Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τι φταίνε τα ζώα ωρέ?....
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 15:40
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 15:48
Μου θυμίζει τον τυπά που πήρε έναν κούνελο, τον μετάλλαξε γενετικά και τον έκανε πράσινο φωσφοριζέ...
Αυτος ειναι αγιος μπροστα σ'αυτον εδω τον "καλλιτεχνη".....
Γιατι,το ειχατε δει στις ειδησεις,που ειχανε πιασει ενα σκυλο του ειχανε δεσει το στομα με κλιπς κ του'χανε βαλει συρμα στο λαιμο για να πνιγει το κακομοιρο το ζωντανο,κ να μη μπορει να φαει??Ευτυχως το βρηκανε κ του τα βγαλανε κ τωρα ειναι καλα ο σκυλουρης..Τι ανθρωποι υπαρχουν ρε πουστη...Καμμια ευαισθησια.καμμια ενοχη..
Ενα σχετικο βινδεακι για το πως φερονται στα ζωα οι "επιστημονες"

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 15:59
απορω πως το επετρεψαν αυτό, αν και πιστευω πως το κανε για δημοσιοτητα, εκμεταλλευομενος και τα κενα στο νομικό πλαίσιο. Και γω αν ειναι να γινομουν διασημος, ενα σκατοσκυλο θα λογαριαζα;
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 16:06
Όσο το έψαξα το θέμα πρόσφατα δεν βρήκα κάτι που να επιβεβαιώνει 100% ότι τα πράγματα ήταν έτσι. Οι άνθρωποι της έκθεσης δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι ο σκύλος κρατήθηκε για μέρες και βασανίστηκε, ούτε στις φωτογραφίες βλέπουμε τίποτα άλλο απο ένα δεμένο ζώο (σημειωτέον, οι υπεύθυνοι της έκθεσης λένε ί το ζώο ήταν ήδη μισοπεθαμένο και έμεινε δεμένο κάπου 3 ώρες). Με λίγα λόγια, και σκεπτόμενος ότι πολύ απλά μπορεί να είναι κίνηση δημοσιότητας, δεν υπάρχει κατι ως εγγύηση για το ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι κάλλιστα μια φάρσα για να κερδιθούν τα λεγόμενα 15 λεπτά δημοσιότητας. Άσε που και ο ίδιος ο ''καλλιτέχνης'' (τα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία) έχει εξαφανιστεί απο προσώπου γής.
Καλού κακού εγώ πάντως θα υπογράψω, παρόλο που είμαι διστακτικός.
Πάντως, βρίσκω ότι είναι και κάπως ψεύτικη σε σημεία η κίνηση αυτή. Δηλαδή υπογράψαμε και νιώθουμε τη συνείδηση μας ύσηχη? Εκεί τελιώνει η ευθύνη μας? Αφού άνοιξε ένα τέτοιο τόπικ και δείχνουμε όλοι τόσο τσαντισμένοι απέναντι σε τέτοιου είδους πράξεις ας πούμε και 2-3 απλούς τρόπους που μπορούμε νσ βοηθήσουμε σε παρόμοια θέματα με πιο ενεργητικό τρόπο. Το λέω επειδή το 'υπογράψτε απο το internet' το έχω δεί αρκετές φορές και δεν μπορώ να πώ ότι είμαι πια πολύ υπέρ αυτής της πρακτικής όταν μένουμε σε αυτή και μόνο.

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 17:16
Χμ....
Όσο το έψαξα το θέμα πρόσφατα δεν βρήκα κάτι που να επιβεβαιώνει 100% ότι τα πράγματα ήταν έτσι. Οι άνθρωποι της έκθεσης δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι ο σκύλος κρατήθηκε για μέρες και βασανίστηκε, ούτε στις φωτογραφίες βλέπουμε τίποτα άλλο απο ένα δεμένο ζώο (σημειωτέον, οι υπεύθυνοι της έκθεσης λένε ί το ζώο ήταν ήδη μισοπεθαμένο και έμεινε δεμένο κάπου 3 ώρες). Με λίγα λόγια, και σκεπτόμενος ότι πολύ απλά μπορεί να είναι κίνηση δημοσιότητας, δεν υπάρχει κατι ως εγγύηση για το ότι όλο αυτό το σκηνικό δεν είναι κάλλιστα μια φάρσα για να κερδιθούν τα λεγόμενα 15 λεπτά δημοσιότητας. Άσε που και ο ίδιος ο ''καλλιτέχνης'' (τα εισαγωγικά δεν είναι τυχαία) έχει εξαφανιστεί απο προσώπου γής.
