Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Φαγητο-Πιοτό!!!


  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#16 CuBi

CuBi

    Trailblazer

  • Members
  • 169 posts

Posted 17 June 2007 - 10:22


Η αγγλικη κουζινα εχει δωσει στο κοσμο τις τηγανιτες πατατες. Απλο λετε, αλλα ειναι ενα πιατο το οποιο βασιλευει.


Προς υπεράσπιση των φλαμανδών, είναι γνωστό ότι οι τηγανιτές πατάτες είναι βέλγικη εφέυρεση!
Posted Image

#17 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 17 June 2007 - 11:08

Ναι αλλά οι πατάτες προέρχονται από το Περού...

To cut it short: Δεν βγάζουμε άκρη όταν ψάχνουμε την πατρότητα ενός φαγητού. And this is not the point... ας επικεντρωθούμε στο ποια φαγητά μας αρέσουν...

Συμφωνώ κι επαυξάνω με τον kafetzis88 για το παστίτσιο. Από πιο "σπάνια" πιάτα, προτείνω ανεπιφύλακτα πάπια με πορτοκάλι. Ξέρω ότι ο συνδυασμός κρέατος με φρούτο ακούγεται κάπως, αλλά trust me, δένει, και τέλεια μάλιστα. ;)

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#18 Alexiel

Alexiel

    Anime Freak

  • Members
  • 475 posts

Posted 17 June 2007 - 11:49

Πολλούς θα τους ξενίσει ο συνδιασμός αλλά είναι πάρα πολύ ωραίο φαγητό, από τα αγαπημένα μου για μένα.

Το φαγητό είναι κοτόπουλο με πορτοκάλι:

Posted Image

Σε πολλούς θα φανεί παράξενο, αλλά ο συνδιασμός είναι πάρα πολύ καλός και μαζί με τηγανιτό ρίζυ τα σπάει. Γενικότερα εμείς οι έλληνες δεν είμαστε συνιθισμένοι να χρησιμοποιούμε φρούτο στην μαγειρική μας, αλλά δεν συμαίνει ότι πρέπει να είμαστε προκατηλημένοι. Αμά βρεθείτε σε κάποιο κινέζικο εστιατόριο (και όχι μόνο), δοκιμάστε το, δεν θα το μετανιώσετε.
Posted Image

#19 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 17 June 2007 - 17:48

Ξέρω ότι ο συνδυασμός κρέατος με φρούτο ακούγεται κάπως, αλλά trust me, δένει, και τέλεια μάλιστα

+ 1
ειδικα τα πιατα ψητου κυνηγιου πανε πολυ. Βαλε ζαρκαδι, περδικα, φασιανο με μηλα, η αχλαδια, η πορτοκαλια, και ειναι τρελα νοστιμος συνδιασμος. Και φυσικα τα φρουτα ειναι και αυτα μαγειρεμενα.

Πραγματικά η αγαπημένη μου μαύρη μου μαύρη μπύρα!!!

+ 1

Greek beers are like making love in a canoe...
Spoiler:


Σημερα ειδα και κατι που με εκανε να χαρω, αν και μπορει να ηταν οπτασια λογω της ζεστης... Απο οτι φαινεται εχει γιορτη μπυρας στην Εκθεση απο 22 Ιουνιου. Ελπιζω να εχουν παντως ποικιλια...

Ας γυρισουμε σε ενα ιαπωνικο πιατο τωρα...

Unagi

Posted Image

Βασικα ειναι χελι. Στην αρχη ημουν αρνητικα προκαταλειμενος για αυτο το πλασμα της θαλασσας, αλλα αποδειχτηκε πεντανοστιμο. Ειδικα με τον τροπο που το μαγειρευουν στην Ιαπωνια, και την σαλτσα που βαζουν πανω. Ειναι μαλακο και λαδερο κρεας και δεν εχει γευση ψαριλας. Βγαινει και σε sushi που ειναι και αυτο νοστιμο, αλλα πρεπει να ειναι φρεσκο.
Posted Image

#20 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 17 June 2007 - 18:08

Warning Hall of Fame material!

Spoiler:


#21 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 17 June 2007 - 18:18

Posted Image

Μαλλον η δεσποινιδα προτιμησε το γαστρονομικο λουκανικο απο το ωμο οργανικο weener του φιλου της... Women...
Posted Image

#22 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 17 June 2007 - 18:26

εντάξ.. το ισοπέδωσες.

#23 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,653 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 17 June 2007 - 18:30

Να ρωτήσω τον Mr Ayu-Mania, ο οποίος δείχνει γνώστης της ιαπωνικής κουζίνας (εγώ δηλώνω n00b), μαγειρεύουν φίδια στην Ιαπωνία; Σε κάποια χώρα της Άπω Ανατολής έχω ακούσει ότι τα μαγειρεύουν και μάλιστα θεωρείται gourmet food.

@ Erisabetsu
Spoiler: Responding to Hall of Fame material

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#24 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 17 June 2007 - 18:37

U R right...

μαγειρεύουν φίδια στην Ιαπωνία;

δεν το εχω προσεξει αλλα φανταζομαι θα μοιαζει με το χελι. Εχω ακουσει παντως οτι ειναι νοστιμα τα φιδια.

Ας το γυρισουμε στο φαγητο. Και μια που ερχεται και η γιορτη της μπυρας, feel free να ποσταρετε και τις αγαπημενες σας μπυρες.

παλι στα γιαπωνεζικα...

Kaiseki Tempura

Posted Image

Ποιος μπορει να πει οχι σε ενα καλο Tempura? ειναι βασικα γαριδες η καραβιδες τηγανιτες και λαχανικα μεσα σε μια γιαπωνεζικη τραγανη κρουστα. (μοιαζει με batter)

Τα λαχανικα ειδικα μοιαζουν σαν γευση με τα δικα μας τηγανιτα κολοκυθακια. Παλι το μυστικο ειναι οι τελειες γιαπωνεζικες σαλτσε που μπορεις να βουτας τις μπουκιες σου. Η εκδοση της φωτογραφιας ειναι Kaiseki (κοινως κυριλε) και περιλαμβανει και αλλα καλουδια οπως χαβιαρι σωλομου, tofu και sashimi.
Posted Image

#25 Psycho

Psycho

    #1 FMA fan

  • Members
  • 116 posts

Posted 18 June 2007 - 09:43

Να ρωτήσω τον Mr Ayu-Mania, ο οποίος δείχνει γνώστης της ιαπωνικής κουζίνας (εγώ δηλώνω n00b), μαγειρεύουν φίδια στην Ιαπωνία; Σε κάποια χώρα της Άπω Ανατολής έχω ακούσει ότι τα μαγειρεύουν και μάλιστα θεωρείται gourmet food.


You are probably talking about China. They cook snakes, dogs and something taht I'm sure no one around here would like to eat or be near
Warning under 18 please do not read
Spoiler:


I saw a documentary by Channel 4(UK channel) before I came back to Cyprus and aparrently the item I mentioned above is highly sought after in China. There are restaurants that are dedicated to just that.
Posted Image

#26 Matthew

Matthew

    Anime Amateur

  • Members
  • 88 posts

Posted 18 June 2007 - 21:18

ρε παιδες τι ειναι αυτα τα ιαπωνικα φαγητα που βαζεται!!!
παραδοση ωρε!!!!!
σαν την φασολαδα, τις φακες αλλο τιποτα!

#27 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2,569 posts

Posted 18 June 2007 - 22:49

Mr Ayu μιας και είσαι απ'ότι βλέπω γνώστης της ιαπωνικής κουζίνας βάλε και κανά φαγητό που να μην έχει θαλασσινά για εμάς που αποφεύγουμε τα θαλασσινά όπως ο διάολος το λιβάνι :madtodeath:

Posted Image


#28 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 18 June 2007 - 23:07

πλάκα πλάκα σαν την Μπριζόλα στα κάρβουνα δεν έχει
Meet for the win!!!!

#29 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 19 June 2007 - 09:04

Meet for the win!!!!


που να συναντηθουμε? (κατα τα αλλα τα ποντιακα ανεκδοτα δεν εχουν βαση :hahaha:)

Λοιπον μια που ο Jiraiya δεν μπορει τα Θαλασσινα και επειδη η τελευταια ποντια αγωνιστρια το ανεφερε, ιδου το υπερτατο γιαπωνεζικο meat dish..

Kobe Beef

Posted Image
Posted Image

Επισης γνωστο ως Matsusaka Beef. Ειναι οι περιφημες γιαπωνεζικες μπριζολες των 100 ευρω, απο την σπανια ρατσα Wagyu που εκτρεφεται κυριως στην περιοχη του Kobe, στην Ιαπωνια. Ειναι τα περιφημα γελαδια τα οποια οι Ιαπωνες ταιζουν με ειδικο κριθαρι για ουισκι και τα ποτιζουν με μπυρα, ενω εχουν και καθημερινο μασαζ. Ολοι νομιζουν οτι η ξεχωριστη γευση των γελαδιων αυτων οφειλεται στο οτι τα ζωντανα πινουν μπυρα, αλλα αυτο δεν ισχυει τοσο. Πραγματι αυτα τα ζωα περνανε σχετικα καλα σε σχεση με τα υπολοιπα γελαδια της γης, αλλα η γευση τους οφειλεται στην δομη του λιπους τους. Αμα προσεξετε την πανω φωτογραφια, θα δειτε οτι το λιπος ειναι ομοιομορφα κατανεμημενο σε ολη την επιφανεια του κρεατος, και οχι σε μεγαλα κομματια οπως οι συνιθισμενες γελαδες. Αυτο κανει τις μπριζολες εξαιρετικα νοστιμες. Επισης καποιοι γιατροι διαπιστωσαν οτι παροτι εχει πολυ λιπος, αυτο ειναι πολυ λιγοτερο βλαβερο απο το λιπος των αλλων αγελαδων. Αυτα τα ζωα φτανουν σε διπλασιο μεγεθος απο τις αλλες γελαδες και τα σφαζουν οταν αρχισουν να γερνανε.

Σαν γευση ειναι εξαιρετικη. Πολυ μαλακο κρεας και χαρακτηριστικο. Δεν μοιαζει πολυ με την καθημερινη μπριζολα. Επισης δεν πρεπει να μαγειρευεται πολυ, γιατι χανει τα στοιχεια που το κανουν ξεχωριστο. 3 λεπτα στη σχαρα απο την μια πλευρα, και τρια απο την αλλη. Οσοι δεν αντεχετε λιγο ροζ αιματακι στην μπριζολα σας, χανετε.

Εγω δεν ειχα την τυχη να φαω original γιαπωνεζικο πιατο, αλλα μια αμερικανικη εκδοση απο Wagyu που εκτρεφονται στην Αμερικη. Αλλωστε ειναι σχεδον αδυνατο να βρεις original Kobe beef εκτος Ιαπωνιας.

:nanana::nanana:
Posted Image

#30 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,486 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 19 June 2007 - 09:41


Kobe Beef

Posted Image
Posted Image


Μου τρέχουν τα σάλια ήδη...ωραίος man...:lovulovu:

Εγω δεν ειχα την τυχη να φαω original γιαπωνεζικο πιατο, αλλα μια αμερικανικη εκδοση απο Wagyu που εκτρεφονται στην Αμερικη. Αλλωστε ειναι σχεδον αδυνατο να βρεις original Kobe beef εκτος Ιαπωνιας.

:nanana::nanana:


Δυστυχώς η αγελάδα που έφαγες κατά πάσα περίπτωση ΔΕΝ έκανε μασάζ...:nanana:

18+, strictly.

Spoiler:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.