Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Περίεργη Δημοσίευση


  • This topic is locked This topic is locked
424 replies to this topic

#1 MoonCHilde

MoonCHilde

    Anime Newbie

  • Members
  • 35 posts

Posted 16 July 2007 - 10:56

Αγαπητά μέλη του anime.gr, χαίρεσθε. Συγνώμη για το ταχύτατο της εισβολής στο διαδικτυακό τόπο (τον οποίο ντρέπομαι να πω ότι ξεκίνησα να επισκέπτομαι σχετικά πρόσφατα) αλλά νομίζω ότι το θέμα βρίθει ενδιαφέρουσας έρευνας (και μερικών τηλεφωνημάτων, το λιγότερο).

Στην γνωστή εβδομαδιαία σατιρική/πολιτική εφημερίδα "Το Ποντίκι" (εβδομάδος 12 με 18 Ιουλίου 2007) εμφανίστηκε στη σελίδα 30 των καλλιτεχνικού ένθετου ("Ποντίκι Art") μια είδηση η οποία τιτλοφορείται "H Ελλάδα εισβάλλει στο Τόκυο" σύμφωνα με την οποία κάποιος Έλληνας δημιουργός με το όνομα "Αυγερινός Μπρούσαλης" έχει δημιουργήσει δύο σειρές manga & anime (!!!) με τα ονόματα "DN2" και "Death Brigate". (παρακάμπτουμε το ανορθόγραφο). Σύμφωνα με τη δημοσίευση ο δημιουργός βραβεύθηκε για αυτές τις σειρές και γενικότερα αφού ξεπέρασε το "σωβινισμό" κατάφερε να κάνει τις σειρές του αποδεκτές από το Ιαπωνικό Κοινό.

Επειδή η είδηση ακούγεται το λιγότερο περίεργη (ειδικά εφόσον δημοσιεύεται και με μια εικόνα από το Angel Sanctuary από πάνω) και επειδή η wikipedia και άλλα γνωστά sites δεν έχουν κάποια καταχώρηση σχετικά με τα manga/anime αυτά, θα χαιρόμουν ιδιαιτέρως αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε σχετικά με το τι συμβαίνει.

Ζητώ ταπεινά συγνώμη που δεν έφερα το άρθρο για scan-άρισμα στη δουλειά, αλλά θα κοιτάξω λίαν συντόμως να σας βρω εικόνα του - οι πιο βιαστικοί μπορείτε απλά να ρίξετε μια ματιά στην εφημερίδα.

Ευχαριστίες,
MoonCHilde.




edit από Dante80 για να βοηθηθούν νέοι αναγνώστες του παρόντος...
:wooi2:

Posted Image


Σε συνέχεια της συζήτησης που έχουμε εδώ, και μετά το τελευταίο δημοσίευμα
στην εφημερίδα "Το Έθνος", ανέβασα με προσωπική ευθύνη (το site δεν έχει καμία ανάμειξη) ένα online petition για το θέμα μας. Ακολουθεί το κείμενο.

Σαν φίλοι των anime, των manga και της Ασιατικής κουλτούρας, δεν θα μπορούσαμε παρά να εκφράσουμε την αγανάκτηση και τον θυμό μας όσον αφορά τα άρθρα των 2 καθόλα έγκριτων εφημερίδων "Το Ποντίκι" και "Το Έθνος" με τίτλο "Η Έλλάδα κατακτά το Τόκιο" και "Τι βλέπουν οι Γιαπωνέζοι" αντίστοιχα.

Τα αναφερόμενα άρθρα δημοσιεύθηκαν στις 12 και 22 Ιουλίου αντίστοιχα και εμμέσως πλην σαφώς παρουσιάζουν ένα συμπολίτη μας, τον Αυγερινό Μπρούσαλη, ως το "χρυσό και βραβευμένο παιδί" του TV Tokyo (ανύπαρκτου τηλεοπτικού σταθμού της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου).

