Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Basketball


  • Please log in to reply
762 replies to this topic

Poll: Ποιά ομάδα υποστηρίζετε στα Παρκέ?.... (154 member(s) have cast votes)

Ποιά ομάδα υποστηρίζετε στα Παρκέ?....

  1. Ολυμπιακός (45 votes [29.22%] - View)

    Percentage of vote: 29.22%

  2. Παναθηναϊκός (63 votes [40.91%] - View)

    Percentage of vote: 40.91%

  3. Άρης (6 votes [3.90%] - View)

    Percentage of vote: 3.90%

  4. ΠΑΟΚ (20 votes [12.99%] - View)

    Percentage of vote: 12.99%

  5. ΑΕΚ (12 votes [7.79%] - View)

    Percentage of vote: 7.79%

  6. Πανιώνιος (1 votes [0.65%] - View)

    Percentage of vote: 0.65%

  7. Άλλη (7 votes [4.55%] - View)

    Percentage of vote: 4.55%

Vote Guests cannot vote

#751 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 16 May 2015 - 03:08

Έχω πλήρως δίκαιο στο θέμα της Euroleague και το βλέπεις. Οι δήθεν πιέσεις και μελλοντικά πλάνα δεν σημαίνουν τίποτα αν δεν πάρουν μορφή. Μαζί σου, να υπάρχουν κριτήρια του τύπου γεμάτο γήπεδο, υγειής οργάνωση και σταθερότητα. Άλλο αυτό, και άλλο δεν μπορείς να μπεις επειδή η χώρα σου δεν δικαιούται άλλη θέση ή δεν λέγεσαι ''Maccabi'', ''Olympiakos'', κτλ, είναι εξωφρενικό.

 

Η χώρα μας έχει παράδοση, ταλέντο και επιθυμία. Είναι μεγάλη αδικία να περιοριστούν σε δύο ομάδες όταν μπορούν να στείλουν και άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις όποιες γαλλικές που πάνε κάθε χρόνο.

 

Μιλόσεβιτς μου θύμησες, χαχαχα, δεν πάμε πουθενά... Πάλι καλά που έχουμε πέντε-έξι καλούς παίχτες και προσφέραμε λίγο θέαμα στην κανονική περίοδο.

Για παράδειγμα  εγώ προτειμώ τον Σάκοτα ας είναι περισσότερο ''σοφτ''. Τουλάχιστον μπορεί να σε κουβαλήσει στην μέρα του.

 

Ο Πρίντεζης έχει σχεδόν τελειωποιήσει την κίνηση με το απότομο γύρισμα/άλμα και την καμπύλη στην μπάλα και αυτή είναι η μέθοδος που επιτείθεται.

Δεν είναι καλός στο να βάζει πλάτη, για αυτό και βιάζεται να πετάξει την μπάλα όταν την παίρνει στο ζωγραφιστό. Το άλμα του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Έχει τίμιο ποσοστό με πρόσωπο στο καλάθι, ειδικά στο τρίποντο για ψιλό είναι αξιέπαινο.

Συν τα κλασικά φιλότιμος, παθιασμένος, παληκάρι, σκυλί, άγιος και ό,τι άλλο θες που λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις.

 

Το μεγαλύτερο μου παράπονο είναι ότι παίζει στον Ολυμπιακό που έχει δυνατό σύνολο, και το κυριότερο έπαιζε και λίγα χρόνια πριν όπου είχε τρομερή και φοβερή ομάδα. Απλώς κάποιοι παίχτες, όπως είναι ο Valdez στην ποδοσφαιρική Μπάρτσα, έχουν πάρει τίτλους που δεν τους δικαιούνται απλώς επειδή τους έκατσε η ομάδα.

 

 


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#752 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 16 May 2015 - 06:21

Όταν όλοι αυτοί οι ¨μέτριοι¨ παίχτες έχουν κάνει τόσο μεγάλα ματς και βάλει τόσο κρίσιμα καλάθιά όχι μια και δύο φορές αλλά συνεχομένα χωρίς να έχουνε superstar roster εξαιρουμένου Σπανούλη ε τότε τα αξίζουν όλα και με το παραπάνω γτ συμπτωση επαναμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.Εγώ είμαι απλά χαρούμενος που ζω απο κοντά αυτή την ομάδα και θα έχω να το λέω στο μέλλον.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#753 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 16 May 2015 - 10:16

 οποτε για να παιξει ο ΠΑΟΚ ή οποια αλλη ομαδα Ευρωλιγκα, πρεπει να καπαρωσουν τις θεσεις 1-3 ή να κατακτησουν το Eurocup

Eφικτο

 

Παντως αυτοι της ΤΣΣΚΑ σα να μην περναν σοβαρα το παιχνιδι. Εκει που νικαν για πλακα τον Παναθηναικο με 20 ποντους και χανουν επιτηδες με 1 ποντο στο προηγουμενο για να παρουν πιο πολλα κερδη, εδω τα παρατανε. Για αυτο ποτε δεν μου αρεσαν οι ρωσικες ομαδες. Ειναι οι....Γερμανοι του μπασκετ.

 

Αξια νικη, αλλα η Ρεαλ δειχνει λυσσασμενη. Πολυ δυσκολα τα πραγματα



#754 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 posts

Posted 16 May 2015 - 10:17

αυτα που βλεπουν τα ματια μου τα τελευταια χρονια απο αυτον τον ολυμπιακο δεν υπαρχουν,ειμαι ευλογημενος που μπορω και βλεπω παιχτες σαν τον σπανουλη να κανουν αυτα τα πραγματα στο γηπεδο..

 

ειμαι 32 χρονων εχω ασχοληθει ερασιτεχνικα με το μπασκετ σε ομαδες μικρων κατηγοριων σαν παιχτης αλλα και για λιγο καιρο σαν προπονητης σε μικρα παιδια.

εχω ζησει γκαλη γιαννακη σιγαλα φασουλα μπακατσια και αλλα μεγαθηρια του ελληνικου μπασκετ και θα τολμησω να πω οτι οτι ηταν για μενα ο γκαλης θα ειναι σε 10-20 χρονια για τα νεα παιδια ο σπανουλης,καθε εποχη εχει τους ανθρωπους της και σε αυτην ειναι ο kill bill.

 

με την μπαρτσελονα στο τελευταιο παιχνιδι στο σεφ ειχα παει και το 3ποντο του πριντεζη στην ληξη εγινε μπροστα μου,η ανατροπη εξελιχθηκε μπροστα στα ματια μου...

εχω δει ανατροπες πολλες φορες,αλλα το χθεσινο θα το εχω παντα χαραγμενο στο μυαλο ως την ποιο επικη ανατροπη (μεχρι σημερα).

 

ο σπανουλης ειναι ενας παιχτης πολυ διαφορετικος απο τους αλλους ειναι παιχτης που δεν χαλαει η ψυχολογια του ποτε μεσα στο παιχνιδι και αυτο ειναι πολυ σημαντικο,σαν πρωην παιχτης γνωριζω οτι τα πρωτα σουτ ειναι κρισιμα για τον εκαστοτε παιχτη. το 0/11 σουτ του σπανουλη σε οποιονδηποτε αλλο παιχτη θα σημαινε και την αποχωρηση στον παγκο.ο σπανουλης απλα δεν σκεφτεται ποσοστα εχει την αποψη οτι ολα χανονται και ολα μπαινουν.

σε εναν αγωνα σαν αυτον δεν χωρανε ποσοστα..σουταρεις με καρδια,επειδη καποια δεν μπηκαν δεν παει να πει οτι δεν θα μπουν τα επομενα,και αυτο το ξερει καλα.αλλος παιχτης θα σταματαγε να σουταρει γιατι θα πιστευε οτι''σημερα δεν το εχω ,δεν ειναι η μερα μου''.ο σπανουλης απλα δεν το κανει.

και αυτο σημαινει ηγετης οσο αστοχος και να εισαι,οσο κακο παιχνιδι και να κανεις οταν η μπαλα ζυγιζει εναν τονο πρεπει να εισαι εκει.

 

για τον μαντζαρη επειδη τον ξερω προσωπικα θα πω ενα πραγμα..το παιδι ειναι παναθηναικος,βαμενος,αλλα ειναι αρρωστος επαγγελματιας,οταν παιζει δινει οσα εχει..

ο πριντεζης σωστα τον χαρακτηριζουν ''υπαρχηγο'' του ολυμπιακου..αξιος

 

αξιζει μεγαλη μνεια στον παπαπετρου που ηταν το πρωτο του παιχνιδι σε final 4 και καθε αλλο παρα ψαρωμενος ηταν...

 

πιστευω οτι το χτεσινο παιχνιδι πρεπει να διδασκεται σε παιδια και εφηβους σε ερασιτεχνικα ως το total basketball.και απο αποψη προπονητικης( γιατι πραγματικα ο σφαιροπουλος τοσο με barcelona τοσο και με την csska εδωσε ρεσιταλ),αλλα και για τον τροπο του πως γυρνανε παιχνιδια η παιχτες και τι εστι ψυχη..

 

 

για τον θεσμο τωρα της euroleague ειναι αλλη κουβεντα.σαφως αδικο αυτο που παει να γινει αλλα οπως ειπατε παραπανω θα εχει πολεμο με την fiba.


Edited by vectrapearl, 16 May 2015 - 10:39.

                                                                       


#755 SupG18

SupG18

    BibleThump

  • Members
  • 471 posts

Posted 16 May 2015 - 10:40

καταρχας δεν ηθελα να σε προσβαλω απλα οντως μου φανηκε απο τα λεγομενα σου οτι δεν παρακολουθεις τακτικα ευρωλιγκα. Οποτε συγγνωμη αν το πηρες ετσι. 

 

Στο πρωτο σου ποστ εγραψες αυτο "Έμαθα ότι αποφασίστηκε μία και καλή οι θέσεις των ομάδων στην διοργάνωση να καταλαμβάνονται από συγκεκριμένα συμβόλαια" , απαντησα λοιπον οτι δεν ισχυει, Δεν αποφασιστηκε η ευρωλιγκα να εχει εξ ολοκληρου ΜΟΝΟ ομαδες με συμβολαια. Το συστημα παραμενει ιδιο , αυτο που ανελησες στο 2ο ποστ σου , και που ειναι τελειως διαφορετικο με αυτο που ελεγες στο 1ο. 

 

Δευτερον κανενας μπερτομεου δεν πηρε την 3η θεση απο την Ελλαδα , η θεση για μια ακομα ελληνικη ομαδα στην ευρωλιγκα ΧΑΘΗΚΕ επειδη αυτοι που την δικαιουνταν τις τελευταιες φορες (ΑΡΗΣ , ΜΑΡΟΥΣΙ) δηλωσαν κωλυμα να κατεβουν λογο οικονομικων χρεων. Δεν προτιμησε δηλαδη ο μπερτομεου και η ευρωλιγκα μια γαλλικη ομαδα αντι για μια δικια μας. Τα επομενα χρονια ο 3ος ΠΑΟΚ δεν δηλωσε ΠΟΤΕ οτι ενδιαφερεται να συμετασχει στην διοργανωση.

 

Και ερχομαστε στο σημερα και την ΑΕΚ , η οποια δηλωσε φετος οτι ενδιαφερεται να παιξει ευρωλιγκα. Ο μπερτομεου λοιπον ρωτηθηκε τα σχεδια του για την ΑΕΚ και απαντησε οτι το project της αρεσει στην ευρωλιγκα και ειναι πολυ πιθανο να παρει wild card! Το αντιστοιχο αρθρο http://www.contra.gr/Basketball/Europe/Euroleague/aek/mpertomeoy-h-aek-mporei-na-parei-wild-card-gia-thn-eyrwligka.3382106.html

 

Δεν εχεις αδικο οτι σκεφτονται να δημιουργησουν κλειστει λιγκα , το εγχειρημα ομως δεν ειναι τοσο ευκολο να γινει διοτι θα υπαρξουν θεματα με τις εγχωριες λιγκες και οπως ανεφερα στο πρωτο ποστ μου απο του χρονου θα υπαρξει και η λιγκα της φιμπα.

 

Δεν βλεπω δηλαδη που ειδες αυτο που γραφεις " δεν μπορείς να μπεις επειδή η χώρα σου δεν δικαιούται άλλη θέση ή δεν λέγεσαι ''Maccabi'', ''Οlympiakos'' 

 

Οσο για τους παιχτες δεχομαι οτι απλα διαφωνουμε. Ο καθενας εχει διαφορετικη οπτικη


Posted Image


#756 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 16 May 2015 - 11:45

Eίχα την εντύπωση ότι οι ''license a'' ήταν πάνω από 15, οπότε θα ήταν η συντριπτική πλειοψηφία, για αυτό και ήμουν τόσο σίγουρος πως επρόκειτο για (σχεδόν) καθολικά κλειστά συμβόλαια. Το κοίταξα μετά και το ανέλυσα όπως είναι στην πραγματικότητα. Όντως, δικό μου λάθος, ήμουν πολύ βιαστικός στην συγκεκριμένη φράση.

 

Για τον ΠΑΟΚ που αρνείται τα τελευταία χρόνια δεν το ήξερα. Την τελευταία διετία είναι αρκετά υγειής ομάδα, με μικρό budget σαφώς, και θα περίμενα να έχει διάθεση να παίξει.

Πολύ θέλω να δω αν συνεχιστεί το εγχείρημα της ΑΕΚ και κάνει πορείες στο πρωτάθλημα αν θα την δεχτεί η διοργάνωση. Το άρθρο είναι πολύ ελπιδοφόρο (και για την κάθε ΑΕΚ). Λόγια του μέλλοντος όμως.

 

Το παραμελήσαμε, η Φενέρ απλά λυποθύμησε χθες και για λίγο νόμιζα ότι θα αρχίσει το καράτε στο γήπεδο. Αντιπαθέστατη στο μπάσκετ η Ρεάλ αλλά έχει τρομερό σύνολο.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#757 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 posts

Posted 16 May 2015 - 13:29

 

Το παραμελήσαμε, η Φενέρ απλά λυποθύμησε χθες και για λίγο νόμιζα ότι θα αρχίσει το καράτε στο γήπεδο. Αντιπαθέστατη στο μπάσκετ η Ρεάλ αλλά έχει τρομερό σύνολο.

 

 

η ρεαλ ναι εχει διαβολεμενο συνολο αλλα οχι ανικητο.

σε σχεση με περυσι της λειπει ο μιροτιτς που φετος παιζει στους σικαγο μπουλς και στην θεση 4 δεν εχει καλο παιχτη.αν ο ολυμπιακος παιξει την καλη αμυνα που ξερει και την κρατησει σε χαμηλο σκορ ο πριντεζης πχ θα κανει παρτι εκει...

 συν οτι με καλη αμυνα το τριποντο που ειναι και το δυνατο της χαρτι δεν το εχει ειναι πολυ καλη στα ελευθερα σουτ αλλα οχι με πιεση.

και κατι τελευταιο.ο ρουντι ειναι παιχτης ψυχολογιας αν δεν του βγει το 1ο δεκαλεπτο δυσκολα επανακαμπτει

 

 

ενα παιχνιδι ειναι 40 λεπτα ολα μπορουν να γινουν.


                                                                       


#758 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,906 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 16 May 2015 - 15:05

Η Ρεαλ υπερισχυει στις περισσοτερες θεσεις (βαζουμε και τον παγκο μεσα) αλλα ο Ολυμπιακος εχει Σπανουλη και Πριντεζη που επηρεαζουν την ψυχολογια ολη της ομαδας. Το θεμα ειναι οτι η Ρεαλ ειναι στην εδρα της, του κερατα, θα το χασει παλι και μεσα στην εδρα της; Τετοιο καζο;


image.jpg


#759 itachi_se

itachi_se

    Anime Freak

  • Members
  • 353 posts

Posted 11 June 2015 - 01:39

Πάει για σκούπα ο θρύλος :8):  και σχετικά εύκολα.Κακός ο Παναθηναικός,καμία σχέση με παλιά.


2008ipman01.jpg


#760 Kaidou

Kaidou

    Anime Master

  • Members
  • 1,906 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 11 June 2015 - 03:40

Καλυτερα για εμας, αν ο Γιαννακοπουλος εχει ενα σκαλωμα αυτο δεν ειναι να παμε καλα στην Ευρωπη, αλλα να κοντραρουμε εσας. Απο την στιγμη που εσεις ειστε ομαδα f4, τοτε μια χαρα θα ειμαστε του χρονου, θελω να πιστευω...


image.jpg


#761 itachi_se

itachi_se

    Anime Freak

  • Members
  • 353 posts

Posted 11 June 2015 - 12:04

Μακάρι αλλά με το Τράκη για πρόεδρο έχω τις αμφιβολίες μου...βέβαια και την ομάδα μου τη θέλω πιο δυνατή σε κάποιες θέσεις τύπου Λαφαγιέτ-Πέτγουει κτλπ..


2008ipman01.jpg


#762 zoro77

zoro77

    Anime Master

  • Members
  • 1,600 posts

Posted 31 May 2016 - 13:38

Σπανουλης για τρεεεεεεεις vol 1

 

Spanoulis3.jpg

 

Σπανούλης για τρεεεεεις vol 2

 

OLBAS2.jpg

 

 

Aπιθανοι τελικοι!


2po6sfa_jpg.gif


#763 itachi_se

itachi_se

    Anime Freak

  • Members
  • 353 posts

Posted 03 June 2016 - 14:00

O SPAN είναι οτι καλύτερο έχω δει ποτέ στον Ολυμπιακό!!!Η ομάδα βέβαια ήταν κακή φέτος,χρειαζόμαστε επιγόντως 3 παίχτες.Έναν guard με έφεση στο σκορ,ενα 4αρι πίσω από τον Γιώργαρο και ένα 5αρι εναλλακτικό από τον Young,περισσότερο να παίζει με πλάτη.Μακάρι οι αφοί να κάνουν καλές κινήσεις να δούμε του χρόνου καλύτερο μπάσκετ σε όλη την σεζόν.


2008ipman01.jpg