Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

- - - - -

Πολεμικές Τέχνες

• Please log in to reply
596 replies to this topic

Poll: Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε; (278 member(s) have cast votes)

Με ποια πολεμική τέχνη ασχολείστε;

1. Κarate (32 votes [15.24%] - View)

Percentage of vote: 15.24%

2. Judo (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

3. Tae Kwon Do (38 votes [18.10%] - View)

Percentage of vote: 18.10%

4. Kung Fu (31 votes [14.76%] - View)

Percentage of vote: 14.76%

5. Capoeira (12 votes [5.71%] - View)

Percentage of vote: 5.71%

6. Kick,Thai Boxing (27 votes [12.86%] - View)

Percentage of vote: 12.86%

7. Greco Roman (8 votes [3.81%] - View)

Percentage of vote: 3.81%

8. Άλλο (54 votes [25.71%] - View)

Percentage of vote: 25.71%

Vote Guests cannot vote

#481 demonicMC

demonicMC

Anpan Spanking

• Members
  • 611 posts

Posted 15 June 2011 - 08:53

Φυσικά, υπάρχουν σχολές και στην Ελλάδα, απλά από ένα επίπεδο και μετά πρέπει να έχεις συστατική επιστολή από στρατό ή από εταιρεία με φουσκωτούς για να συνεχίσεις. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον άκουσα.

#482 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 15 June 2011 - 09:11

Το Krav Maga θεωρειται πολεμικη τεχνη ? Διδασκεται δηλαδη ?

Πολεμική τέχνη θεωρείται ,αλλά σε πολύ loose terms και επίσης λόγω της εξαιρετικής βαναυσότητας και επικυνδυνότητάς του δεν διοργανώνονται ούτε αγώνες ούτε τουρνουά. Η φιλοσοφία του είναι knock-out με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις.
Διδάσκεται ,αλλά στην Ελλάδα είναι του κώλου. Δηλαδή δεν έχω δει ποτέ μου σοβαρή σχολή krav Maga. Επίσης ξέρω ότι στην Αμερική αν γνωρίζεις Krav Maga πρέπει να το δηλώσεις στην αστυνομική αρχή της περιοχής σου ,διότι θεωρείται φονικό όπλο (και είναι). Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα κια επίσης δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λέει ο demonicMC

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#483 Elidor

Elidor

of Cimmeria

• Members
  • 20 posts

Posted 15 June 2011 - 09:27

Eπειδη πολλα ειπωθηκαν αλλα με αρκετες ανακριβειες ας βαλουμε τα πραγματα σε μια σειρα.

Καταρχην, οι σανιδες,τουβλα,παγοι κτλπ που σπανε στο καρατε αλλα και σε αλλες πολεμικες τεχνες ειναι στημενα πολλες φορες αλλα οχι παντα. Παρτε για παραδειγμα τον Mas Oyama, δημιουργο του Kyokushin Karate. Υπαρχει ενα ωραιο ντοκιμαντερ στο youtube που το ονομα του δεν θυμαμαι, οπου μιλαει ο γιος του Oyama. Μας λεει λοιπον αυτος, πως ο πατερας του καθε βραδυ στο σπιτι σπαραζε απο τους πονους στα ακρα του και στις αρθρωσεις του. Με στημενες σανιδες και τουβλα, καποιος δεν τραυματιζεται. Ο Οyama το εκανε για χρονια πολλα αυτο και πληρωσε το τιμημα οπως και πολλοι αλλοι. Τωρα θα μου πειτε, ολοκληρος "master" και ποναγε? Ναι, γιατι οι ανθρωπινες αρθρωσεις ειναι ιδιες ειτε εισαι ο Bruce Lee ειτε εισαι καποιος που δεν γυμνατικε ποτε στην ζωη του. Σιγουρα καποιος που γυμναζεται εχει αποκτησει περισσοτερες αντοχες, αλλα η αρθρωση ειναι αρθρωση.

