Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ergo Proxy
Posted 05 February 2009 - 20:39
Posted 05 February 2009 - 20:46
ααααα, ναι φυσικά. Πολύυυυυ ενδιαφέρουσα.Να και μια κριτικη πολυ ενδιαφερουσα
Ergo Proxy at Σπιτάκι

Μα φαίνεται πως ο σyγγραφέας πραγματικά ξέρει απο anime, βγάζει μάτι παιδί μου. Και όχι μόνο αυτό, τα τεκμηριώνει κιόλας.
Μπράβο του, έκανε πολύ καλή δουλειά.
Κ εγώ δηλώνω: Είμαι η FinaFantasy.. και μόλις τελείωσα

[Ήμαρτον παναγία μου τί άλλο θα δούμε]
και η ειρωνία είναι πως το λέει κιόλας σε λεζάντα.... ότι του κάτεβει του καθενός
Posted 05 February 2009 - 20:49
Τεράστιο + της σειράς ο μοναδικός κόσμος της. Έκανε τρομερή μίξη αληθοφανειας και φαντασίας.
Posted 06 February 2009 - 00:17
αλλά ρε γαμώτο
Posted 06 February 2009 - 00:43
επίσης ένας απο αυτούς που έχουν το blog αυτό τελείωσε το ίδο ΤΕΙ με εμένα Kukukuku
ΕΠΙΣΗΣ TO ergo proxy Μου ΑΡΕΣΕ και είναι απο τα αγαπημένα μου
απλά δεν το θεωρώ το τελειότερο anime Που έχω δει στη ζωή μου.
και όπως έχω πει μου άρεσε πάρα πολυ το τέλος του ergo proxy
σε αντίθεση με άλλα που με απογοητεύουν.
είμαι η Erisadesu και είμαι ατελείωτη (γκόμενα)
Edited by Erisadesu, 06 February 2009 - 00:56.
Posted 06 February 2009 - 21:01
Όσον αφορά τα iq και τα σχετικά, φυσικά είναι βλακείες στο τετράγωνο. Ο καθένας εκτιμά κάτι σύμφωνα με τις εμπειρίες του και τα συναισθήματα που νιώθει όταν το βλέπει. Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες γνώσεις και αντίληψη για να εκτιμήσεις έναν ζωγραφικό πίνακα. Αν σε κάνει να νιώσεις κάτι αυτό είναι αρκετό.
Nighteyes:Διαφωνώ καθέτως σ'αυτό. Αν και φυσικά ακόμα και ένας αμόρφωτος συγκινείται από έναν πίνακα (μία από τις 'μαγείες' και γοητείες της τεχνης) δεν συγκρίνεται με τίποτα η εντύπωση που θα έχει ένας άσχετος, ο οποίος θα έχει συγκινηθεί από τα χρώματα πχ, από έναν που έχει μία άλφα μόρφωση και είναι ψαγμένος, ο οποίος έχει καταλάβει τα μυνήματα που περνά ο πίνακας.
Εξάλλου εδώ μιλάμε για φιλοσοφικές αναφορές. Όσο πιο μορφωμένος είσαι, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνεις και εκτιμάς και κρίνεις τί ακούς.
Εδώ σας παραθέτω ένα παράδειγμα (να θυμάστε το μύνημα που περνά αυτος ο πίνακας) Et in Arcadia ego - Wikipedia, the free encyclopedia
[/spoiler]
Συνέχεια από το αποπάνω
Edited by Kenny, 06 February 2009 - 23:29.
merged, off-topic parts deleted
Posted 06 February 2009 - 22:24
Fixed for accuracy.Διαφωνώ καθέτως σ'αυτό. Αν και φυσικά ακόμα και ένας αμόρφωτος συγκινείται από έναν πίνακα (μία από τις 'μαγείες' και γοητείες της τεχνης) δεν συγκρίνεται με τίποτα η εντύπωση που θα έχει ένας άσχετος, ο οποίος θα έχει συγκινηθεί από τα χρώματα πχ, από έναν που νομίζει ότι έχει μία άλφα μόρφωση και είναι ψώνιο, ο οποίος νομίζει ότι έχει καταλάβει τα μυνήματα που περνά ο πίνακας.
Στην ερώτησή μου ποιος θα απαντήσει ? Τελικά από τί Iq και πάνω πρέπει να έχεις για να εκτιμήσεις το Proxy ? Aν δεν σας βολεύει ο δείκτης ευφυϊας ,τότε πάνω κάτω τί βαθμό πρέπει να βγάζει στο τετράμηνο για να το καταλάβει ?
Posted 06 February 2009 - 23:33
7 posts deleted, Ο επόμενος τρώει warn.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 16 May 2009 - 17:34
Posted 16 May 2009 - 21:21
παραθέτω ένα καλό synopsis που είχα βρει παλιά στο youtube και λύνει αρκετούτσικες απορίες θυμάμαι:
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Posted 16 May 2009 - 23:26
Thanks για το βιντεο Radagast πολυ καλο και κατατοπιστικο μου ελυσε μερικες αποριες που ειχα κυριως αυτες που αφορουσαν την πρωσοπικοτητα του ergo proxy τη σειρα οποτε βρω χρονο θα την ξαναδω καθως ειναι μια απο τις αγαπημενες μου μιας και ειμαι φαν της επιστημονικης φαντασιας και ο κοσμος του ειναι πολυ καλα δομημενος ενω μου αρεσε ιδιατερα οι πολιτιστικες αναφορες που υπαρχουν σε ολη τη σειρα και οι οποιες δεν ειναι ολες ευδιακριτες μα την πρωτη ματια καποιες δεν τις ειχα καν προσεξει και τις βρηκα οταν εψαχνα για πληροφοριες για τη σειρα αφου την ειχα τελειωσει.Επειδή πάει αρκετός καιρός που το είδα αυτό το διαμαντάκι, και δεν θυμάμαι αρκετά πράγματα και θέλω να το rewatch, αντί να απαντήσω χωρίς να είμαι σίγουρος (και πω καμιά πατάτα),
παραθέτω ένα καλό synopsis που είχα βρει παλιά στο youtube και λύνει αρκετούτσικες απορίες θυμάμαι:
Youtube Video
Εντωμεταξυ βρηκα πολυ χρησιμες και ενδιαφερουσες τις πληροφοριες που μας δινει μετα το τελος καθε επ αν και δεν ξερω αν ηταν απο τους παραγωγους η το γρουπ που εκανε την μεταφραση Shinsen-Subs.
Επισης ενα απο τα στοιχεια που τραβηξαν κατα τη διαρκεια της σειρας ηταν η σχεση μεταξυ Real/Vincent η οποια επιφερει σημαντικες αλλαγες στην συμπεριφορα των χαρακτηρων και ιδιαιτερα στο χαρακτηρα τις Real.
Γενικα αν και ισως αποθαρηνει καποιους με τον αργο ρυθμο της νομιζω οτι αξιζει καποιος να τη δει για τον κοσμο και την ατμοσφαιρα που δημιουργει τα πολυ υψηλης ποιοτητας production values(animation/μουσικη)και κυριως την περιπλοκη και πολυ ενδιαφερουσα ιστορια(καποιοι μπορει να την βρουν μπερδεμενη)αλλα αν της δοσης την δεουσα προσοχη σιγουρα αξιζει.
Posted 17 May 2009 - 02:05

Posted 17 May 2009 - 06:02
το είδα πριν ένα χρόνο περίπου.
μου άρεσε το ότι ξέφευγε από τα κλισέ που είχα συναντήσει σε πολλά anime,ο σχεδιασμός του σκοτεινός,οι χαρακτήρες είχαν πολύ ενδιαφέρουσες προσωπικότητες,στην πλοκή αν και σε κάποια σημεία με αποπροσανατόλιζε και ίσως με κούραζε μετά από ένα δύο eps το επίπεδο ανέβαινε πολύ και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω από το pc.επίσης πιστεύω είναι ένα πολύ ψαγμένο anime και εκτίμησα την εκτενή επεξήγηση στο τέλος κάθε ep των ιστορικών αναφορών,αλλά και των όρων που χρησιμοποιήθηκαν.
"When you are in pain you can sleep.When you inflict pain you can never sleep" [f.m alchemist]
"Don't ask for it.Go out and win it.Do that and you will be rewarded!" [gurren lagann]
"The melody of reason will always play out the truth" [spiral]
Posted 28 May 2009 - 09:52