Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

χορός...


  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#46 himawarinosekai

himawarinosekai

    koko wa doko? O_o

  • Members
  • 411 posts

Posted 23 June 2008 - 19:13

@adventurer
Κι εγώ ήμουν πολύ πιτσιρίκα όταν το είχα πρωτοδεί και μου είχε κάνει έντονη εντύπωση η πρώτη σκηνή. ^^ Και η χορεύτρια είναι υπέροχη (δεν σχολιάζω τον Μπαρίσνικοφ :blingeye2:)

Οι παραδοσιακοί χοροί είναι πολύ όμορφοι και κάποιοι μάλιστα πολύ δύσκολοι. Είναι δε σχεδόν αδύνατον σε κάποιον που έχει σπουδάσει κλασικό μπαλέτο να τους χορέψει σωστά γιατί έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία, στήσιμο και κίνηση. Να ναι καλά το Λύκειο Ελληνίδων και άλλοι παρόμοιοι σύλλογοι που κρατάνε τις μνήμες ζωντανές.:congrats:

@misuzu το άνιμε στο οποίο αναφέρομαι είναι το Princess Tutu. Αν κάνεις ένα search στο forum, θα το βρείς. Το δε kaleido star έχει μέσα πολλά εντυπωσιακά χορευτικά (από ακροβάτες ομως):wooi2:


@endless_inspiration Περαστικά. Καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι. Είσαι μικρούλα ακόμα ευτυχως. Και ό,τι και να γίνει στο μέλλον, η χάρη που απέκτησες απ' το μπαλέτο θα είναι μόνιμο χαρακτηριστικό σου στο εξής ;)

#47 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 23 June 2008 - 20:20

να ναι καλά οι άπειροι σύλλογοι που κρατάνε την παράδοση γιατι αν περημέναμε απο το λύκειο ελληνίδων τα ποντιακά και τα κρητικά θα είχαν σβήσει απο τον χάρτι.

παντως άποψη μου είναι οτι οποιος μάθει ποντιακά και κρητικά μπόρει να χορέψει τα πάντα στη ζωή του.

#48 Anyparktos

Anyparktos

    Πρώην Me Loves Neliel

  • Members
  • 694 posts

Posted 25 June 2008 - 15:57

στο λεξικό τou firefox να τα πεις αυτά

Spoiler:

Kαλά εσύ γουστάρεις,την ανθρωπότητα(μαζί μ'αυτήν και μένα) την ρώτησες?:uhh:
Posted Image

#49 DeathGuard

DeathGuard

    Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

  • Members
  • 207 posts

Posted 25 June 2008 - 16:34

Βασικα erisabetsu εδω κανεις λαθος..Πριν 2 βδομαδες πηγα ταξιδι με το Λυκειο Ελληνιδων (το κεντρικο παραρτημα..σαν μουσικος οχι σαν χορευτης για να μην παρεξηγούμαστε :P) στο Καιρο της Αιγυπτου και στο προγραμμα ειχαμε και κρητικα...Μια χαρα το προωθουν κατα την γνωμη μου...Επισης αν σου φαινονται δυσκολοι οι Κρητικοι και Ποντιακοι χοροι (που ειναι βεβαιως) ριξε και μια ματια στους χορους της κεντρικης μακεδονιας ;)
Intelligence is nothing without wisdom...

#50 Zero_Menia

Zero_Menia

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 01 July 2008 - 21:55

Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ ο χορός!!!!!Χορεύω εδώ και 2-3 χρόνια.....latin........Νιώθω πολύ ωραία,ευχάριστα,αισθησιακά και.....ονειρικά!!!!

#51 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 02 July 2008 - 09:23

Βασικα erisabetsu εδω κανεις λαθος..Πριν 2 βδομαδες πηγα ταξιδι με το Λυκειο Ελληνιδων (το κεντρικο παραρτημα..σαν μουσικος οχι σαν χορευτης για να μην παρεξηγούμαστε :P) στο Καιρο της Αιγυπτου και στο προγραμμα ειχαμε και κρητικα...Μια χαρα το προωθουν κατα την γνωμη μου...Επισης αν σου φαινονται δυσκολοι οι Κρητικοι και Ποντιακοι χοροι (που ειναι βεβαιως) ριξε και μια ματια στους χορους της κεντρικης μακεδονιας ;)


είναι δύσκολοι οι χοροί τις κεντρικής μακεδονίας???
θες να σου πω ακριβώς πως τους λέει η μάνα μου αυτούς τους χορούς? Ένας σέρνει το χορό και άλλοι δεκαπέντε τραβάνε λαμaκια ... σαν τα ποντιακά και τα κριτικά δεν έχει, δεν είναι δύσκολοι χοροί, απλά είναι διαφορετικοί επειδή όλο το σώμα πρέπει να χορεύει.
btw: ως καθαρά χορεύτρια ποντιακών χορών, δεν κατάφερα να μάθω κρnτικά, καθώς τα χόρευα με τέρμα ποντιακό στιλ.

και αν σε εσάς έχει μονο το λύκειο ελληνίδων σε μας κάθε γειτονιά έχει το χορευτικό τnς, είτε παραδοσιακό, είτε κρητικό, είτε ποντιακό, είτε βλάχικο. Ενώ υπάρχουν σύλλογοι ποντιων (πχ πολίχνη, καλαμαρια, ακριτες, καλλιτεχνική στστέγη) με παρουσίες στο εξωτερικό και διεθνή βραβεία. που κάνουν το λύκειο σου να μοιάζει βρεφοκομείο.
και όλα αυτά δίχως χορηγούς και μονο χάρη στον εθελοντισμό τον μελών του.

Edited by Erisabetsu, 02 July 2008 - 09:30.


#52 DeathGuard

DeathGuard

    Πολύ 日本語 ρε παιδί μου...

  • Members
  • 207 posts

Posted 03 July 2008 - 20:42

Πρωτα απολα γιατι τσιτωνεις?Δεν νομιζω οτι σε εθιξα με κατι που ειπα..Παρακατω...Δεν ειπα οτι υπαρχει σε "εμας" (ολη την αθηνα δηλαδη) μονο το λυκειο ,προς θεου απλα απαντησα σε αυτο που ειπες "γιατι αν περημέναμε απο το λύκειο ελληνίδων τα ποντιακά και τα κρητικά θα είχαν σβήσει απο τον χάρτι." Επισης η μανα σου μαλλον μπερδευει την "κορη λενη" με τα τσαμικα για να λεει τετοια πραματα η απλως εχει εξαρσεις πατριδομανιας...Τελος σε ΟΛΟΥΣ τους παραδοσιακους πρεπει να χορευει ολο το σωμα για να χορευτουν σωστα απλα στα ποντιακα βαζετε πιο πολυ τους ωμους στο κολπο...
Τελος μην λες μεγαλα λογια για το λυκειο...ειναι ενας συλλογος φτιαγμενος απο το 1911 και σε παρουσια στο εξωτερικο (για το εσωτερικο δεν το συζηταω καν ;)) μπορει να το ανταγωνιστει μονο η δωρα στρατου..Δεν λεω οτι δεν εχει τα κακα του σημεια αλλα μην υπονομευεις και τον ρολο του...

ps:Δεν εχω καμια σχεση με το λυκειο ,εχω συνεργαστει μονο μια φορα μαζι τους σαν μουσικος...
Intelligence is nothing without wisdom...

#53 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 04 July 2008 - 15:56

δεν τσιτώνω... αλλα να σου πω κάτι... εμείς το 1911 ακόμη στον πόντο ήμασταν :P:P

και πίστεψε με η μάνα μου ξέρει τι λέει never underestimate the power of a pontian mother.

#54 etellen

etellen

    Anime Newbie

  • Members
  • 56 posts

Posted 04 July 2008 - 16:49

Ένας ακόμη λόγος που με κάνει να χαίρομαι που είμαι Πόντια είναι ότι
ακόμη και στον θάνατο χορεύουμε. Ακόμη και την μέρα που χάσαμε τα
πάντα αποχαιρετήσαμε την πατρίδα με χορό. Την ημέρα που φθάσαμε στην
γη των προγόνων μας χορέψαμε.

Ο ρυθμός είναι στο αίμα μας.

Spoiler:


Ο χορός είναι μια γλώσσα χωρίς σύνορα.
και το μπαλέτο είναι για κοριτσάκια με προβλήματα δυσκοιλιότητας (για να μη πω τις Φεμινιστικές μου θεωρίες συνωμοσίας) και βουλιμίας. Δεν θα στείλω πότε το παιδί μου μπαλέτο για κανένα λόγο.


Ατσα Λιζα. Δικη μας; Συμφωνώ απολύτως. Ναι το καταλάβατε ειμαι κι εγω Πόντια και χορευω τους χορούς της πατρίδας μου εδω και 15 χρόνια.
"I'm the Law"
The Judge

#55 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 04 July 2008 - 17:06

Ατσα Λιζα. Δικη μας; Συμφωνώ απολύτως. Ναι το καταλάβατε ειμαι κι εγω Πόντια και χορευω τους χορούς της πατρίδας μου εδω και 15 χρόνια.

εντάξει σε αγάπησα

#56 Fingolfin

Fingolfin

    High King of the Noldor

  • Retired Staff
  • 1,430 posts

Posted 05 July 2008 - 20:57

Εντάξει μας δείξατε ότι οι Πόντιοι/ες έχετε φλογερό ταμπεραμέντο και δύσκολους χορούς αλλά μην μας φάτε κιόλας!
Eri, βλέπω ότι ζητάς σεβασμό και αναγνώριση για τους ποντιακούς χορούς αλλά φαίνεσαι να απαξιώνεις τους άλλους χορούς που έχουν αναφερθεί. Αν δεν σου αρέσουν τουλάχιστον μην προκαλείς με τις απαντήσεις σου.
Η κάθε ελληνική φυλή έχει αναπτύξει στο πέρασμα των χρόνων τα δικά της έθιμα και παραδόσεις. Έτσι συναντάμε και διαφορετικά είδη χορών. Αυτή είναι μία ακόμη πολιτισμική ομορφιά της Ελλάδας.
Προσωπικά έχω καταγωγή από Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία(για την ακρίβεια η Ανατολική Ρωμυλία είναι η βαθύτερη καταγωγή μου) και έχω παλιότερα διδαχθεί χορούς και από τα δύο αυτά μέρη, αν και τώρα στην πλειοψηφεία τους, τους έχω ξεχάσει...:emptyonexg1:
Οι χοροί της κάθε φυλής έχουν το δικό τους ξεχωριστό στυλ που προδίδει ίσως την ψυχοσύνθεση και το γενικότερο προφίλ της φυλής που έχει δημιουργηθεί στο πέρασμα των αιώνων μέσα από χαρές, λύπες, λυτρώσεις , υποδουλώσεις, έθιμα και παραδόσεις.
Έτσι και στους χορούς που είχα διδαχθεί, είχα κι εγώ με την σειρά μου ακούσει ανάλογα την περηφάνεια για την ομορφιά τους, από τους δασκάλους μου.
Είναι ωραίο να ξέρεις να χορεύεις και ελπίζω στη σημερινή ''μοντέρνα'' Ελλάδα, όπου κυριαχεί η ξενόφερτη μουσική, να μην χαθούν οι παραδοσιακοί χοροί μας.
Posted Image
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Posted Image .aNiMe//GR IRC channel Posted Image

#57 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 07 July 2008 - 15:53

δεν απαξιώνω τους χορούς, τον βαθμό δυσκολία τους απαξιώνω.
και δεν ζήτησα σεβασμό
γιατί απλά we rule. lol just joking

#58 fenu.9

fenu.9

    Starting...

  • Members
  • 4 posts

Posted 27 July 2008 - 16:16

Εγω κανω χορο 11 χρονια. Κυριως μπαλετο κ μοντερνο. φετος εκανα hip -hop κ συγχρονο χορο ^^! δν το σκεφτομαι σοβαρα, απλα ως χομπυ ειναι κατι π μου αρεσει πολυ και με απομακρυνει απο την καθημερινοτητα! οοο τι καλα εχουμε κι αλλες μπαλαρινες στο φορουυυυμ! ^^ congrats! :ureshii:





#59 gexion

gexion

    πάμε για σουβλάκια?

  • Members
  • 207 posts

Posted 04 August 2008 - 09:02

Nice!Dance to live and live to dance
διάβασα στα γρήγορα τις απόψεις πολλών,χαίρομαι και συμφωνώ πως ο χορός είναι μια ευχάριστη κι αναζωογονητική αλλαγή μέσα στη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Τρόπος χαλάρωσης κι εξωτερίκευσης των συναισθημάτων και της ενέργειας που συμπιέζονται μέσα στα πρόγραμματα,τις υποχρεώσεις κλπ

good luck Misuzu and the rest of you animegr-ιώτες with your dance!
Everyone,let the music roll us:gotit:
Posted Image

Everyone has an A C E hidden,it's Hope

#60 marina

marina

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 10 August 2008 - 12:15

επειση τωρα το ειδα το θεματακι θα ηθελα να πω μια παροιμια που νομιζω ταιριαζει στη περιπτωση ..''οσα δ φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια''..κ εγω ειμαι Ποντια και λατρευω το γενος μου και τιμω το παρελθον μου..αλλα κανω κ εγω μπαλετο και συνχρονο και παραδοσιακους. ο χορος ειναι χορος και ειναι ζωη δ διαχωριζεται και δ μπορω να ακουω απο μπαλαρινες οτι οι παραδοσιακοι ειναι μπαναλ ουτε απο παραδοσιακους οτι το μπαλετο ειναι για ανορεξικες και ειναι βαρετο..ειναι σα να μη τιμας το δικο σου ειδος χορου...ετσι δ ειναι..παντως χαρηκα πολυ που ανοιξατε θεμα χορου..αντε και σε θεατρο!!..:gotit: