Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Πολεμικές Τέχνες
Καταχωρήθηκε 25 Ιανουάριος 2008 - 14:33
Καταχωρήθηκε 25 Ιανουάριος 2008 - 14:41
ή Iaido το οποιο γινεται με Bukan, ξυλινο σπαθι, και μετα απο λιγα χρονια σου δινεται αδεια οπλοφοριας και μπορεις να φερεις απο το εξωτερικο Katana χωρις να στο κρατησουν για λογους ασφαλειας...
Και θα κυκλοφορείς στο δρόμο με το κατάνα;

Καταχωρήθηκε 25 Ιανουάριος 2008 - 17:06

Καταχωρήθηκε 25 Ιανουάριος 2008 - 17:48
Καταχωρήθηκε 25 Ιανουάριος 2008 - 21:17
ενοω να μην εχει σταδια και ζωνες οπως tae kwon do..
ειμαι ολιγον τι ασχετος..

Καταχωρήθηκε 25 Ιανουάριος 2008 - 22:04

Καταχωρήθηκε 26 Ιανουάριος 2008 - 02:04
καταρχας kendo einai τεχνη του σπαθιού ενώ iaido ειναι απλα η τεχνη του τραβηγματοσ του σπαθιου.
τα αλλα 2 βασικα που ηθελα να πω ειναι βλακειες, ενα ειναι οτι το shinai δεν εχει θήκη αν δεν απατώμαι και το αλλο οτι το προπονητικό ξιφος λεγεται boken

Καταχωρήθηκε 26 Ιανουάριος 2008 - 03:13
Καταχωρήθηκε 26 Ιανουάριος 2008 - 13:40
Matsu μερικά σχόλια για το ποστ σου. διευκρινήσεις περισσότερο...
καταρχας kendo einai τεχνη του σπαθιού ενώ iaido ειναι απλα η τεχνη του τραβηγματοσ του σπαθιου.
τα αλλα 2 βασικα που ηθελα να πω ειναι βλακειες, ενα ειναι οτι το shinai δεν εχει θήκη αν δεν απατώμαι και το αλλο οτι το προπονητικό ξιφος λεγεται boken
Iaido κανει η προισταμενη μου, δεν ειναι απλα η τεχνη τραβηγματος του σπαθιου, αλλα η τεχνη αυτη καθεαυτη του σπαθιου οπως ηταν καποτε. Γι αυτο το λογο, δεν υπαρχει αμυνα..κατα τη φιλοσοφια της τεχνης αυτης, τραβας το σπαθι μονο για να σκοτωσεις ή να σκοτωθεις.Κατα συνεπεια, οπως αναφερει ο παραπανω μου, η τεχνη αυτη περιλαμβανει τις κινησεις "τραβαμε το σπαθι, σφαζουμε, επιστρεφουμε το σπαθι στη θηκη του.Οι περισσοτερες κινησεις του Iaido ειναι "επιδαπεδιες"..ξεκινουν δηλαδη με σταση σχεδον γονατιστη.Η αμυνα που εχει, στην ουσια ειναι επιθεση.Ειναι μια κινηση, με την οποια στην ουσια προσπαθεις να αποφυγεις το ξιφος του αλλου, και να καταφερεις χτυπημα με το δικο σου.Ο δασκαλος της προισταμενης μου, στην προπονηση καθε φορα που κανουν τις κινησεις που μαθαινουν, μετραει δαχτυλα.Περναει απο διπλα τους και τους λεει "εχασες 2 δαχτυλα...εχασες 1 δαχτυλο"...λολ... Kendo ειναι η αθλητικοποιημενη εκδοση αυτης της τεχνης.Απ'οτι μου εχουν πει, ειναι βασισμενο στο Iaido, γιατι θεωρουσαν οτι ολες οι πολεμικες τεχνες θα επρεπε να εχουν αμυνα. Το shinai απο μονο του ναι, δεν ειχε θηκη..αλλα πλεον εχει, για να το κουβαλας μαζι* (κανει αλλος ενας φιλος μου), το οποιο μπορει να ποναει λιγοτερο γιατι το μπαμπου ειναι πιο μαλακο και ευλυγιστο απο το ξυλο, αλλα αμα φας χτυπημα, τσουζει πολυ..Η θηκη ειναι προαιρετικη...και το αλλο ξιφος, οντως λεγεται bokken..bokuto δε θυμαμαι ποιας τεχνης το προπονητικο ξιφος λεγεται...
*οταν λεω θηκη, δεν εννοω θηκη στη ζωνη, αλλα μια θηκη αδιαφανη, για να το βαζεις μεσα και να φευγεις απο το dojo και να μη σε κοιτανε καλα καλα..

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm
Καταχωρήθηκε 26 Ιανουάριος 2008 - 14:30
Στο iaido, ξεκινας συνηθως με το bokken και μετα απο κανα χρονο περνας στο iaito που ειναι κανονικο κατανα, αλλα με αλουμινιενα αντι για ατσαλινη, λεπιδα. Κανονικο κατανα δεν πιανεις στο iaito αλλα στο Kenjutsu που ειναι η τεχνη του κοψιματος και περνεις σβαρνα τα δεματια απο ταταμι και μπαμπου.

Καταχωρήθηκε 27 Ιανουάριος 2008 - 19:29
Καταχωρήθηκε 28 Ιανουάριος 2008 - 22:38

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2008 - 01:53

Καταχωρήθηκε 04 Φεβρουάριος 2008 - 17:45
Οντως εχει καταντησει ελεεινη η εμπορικη εκμεταλλευση των πολεμικων τεχνων. Απο 5 χρονων εκανα judo και μετα συνεχισα tae kwon do, tang so do, kick boxing, kendo κ μονος μου διαβαζα και εξασκομουνα στις σοφιες του βιβλιου του Bruce Lee αλλα δυστυχως το αφησα
. Παρα πολυ θα ηθελα να δοκιμασω το Aikido αλλα δεν προλαβαινω λογω σχολης
... Παντως η σχολη που εκανα τις περισσοτερες π.τ. ξεκινησε πολυ ωραια κ εφτασε να εκπαιδευσει μια ολοκληρη γενια απο νεους στις πολεμικες τεχνες διδασκοντας τους πανω απο ολα την συνετη χρηση αλλα στην πορεια λογω της καλης πορειας της επαιρνε μαθητες με τα τσουβαλια και τωρα κανουνε μεχρι και tai bo
κ filipino combat system
!
Αφησες τιποτα?

Καταχωρήθηκε 04 Φεβρουάριος 2008 - 22:24