Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Vampire : The Masquerade (old 3d edition)


  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#31 Mr. Longinus

Mr. Longinus

    secretly L

  • Members
  • 8 posts

Posted 28 July 2009 - 11:18

Δεν είναι θέμα του να τα χρησιμοποιήσεις απαραίτητα. Είναι θέμα immersion....

Δηλαδή ο απλός παίκτης, μόνο με τα τρία βασικά rulebooks (nWoD, [insert Supernatural Template here], Armory], να ξέρει οτί έχει πληθώρα επιλογών και στρατηγικών... Για έναν καινούργιο (κοινώς και ψάρακα), είναι πιο εύκολο να συντονιστέι, ενώ για έναν παλιό του επιτρέπει να συμμετάσχει πιό δυναμικά στην ιστορία...

Ενώ πάλι ο ST κάνει κουμάντο, ο κόσμος πίσω από το WoD είναι τώρα πιό απτός

Και εν τέλει εντάξει μπορεί να μην χρησιμοποιήσει ο παίκτης πυρηνικά (αυτό συνήθως το κάνει ο ST :P), αλλά μπορέι να χρησιμοποιήσει ένα
FN Five-seveN 2* 30/60/120 20+1 2 1/J •••
με Sights, Fiber Optic και Laser



Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα είναι το ότι χάνεται το focus στον παραδοσιακό μυστικισμό των vampire... Μόνο η Golconda έμεινε...
Posted Image

#32 pershs

pershs

    ΚΑΡΙΟΛΗΣ

  • Members
  • 206 posts

Posted 28 July 2009 - 12:02

Αν το μοναδικό πρόβλημα σε ένα story είναι τι damage βγάζει αυτό το κάτι--->FN Five-seveN 2* 30/60/120 20+1 2 1/J •••
με Sights, Fiber Optic και Laser

χρησιμοποίησε την φαντασία σου και τα στατιστικά των υπόλιπων όπλων σαν μέτρο σύγκρισης και βγάλτο .. δυστιχώς όμως στα περισότερα story που πήγαν κατα διαόλου αλλού ήταν το πρόβλημα :emptyonexg1:
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Posted Image

#33 Psylock

Psylock

    Math Logic

  • Members
  • 136 posts

Posted 28 July 2009 - 16:05

Από την εμπειρία μου στο WoD (old setting and new setting) θα έλεγα ότι όλα είναι θέμα του πόσο ψαγμένος, ορεξάτος, εμπνευσμένος, δημιουργικός είναι ο ST και οι παίχτες αντίστοιχα.

To παλιό WoD άρχισε με ένα πολύ συγκεκριμένο σκεπτικό και εξελίχθηκε σαν νουβέλα, σε όλους του μυστικιστικούς τομείς που αναφερόταν και κάποια στιγμή τελείωσε.

Στο καινούργιο WoD υπάρχει πραγματικό μυστήριο σε σχέση με το παλιό διότι έχουν δοθεί γενικότερες ιδέες και όχι τόσο συγκεκριμένες, ούτως ώστε όσοι έχουν πραγματικά όρεξη να ψάξουν και να τις εξελίξουν σε αυτό που θέλουν.

Επίσης η δυνατότητες που δίνει το καινούργιο σύστημα του WoD είναι απεριόριστες ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η χαρά του "ρίχνω ένα κουβά ζάρια" αλλά "με ένα roll όλα ξεκαθαρίζονται". Όσον αφορά το σενάριο, προσωπικά μέχρι τώρα δεν έχω παίξει ούτε ένα ετοιμο χρονικό όλα τα έχω φτιάξει μόνος μου για τους παίχτες μου βασιζόμενος πάντα στο WoD και σε ήδη έτοιμα χρονικά, αλλά αυτό απαιτεί πολύ χρόνο, κόπο και φαντασία - και χωρίς αυτά ST δεν κάνεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο να παίξει κάποιος WoD δεν είναι στους κανόνες και το σύστημα ή την εξέλιξη της ιστορίας. Το πραγματικό πρόβλημα είναι στο τί έχει στο μυαλό του κάθε άτομο που συμμετέχει στο εν λόγο χρονικό.

α) Τί σκηνικό θέλετε? Action (Blade, Blade Trinity)? Horror (Dracula, Nosferatu)? Damnation (Interview with a vampire, Queen of the Damned)? Τα παραπάνω αποτελούν απλά δείγματα όσον αφορά το βασικό στοιχείο στο οποίο θα κάνει focus o ST για να είναι όσο το δυνατόν πιό κοντά στην εικόνα αυτού που έχουν σχηματίσει στο μυαλό τους οι παίχτες.

β) Συνειδητοποιήστε ότι παίζετε WoD, όλα είναι μαύρα και ακόμη πιό σκοτεινά από ότι έχετε βιώσει μέχρι τώρα. Για να καταφέρετε να νιώσετε την βαρύτητα των συναισθημάτων σας λόγω αυτής της ατμόσφαιρας να θυμάστε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας με το σκεπτικό ότι η ζωή σας βασίζεται σε αυτά. Ούκ ολίγες φορές λόγω αδυναμίας των παιχτών ή και του ST - δεν βγάζω την ουρά μου απέξω - να δεχτούν ή να συνειδητοποιήσουν αυτό που σας έγραψα, αρκετά sessions πήραν την τροπή από gothic horror σε Gothic comedy κατόπιν μίας απλής ατάκας.

γ) Να θυμάστε ότι παίζετε γιατί γουστάρετε και θέλετε να διασκεδάσετε μέσω αυτού του pnp rpg. Δεν παίζετε για να ξεσπάσετε την πίεσή σας στους άλλους, ούτε για να ψυχοπλακωθείτε με τα προβλήματα των άλλων. Αλλά ακόμα και αυτό να γίνει αν έχετε στο μυαλό σας ότι στο WoD δεν υπάρχει ελπίδα, χαρά, γέλιο και πολλά άλλα ωραία συναισθήματα, τότε θα είστε πολύ ευχαριστημένοι με το role play που κάνατε.

Αυτά από εμένα όσον αφορά το WoD. Αν κάποιος θέλει να συζητήσει κάτι συγκεκριμένο πάνω στο WoD system & setting μπορεί απλά να μου στείλει ένα pm. Τέτοιες συζητήσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες...

Have fun (Hollow are Vampires entities, for unaccounted nights)
The truth exist beyond the Gate ...
Can you see it ?!

#34 Jagspear

Jagspear

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 14 June 2010 - 14:30

Καλησπερα σε όλοθς τους fans. Ψάχνω καιρό τώρα παίκτες για να ξεκινίσουμε κανένα oWod Chronicle. Είμαι απο Άθηνα, Γέρακα. Έχει κανείς όρεξη?