Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αινίγματα!!!!
Posted 11 September 2008 - 22:40
εσεις μπορει να κανετε αναλυσεις επι τον αναλυσεων, αλλα στο τελος παντα καταληγεις να εισαι μπροστα απο 2 κουρτινες εκ των οποιοων η μια κερδιζει και η αλλη οχι και να σου ζητανε να διαλεξεις ποια απο τις 2 νικαει ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ
εγω ετσι το βλεπω
μπορει να ειμαι βλακας και να μη το καταλαβαινω αλλα εγω αυτο ξερω
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece
Posted 11 September 2008 - 22:40
Ναι αλλά να ρωτήσω κάτι?
Λες ότι το ενδεχόμενο {1,2} ήταν 66% με τη σκέψη ότι διαλέγω το 1 και ο παρουσιαστής το 2.Όμως κάποιος μπορεί να κάνει άλλον συνδυασμό και να πει πως χωρίζω τον χώρο {1,2,3} σε {1} και {2,3} οπότε έτσι από το 2 να πάνε στο 3 οι πιθανότητες και να έχω εγώ 33% με την 1η μου επιλογή και όχι 66%...
Συγγνωμη τώρα με μπέρδεψες... :S
Δεν διάβασες το link του Leon???

Η σωστη απάντηση είναι ότι πρέπει να αλλάξεις πόρτα, γιατί εσυ αρχικά έχεις 33%, ενω η πόρτα που δεν ανοιγει ο παρουσιαστής έχει 66%.
Και τωρα μην κολλάμε σε συμβολισμους,ελε0ς. Δεν είπα ότι το ενδεχόμενο {1,2} είναι οι πόρτες 1 και 2 απαραίτητα. Είναι οι 2 οποιεσδηποτε πόρτες που δεν έχεις διαλέξει, ενω η {3} είναι η πόρτα που διάλεξες.
Για να γίνω λοιπον πιο σαφής:
{1,2}--> Οι 2 πορτες που δεν διαλέξαμε, το ενδεχομενο αυτο έχει 66% πιθανότητες να συμβει.
{3} ---> Η πόρτα που διαλέξαμε, το ενδεχόμενο αυτό έχει 33% πιθανοτητες να συμβει.
Ο παρουσιαστης, γνωρίζοντας που είναι το αυτοκίνητο, μας αποκαλυπτει ότι στο πειραμα που πραγματοποιήθηκε το γεγονος 1 δεν συνέβη(οχι απαραιτητα η 1 πορτα, μια οποιαδηποτε απο τις δυο πόρτες). Αρα απο το ενδεχόμενο {1,2}, αφου το 1 γνωριζουμε ότι δεν συνεβη, τότε το 2 παίρνει όλες τις πιθανοτητες(66%)
Αρα εμεις αλλάζουμε πόρτα διότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε.
ok
εσεις μπορει να κανετε αναλυσεις επι τον αναλυσεων, αλλα στο τελος παντα καταληγεις να εισαι μπροστα απο 2 κουρτινες εκ των οποιοων η μια κερδιζει και η αλλη οχι και να σου ζητανε να διαλεξεις ποια απο τις 2 νικαει ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ
εγω ετσι το βλεπω
μπορει να ειμαι βλακας και να μη το καταλαβαινω αλλα εγω αυτο ξερω
Στην τελική δίκιο έχεις.