Παμε παρακατω, σχετικα με αυτο που ειπατε για τα κιλα. Συμφωνω πως παιζουν μεγααααααλο ρολο και μπορουν να κανουν την διαφορα, ομως οταν μιλαμε για εναν αθλητη ο οποιος εχει φτασει ενα καποιο επιπεδο, ας εχει και 50 κιλα διαφορα με τον αντιπαλο του, θα τον ξαπλωσει κατω ευκολα. Να μην παω μακρυα, ας παρουμε για παραδειγμα τον Ζαμπιδη. Παιζει στα 70 κιλα αν δεν κανω λαθος στο K1. Πιστευετε οτι ενα ατομο των 100 κιλων που δεν εχει γνωση καποιας πολεμικης τεχνης θα μπορουσε να του κανει κατι?

Σιγουρα ομως χρειαζεται χρονια εξασκησεις και εμπειριας για να μπορεις να εφαρμωσεις τελεια οτι ξερεις εναντιον οποιουδηποτε αντιπαλου ανεξαρτητως κιλων.

Posted Image

#484 johntheo95

johntheo95

Anime Fan

• Members
  • 233 posts
  • LocationThessaloniki

Posted 15 June 2011 - 10:24

απ`οτι ξερω ναι ,μπορεις να δεις αμα θες το επεισοδειο του Human Weapon που κανει ενα review δεν ξερω κατα ποσο καλα το αναλυει αλλα ειναι ωραιο
Posted Image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

Posted Image

#485 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 15 June 2011 - 10:56

Πολεμική τέχνη θεωρείται ,αλλά σε πολύ loose terms και επίσης λόγω της εξαιρετικής βαναυσότητας και επικυνδυνότητάς του δεν διοργανώνονται ούτε αγώνες ούτε τουρνουά. Η φιλοσοφία του είναι knock-out με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις.
Διδάσκεται ,αλλά στην Ελλάδα είναι του κώλου. Δηλαδή δεν έχω δει ποτέ μου σοβαρή σχολή krav Maga. Επίσης ξέρω ότι στην Αμερική αν γνωρίζεις Krav Maga πρέπει να το δηλώσεις στην αστυνομική αρχή της περιοχής σου ,διότι θεωρείται φονικό όπλο (και είναι). Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα κια επίσης δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λέει ο demonicMC

Mιλάμε έχω ψοφήσει στα γέλια στις τελευταίες σελίδες και ειδικα στο παραπάνω ποστ. Ειναι ενδεικτικο τις παραφιλολογίας και του μαρκετιν που υπαρχει χρόοοονια ολοκληρα γύρω απο τις πολεμικες τεχνες.
αυτο ειναι το καλυτερο, σκληροτερο, απαγορευτηκαν οι αγωνες μπλαμπλαμπλα, το χρησιμοποιουν οι αφρικανικες ειδικες δυναμεις, η SAS, Η λεγεωνα των ξενων, η επιλεκτη ομαδα δολοφονων της πρωην καγκεμπε και οτι αλλο θες εχω ακουσει.

Δε λεω οτι ειπες αυτά zade, απλώς ότι ειναι στο ιδιο στυλ πλασαρισματος.

Spoiler:

Ολες οι πολεμικες τεχνες ειναι βαναυσες, αναλόγως πως θα χρησιμοποιηθουν. Το Krav Maga συγκεκριμενα, από όσο είδα εχει πολύ μικρές διαφορές από το hapkido που εκανα για λίγο. Ιδια φιλοσοφία. Μαθαινεις πως λειτουργει το σωμα ωστε οταν κανεις λαβη ή χτυπημα στον αντιπαλο πετυχαινεις με τη λιγοτερη προσπαθεια το μεγιστο αποτελεσμα. Pas mal. Αν ειστε αυτου του στυλ και δε βρισκετε ΚΜ δοκιμαστε το. Ιδια κινησεολογια ακριβως.

Οσο για τα κιλα και το ποιος δερνει ποιν, εξαρταται τι παραμετρους παιρνουμε. Καλυτερη και χειροτερη ΠΤ δεν υπαρχει, ειναι τι σου ταιριαζει εσενα.
Στο δρομο, αν βρεθουν δυο βλακες, για να το πω ωμα, θα νικησει ο βαρυτερος, ο δυνατοτερος ο γρηγοροτερος κτλ. Αλλιώς το πανω χερι το εχει αυτος που ΔΕΝ θα υποτιμησει τον άλλον, ή αυτος που δεν εχει τιποτα να χασει, ο απελπισμενος, το "γυαλισμενο ματι" να ουμε. Φυσικα σε τρομακτικες διαφορες μεγεθων (βενιαμιν/γολιαθ) το χαντικαπ ειναι τεραστιο και συνηθως δεν καλυπτεται, αλλα ποτε δεν ξερεις.
Για παραδειγμα το ενα κοληταρι, δεν εχει ιδεα απο πολεμικες, αλλα εχει πτυχιο στο σιατσου και στο βελονισμο. Δεν πα να ειναι δασκαλος στο μαιται ο αλλος, αν τον υποτιμησει την #$%ησε. Δυο δαχτυλα θα χρειαστει ο Μανωλακης. και το αντιθετο ισχυει φυσικα.

Α ναι και κατι τελευταιο, στις περισσοτερες χωρες του κοσμου, νομιζω και στη δικια μας, αν χρησιμοποιησεις αποδεδειγμενα πολεμικες τεχνες και καταληξει στα δικαστηρια, μπορει να χρησιμοποιηθει απο τον αλλον ως κατηγορια οτι "επιτεθηκες με φονικο όπλο". Και ναι υπαρχει ενδεχομενο, να την πληρωσεις ακομα και αν ησουν σε αυτοαμυνα, αλλα γενικοτερα η αληθεια ειναι ποιος εχει καλυτερο δικηγορο.

stasou%2520mygdala.jpg

#486 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 15 June 2011 - 13:01

Mιλάμε έχω ψοφήσει στα γέλια στις τελευταίες σελίδες και ειδικα στο παραπάνω ποστ. Ειναι ενδεικτικο τις παραφιλολογίας και του μαρκετιν που υπαρχει χρόοοονια ολοκληρα γύρω απο τις πολεμικες τεχνες.
αυτο ειναι το καλυτερο, σκληροτερο, απαγορευτηκαν οι αγωνες μπλαμπλαμπλα, το χρησιμοποιουν οι αφρικανικες ειδικες δυναμεις, η SAS, Η λεγεωνα των ξενων, η επιλεκτη ομαδα δολοφονων της πρωην καγκεμπε και οτι αλλο θες εχω ακουσει.

Δε λεω οτι ειπες αυτά zade, απλώς ότι ειναι στο ιδιο στυλ πλασαρισματος.

Spoiler:

Ολες οι πολεμικες τεχνες ειναι βαναυσες, αναλόγως πως θα χρησιμοποιηθουν. Το Krav Maga συγκεκριμενα, από όσο είδα εχει πολύ μικρές διαφορές από το hapkido που εκανα για λίγο. Ιδια φιλοσοφία. Μαθαινεις πως λειτουργει το σωμα ωστε οταν κανεις λαβη ή χτυπημα στον αντιπαλο πετυχαινεις με τη λιγοτερη προσπαθεια το μεγιστο αποτελεσμα. Pas mal. Αν ειστε αυτου του στυλ και δε βρισκετε ΚΜ δοκιμαστε το. Ιδια κινησεολογια ακριβως.

Οσο για τα κιλα και το ποιος δερνει ποιν, εξαρταται τι παραμετρους παιρνουμε. Καλυτερη και χειροτερη ΠΤ δεν υπαρχει, ειναι τι σου ταιριαζει εσενα.
Στο δρομο, αν βρεθουν δυο βλακες, για να το πω ωμα, θα νικησει ο βαρυτερος, ο δυνατοτερος ο γρηγοροτερος κτλ. Αλλιώς το πανω χερι το εχει αυτος που ΔΕΝ θα υποτιμησει τον άλλον, ή αυτος που δεν εχει τιποτα να χασει, ο απελπισμενος, το "γυαλισμενο ματι" να ουμε. Φυσικα σε τρομακτικες διαφορες μεγεθων (βενιαμιν/γολιαθ) το χαντικαπ ειναι τεραστιο και συνηθως δεν καλυπτεται, αλλα ποτε δεν ξερεις.
Για παραδειγμα το ενα κοληταρι, δεν εχει ιδεα απο πολεμικες, αλλα εχει πτυχιο στο σιατσου και στο βελονισμο. Δεν πα να ειναι δασκαλος στο μαιται ο αλλος, αν τον υποτιμησει την #$%ησε. Δυο δαχτυλα θα χρειαστει ο Μανωλακης. και το αντιθετο ισχυει φυσικα.

Α ναι και κατι τελευταιο, στις περισσοτερες χωρες του κοσμου, νομιζω και στη δικια μας, αν χρησιμοποιησεις αποδεδειγμενα πολεμικες τεχνες και καταληξει στα δικαστηρια, μπορει να χρησιμοποιηθει απο τον αλλον ως κατηγορια οτι "επιτεθηκες με φονικο όπλο". Και ναι υπαρχει ενδεχομενο, να την πληρωσεις ακομα και αν ησουν σε αυτοαμυνα, αλλα γενικοτερα η αληθεια ειναι ποιος εχει καλυτερο δικηγορο.

Για το Hapkido δεν ξέρω. Αυτά που είπα για το Krav Maga πάντως όσο marketing tricks και αν ακούγονται ,δεν είναι. Έκανα Krav Maga και δεν τα λέω ως αερολογίες. Ούτε είπα ότι είναι το καλύτερο ,ούτε και ότι απαγορεύονται οι αγώνες και τέτοια. Απλά ότι είναι εξαιρετικά βάναυσο. Ξέρεις ότι στο krav maga όταν κάποιος πάει να σε μαχαιρώσει η κίνηση που τον «αποκρούεις» καταλήγει στο να χρησιμοποιήσεις εσύ το μαχαίρι του και να τον μαχαιρώσεις ΕΣΥ στην κοιλιά; :blurah5: Αυτό εγώ το θεωρώ βάναυσο και δεν γνωρίζω κάποια άλλη τεχνική αυτοάμυνας που να το κάνει. Και ότι το χρησιμοποιούν οι Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις και διάφορα στρατά είναι γεγονός. Οι Ρώσοι έχουν Sambo ,οι Ταυλανδέζοι Mάι Τάι οι Γάλλοι Savate κλπ κλπ που είναι το περιεργο;
Κανένα από τα παραπάνω δεν τα έχω βγάλει από το μυαλό μου. Όταν έκανα Summer School στο Ισραήλ ένα μήνα εκεί μας είχαν δείξει και όποιος ήθελε κάθε μέρα πήγαινε και έκανε «προπόνηση».Ε εκεί έμαθα ότι έμαθα κι γι αυτό λέω ότι στην Ελλάδα είναι του κώλου.

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#487 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 15 June 2011 - 14:05

WOWwow mate ξαναδιαβασε με λιγο αν θες. Πουθενα δε λεω οτι τα βγαζεις απο το μυαλο σου. Ειπα οτι ειναι κομματι του μαρκετινγκ - με το οποιο πολλες φορες οι ιδιοι οι δασκαλοι πλασαρουν το προιον τους. Δε χρειαζεται να μπαινουμε σε διαδικασιες συγκρισεως πολεμικων τεχνων η να τις χαρακτηρισουμε με βαση πως θελει καποιος να τις διδασκει.
Κατι αντιστοιχες παπαρyes μου ελεγε και ενας δασκαλος για απκιντο αλλα και μαι-ται μιας και τα κανανε στον ιδιο χωρο αλλες ωρες.

Το Ταεκβοντο π.χ. προκειμενου να μπει στους ολυμπιακους, παιζεται σε ενα στυλ που βασιζεται σε ποιντ συστεμ, το οποιο καμια επαφη δεν εχει με αγωνες επιδειξης. Θα μπορουσε να πεις οτι ειναι σχεδον αλλου ειδους ΠΤ. Κατι αντιστοιχο μπορει να γινει σχεδον με οποιαδηποτε ΠΤ αρκει να το θελουν. Απλώς προφανως θα την στειρωναν απο μαχαιρωματα και τα συναφη. προφανως, δεν θελουν.

Τωρα όσο για το του κώλου, τι αλήθεια εννοεις; δεν σου δειχνουν σωστα τις κινησεις; ειναι αλλης φιλοσοφίας;
Γιατί π.χ. εγώ που γουσταρω καποειρα μου αρεσει παρα πολύ που ο graduado muralha αφαιρεσε το μεγαλυτερο μερος απο το βραζιλιανικο εθνικιστικο στοιχειο, ή που δεν υιοθετησε τη λογικη του "θα σε μαθω να εισαι σκληρος, για να επιβιωνεις οπως επιβιωνουν σε μια βραζιλια με οπλα και ναρκωτικα" οπως εχω ακουσει για καποιες αλλες περιπτωσεις. Ειναι να σου ταιριαζει και ο τροπος που διδασκεται.
Το ρωταω, διοτι αν καποιος στο krav maga δε γουσταρει να σε βαλει στη φιλοσοφια π.χ. του μαχαιρωματος, δεν το βρισκω απαραιτητα κακο, ή "λίγο"

stasou%2520mygdala.jpg

#488 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 15 June 2011 - 14:15

Eγω συμφωνω με τον Lord Leon.
Ζουμε σε μια αναπτυγμενη και "ειρινικη" (τουλαχιστον σε συγκριση με παλαιοτερες εποχες και αλλες χωρες) κοινωνια, οπου καποιος δεν μπορει ευκολα να αφοσιωθει ολοκληρωτικα σε μια πολεμικη τεχνη.

Αμα θελει καποιος να μαθει την ωμη πολεμικη τεχνη εκ δημιουργιας, τοτε να παει στον τοπο που δημιουργηθηκε και να ζησει υπο τις συνθηκες που ζουσαν και οι πρωτοι ασκητες της.
Δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει να πηγαινεις σε μια σχολη οπου να σκοτωνεσαι με τους αλλους με οποιον τροπο βρεις.
Οποτε το συστημα των αγωνων με τους ποντους και τις μετρημενες τεχνικες αυτοαμυνας τα θεωρω πολυ πιο προσιτα στον τροπο ζωης ενος αστου.

Μπορει καποιος για παραδειγμα να θελει να εξασκει την πολεμικη τεχνη ετσι για τη χαλαρη γυμναστικη, για τη φιλοσοφια, και γενικα επειδη του αρεσει.
Δεν ειναι υποχρεωμενος να διατρεχει το σωμα του σε κυνδηνο, ουτε να γινεται καθε φορα λιωμα, κατι που θα του δημιουργησει σοβαρες δυσκολιες στην υπολοιπη ζωη του.

O6rrvsU.jpg

#489 ant0nic_

ant0nic_

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 05 July 2011 - 13:04

Καλησπέρα σας :)

Εγώ θα ήθελα να εξακριβώσω κάτι που διάβασα σχετικά με το Ninjutsu-Ninpo :
Ισχύει οτί για να μάθεις την παραπάνω τέχνη, θα πρέπει να έχεις 1 ή παραπάνω "νταν" σε κάποια άλλη πολεμική τέχνη (π.χ. Judo, Kung Fu, Tae Kwon Do, Karate);;;

#490 LethalMike

LethalMike

I'm not Sober, I will never be..

• Members
  • 303 posts
  • LocationΡόδος, Χανιά

Posted 06 July 2011 - 15:45

Capoeira?????
Spoiler:

ezgif.com-resize.gif

#491 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 06 July 2011 - 16:29

Καλησπέρα σας :)

Εγώ θα ήθελα να εξακριβώσω κάτι που διάβασα σχετικά με το Ninjutsu-Ninpo :
Ισχύει οτί για να μάθεις την παραπάνω τέχνη, θα πρέπει να έχεις 1 ή παραπάνω "νταν" σε κάποια άλλη πολεμική τέχνη (π.χ. Judo, Kung Fu, Tae Kwon Do, Karate);;;

Στην Ιαπωνία των προηγούμενων αιώνων ίσως:)
Στην Ευρώπη του σήμερα όχι;)

Πράγμα λογικό αφού ήταν η τέχνη των assasins επομένως ίσως να χρειαζόταν κάποιο υπόβαθρο σαν αποδεικτικό στοιχείο ότι έχεις προοπτικές να γίνεις ένας ικανός ninja.Σήμερα γιατί να χρειαστεί?

Σχολή ninjutsu έχει μία στον 'Αγιο Νικόλαο απ' ότι ξέρω.Πάντως να ξέρεις ότι η ύλη είναι πολύ πετσοκομμένη σε σχέση με το original ninjutsu,για προφανείς λόγους.

#492 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 06 July 2011 - 17:42

Capoeira?????

Spoiler:

Και καπου εδω κολλαει απολυτα η συγκεκρημενη φραση.

Spoiler:

O6rrvsU.jpg

#493 ant0nic_

ant0nic_

Starting...

• Members
  • 0 posts

Posted 07 July 2011 - 10:54

Στην Ιαπωνία των προηγούμενων αιώνων ίσως:)
Στην Ευρώπη του σήμερα όχι;)

Πράγμα λογικό αφού ήταν η τέχνη των assasins επομένως ίσως να χρειαζόταν κάποιο υπόβαθρο σαν αποδεικτικό στοιχείο ότι έχεις προοπτικές να γίνεις ένας ικανός ninja.Σήμερα γιατί να χρειαστεί?

Σχολή ninjutsu έχει μία στον 'Αγιο Νικόλαο απ' ότι ξέρω.Πάντως να ξέρεις ότι η ύλη είναι πολύ πετσοκομμένη σε σχέση με το original ninjutsu,για προφανείς λόγους.

Εγώ έχω βρει μια σχολή στην γλυφάδα και απ' ότι διάβασα (στην συγκεκριμένη σχολη μάλλον) χρειαζόταν να έχω μερικά νταν από μια άλλη πολεμική τέχνη.

Τελικά του έστειλα ένα e-mail του καθηγητή για να τον ρωτήσω τι χρειάζομαι και δεν μου ανέφερε τίποτα τέτοιο... Θα πάω τον σεπτέμβρη και θα δώ.

Εσύ τι εννοείς οτι είναι πετσοκομένη η ύλη (γιατί εκείνος ο δάσκαλος απ' ότι κατάλαβα σου διδάσκει τα περισσότερα, αν οχι όλα...);;;

#494 Mike The Great

Mike The Great

Anime Fan

• Members
  • 414 posts

Posted 07 July 2011 - 11:32

Εγω συμφωνω απολυτα με τον Kamui.Αν δεν πας στο τοπο γεννησης της πολεμικης τεχνης δεν θα τη μαθεις σωστα και τη φιλοσοφια της.Προσωπικα δεν εχω παει σε καποια σχολη,αλλα νομιζω δεν σου μαθουν το τροπο σκεψης της πολεμικης τεχνης αλλα πως να ξαπλωσεις καποιον κατω.Αν ειναι ετσι δεν χρειαζεται να παει καποιος σε σχολη και να πληρωνει ενα καρο λεφτα.Μαθαινεις το ''βρωμικο'' ξυλο ή αλλιως το ξυλο του δρομου και καθαρισες..
Posted Image

I don't worth only 50 Beli.I can prove it in New World.
SET SAIL BASTARDS!!!!

#495 Kρεμμυδοιππότης

Kρεμμυδοιππότης

Μου ήρθε το ιντερνετ!!!!

• Members
  • 316 posts

Posted 07 July 2011 - 11:49

Λοιπόν τώρα που τελείωσα τις πανελλήνιες θέλω όπωσδήποτε να ασχοληθώ με κάποιο είδος πολεμικών τεχνών. Προτημώ τις ασιατικές πολεμικές τέχνες απο τις δυτικές και ιδιαίτερα Kung-Fu καθώς γουστάρω φιλοσοφίες και έτσι. Θα μπορούσατε να με διαφωτήσετε πάνω στα διάφορα ήδη Kung-Fu για να ξέρω τη μου ταιριάζει?