Ο εν λόγω συμπολίτης μας παρουσιάζεται ως επιτυχημένος δημιουργός anime και ως ο πρώτος Έλληνας που, απέσπασε βραβεία για σειρές animation που καταρρίπτουν το ρεκόρ τηλεθέασης στην Ιαπωνία, μπήκε σφήνα ανάμεσα σε τόσους καταξιωμένους Ιάπωνες και Κορεάτες δημιουργούς και εν τέλει εκπροσώπησε επάξια την χώρα μας στο εξωτερικό (!!).

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν τα αναφερόμενα άρθρα αποτελούν προϊόν πλάνης ή κακής πληροφόρησης των δημοσιογράφων που τα έφτιαξαν, και έχουμε την σθεναρή πεποίθηση πως δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τη εγκυρότητα του περιεχομένου τους. Δεν μπορούμε όμως επίσης να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως τα γραφόμενα είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ, ΑΝΑΛΗΘΗ και ενδεχομένως αποτελούν μια ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ τουλάχιστον προσπάθεια του Αυγερινού Μπρούσαλη για να αυτοπροβληθεί σε ένα χώρο και πεδίο που δεν έχει καμία επαγγελματική (ή ερασιτεχνική έστω) εμπειρία και συμμετοχή.

Φέροντας το βάρος της υπογραφής μας, την ευθύνη που η αγάπη δίνει στο hobby μας καθώς και η αλήθεια στα επιχειρήματά μας, αιτούμαστε όπως αποκατασταθεί με κάθε δυνατό τρόπο η ΑΛΗΘΕΙΑ στο παρόν ζήτημα.

Τηλεγραφικώς το ζήτημα μπορείτε να το διαβάσετε σε αυτό το link.

Εκτενέστερη συζήτηση για το παρόν θέμα μπορείτε να βρείτε παρακάτω...

Posted Image Περίεργη Δημοσίευση - .aNiMe//GR Forums
Posted Image AnimeClipse :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Αυγερινος Μπρουσαλης: Τα Ανεκδοτα anime
Posted Image AnimePlanet Forums :: Επισκόπηση Θ.Ενότητας - Ελληνικό ¶νιμε - Περίεργη Δημοσίευση

Σε περίπτωση που συμφωνείτε με το κείμενο της αυτής online petition, παρακαλώ ξοδέψτε 30'' από τον χρόνο σας για να την υπογράψετε. Δεν κοστίζει τπτ, και θα βοηθήσει άτομα που ενδιαφέρονται για το παρόν θέμα να αποκτήσουν τα εργαλεία για να το κυνηγήσουν όπως πρέπει.

Ακολουθήστε το παρακάτω link για να υπογράψετε με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ σας όνομα...

:redcard2: Μυθομανία Uber Alles Petition


ΥΓ: Συζητησούλα για το θέμα συνεχίζεται εδώ...:hero:



#2 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 16 July 2007 - 11:40

Οχι θεε μου!!
Είναι τραγικά απίστευτο το θέμα...και ούτε ξέρω από που να αρχίσω... :burningbe3:

Λοιπόν, αυτόν τον τύπο τον Αυγερινό που ισχυρίζεται...το ότιδήποτε τελος πάντων, τον ήξερα κάποτε προσωπικά, όπως και αρκετοί άλλοι φίλοι μου, οι οποιοι με προέτρεψαν να τσακιστώ να δω το άρθρο που θα μ' έκανε τουλάχιστον να σούρνομαι στο χώμα-γκαρίζοντας MASAKA!!! (που λεν και οι γιαπωνέζοι).

Αυτός ο Αυγερινός λοιπόν, δεν είναι παρά ένας Καραγκιόζης (χαραμίζεται και ο χαρακτηρισμός ακόμα), ο οποίος καποτε υπήρχε σε μια ομάδα που έπαιζε RPG και τα έκανε όλα τόσο σκατά, που απειλούσαμε να τον πυροβολήσουμε στο κεφάλι, αν δεν εξαφανιζόταν από κεινο το μέρος. Κοινώς ένας τύπος που λέει όλη του τη ζωή παπαρολογίες. Που δεν ξέρει να κλάσει και να σφυρίξει ταυτοχρόνως, όχι να τραβήξει μια γραμμή με το μολύβι για να φτιάξει manga...

Αν είχατε ποτε συναντήσει προσωπικά αυτό το άτομο, το να κρατάτε στα χέρια σας τετοιο αρθρο, θα αποκτούσε διαφορετική σημασία...σουρεαλιστική...γκροτέσκα!
Αλλά ακόμα κι έτσι, κατανοώ την εκπληξη σας! Και να μην τον ξέρετε ΚΑΝ σας σηκώθηκε η πέτσα! Φαντασου τα παιδιά της παρέας μου τι πάθανε.....

#3 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 posts

Posted 16 July 2007 - 11:49

εεεεε?????:terror2:

καλά και οι της εφημερίδας βλαμμένοι είναι? τις λέξεις δημοσιογραφική έρευνα δεν τις έχουν ακούσει ποτέ? έτσι θα πάνε να γράψουνε ό,τι τους πασάρει ο κάθε αυγερινός και πούλια? /me δεν καταλαβαίνει:oo:

Posted Image


#4 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 16 July 2007 - 12:19

ειδικά εφόσον δημοσιεύεται και με μια εικόνα από το Angel Sanctuary από πάνω

ηταν και αυτο ιδεα του τυπου, η απλα το εβαλε ξεκαρφωτα το ποντικι για να εχει και εικονες? Φιλε σκαναρισε το καλυτερα, γιατι δεν νομιζω να αγορασω την εν λογω εφημεριδα...

Spoiler:

Posted Image

#5 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 16 July 2007 - 12:46

Το γεγονός ότι τετοια παπαρολογία δημοσιεύτηκε στο Ποντίκι (σατιρική εφημερίδα) κι όχι σε καμιά "Καθημερινη"-ας πούμε, να μας πέσουνε όλα τα δόντια χάμου, κάτι λεει...

Το γαμώτο, μιας και το θυμήθηκα τώρα, είναι πως μια από τις παπαριές που μας τσαμπούναγε τότε στο rpg, ήταν ότι είχε κοννέ σε όλους τους μεγάλους εκδοτικούς οικούς....:fromabove:

πάντως ένα καλό σκανάρισμα και παρουσίαση του αρθρου μπροστά στα ματια όλων εδώ, είναι όλα τα λεφτά! Οποιος έχει το αρθρο, ας το σκανάρει. (εγώ δεν το έχω)

#6 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 16 July 2007 - 13:01

Επειδή η είδηση ακούγεται το λιγότερο περίεργη (ειδικά εφόσον δημοσιεύεται και με μια εικόνα από το Angel Sanctuary από πάνω) και επειδή η wikipedia και άλλα γνωστά sites δεν έχουν κάποια καταχώρηση σχετικά με τα manga/anime αυτά, θα χαιρόμουν ιδιαιτέρως αν μπορούσατε να με διαφωτίσετε σχετικά με το τι συμβαίνει.

Aν τον δεις σύντομα στο Uncyclopedia μην απορήσεις. :hehe:

καλά και οι της εφημερίδας βλαμμένοι είναι? τις λέξεις δημοσιογραφική έρευνα δεν τις έχουν ακούσει ποτέ? έτσι θα πάνε να γράψουνε ό,τι τους πασάρει ο κάθε αυγερινός και πούλια?

Έτσι λειτουργούν και στο Free (που κάποτε διάβαζα μανιωδώς και τώρα ούτε για χαρτί τουαλέτας δεν το χρησιμοποιώ): γράφει ο κάθε πικραμένος -συν βλαμένος- αναγνώστης άρθρα του στυλ "Τα 'χω με 40 γκόμενες ταυτόχρονα" και το δημοσιεύουν. Μήπως να τους στείλω επιστολή για να τους αποκαλύψω ότι είμαι ο Kira; :hihi2:

Το γεγονός ότι τετοια παπαρολογία δημοσιεύτηκε στο Ποντίκι (σατιρική εφημερίδα) κι όχι σε καμιά "Καθημερινη"-ας πούμε, να μας πέσουνε όλα τα δόντια χάμου, κάτι λεει...

Λες; :hmmm: Έχε γούστο...

ηταν και αυτο ιδεα του τυπου?

Ωχ! Μου θυμίζει τους βλαμένους που κάθε φορά που βγαίνει ένα πετυχημένο βιβλίο/ταινία/σειρά κ.ο.κ. ισχυρίζονται ότι ήταν δικιά τους ιδέα και του την κλέψανε...:smokingg:

#7 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 16 July 2007 - 13:05

2 things give me the feeling of chaos:the universe,and human stupidity,and i am not sure about the first one.:wooi2:

Περρισσότερα λόγια είναι περιττά...
Posted Image

#8 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 16 July 2007 - 13:10

Πωπω, τι 'πες ρε μεγάλε, έγραψες! :riiight: Ό,τι πρέπει slogan για signature!

#9 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 16 July 2007 - 13:16

Πωπω, τι 'πες ρε μεγάλε, έγραψες! :riiight: Ό,τι πρέπει slogan για signature!

Χμμ... Νομίζω ότι αυτό το είπε ο Einstein :nosey:
phmava.php

#10 MoonCHilde

MoonCHilde

    Anime Newbie

  • Members
  • 35 posts

Posted 16 July 2007 - 13:57

Posted Image

#11 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 posts

Posted 16 July 2007 - 14:09

ευχαριστούμε για το ανέβασμα....:nod:

το άρθρο πάσχει εξ ολοκλήρου, κόντεψε να μου βγει το μάτι...

θα λέγα τίποτα, αλλά είμαι αθυρόστομη και θα με κόψουν οι μοδεράτορες με το δίκιο τους............:burningbe3:

Posted Image


#12 MoonCHilde

MoonCHilde

    Anime Newbie

  • Members
  • 35 posts

Posted 16 July 2007 - 14:20

Θα σας έβαζα ολόκληρο τη σελίδα αλλά δε νομίζω ότι σας ενδιαφέρουν οι πληροφορίες προβαλόμενων ταινιών στην Αθήνα (ναι, είναι στη σελίδα με το τι παίζουν οι κινηματογράφοι).
Όσον αφορά τα περί γραφής του άρθρου κλπ κλπ δεν νομίζω ότι είναι το σημείο πρωτογενούς ενδιαφέροντος εδώ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να συνάγει συμπεράσματα από εκεί, σωστά?)
Απλώς μου κίνησε υπερβολικά την περιέργεια και το ενδιαφέρον και θα ήθελα πολύ να μάθω τις απόψεις των κατεξοχήν ενδιαφερόμενων για το άρθρο αυτό.

#13 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 16 July 2007 - 14:27

νταξει,lol...
και μονο το γεγονος οτι αυτες οι ''σειρες'' δεν υπαρχουν σε καμια database,θα επρεπε να μας λεει κατι...>.>

#14 Glastenen

Glastenen

    La Reine du Portatif

  • Members
  • 727 posts

Posted 16 July 2007 - 14:43

εγώ έχω ακούσει για wolf brigade και dna στο τετράγωνο. (ό,τι θυμάμαι σας λέω, δεν το τσέκαρα).

για πρωταπριλιάτικο μου κάνει με κάτι μήνες καθυστέρηση..............................


έντιτ: παρατηρήσατε ότι κάτω απ' την πικ angel sanctuary έχει λεζάντα dn2? και καλά ότι είναι παρμένη από εκεί? ΕΛΕΟΣ

Posted Image


#15 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 16 July 2007 - 14:45

Ότι να ναι... Μήπως τα anime που έκανε ήταν hentai; :hahaha:
Γίατί για να πάρει βραβείο anime με τέτοιο σενάριο μάλλον πρέπει να είναι hentai :wooi2:
phmava.php