Posted 11 September 2008 - 22:48
Συγγνωμη τώρα με μπέρδεψες... :S
Δεν διάβασες το link του Leon???Αν το 21 λέει ότι η πρώτη επιλογή έχει 66% πιθανότητες ΤΟΤΕ ΤΟ ΛΕΕΙ ΛΑΘΟΣ.
Η σωστη απάντηση είναι ότι πρέπει να αλλάξεις πόρτα, γιατί εσυ αρχικά έχεις 33%, ενω η πόρτα που δεν ανοιγει ο παρουσιαστής έχει 66%.
Και τωρα μην κολλάμε σε συμβολισμους,ελε0ς. Δεν είπα ότι το ενδεχόμενο {1,2} είναι οι πόρτες 1 και 2 απαραίτητα. Είναι οι 2 οποιεσδηποτε πόρτες που δεν έχεις διαλέξει, ενω η {3} είναι η πόρτα που διάλεξες.
Για να γίνω λοιπον πιο σαφής:
{1,2}--> Οι 2 πορτες που δεν διαλέξαμε, το ενδεχομενο αυτο έχει 66% πιθανότητες να συμβει.
{3} ---> Η πόρτα που διαλέξαμε, το ενδεχόμενο αυτό έχει 33% πιθανοτητες να συμβει.
Ο παρουσιαστης, γνωρίζοντας που είναι το αυτοκίνητο, μας αποκαλυπτει ότι στο πειραμα που πραγματοποιήθηκε το γεγονος 1 δεν συνέβη(οχι απαραιτητα η 1 πορτα, μια οποιαδηποτε απο τις δυο πόρτες). Αρα απο το ενδεχόμενο {1,2}, αφου το 1 γνωριζουμε ότι δεν συνεβη, τότε το 2 παίρνει όλες τις πιθανοτητες(66%)
Αρα εμεις αλλάζουμε πόρτα διότι έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε.
Επισημονικη εξηγηση στο πως η περιπτωση 2 ''παιρνει'' ολες τις πιθανοτητες υπαρχει?διοτι το ενδεχομενο να βρισκεται στην κουρτινα 2 ειναι διαφορετικο του 1 ,και ετσι οπως το λες ειναι σαν να θεωρεις ως 1 ενδεχομενο την αποτυχια του παικτη (το προβλημα το εχω ακουστα αλλα δεν εχω δει ακομα μια descent εξηγηση).
edit : γραψε ακυρο το καταλαβα.αμα το κανεις αναγωγη σε μεγαλυτερο αριθμο κουρτινων(κανα 100) βγαινει πιο ευκολα νοημα.
Edited by PreToRiaN, 11 September 2008 - 22:59.

Posted 11 September 2008 - 22:56

Ένα ζευγάρι έχει 2 παιδιά. Το μεγαλύτερο είναι αγόρι. Πόσες είναι οι πιθανότητες να είναι το μικρότερο κορίτσι;
Ένα ζευγάρι έχει 2 παιδιά. Ένα απ'τα 2 είναι αγόρι. Πόσες είναι οι πιθανότητες να είναι το άλλο κορίτσι;

Posted 11 September 2008 - 23:01
Εσυ με ποια λογική θα μετέφερες τις μισές πιθανότητες του 1 απο το {1,2} στο 2 και τις άλλες μισες στο {3}? Ουτε εδώ βλέπω μια επιστημονική εξήγηση.
Αυτο που θέλω να πω, είναι το ότι το αποτελεσμα του πειράματος είναι προαποφασισμένο ήδη, δεν συμβαινει το πείραμα εκ νέου όταν ζητάνε στον παικτη αν θέλει να αλλάξει, αρα δεν ισχυει το ότι "οι πιθανοτητες να συμβει ενα απο 1 απο τα 2 ενδεχομενα είναι ίσες μιας και κάθε πειραμα είναι ανεξάρτητο γεγονός". Το ενδεχομενο {1,2} συνεχίζει να υπάρχει ως {1,2}, το 1 γεγονος δεν διαγράφεται, απλως ο παρουσιαστης σου λέει ότι τελικα στο πειραμα που εγινε ΠΡΙΝ, αυτό δεν συνέβη. Είναι κάτι σαν cheat. Δεν μπορω να το εκφράσω καλύτερα, πρεπει να περάσω ώρες είτε να είμαι σε κάποια σχολη που να έχει σχέση με τα μαθηματικα. Αλλα επειδη ουτε μαθηματικα θα κανω ποτε ξανα στη σχολη μου για να σου δώσω την επισημη εξηγηση με τους σωστούς όρους, ουτε μπορω να αφιερωσω ωρες, τα παρατάω εδω...-_-
Στην τελικη απλως κάνε το πείραμα που έκανε ο dante_forever σε προηγουμενο post και βγάλε το συμπερασμα μόνος σου.

EDIT: Αρα και το post μου είναι ακυρο Pretorian...

Μιας και βλέπω κίνηση, ας σας παιδέψω λίγο ακόμα με πιθανότητες
(i'm a naughty boy)
Ένα ζευγάρι έχει 2 παιδιά. Το μεγαλύτερο είναι αγόρι. Πόσες είναι οι πιθανότητες να είναι το μικρότερο κορίτσι;
Ένα ζευγάρι έχει 2 παιδιά. Ένα απ'τα 2 είναι αγόρι. Πόσες είναι οι πιθανότητες να είναι το άλλο κορίτσι;
Καλα μας έχεις καταστρέψει εσυ, και εχουμε και εξεταστικες...
Edited by samurai_pizza_dora, 11 September 2008 - 23:07.
Posted 11 September 2008 - 23:06
a. 50%Ένα ζευγάρι έχει 2 παιδιά. Το μεγαλύτερο είναι αγόρι. Πόσες είναι οι πιθανότητες να είναι το μικρότερο κορίτσι;
b. Εξαρτάται τι εννοείς με την φράση "Ένα απ'τα 2 είναι αγόρι." Αν εννοείς "ακριβώς ένα", τότε 100%. Αν εννοείς "τουλάχιστον ένα", τότε 50%. Human language is vague and ambiguous.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 11 September 2008 - 23:06
Posted 11 September 2008 - 23:07
Spoiler:
Εντιτ : Leon αν μας πεις οτι και εδω δεν ειναι οι πιθανοτητες 50-50, ελεος

Posted 11 September 2008 - 23:10
leon αν το παρεις απο βιολογικη πλευρα οι πιθανοτητες στη γενηση ενος παιδιου (οχι δεν εννοω αγοριου)ειναι ισες 50/50 σε απολυτη ισορροπια οποτε το οτι ενα παιδι ειναι αγορι ειναι ασχετο με το αλλο.τωρα αν ψαχτουμε λιγο παγκοσμια εμεις οι αντρες ειμαστε τυχεροι γιατι υπαρχουν σε ποσοστο 53/47 ισως και περισσοτερο δεν ξερω περισσοτερες γυναικες αλλα αυτο εχει να κανει και με το οτι οι αντρες πεθαινουν γρηγοροτερα...ισως αυτη η πληροφορια ανεβαζε λιγο τα ποσοστα να ειναι κοριτσια τα αλλα παιδια...αλλά η βιολογια λεει αλλα ...σπερματοζωαριο με Υ αγορι σπερματοζωαριο με Χ κοριτσι...(ο αντρας δινει το φυλο μιας και η γυναικα εχει μονο Χ σταθερο) τωρα αν ενα ζευγαρι εχει κανει 3 παιδια ιδιου φυλλου απλα τα σπερματοζωαρια του φυλου του παιδιου που εχουν κανει ειναι πιο κινητα-ικανα να τρυπωσουν...ξερω αηδηασατε...σορρυ απλα παραθετω οτι ξερω πανω σε αυτο...
Μπα, παραμένουν 50% οι πιθανότητες. Το ποσοστό αυτό αλλάζει σε μεγαλύτερες ηλικίες μιας και οι γυναίκες λόγω εμμηνου ρησης προσθέτουν χρόνο ζωης, οι αντρες πανε στον πολεμο κλπκλπ(αλλοι παραγοντες που δεν ξερω τελος παντων)
Kαλα έχω κάνει τρελο spam σε αυτο το topic σημερα...
Posted 11 September 2008 - 23:13
και στα δυο 50% ειναι η πιθανοτητα
Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece
Posted 11 September 2008 - 23:15
Boy or Girl paradox - Wikipedia, the free encyclopedia
Posted 11 September 2008 - 23:25
npnp μεταξυ εγωιστων παντα κατανοησηWell εκανα αλλη μια αναλυση απο το μυαλο μου βγαλμενη στην προηγούμενη σελιδα, αλλα δεν πειραζει να την επαναλαβω.
Εσυ με ποια λογική θα μετέφερες τις μισές πιθανότητες του 1 απο το {1,2} στο 2 και τις άλλες μισες στο {3}? Ουτε εδώ βλέπω μια επιστημονική εξήγηση.
Αυτο που θέλω να πω, είναι το ότι το αποτελεσμα του πειράματος είναι προαποφασισμένο ήδη, δεν συμβαινει το πείραμα εκ νέου όταν ζητάνε στον παικτη αν θέλει να αλλάξει, αρα δεν ισχυει το ότι "οι πιθανοτητες να συμβει ενα απο 1 απο τα 2 ενδεχομενα είναι ίσες μιας και κάθε πειραμα είναι ανεξάρτητο γεγονός". Το ενδεχομενο {1,2} συνεχίζει να υπάρχει ως {1,2}, το 1 γεγονος δεν διαγράφεται, απλως ο παρουσιαστης σου λέει ότι τελικα στο πειραμα που εγινε ΠΡΙΝ, αυτό δεν συνέβη. Είναι κάτι σαν cheat. Δεν μπορω να το εκφράσω καλύτερα, πρεπει να περάσω ώρες είτε να είμαι σε κάποια σχολη που να έχει σχέση με τα μαθηματικα. Αλλα επειδη ουτε μαθηματικα θα κανω ποτε ξανα στη σχολη μου για να σου δώσω την επισημη εξηγηση με τους σωστούς όρους, ουτε μπορω να αφιερωσω ωρες, τα παρατάω εδω...-_-
Στην τελικη απλως κάνε το πείραμα που έκανε ο dante_forever σε προηγουμενο post και βγάλε το συμπερασμα μόνος σου.
EDIT: Αρα και το post μου είναι ακυρο Pretorian...Πρέπει να έγραψα τα ίδια πραγματα 7-8 φορες σ ε3 διαφορετικα post στην απεγνωσμένη προσπαθεια να παραδεκτουν ολοι ότι έχω δίκιο. Είναι ενα κομπλεξ που έχω...Δεν μπορω να το καταπολεμησω με τπτ.-_- (το κανω ακομη και οταν μου κάνουν πλακα, μην με παρεξηγεις)

και να δωσω εγω μια επιστημονικη απαντηση (οσο σωστα μπορω ofc).
Σε αντιστοιχο πειραμα των 100 κουρτινων .
επιλεγοντας μια κουρτινα εχουμαι 1% πιθανοτητα να πετυχουμαι το σωστο . Τωρα οι πιθανοτητες καταμεριζονται σε 2 περιπτωσεις.
1η: να εχουμαι σωστη απαντηση.
2η: η περιπτωση να ειμαστε λαθος και 1 απο τις υπολοιπες 99 κουρτινες να ειναι η σωστη.
αλλα ο παρουσιαστης βγαζει εσκεμενα 98 λαθασμενες κουρτινες επομενως αμα η σωστη κουρτινα ειναι οποιαδιποτε αλλη εκτος απο αυτην που διαλεξαμε θα καταληξει διπλα στην επιλεγομενη μας. η πιθανοτητα για καθε αλλη κουρτινα να ειναι σωστη 1% , αλλα οποια απο τις 99 υπολοιπες ειναι η σωστη , αυτη θα κρατηθει και οι 98 θα αφαιρεθουν απο τον παρουσιαστη.
αρα αλαζοντας κουρτινα η πιθανοτητα να κερδισουμε ειναι 99%.
Αρα πρακτικα δεν εγινε cheat ,και τα πρωτα αποτελεσματα δεν διαγραφονται ακριβως. Απλα ο παρουσιαστης κανει ενα ''δωρο'' στον παικτη

Posted 11 September 2008 - 23:30

Posted 11 September 2008 - 23:42
Έχουμε 9 κουτάκια και μέσα σε αυτά θέλουμε να βάλουμε δέκα άλογα.Σε κάτι κουτί όμως χωράει μόνο ένα άλογο.Άρα τι κάνουμε;