Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Ye olde One Piece anime thread (αχταρμάς inside)
Καταχωρήθηκε 22 Μάιος 2008 - 23:14
Οταν εφεραν το Dragonball στην αμερικη επειδη θεωρουνταν πολυ "αντιπαιδικο" να πηγαινουν στην κολαση οι κακοι,μετεφρασαν την ταμπελα της κολασης ετσι,με αποτελεσμα να μην αρεσει σε κανεναν...πες κι ενα LoL!!!
Επισης εχεις διαφορα να μην σ'αρεσει το manga κι αλλο να προτιμας να βλεπεις το ανιμε χωρις τα spoilers του manga(εμενα πχ μ'αρεσει το manga,αρκετα μαλιστα,απλα προτιμω το ανιμε χωρις να ξερω τι θα γινει μετα..)
Καταχωρήθηκε 22 Μάιος 2008 - 23:16
Πέρα από την πλάκα το OP manga κορυφαίο (και από τα λεπτομερέστερα σε θέμα σχεδίου) απλά αν δεν αντέχεις το χαρτί και είσαι πιο οπτικοακουστικός δες μόνο anime για να μην σου χαλάει το suspense.
Edit: Επιβεβαιώθηκα και από Zoro
Εγώ πάντως για να μην χαλαστώ αγοράζω το manga και το διαβάζω απ' την αρχή.Ξεκίνα το manga από την αρχή (αν σου βαστάει) και αν δεις ότι σου αρέσει φτάσ 'το στα τωρινά επίπεδα. Τι είναι 500 chapter; Τα έχεις σε μια βδομάδα
Anyway κάποτε όλοι πρέπει να διαβάσετε το "HOLY BOOK OF ONE PIECE"
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από RiDeLub: 22 Μάιος 2008 - 23:23
Καταχωρήθηκε 22 Μάιος 2008 - 23:21
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2008 - 03:14
Επίσης στα anime μπορεί να υπάρξουν κάποιες μικρές περικοπές ενώ το manga τα περιέχει όλα!
(Αυτό ισχυει και στο manga του one piece!)
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2008 - 13:25
ο RiDeLub θα ξερει τι λεω αφου το διαβαζει απο την αρχη...(εχω μεχρι το 17!!!18 τον ιουνη!!!μουαχαχαχα....βεβαια θαρθει αυγουστο εδω αλλα ελπιζω)
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2008 - 13:45
Αυτα πιστευω ειναι τα κυριοτερα...και δεν μου φαινονται τοσο σοβαρα...αν πιστευεις/ξερεις καποια αλλα πολυ σοβαρα κομματια που κοπηκαν βαλ τα σε spoiler...αλλα οχι μικροπραματα...
Τωρα ομως τι να πουμε για τα πλεονεκτηματα??
Καταρχας οι φωνες...του Luffy,του Zoro,του Franky,Νami,Usopp..ολοι, ακομη και ο Brook..ολοι οι ηθοποιοι κανουν φοβεροι δουλεια στο να φερουν τους χαρακτηρες σε ζωη...και πιστευω ειναι καλυτερο απο το να τους βλεπεις "μουγκους"(αν και ειναι γουστα)..
Μετα οι κινησεις...προτιμας να δεις το Jet Pistol πχ ακινητο απο αυτο εν κινισει??Ενταξει δεν λεω παλι,γουστα ειναι,ΟΚ κι εκει
Τα χρωματα τωρα..ναι ειναι αληθεια οτι το manga δεν εχει χρωματα,ομως σαν αντιθεση εχει το οτι ολα ειναι πιο καλα σχεδιασμενα απο το ανιμε(oda powa!)...παρ ολα αυτα στο ανιμε,ειδικα στα τελευταια επεισοδια ειδαμε πολυ μεγαλες βελτιωσεις στον σχεδιασμο..συνδιασε αυτο με τα χρωματα λοιπον και το FHD ή HD και παιρνεις εναν τελειο συνδιασμο..καλυτερο πιστευω απο το αχρωμο του manga...
Αλλο ενα μειον του anime ειναι τα fillers,αλλα δεν θα τα σχολιασω,γιατι εκτος του οτι αν θες δεν τα βλεπεις,τα περισσοτερα του One Piece ειναι απο καλα εως decent...
