Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Τι γνωμη εχετε για την πειρατια των Video Games


  • Please log in to reply
164 replies to this topic

Poll: Πως αντιμετοπιζετε την πειρατια? (82 member(s) have cast votes)

Πως αντιμετοπιζετε την πειρατια?

  1. Γιατι να πληροσω για κατι που μπορω να βρω τζαμπα? Κοροϊδο ειμαι? (13 votes [15.85%])

    Percentage of vote: 15.85%

  2. Κατεβαζω τα παντα πειρατικα, μα αν κατι μ'αρεσει πολυ το αγωραζω. (53 votes [64.63%])

    Percentage of vote: 64.63%

  3. Συνιθως αγωραζω, μα οταν κατι δεν μου πολιαρεσει στο προιον για καπιο λογο το κατεβαζω. (5 votes [6.10%])

    Percentage of vote: 6.10%

  4. Αγωραζω τα παντα, εκτως κι αν κατι μου ειναι απροσιτο στην περιοχη μου. Τοτε το κατεβαζω. (11 votes [13.41%])

    Percentage of vote: 13.41%

  5. Αγωραζω τα παντα αυθεντικα! (εκτως απο Anime) (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

Vote Guests cannot vote

#136 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 299 posts

Posted 27 May 2011 - 21:05

Όπως είχε πει και η Lauren Faust, δημιουργός της σειράς My Little Pony: Friendship is Magic, τις περισσότερες φορές δεν πουλάς το έργο σου για να βγάλεις κέρδος, το πουλάς για να μην χρεοκοπήσεις.

Δυστυχώς, για να πουλήσεις όσα γυρίζουν γύρω από το έργο σου, δίνοντας το έργο σου δωρεάν, θα πρέπει να φτιάξεις ολόκληρο franchise, και να κάνεις τρελή διαφήμιση. Πρέπει να έχεις ήδη μεγάλο κεφάλαιο να σε στηρίζει αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο. Δεν μμπορούν όλα τα βιντεοπαιχνίδια να είναι Pokemon. Θα μου πείτε υπάρχει και η τακτική των donations... Πείτε μου ειλικρινά: Πόσα χρήματα έχετε ξοδέψει σε όλη σας τη ζωή σε donations για webcomics, freeware games κτλ;

Δεν είναι θέμα ανάγκης, είναι θέμα καθαρά συνήθειας. Κι εγώ στην αρχή δυσκολευόμουν να μην κατεβάσω κάποιο τραγούδι ή κάποιο παιχνίδι, αλλά όταν πέρασε λίγος καιρός και το συνήθισα άρχισε να μου βγαίνει αυθόρμητα. Δεν μπορώ να βρω ένα παιχνίδι/ κοστίζει πάρα πολύ για την τσέπη μου; ΟΚ, μπορώ να κάνω και χωρίς αυτό, και να αγοράσω κάτι άλλο.

Φυσικά, να μην ξεχνάμε πως όσοι ζουν από την τέχνη, άλλοι τόσοι ζουν από την πειρατεία. Και δεν αναφέρομαι σε παράνομους, αλλά σε εταιρείες σκληρών δίσκων, internet providers κτλ. Έμμεσα, αλλά κακά τα ψέμματα: Από τους πειρατές παίρνουν το μεγαλύτερο ίσως ποσοστό του εισοδήματός τους.

Δεν λέω να ζήσουμε χωρίς πειρατεία, κάτι τέτοιο θα ήταν πια αδύνατον καθώς έχει ενσωματωθεί ως σύστημα στο εμπόριο. Απλά λέω να πειρατεύουμε με μέτρο, και όποτε μπορούμε να στηρίζουμε όσα και όσους το αξίζουν.

Τέλος, πάρ'τε μια ταινία που σας άρεσε ή ένα βιντεοπαιχνίδι που λιώσατε, και δείτε τους τίτλους τέλους. Δείτε τους από την αρχή ως το τέλος. Από την κατάχρηση της πειρατείας δεν ζημιώνονται τόσο οι εταιρείες, όσο όλο αυτό το πλήθος κόσμου που εμφανίζεται στους τίτλους, αρκετοί από τους οποίους παίρνουν μισθό ίσο ή ακόμη και λιγότερο από τον δικό μας.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#137 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,281 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 May 2011 - 23:17

Αυτα περι πειρατιας ειναι παραμυθια της χαλιμας.δεν κοιταμε το χάλι μας. Τα λεφτα που εχει δωσει ο καθενας μας σε ολα αυτα ειναι υπεραρκετα. Τα λεφτα που ξοδευα ήδη απο την εποχη του αταρι 2600 μεχρι τωρα που σκεφτομαι να αγορασω την αλικη στο τρελαδικο και το μαχητη των χιλιοπαρμενων δρομων, φτανουν και παραφτανουν.

Μηπως τελικα εχουμε παρα μα παρα πολλα ψηφιακα προιοντα, περισσοτερα απο οσα μπορουμε να καταναλωσουμε;
Στην τελικη κανεις δεν μας αναγκαζει να τα αγοραζουμε.
Αυτα που δεν μας ενδιαφερουν και δεν μπορουμε να τα εχουμε,ας τα αφηνουμε. Τα καναν που τα καναν μπαχαλο με τα drm, πραγμα που με κανει ακομα διστακτικοτερο. Ακομα και το στεαμ αν θελει μου κλεινει το λογαριασμο.
Για τα αν ημ και τα μανγκα, ετσι και αλλιως στην ιαπωνια βγαζουν τα κερδη οποτε με εμας δεν ασχολουνται
Εμφαση στην ποιοτητα, μακρυα απο διαφημιστηκα τρικ.

#138 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 02 June 2011 - 20:42

H πειρατεία για πολλά χρονια με βοηθησε να σχηματίσω γνώμη, να μπορώ να δω, να ακούσω και να παίξω με υλικό από ποιότητα πατάτας μέχρι ποιότητα αριστουργήματος. πάσης φύσεως.

Oταν κάτι θεωρώ ότι αξίζει, τότε θα προσφέρω και εγώ το βότσαλο μου για να στηρίξω την προσπάθεια του εκάστοτε δημιουργού, αγοράζοντας το προϊόν του, ακόμα και εάν γνωρίζω ήδη, ότι από τα χερια του παραγωγου περνάει το μέγιστο ποσοστό και ο δημιουργός παίρνει ψίχουλα. παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι ένα μικρό κίνητρο γι αυτόν..

προφανώς και οι προτιμήσεις μου απέναντι σε αυτή την λογική θα είναι διαφορετικές ανάλογα τον τομέα που μιλάμε.
πιστεύω ότι αν κάποιος δώσει σε σημασία σε κάτι, αυτό και θα υποστηρίξει.
Aλλος για anime, άλλος για ταινίες, άλλος για μουσική, άλλος για games κτλ.
Eπίσης δεν είναι λίγοι και αυτοί που την βλέπουν συλλέκτες.


Η πειρατεία είναι θέμα που έχει παρα πολλές διαστάσεις, ανάλογα τον τομέα, το υλικό και τις ηλικίες.

#139 EriUri

EriUri

    Rabu rabu, pyon~

  • Members
  • 29 posts

Posted 03 June 2011 - 11:44

Να οσα παιχνιδια μαζεψα τα τελευτεα 6 χρωνια που ειμαι φητιτης, μονο με χαρτζιλικια και δωρα γενεθλιων. Υπαρχουν και παρα πολα manga και παιχνιδια για αλλες κονσολες που δεν φενοντε στις φωτογραφιες.
Posted ImagePosted Image
Σχωλιαστε.


Λίγο άκυρο και αργό σαν απάντηση αλλά θέλς το Persona, το P3P και το Dissidia 012, στις editions που έχεις! Σε μισώώώώώώώώώώ :nanteee:

Θα ζήταγα και το 3rd Birthday [Twisted Edition] αλλά αυτό ευτυχώς το έχω :hihi2:

Posted Image


#140 EriUri

EriUri

    Rabu rabu, pyon~

  • Members
  • 29 posts

Posted 03 June 2011 - 11:48

περνωντας 35 ευρα χαρτζιλικι την ευδομαδα


OMG Υιοθετήστε με σας παρακαλώ!!! Εγώ παίρνω 10 ευρώ τη βδομάδα και δυστυχώς δεν μπορώ να τα δίνω όλα σε gaming...

EDIT: Sorry για το δούβουλ πόστ!

Posted Image


#141 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 06 June 2011 - 02:44

Τα Ηνωμένα Έθνη, πιστεύουν πως μέτρα καταπολέμησης του filesharing, σαν της Αγγλίας και Γαλλίας, είναι δυσανάλογα με την πράξη και πρέπει να καταργηθούν.

Η αποσύνδεση από το Internet των χρηστών με βάση το μοίρασμα μουσικής και ταινιών, από τις αντίστοιχες βιομηχανίες είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα παραπάνω περιέχονται σε έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Μάϊο του 2011 και θα υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Η.Ε.

Ο συντάκτης της έκθεσης Frank La Rue, Ειδικός Εισηγητής για την προώθηση και προστασία του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και γνώμης, είναι θορυβημένος από τα μέτρα που προτείνονται και λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις εναντίον σε όσους θεωρούν πως παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα.

Η εφαρμογή μέτρων αποκλεισμού της πρόσβασης στο Internet είναι παραβίαση του άρθρου 19, παράγραφος 3, του Διεθνούς Συμφώνου Αστικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων(International Covenant on Civil and Political Rights), με αυτήν την παραβίαση να περιλαμβάνει και όλη την νομοθεσία μέχρι την πλήρη απαγόρευση πρόσβασης όπως τους νόμους "three strikes" και "Digital Economy Act 2010".

Δεν είναι σίγουρο πως η έκθεση θα φέρει αλλαγές στην πολιτική των κυβερνήσεων αλλά τουλάχιστον τα Η.Ε. προσπαθούν να φέρουν το θέμα στο προσκήνιο.

Πηγή :techspot

η πλήρης έκθεση εδώ


Ενδιαφέρον...

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#142 IlPalazzo

IlPalazzo

    Anime Fan

  • Members
  • 147 posts

Posted 05 July 2011 - 15:26

Πρώτα απ' όλα, να προειδοποιήσω ότι αυτό το ποστ θέλει κάνα εικοσάλεπτο για να διαβαστεί μονορούφι. Έχω σκεφτεί πάρα πολύ το θέμα της πειρατείας, και γι' αυτόν το λόγο έχω πολλά να πω. Ελπίζω τα spoiler tags να το κάνουν πιο ευανάγνωστο, αλλά αν θέλετε να απαντήσετε παρακαλώ διαβάστε το όλο απ' αρχής έως τελευταίου υστερογράφου.

Πρώτα απ' όλα: Πειρατεία υπάρχει και θα υπάρχει. Και όσο οι εταιρίες δεν καταλαβαίνουν γιατί ο κόσμος πειρατεύει, και προσπαθούν να βουλώσουν την αναλογική τρύπα, τόσο περισσότερα χρήματα θα ξοδεύουν τζάμπα, ανεβάζοντας την τιμή των προϊόντων τους χωρίς λόγο.

Ξεκινάμε με τα anime/manga.
Spoiler:


Όσον αφορά την υπόλοιπη τέχνη, αυτήν που είναι απ' ευθείας προσβάσιμη σε μας:
Spoiler:


Στο λογισμικό, όμως, υπάρχει μια τεράστια διαφορά.
Spoiler:


Κάπου εδώ επιτρέψετέ μου να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου:
Spoiler:


Το κυριότερο θέμα με την πειρατεία είναι ότι δεν έχει αντικειμενική τιμή· άλλο κοστίζουν 3 ώρες διασκέδασης για έναν άνθρωπο που βγάζει 600€/μήνα κι άλλο κοστίζει ακριβώς το ίδιο για κάποιον που βγάζει 1600. Και, όσο η τιμή των άνω προϊόντων διαμορφώνεται με βάση το τι θα πληρώσει ο δεύτερος, τόσο η πειρατεία θα ανεβαίνει. Πολύ βολικότερο θα ήταν να διαμορφώνεται η τιμή χώρα ανά χώρα.
Spoiler:


Στην αρχαία Αθήνα, το κράτος έβαζε τους πλούσιους να πληρώνουν τα θεατρικά εισητήρια των φτωχών. Πλέον, δύο χιλιετίες αργότερα, ακούμε περιπτώσεις όπου (τηρουμένων των αναλογιών) ο φτωχός που πέρασε έξω απ' το θέατρο μηνύεται επειδή άκουσε λίγη απ' την υπόθεση. Δεν είναι χυδαίο;

Υστερόγραφα:
Spoiler:

Αν έχυνα ένα δάκρυ για κάθε λεπτομέρεια που χάνεται στη μετάφραση, ο Νώε θα έπρεπε να φτιάξει καινούρια κιβωτό.

 

爺唯今翻訳中...


#143 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 05 July 2011 - 15:56

Υ.Γ.2: Λευτέρη. Κατανοώ αυτό που λες, και πιστεύω ότι τα άφθονα αγαθά είναι προϊόν του ανθρώπινου πολιτισμού. Και ξέρω ότι ούτε εσύ κολώνεις να πληρώσεις ό,τι σου φαίνεται πως το αξίζει. Να σε ρωτήσω όμως κάτι: Αν το πιστεύεις αυτό με όλη σου την καρδιά, τότε τη μουσική που ο ίδιος συνθέτεις, γιατί δεν τη διαθέτεις δωρεάν μέσω διαδικτύου;
Σκέψου πολύ καλά πριν απαντήσεις.

Καταρχήν δεν είναι έτοιμη για ηχογράφηση ακόμα. :P

Don't worry though, το έχω ήδη σκεφτεί. Θα τη διαθέσω δωρεάν σε mp3, και όποιος θέλει να με πληρώσει θα του στέλνω factory-pressed CD. Δεν είναι κάτι το ανήκουστο. Το ίδιο κάνει πχ και ο Στάθης Δρογώσης. Διάβασε αυτή τη συνέντευξη για να πάρεις μια ιδέα.

Αλλά ας μην το συνεχίσουμε μιας και το θέμα αφορά κυρίως τα videogames...

... ή μάλλον ας το συνεχίσουμε, γιατί παρόμοια ιδέα ήταν και τα Humble Indie Bundles, και αποδείχτηκαν μεγάλη επιτυχία.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#144 Strange Loop

Strange Loop

    Fabulous Boy

  • Members
  • 595 posts

Posted 05 July 2011 - 16:54

κάποιος να φτιάξει το πολλ χωρις ορθογραφικά, να μπορέσουμε να ψηφίσουμε.

#145 IlPalazzo

IlPalazzo

    Anime Fan

  • Members
  • 147 posts

Posted 05 July 2011 - 18:41

... ή μάλλον ας το συνεχίσουμε, γιατί παρόμοια ιδέα ήταν και τα Humble Indie Bundles, και αποδείχτηκαν μεγάλη επιτυχία.


...και ακριβώς το ίδιο έκανε ο Hyadain (τα έβγαζε στο Youtube) και τώρα γράφει μουσική για το Nichijou και έχει χ€στεί στο τάλληρο.

Αν έχυνα ένα δάκρυ για κάθε λεπτομέρεια που χάνεται στη μετάφραση, ο Νώε θα έπρεπε να φτιάξει καινούρια κιβωτό.

 

爺唯今翻訳中...


#146 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 05 July 2011 - 23:13

βασικά όσον αφορα την μουσική δεν τον ενδιαφέρει το δημιουργό να πουλήσει το Cd ...αντίθετα καλό του κάνει η πειρατεία ...απλά προς ενημέρωση (και έχω σταματήσει να κατεβάζω τραγούδια)

#147 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,281 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 06 July 2011 - 12:03

και για να καταρριφθει μια και καλη το επιχειρημα πως οι παραγωγοι βιντεοπαιχνιδιων αποφευγουν τα Windows λογω πειρατειας


http://shoryuken.com/forum/threads/skullgirls.44239/page-21

We're looking into a PC version, likely through Steam. And I'm going to say it's actually looking pretty likely.
Piracy IS a concern, but it was never a reason - the main reason is that PC versions take a lot of testing and bug-fixing for all the different hardware configurations. We only have four programmers, so doing all of that simultaneously just isn't possible. It's really a matter of priorities.

#148 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 740 posts

Posted 04 December 2011 - 13:30

μπλαμπλαμπλα οι πειρατεια φταιει για την καταντια, οχι οι εταιρειες που κανουν αθλια παιχνιδια και παει λεγοντας.

Για οσους λετε οτι ο λογος που φορεσατε τη νεκροκεφαλη στο ιστιο, ειναι οι τιμες μπειτε εδω και με μια χρεωστικη που χει, let's say ,100 ευρω γεμιστε το σακο σας παιχνιδια για τα χριστουγεννα και οχι μονο. σε απλα ελληνικα θα βρειτε απο τα αγαπημενα σας παιχνιδια μεχρι καποια που θα τα παιρνετε μονο και μονο γιατι ειναι τζαμπα, ή τρια ευρώ ξερω γω. με λιγη τυχη μπορει να βρειτε σε τετοια τιμη και αυτα που γουσταρετε αλλιως μπορει να δωσετε και ... πάνω από δεκα ευρώ.:kakaka:

Για οσους ειναι ερωτευμενοι με τον παπασωτηριου η πειρατευουν απο αποψη, προσπεράστε με. Οι αλλοι, shush!

stasou%2520mygdala.jpg


#149 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 04 December 2011 - 13:55

Τι πήγες και ξέθαψες... ΟΥΤΕ που το θυμόμουν αυτό το thread. :terror2:

Anyway, λέω να το κλειδώσω καλύτερα, μιας και πλέον υπάρχει κι αυτό. :lockulocku:

Edit: On second though... threads merged.

Edited by Kenny, 04 December 2011 - 14:01.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#150 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,164 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 04 December 2011 - 14:49

ohohoo, πως και δν το χα δει αυτο το thread xDD
well, για μενα μονο στο δημοτικο επερνα original/official πραματα αποτι 8υμαμαι...τωρα κατεβαζω τα παντα...games , movies , anime , manga :3 αλλα απτην αλη αν κατι μου αρεσει πολυυυ, δν λεω 8α το αγορασω (αν κιαυτο πα πιο πολυ στα μανγκα), ανιμε-games...δννν XD ..εδω ακομα και βιβλια...DL πανε συνη8ως...εκτος καιν ειναι δυσευρετο καπιο, οποτε αναγαστηκα αγορα..>.<
フカフカ