Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Akira


  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#16 Vetus

Vetus

    Rocked'N'Loaded!

  • Banned
  • 1,116 posts

Posted 14 January 2008 - 16:50

Νεότερη έγχρωμη έκδοση, είπες; Sukeeeeeeeeee! :bike: Kανα link παίζει για να τ' αγοράσω original άμα ευκαιρίσει το πράμα;

#17 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 16 January 2008 - 03:05

Απ'ότι έχω καταλάβει η έγχρωμη version ΔΕΝ είναι το αυθεντικό manga ! To αυθεντικό μάνκγα υπάρχει μόνο σε B&W έκδοση και έχει βγει από την Dark Horse. Έχει βγει ένα ακόμα manga από την tokyopop, που χρησιμοποιεί stills από τη ταινία και κάποιο νεό υλικό και στην ουσία είναι μια έκδοση της ταινίας σε manga και όχι η χρωματισμένη έκδοση του αυθεντικού manga. Κοιτάξτε εδώ για περισσότερτες πληροφορίες : Amazon.com: Akira (Akira (Tokyopop)): Books: Katsuhiro Otomo

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια γιαπωνέζικη έκδοση του αρχικού manga που είναι χρωματισμένη και έχει γίνει fansubbed από κάποιους, αν κάποιος ξέρει τίποτα περισσότερο, ας μας δώσει τα φώτα του.

#18 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 16 January 2008 - 15:27

Πραγματικά υπάρχει χρωματισμένη έκδοση του original manga Akira. Εγώ βρήκα και κατέβασα τα 3 volumes που βγήκαν από Narutofan.

#19 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 20 April 2008 - 10:46

φοβερή ταινία...!!! πολύ ξεχωριστή αλλά και προχωρημένη για την εποχή της. φοβερό σενάριο και καταπληκτικοί χαρακτήρες!


[off]μα να μην υπάρχει ένα Thread Για το manga?? 6 τόμοι κάψιμο!!

φοβερό το manga, αν κ δεν έχω διαβασει την χρωματισμένη έκδοση...
[/off]

#20 Kage

Kage

    d[-_-]b

  • Members
  • 133 posts

Posted 04 July 2008 - 19:57

Μια απο τις πρώτες ταίνιες Anime που ειδα και αρχισα να ασχολούμε. Πολυ καλη πραγματικά. Πριν απο 1 χρονο περίπου ειχαμε κανει μια συζητηση με την lockie μεσω mail στην οποια εθεσα καποιες ερωτήσεις σχετικά με την αύτη την ταινία και ανταλλάξαμε απαντήσεις. Τις βάζω και εδώ για όσους είδαν την ταινία και έχουν όρεξη να την ανάλυσουν. Proceed to the spoiler button please. :tensai:

Spoiler:


θα τις αφήσω για λίγο καιρό χωρίς τις απαντήσεις για να αναπτύξει ο καθένας(αν υπάρχει ενδιαφερον) οπως θέλει και θα προσθεσω τις δικες μου και της Lockie αργότερα.

#21 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 05 July 2008 - 09:33

Εμένα η ταινία μου άρεσε αρκετά, αν και μου έπεσε κάπως βαριά. Πάντως ήταν πολύ προσεγμένη, με νοήματα, και όλα τα σχετικά.

Kage, θα προσπαθήσω να απαντήσω όπως μπορώ στις ερωτήσεις. Αν μη τι άλλο, θα είναι ένα τεστ για το πόσο κατάλαβα την ταινία. :canthelp:

Spoiler:


Cookies to anyone who read through all my nonsense. :drink:

15fkk04.jpg


#22 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 05 July 2008 - 22:49

Αν έχετε διαβάσει το μάνγκα, τα περισσότερα απαντιούνται εκεί. Για τα υπόλοιπα…

Spoiler:


#23 Shikamaru

Shikamaru

    So Troublesome

  • Members
  • 912 posts

Posted 21 July 2008 - 12:22

roriconfan ευτυχως που εισαι κι'συ γιατι δεν ειχα καταλαβει τιποτα στο τελος τησ ταινιας

#24 Kage

Kage

    d[-_-]b

  • Members
  • 133 posts

Posted 13 August 2008 - 19:01

Maya chan παρα την ηλικια σου νομιζω οτι καταλαβες το ακιρα πολυ καλυτερα απο οτι οταν το δα εγω πρωτη φορα! :nod::nod:
Ωρaιος ο roriconfan στο μανγκα πρεπει να αναλυονται ολα καλυτερα

Ακολουθουν οι δικες μου αποψεις τις οποιες τραβηξα λιγο περισσοτερο προς στο φιλοσοφικο, αλλα τι να κανουμε αποψεις ειναι αυτες...

Απο μενα λοιπον το ακολουθο σεντονακι
Spoiler:



και της Lockie san

Spoiler:


#25 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 August 2008 - 20:14

To Αkira ηταν ενα απο τα πρωτα anime Που ειχα δει (kiba , naruto, Akira )... Η αληθεια ηταν πως ως εντελως newbie στον τομεα αυτο, εμεινα λιγο καγκελο...... Με εντυπωσιασε ειναι η αληθεια αλλα παραλληλα ως σχεδον ασχετη εκεινο τον καιρο μου επεσε πολυ βαρυ εκεινη την περιοδο. Ειχα μεινει με το πως η υπερβολικη δυναμη διαφθειρει και το πως αρκει να χασεις λιγο τον ελεγχο για να επομιστεις τεραστιες συνεπειες.,,, Και οι μεταφορες και οι παραλληλισμοι του εργου οπως και η βαθια ψυχογραφηση της ανθρωπινης φυσης ειναι πραγματικα πολυ καλα αποδωσμενα. Θελω να το ξαναδω αλλη μια φορα προκειμενου να μπορεσω να κατανοησω και καποια πραγματα παραπανω... Αλλα απο μια πρωτη επαφη ειχα αποκομισει πολυ θετικες εντυπωσεις..... Το μονο το οποιο με πειραξε ηταν οτι ηταν λιγο μεγαλο σε διαρκεια..... Αλλα απο οσα διαβαζω ανυπομονω να πιασω στα χερια μου και το Manga (δεν ηξερα οτι υπηρχε)

#26 Daiotakou

Daiotakou

    Feel my bite baby

  • Members
  • 43 posts

Posted 15 August 2008 - 18:42

συμφωνώ με την iristella στο γεγονός πως η σημειολογία του έργου είναι πράγματι εκπληκτική. Το σχέδιο βέβαια δεν με εντυπωσίασε αλλα το σενάριο παίρνει στους ώμους του μια εξαιρετική στο σύνολο της ταινία που έχει βέβαια αδυναμίες ( ουδείς τέλειος φυσικά) αλλα είναι κλασσική και ένα απο τα πρώτα ( και καλύτερα ) animation :tensai: όντως υπάρχει manga και όντως είναι εκπληκτικό. Ακόμη καλύτερο απο υην ταινία:kawaii:
OH MY GOD !!!!! THEY KILLED KENNY!!!!:cry5::cry5::cry5:

#27 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 15 August 2008 - 20:50

Καθαρά σαν πρόταση, αν σας άρεσε το Akira, λογικά θα λατρέψετε και την ταινία Έρεβος (Casshern) που έχει ένα παράξενο παρόμοιο υφάκι.

#28 denvertz007

denvertz007

    Anime Newbie

  • Members
  • 75 posts

Posted 09 July 2009 - 21:41

Ναι μεν το"Ακιρα",ειναι αποκρουστικα μακαβρια ταινια ανιμ,που σου ανακατευει τα αντερα,και μονο που το παρακολουθεις,(οταν το ειδα πρωτη φορα στον Σκαι,το 1994-1995,εννοω,ανατριχιασα)αλλα περναει το μυνημα περι του φοβου ενος παγκοσμιου πυρηνικου ολοκαυτωματος(μπρρρ....),και δειχνει τον φοβο του Ιαπωνικου λαου,για αυτο το θεμα.Και ακομα ανατριχιαζει.

Δεν θεωρώ το Akira αριστούργημα, αλλά το κατατάσσω στα πολύ καλά anime που πρέπει οπωσδήποτε να δει κάποιος, έστω και αν μην είναι anime fan.
Παραδέχομαι ότι υπήρξε σταθμός στην ιστορία των anime λόγω της επίδρασής του και της γενικής αποδοχής του από τον anime κόσμο, λόγω της πολύ επίκαιρης θεματολογίας του τον καιρό που δημιουργήθηκε.
Εκφράζει τις φοβίες της πυρηνικής εποχές τον καιρό που αυτές υπήρξαν στο απόγειό τους ύστερα από την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ σε συνδυασμό με τον πυρηνικό φόβο που έχουν οι Ιάπωνες λόγω των 2 βομβών του Β'ΠΠ, και του ψυχρού πολέμου που μαινόταν για πολλά χρόνια με την απειλή ενός παγκοσμίου πυρηνικού πολέμου μεταξύ των υπερδυνάμεων της εποχής να αιωρείται πάνω από όλο τον κόσμο.



#29 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 09 July 2009 - 22:12

Σκέφτηκε ποτέ κανείς σας ότι το Elfen Lied είναι ολόιδιο το Akira αλλά με περισσότερο χαρέμι και πολύ λιγότερη σοβαρότητα;

#30 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 09 July 2009 - 23:22

Σκέφτηκε ποτέ κανείς σας ότι το Elfen Lied είναι ολόιδιο το Akira αλλά με περισσότερο χαρέμι και πολύ λιγότερη σοβαρότητα;



OXI !

xbJ3b2w.jpeg