Τελος,ενα απο τα πιο "δυνατα" σημεια του ανιμε ειναι τα τραγουδια...δεν μπορεις να αρνηθεις οτι τα τραγουδια ειναι πολυ ταιριαστα και πολλες φορες "τελεια" πραγματικα...ειδικα στις "σημαντικες" ή "συγκινιτικες/δυνατες" στιγμες επιβαλλεται πιστευω η χρησιμοποιηση τραγουδιου..εδω νικαει το ανιμε παλι πιστευω λοιπον...
Σαν συνολο βεβαια δεν λεω οτι μισω το/τα manga,μ'αρεσουν κι αυτα πολυ..αυτο που λεω ειναι οτι στην περιπτωση του One Piece και μονο(δεν εχω διαβασει και πολλα αλλα,αλλα τωρα μιλαμε για OP),θεωρω οτι σαν συνολο(και οχι σε ολα) το ανιμε ειναι πιο πετυχυμενο για να αναπαραστησει τον φανταστικο αυτο πειρατικο κοσμο...
Γενικως δεν θα το ανεφερα καν,απλως επειδη ειδα οτι δημιουργηθικε αυτο το θεμα ειπα να πω κι εγω την αποψη μου...
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2008 - 13:54
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2008 - 14:00
ζορο , σε ποιο τσαπτερ το κανει αυτο το σημαδι ?
Απο το πρώτο κιόλας αν θυμάμε καλα.
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2008 - 14:00
Μα αυτό είναι το όλο θέμα,ότι τον πρώτο λόγο τον έχει το manga και μετά εξαρτάται από το πόσο καλή δουλειά θα γίνει ώστε να φτιαχτεί το anime!Ναι ενταξει ολα αυτα που λες,εχεις δικιο σ'αυτα με τις περικοπες,ξερω ποσο ασχημο ειναι οταν περιμενεις να δεις ποσο πιστα μεταφερετε το manga στο ανιμε και τελικα κοβουν πολλα,αλλα απ οσο ξερω μονο στην αρχη κοψανε αρκετα οταν πχ
Spoiler:
Αυτα πιστευω ειναι τα κυριοτερα...και δεν μου φαινονται τοσο σοβαρα...αν πιστευεις/ξερεις καποια αλλα πολυ σοβαρα κομματια που κοπηκαν βαλ τα σε spoiler...αλλα οχι μικροπραματα...
Τωρα ομως τι να πουμε για τα πλεονεκτηματα??
Καταρχας οι φωνες...του Luffy,του Zoro,του Franky,Νami,Usopp..ολοι, ακομη και ο Brook..ολοι οι ηθοποιοι κανουν φοβεροι δουλεια στο να φερουν τους χαρακτηρες σε ζωη...και πιστευω ειναι καλυτερο απο το να τους βλεπεις "μουγκους"(αν και ειναι γουστα)..
Μετα οι κινησεις...προτιμας να δεις το Jet Pistol πχ ακινητο απο αυτο εν κινισει??Ενταξει δεν λεω παλι,γουστα ειναι,ΟΚ κι εκει
Τα χρωματα τωρα..ναι ειναι αληθεια οτι το manga δεν εχει χρωματα,ομως σαν αντιθεση εχει το οτι ολα ειναι πιο καλα σχεδιασμενα απο το ανιμε(oda powa!)...παρ ολα αυτα στο ανιμε,ειδικα στα τελευταια επεισοδια ειδαμε πολυ μεγαλες βελτιωσεις στον σχεδιασμο..συνδιασε αυτο με τα χρωματα λοιπον και το FHD ή HD και παιρνεις εναν τελειο συνδιασμο..καλυτερο πιστευω απο το αχρωμο του manga...
Αλλο ενα μειον του anime ειναι τα fillers,αλλα δεν θα τα σχολιασω,γιατι εκτος του οτι αν θες δεν τα βλεπεις,τα περισσοτερα του One Piece ειναι απο καλα εως decent...
Τελος,ενα απο τα πιο "δυνατα" σημεια του ανιμε ειναι τα τραγουδια...δεν μπορεις να αρνηθεις οτι τα τραγουδια ειναι πολυ ταιριαστα και πολλες φορες "τελεια" πραγματικα...ειδικα στις "σημαντικες" ή "συγκινιτικες/δυνατες" στιγμες επιβαλλεται πιστευω η χρησιμοποιηση τραγουδιου..εδω νικαει το ανιμε παλι πιστευω λοιπον...
Σαν συνολο βεβαια δεν λεω οτι μισω το/τα manga,μ'αρεσουν κι αυτα πολυ..αυτο που λεω ειναι οτι στην περιπτωση του One Piece και μονο(δεν εχω διαβασει και πολλα αλλα,αλλα τωρα μιλαμε για OP),θεωρω οτι σαν συνολο(και οχι σε ολα) το ανιμε ειναι πιο πετυχυμενο για να αναπαραστησει τον φανταστικο αυτο πειρατικο κοσμο...
Γενικως δεν θα το ανεφερα καν,απλως επειδη ειδα οτι δημιουργηθικε αυτο το θεμα ειπα να πω κι εγω την αποψη μου...
Στο one piece φυσικά έχει γίνει καλή δουλειά!
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2008 - 14:01
Το manga είναι πιο "βίαιο" από το anime.Πχ σε σκηνές που μερικοί λένε ότι πέφτει τόσο ξύλο και υπάρχουν μόνο μόλωπες,στο manga υπάρχει πιο πολύ αίμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το manga επιλέγεις αν θα το διαβάσεις ενώ το anime είναι ελεύθερο στην τηλεόραση και μπορούν άνετα να το δουν και νήπια (κυριακή 9:00 το δείχνει).Αυτό συμβαίνει στα περισσότερα shounen anime.
To συγκεκριμένο manga γενικά αξίζει αφού εκτός των άλλων ο Oda σε κρατάει και με αλλά κόλπα του (όπως τα side stories),ένω ως mangaka εκμεταλέβεται τις σελίδες που του δίνονται στο έπακρο (γράφει χορταστικά chapter)
Εννοείται επίσης πως όταν βλέπεις την anιmated version κερδίζεις πάρα πολλά (όπως σε όλες τις μεταφορές) και το συγκεκριμένο anime είναι καλή μεταφορά.
@laraska
Στο πρώτο chapter όταν ανεβαίνει στο πλοίο να συναντήσει μετά από καιρό τον Shanks και τους άλλους (πρέπει να 'ναι 4-5 επ.)
Ένα άλλο κόψιμο που θυμάμαι:
Εγώ έχω μέχρι το 14 και διαβάζω πολύυυ αργα για να μην με πιάσει κρίση...
(θα είχα και άλλα, αλλά βαριέμαι να πάω να γεμίσω την pre-paid μου)
Γμτ αν η Viz δεν είχε αλλάξει κάποια πράγματα οι τόμοι θα ήταν τέλειοι (ακούς εκεί Zolo....)
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2008 - 14:04
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2008 - 14:05
Εδώ θα συμφωνήσω και θα διαφωνήσω.
Ναι μεν μου αρέσουν τα BGMs του One Piece αλλα απο την άλλη, έχουμε να ακούσουμε καινούρια τραγούδια απο τότε που βγήκε το soundtrack της έβδομης ταινίας... Κοινός, θα ήθελα κατι πιο horror για Thriller Bark, όχι τα ίδια που έπαιζαν και στο Enies Lobby οπου εκεί ταίριαζαν άψογα...
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2008 - 14:06
προς τι ολη αυτη η συγκριση?με τις περικοπες δεν ειπα ποτε πως χαλαει ,αλλα οτι υπαρχουν και ειναι αρκετες...το μονο που δεν μαρεσει στο ανιμε ειναι το σχεδιο,ολα τα υπολοιπα τα βρισκω εξαιρετικα...αλλα δεν ξερω γτ εκανες συγκριση....παλι...παντως εγω προτιμω το μανγκα...
μια μεγαλη αλλαγη στο ανιμε ειναι :
εδιτ...λαλ...το ειπε ηδη...φτου...
Καταχωρήθηκε 23 Μάιος 2008 - 14:15
ΟΚ αφου λετε κι εσεις οτι εγινε καλη μεταφορα...

Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο