα να πιάσω όλα τα νοήματα αλλά εφ΄όσον βασικός χαρακτήρας είναι ο Shinji, βλέπουμε τα πράγματα από την πλευρά του και αυτός δεν ξέρει τίποτα από Angels κλπ είναι σωστό που κάποια πράγματα μένουν στο σκοτάδι..

Και κάτι που μου ήρθε στο μυαλό και μου άρεσε (και δείχνει ότι οι τέχνες επικοινωνούν) είναι το εξής: Το AT Field των ανθρώπων δεν είναι το ίδιο με το The Wall των Pink Floyd δηλ ο τοίχος που μας χωρίζει από τους άλλους ανθρώπους για να αποφύγουμε τον πόνο που μπορεί να προέλθει από τις διαπροσωπικές σχέσεις;
The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#339 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 07 October 2008 - 13:48

Λοιπον για το συγκεκριμρνο υπαρχουν οι υποστιρικτες και οι μη.Εγω εχω αναμεικτα συναισθηματα αλλα δεν μπορω να πω οτι με κατεπληξε κιολας. Ειδικα τα κολληματα καποιων χαρακτηρων ηταν πολυ εκνευριστικα οπως παραδειγμα του πατερα του Sinji που δεν ηθελε με την καμια να συμφιλιωθουν και ολο το παιζε κινικος ή της Asuka που δεν ειχε καλες σχεσεις με κανενα παρολο που βαθια μεσα της χρειαζοταν φιλους.
Επισης σε καποιες στιγμες το βαριομουν και πιεζα λιγο τον εαυτο μου για να το δω αλλα τουλαχιστον ειχε ενα ικανοποιητικο τελος.That's my humble opinion on the matter:)

Μα τα κολλήματα και οι εκνευρισμοί ήταν που τους κάνανε τόσο σπουδαίους τους χαρακτήρες.
Εκτός κι αν προτιμάς τρέντυ ντυμένα παιδάκια που φωνάζουνε "θα γίνω ο καλύτερος στον κόσμο!" και έχουνε μια χαρούμενη οικογένεια και μαζεύουνε τερατάκια ή μπάλες του δράκου ή κάτι τέτοιο.
Και που η σειρά τελειώνει με ένα μεγάλο τέρας να απειλεί τον κόσμο και οι ήρωες "mamoru tameni" μαζεύουνε την δύναμη της αγάπης, της φιλίας και της δικαιοσύνης και νικάνε τους κακούς και τραγουδάνε χαρούμενοι γύρω από την φωτιά και έχουμε κλισέ χάπι έντινγκ.

Και κάτι που μου ήρθε στο μυαλό και μου άρεσε (και δείχνει ότι οι τέχνες επικοινωνούν) είναι το εξής: Το AT Field των ανθρώπων δεν είναι το ίδιο με το The Wall των Pink Floyd δηλ ο τοίχος που μας χωρίζει από τους άλλους ανθρώπους για να αποφύγουμε τον πόνο που μπορεί να προέλθει από τις διαπροσωπικές σχέσεις;

Νόμιζα ότι ο τοίχος ήταν το κοινωνικό σύστημα που μας χωρίζει σε κάστες.

#340 Chasapos

Chasapos

Ninja in training

• Members
  • 379 posts

Posted 07 October 2008 - 18:47

Νόμιζα ότι ο τοίχος ήταν το κοινωνικό σύστημα που μας χωρίζει σε κάστες.

Βασικά ο τοίχος ήταν δημιουργία του πρωταγωνιστή του concept ο οποίος τον χώριζε από όλους. Τα τούβλα του τοίχου ήταν οι αρνητικές εμπειρίες του από την επαφή του με τους άλλους ανθρώπους και κυρίως το δάσκαλο, τη μητέρα και τη γυναίκα του - αλλά όχι μόνο από αυτούς. Δηλ ο τοίχος αντιπροσώπευε την ψυχική του στάση να κρατά τους άλλους σε απόσταση για να μην τον πληγώσουν... υπό αυτή την έννοια μοιάζει λίγο με το AT Field ε;
The only thing that we need to decide is what to do with the time that is given to us

#341 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 07 October 2008 - 18:57

Όχι, δεν μοιάζει.

Τα τούβλα είναι αποτέλεσμα κακών εμπειριών (επίκτητα).
Το ΑΤ Field είναι ο ασυνείδητος φόβος των διαπροσωπικών σχέσεων (εκ γενετής).

Όποιος μεγαλώσει σε όμορφο περιβάλλον, δεν έχει τοίχο. ΑΤ Field έχει πάντα, απλά και μόνο για να μη ξέρει τι σκέφτονται οι άλλοι ή και μη ξέρουνε οι άλλοι τι σκέφτεται ο ίδιος.

#342 noname

noname

Fade away

• Members
  • 479 posts

Posted 07 October 2008 - 19:23

Το ΑΤ Field είναι ο ασυνείδητος φόβος των διαπροσωπικών σχέσεων (εκ γενετής).

Όταν ένας άνθρωπος γεννιέται δεν έχει «εκ γενετής» φόβο τον διαπροσωπικών σχέσεων (με μερικά εξαρτημένα αντανακλαστικά ξεκινάμε )…ως τα 10-11 χρόνια μάλιστα σκέπτεται εγωκεντρικά … με μίμηση ταύτιση και εμπειρίες μαθαίνουμε ότι μαθαίνουμε ->μόνοι μας τους κτίζουμε τους δικούς μας τοίχους
Not everything that can be counted counts, and not everything that counts can be counted.
Posted Image

#343 Chasapos

Chasapos

Ninja in training

• Members
  • 379 posts

Posted 07 October 2008 - 20:13

Βασικά όλα αυτά είναι πολύ βαθειά... πρέπει να ξανανοίξω τα βιβλία της ψυχιατρικής μου... απλά είχα την εντύπωση ότι εκ γενετής ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και ανάλογα με τις εμπειρίες του κρατά η και αναπτύσσει περαιτέρω την κοινωνικότητά του η γίνεται μοναχικός όπως οι ήρωες του anime...

Αυτά είναι πάντως! Ένα anime να σε κάνει να θέλεις να διαβάσεις Froyd...

#344 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1,786 posts

Posted 07 October 2008 - 20:43

Ναι ρε παιδιά. Όχι σειρά σαν το Πόκεμον που σε κάνει να θέλεις να πετάξεις από το παράθυρο.

#345 Zouhan

Zouhan

業火に鋼鉄

• Members
  • 397 posts

Posted 07 October 2008 - 20:53

Επιτέλους είδα την πολυσηζητημένη αυτή σειρά. Την Κυριακή είδα από το 11-25 και, αφότου έπεσα για ύπνο κατά της 12, ξύπνησα μετά από μια ώρα και ο εγκέφαλος μου υπερλειτουργούσε! Όλο εικόνες και λέξεις, ένα πράγμα πολύ περίεργο. Κάτι σαν τον απόηχο όσων είχα δει, αλλά οι λέξεις αναφέρονταν σε εμένα και όχι κάποιον χαρακτήρα του anime...Δεν ήξερα αν ήταν κάτι πραγματικό ή κάποιο όνειρο. Βγήκα μετά στο μπαλκόνι, πήρα λίγο αέρα, ηρέμησα και κοιμήθηκα:gn2:. Και μόνο που είχα μια τέτοια εμπειρία, το NGE είναι πλεον από τα αγαπημένα μου.

End of Evangelion spoiler

Spoiler:

Spoiler: