Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Αινίγματα!!!!

• Please log in to reply
758 replies to this topic

#181 Hajate_Raborosu

Hajate_Raborosu

Monster

• Members
  • 50 posts

Posted 27 September 2007 - 19:30

@sparda
Τελείως λάθος...
8,333....????

@Kabamaru
Περίπου η σκέψη σου είναι σωστή αλλά εμείς θέλουμε να βρούμε που είναι το λάθος στον συλλογισμό του Α.Φαντάσου ότι εσύ είσαι ο Α....
Posted Image

#182 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 01 October 2007 - 21:25

Λοιπόν:

Spoiler:

#183 Hajate_Raborosu

Hajate_Raborosu

Monster

• Members
  • 50 posts

Posted 01 October 2007 - 23:43

Σωστά είναι αυτά που γράφεις αλλά:
1)Το οτι είναι λάθος ο συλλογισμος του Α το ξέρουμε από την αρχή γιατί σας το είπα.
2)Αυτό ψαχνουμε να βρούμε.Που είναι το λάθος στον συλλογισμό αυτό και όχι ένα διαφορετικό συλλογισμό που εξηγεί ακριβώς τι έγινε.
Αν ήσουν στην θέση του Α πιθανόν να έκανες το ίδιο λάθος.

Σε ρωτάει κάποιος τι πληρώσατε και εσύ απαντας:Εγω πλήρωσα 9,ο ταδε 9 ,και ο ταδε 9 ,δηλ 27 και 2 που αφησαμε στο γκαρσόνι 29....Ωχ
Posted Image

#184 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 02 October 2007 - 10:31

Τότε το λάθος είναι:

Spoiler:

#185 myle

myle

Anime Fan

• Members
  • 144 posts

Posted 02 October 2007 - 19:30

Spoiler:

Τώρα που το κοιτάω το ίδιο λέμε αλλά εγώ το λέω πιο αλάνικα. LOL
This is my way of the ninja.

#186 Hajate_Raborosu

Hajate_Raborosu

Monster

• Members
  • 50 posts

Posted 02 October 2007 - 19:57

Και πάλι σωστα αλλά δεν είναι η λύση που ψαχνουμε.Βασικά είσαι πολύ κοντά αλλά δεν ξέρω τι να σου πω για σε βοηθήσω χωρίς να σου πω την λύση.Δεν σου σπάω τα νευρα επίτηδες.Αν σου πω την λύση θα καταλάβεις.

Θα γράψω και άλλο ένα που μου είπανε πρόσφατα.Αυτός που μου το είπε δεν ήξερε την λύση.Και η δικιά μου λύση φυσικά δεν ξέρω αν είναι σωστή.

NEO

Ένας Cowboy ζει κοντά στην περιοχή των συνόρων Αμερικής-Μεξικού.Ο Cowboy έχει στην τσέπη του ένα αμερικάνικο δολάριο.Ο Cowboy πηγαίνει σε ένα bar στο αμερικάνικο έδαφος και παραγγέλνει μια μπίρα.Πάει να πληρώσει και δίνει το δολάριο.Η μπίρα κοστίζει 10 σεντς.Ο barman δεν έχει 90 σεντς ρέστα και του δίνει ένα μεξικάνικο δολάριο επειδή στην Αμερική, ένα μεξικάνικο δολάριο αξίζει 90 αμερικάνικα σεντς.Ο cowboy παίρνει το μεξ.δολαριο,περνάει τα σύνορα,πάει στο Μεξικό και μπαίνει σε ένα μεξικάνικο bar.Παραγγέλνει πάλι μια μπίρα η οποία κοστίζει 10 σεντς,δίνει το μεξ.δολάριο και παίρνει πίσω ρέστα 1 αμερικάνικο δολαριο επειδή στο Μεξικό, ένα αμερικάνικο δολάριο αξίζει όσο 90 μεξικάνικα σεντς. Ο cowboy παίρνει το αμερικάνικο δολάριο,περνάει τα σύνορα,πάει στο bar,πληρώνει κτλ και ο κύκλος συνεχίζεται.....
Αποτέλεσμα είναι ο Cowboy με ένα δολάριο που είχε στην αρχή όλη μέρα πίνει τζάμπα μπίρες και έχει γίνει λιαρδα....:wooi2:

Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ.Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει.Ο αμερικάνος barman,o μεξικάνος barman,το κράτος της αμερικής ή το κράτος του Μεξικού έτσι ώστε να πίνει τζάμπα ο Cowboy?:deadga6:
Posted Image

#187 Magnus_Richmoore

Magnus_Richmoore

ギリシャの富豪の

• Members
  • 126 posts

Posted 02 October 2007 - 20:42

το Λάθος στον συλλογισμό του 1ου αινίγματος πιστεύω οτι είναι το εξής:
Σύνολο δόσανε 27(25+2)(9+9+9) παραγγελία + μπουρμπουάρ και πήρανε και 3 ευρώ ρεστα..όχι οτι δόσανε 27 και 2 ευρώ στον σερβιτόρο...(μέσα στα 27 είναι κ τα tips)άρα θα έπρεπε νομίζω να πει:Δόσαμε απο 9 εουρο ο καθε ένας στο μαγαζί μαζι με το tip και κρατίσαμε και 3 έουρο=30...Νομίζω??????????:congrats:

Απο'τι βλέπω και πιο πάνω ολοι τα ίδια λέμε οπότε δε γαμ!@#$$#% το Κ@λο-αίνιγμα πάω να πιώ καμμιά μπύρα :P
Posted Image
You cannot travel the path until you have become the path itself

#188 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 03 October 2007 - 00:16

Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ.Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει.Ο αμερικάνος barman,o μεξικάνος barman,το κράτος της αμερικής ή το κράτος του Μεξικού έτσι ώστε να πίνει τζάμπα ο Cowboy?:deadga6:

Δεν ξέρω αν κάποιος από αυτούς χάνει, πάντως σίγουρα χάνει η λογική.

Αυτό

στην Αμερική, ένα μεξικάνικο δολάριο αξίζει 90 αμερικάνικα σεντς.

κι αυτό

στο Μεξικό, ένα αμερικάνικο δολάριο αξίζει όσο 90 μεξικάνικα σεντς.

δεν μπορούν να ισχύουν ταυτόχρονα. :|

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#189 djagil

djagil

Anime Fan

• Members
  • 127 posts

Posted 03 October 2007 - 01:55

δεω ξέρω αν είναι ξενέρωτη η απάντηση αλλα στο μεξικό έχο πέσος όχι δολάρια... macho libre rulz
:fromabove:--> my chain <--:fromabove:

#190 Magnus_Richmoore

Magnus_Richmoore

ギリシャの富豪の

• Members
  • 126 posts

Posted 03 October 2007 - 01:57

όταν το 1ο διάβασα με μπέρδεψε και έψαχνα για arbitrage ενω η ισοτιμία είναι οτι να'ναι :congrats:...
Posted Image

#191 Hajate_Raborosu

Hajate_Raborosu

Monster

• Members
  • 50 posts

Posted 05 October 2007 - 21:59

Και εγώ αυτό πιστεύω για την ισοτιμία.Αν ίσχυε αυτό θα είχαμε καταστροφή της ...παγκόσμιας οικονομίας:terror2:
Posted Image

#192 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 05 October 2007 - 22:13

Οπότε να βάλουμε κάτι άλλο;

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#193 Hajate_Raborosu

Hajate_Raborosu

Monster

• Members
  • 50 posts

Posted 06 October 2007 - 15:26

Kenny προχώρα.(...σε θέλει όλη η χώρα)
Posted Image

#194 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 08 October 2007 - 10:21

να βάλω εγώ ένα μαθηματικό;

χρησιμοποιώντας τους αριθμούς 1 3 4 6 από μία φορά και με μόνο τις βασικές αριθμητικές πράξεις [πρόσθεση, αφαίρεση, πολ/μος, διαίρεση - όχι αναγκαστικά όλες] να βγάλετε αποτέλεσμα 24

απαντήσεις με σπόιλερ ταγκ πλιζ...

#195 Magnus_Richmoore

Magnus_Richmoore

ギリシャの富豪の

• Members
  • 126 posts

Posted 09 October 2007 - 12:27

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλους τους αριθμούς???και όλες τις πρλαξεις???
Γιατί αλλιώς 4*6=24 χαχαχαχαχα
Posted Image