Καλού κακού εγώ πάντως θα υπογράψω, παρόλο που είμαι διστακτικός.
Πάντως, βρίσκω ότι είναι και κάπως ψεύτικη σε σημεία η κίνηση αυτή. Δηλαδή υπογράψαμε και νιώθουμε τη συνείδηση μας ύσηχη? Εκεί τελιώνει η ευθύνη μας? Αφού άνοιξε ένα τέτοιο τόπικ και δείχνουμε όλοι τόσο τσαντισμένοι απέναντι σε τέτοιου είδους πράξεις ας πούμε και 2-3 απλούς τρόπους που μπορούμε νσ βοηθήσουμε σε παρόμοια θέματα με πιο ενεργητικό τρόπο. Το λέω επειδή το 'υπογράψτε απο το internet' το έχω δεί αρκετές φορές και δεν μπορώ να πώ ότι είμαι πια πολύ υπέρ αυτής της πρακτικής όταν μένουμε σε αυτή και μόνο.
Συμπλήρωμα σε αυτό που λες ότι το ζώο ήταν ήδη μισοπεθαμένο και κρατήθηκε 3 ώρες είναι ένα άλλο που βρήκα ότι 1 μέρα το κράτησε μόνο έπειτα το τάισε και το άφησε ελεύθερο.
Αλλά όπως είπες από λίγα πράγματα που έψαξα κι εγώ δε φαίνεται πουθενά ότι έγινε μια τέτοια έκθεση καθώς και τοπικές εφημερίδες δεν ανέφεραν πουθενά για κάποια έκθεση του συγκεκριμένου ότι πραγματοποιούνταν.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 17:20
Πάντως τα ζώα είναι καλά και δεν πρέπει να τα κακομεταχειριζόμαστε, γιατί μπορεί να μην έχουν λογική, έχουν όμως ψυχή. Δεν υπάρχουν κακά ζώα, μόνο κακοί άνθρωποι.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 17:42
Αχ ναι μου το είχαν στείλει σε email για το σκύλο - έργο τέχνης. :S Είναι πραγματικά απάνθρωπο και μου φαίνεται ότι σε λίγο θα γίνεται τέτοιο πράγμα και με ανθρώπους, όχι μόνο με σκύλους....
Με ανθρωπους δεν θα γινει ποτε, οπως λες, γιατι ετσι και γινει θα τον ''φανε'' οι υπολοιποι... ενω τα ζωα τα εχουν γραμμενα.
Και να φανταστειτε οτι το συγκεκριμμενο απανθρωπο ''εργο τεχνης'', το λατρεψαν μερικοι και προτειναν στον ''καλλιτεχνη'', μα τι ''καλλιτεχνη'' να το ξαναπαρουσιασει σε μια πολιτεια της Αμερικης. Δεν θυμαμαι ποια, μου ειχαν στειλει κι μενα αυτο το mail πριν λιγο καιρο.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 17:44

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 17:49
Ελεος δλδ....
Πιο διεστραμμενο και πιο καταστροφικο πλασμα απο τον ανθρωπο, δεν υπαρχει.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 18:15
Απλώς σε όλη την ιστορία κάτι δεν κολλάει!
Στο θέμα μας τώρα, θα ήθελα να σχολιάσω το topic από την αρχή του.
Πριν από πολλά πολλά χρόνια, εμφανίστηκε ένα καινούριο ζώο που λεγόταν "άνθρωπος". Αυτό το ζώο είχε μάθει να εξημερώνει τους σκύλους (που τότε ήταν ακόμα λύκοι) και να τους χρησιμοποιεί ως βοήθημα στο κυνήγι δίνοντάς τους τροφή για αντάλλαγμα.Από τότε υπάρχουν ζώα που ο άνθρωπος έχει εξημερώσει τόσο πολύ, που μέσα στα χιλιάδες χρόνια οι ανθρώπινες κοινωνίες έγιναν το φυσικό τους περιβάλλον, και σε αυτές έχουν προσαρμοστεί. Είναι στη φύση τους, με άλλα λόγια, να ζουν με τους ανθρώπους, όπως είναι στη φύση του ανθρώπου να χρησιμοποιεί εργαλεία. Να θυμόσαστε: Εξέλιξη δεν σημαίνει τόσο να βελτιώνεται ένα είδος, όσο να προσαρμόζεται καλύτερα στο περιβάλλον του. Έτσι οι σκύλοι είναι απλά φτιαγμένοι για να ζουν με τους ανθρώπους και δεν θα τα κατάφερναν τόσο καλά στη φύση.
Τώρα, ας πιάσουμε το άλλο ζώο, ΕΜΑΣ! Ο άνθρωπος λοιπόν βελτίωνε τα εργαλεία του πολύ γρήγορα. Πάρα πολύ γρήγορα. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ γρήγορα. Τόσο γρήγορα που σύντομα έφτασε σε σημείο να φτιάξει μια κοινωνία τόσο πολύπλοκη ώστε να μην είναι ακόμα ικανός να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της. Και τότε ο άνθρωπος μπερδεύτηκε και τρελάθηκε, και άρχισε να πράττει παράλογα και να βγάζει το άγχος και την τρέλα του σε όποιον βρίσκει πιο ευάλωτο. Μαντέψτε; Ω ναι, ποιό καλύτερο θύμα από τα ζώα; Και δυστυχώς οι λιγότερο τρελοί άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι με τα δικά τους προβλήματα για να νοιαστούν. Υπάρχουν κάποιοι που νοιάζονται, αλλά πάντα ημιτελώς και επιλεκτικά. Γιατί και αυτοί θα σκοτώσουν μια κατσαρίδα, θα βάλουν ποντικοφάρμακο και δηλητήριο για τα κουνούπια, παρόλο που υπάρχουν πιο φιλοζωικοί τρόποι για να μείνουν αυτά τα όντα μακρυά τους, οι οποίοι όμως είναι πολύ χρονοβόροι και δύσκολοι για να τους υιοθετίσουν πολλοί. Κάποιοι άλλοι, δε, αυταπατώνται και νομίζουν πως με το να μην τρώνε κρέας επειδή λυπούνται τα ζωάκια βοηθούν τη φύση, μη αντιλαμβανόμενοι πως έτσι εναντιώνονται στη δική τους φύση. Το αποτέλεσμα είναι στην τρελή κοινωνία των ανθρώπων να καταλαβαίνουν λίγοι πως μπορείς να σκοτώσεις για να φας και να αμυνθείς, αλλά είναι απλά λάθος να σκοτώνεις χωρίς λόγο. Και υπάρχουν και κάποιοι που γεμίζουν τα σπίτια τους με ζώα, για να τα αγαπήσουν και να μην αφήσουν να τα πειράξουν οι πιο βάρβαροι. Και αυτοί, όμως, είναι παραπλανημένοι, γιατί όσο κι αν έχουν μάθει τα ζώα να ζουν στα ανθρώπινα σπίτια, δεν μπορεί παρά να νοιώθουν στριμωγμένα όταν είναι πολλά μαζί, ακόμη κι αν δεν το δείχνουν. Και ο άνθρωπος σε αυτή την περίπτωση βάζει τα ζώα πιο πάνω από τον εαυτό του από όσο θα έπρεπε. Και πελαγώνει, γιατί αντί να επιλέξει την προφανή λύση, και να κάνει τους άλλους να αγαπήσουν λίγο παραπάνω τα ζώα, επιλέγει να τα αγαπήσει ο ίδιος για όλους.
Αλλά τι θα μπορούσαν να περιμένουν τα ζώα από ένα ζώο που σκοτώνει το ένα το άλλο για να του πάρει κάτι χαρτιά και μέταλλα; Και τα ζώα πράττουν πιο έξυπνα από όλους: Μας αφήνουν στην ησυχία μας να καταστραφούμε ή να ξυπνήσουμε μόνοι μας. Κάτι παραπάνω δεν θα ξέρουν;
Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΥΓ: Όποιος αυτοαποκαλείται "φιλόζωος" ή "ζωόφιλος", ας το αποδείξει παίρνοντας και διαβάζοντας το βιβλίο "Last Chance to See (Τουρίστες στον πλανήτη Γη)" του Douglas Adams, που μιλάει για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 19:46
Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 20:30
στο πρώτο μέχρι να πεθάνει υπέφερε.
Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2008 - 11:01
Δεν μπορεί να λες ότι είναι η μοίρα σου να τρως κρέας. Ο άνθρωπος έχει πάντα την επιλογή να φάει ή να μη φάει, όχι μόνο κρέας, αλλά οτιδήποτε ζωντανό. Εγώ δεν είμαι χορτοφάγος, αν και προσπαθώ να περιορίσω την κατανάλωση κρέατος στο ελάχιστο δυνατό. Είχα όμως μια φίλη, και πραγματικά τη θαύμαζα. Δεν την ένοιαζε, μπορούσε να αδιαφορεί για κρέας. Ακόμα και το Πάσχα, εκείνη δεν έτρωγε, την έβγαζε με τα υπόλοιπα-τυρία,σαλάτες, πολλά γλυκά. Και είχε απίστευτο σώμα!I won't turn into a vegetarian out of mercy for some animals, and I feel no regret about it. Whether vegetarians like it or not, humans have always been omnivores, so we are more or less destined to eat meat.
Quiz: Find B12 vitamin in ANY herbal product... if you can. (I should stress here that B12 is necessary for a healthy nervous system.)
Όσο για την Β12, μπορεί κάποιος να την πάρει από προϊόντα γάλακτος, και σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και από φυτά. Ρίξτε μια ματία στη wikipedia για περισσότερες πληροφορίες.
Το βιντεάκι δεν μπορώ να το ξαναδώ. Αν πρόκειται όμως για τον φοιτητή στην Κύπρο, το δημοσιοποίησε αφού έφυγε από την Ελλάδα για να αποφύγει τη σύλληψη. Πάντως στις ειδήσεις είπαν ότι το σκυλάκι βρέθηκε, επέζησε τελικά, και ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι που φρόντησαν τις πληγές του, και σήμερα είναι μια χαρά. Δεν θα πιστέψετε πόσο χαρήκαμε όταν ακούσαμε αυτή την είδηση. Είχαμε στενωχωρηθεί αφάνταστα.Η αδερφη μου μου εστειλε με mail, ενα βιντεο που πραγματικα δεν ειχα το κουραγιο να κατσω να δω. Ενας φοιτητης, ονοματι Παναγιωτης Κυριακου προσελκυε με φαγητο τα αδεσποτα σκυλια της γειτονιας του, και μετα τα περιελουζε με καυτο λαδι.Το παρακατω βιντεο, οποιος δεν εχει το κουραγιο μην το δει, αλλα πρεπει να τον κανουμε ρεζιλι των σκυλιων, εστω και αδεσποτων, γιατι πραγματικα, δεν εχω δει τιποτα πιο κτηνωδες...
http://www.youtube.com/watch?v=8_avyVTv-Cw
Νομιζω οτι μενει στο Θησειο...το σαββατο που θα παμε, να τον βρουμε, και να τον περιλουσουμε με καυτο λαδι...να δουμε...
Τωρά, όσο αφορά τα υπόλοιπα θέματα που έχετε θήξει.
Ο άνθρωπο εξημέρωσε το σκύλο, κάποια στιγμή το 7000 π.Χ., την εποχή νομίζω που πλέον άρχισε να εγκαθίστατε σε συνοικισμούς, κάπου στη Μεσοποταμία. Τον είχε σαν βοηθό στις κτηνοτροφικές του εργασίες. Σιγά σιγά εξημέρωσε και άλλα ζώα, και κάποια στιγμή έκανε τον διαχωρισμό οικόσητα (αυτά που τρώμε) και κατοικίδια (αυτά που δεν τρώμε). Ωστόσο, αυτός ο διαχωρισμός δεν ισχύει παντού στο κόσμο. Π.χ. οι Κινέζοι τρώνε τα σκυλία, πράγμα που προκαλεί φρίκη σε εμάς του δυτικούς. Για εκείνους όμως είναι φυσιολογικό. Στην Αυστραλία, οι δυτικοί αποικιοκράτες έφεραν τεράστια αναστάτωση στην οικολογική ισσοροπία, αφού έφεραν μαζί τους σκύλους, γάτες, κουνέλια, ποντίκια κλπ, ζώα ξένα στην χλωρίδα και πανίδα της ηπείρου. Οπότε κάποια τοπικά είδη εξαφανίστηκαν. Οι Αβορίγινες σήμερα κυνηγάνε και τρώνε γάτες, επειδή οι γάτες εξαφάνισαν κάποιο τοπικό είδος που έτρωγαν παλίοτερα. Όμως δεν του κατηγορούν για αυτό. Εμείς όμως θα πούμε "Καλά είναι ανάγκη να τρώνε γάτες, δεν μπορούσαν να φάνε κάτι άλλο;" Τελικά είναι θέμα αντίληψης και μόνο. Η δυτική συλλογική σκέψη δεν μπορεί να κατανοήσει τη βρόση σκυλιών και γατιών, η κουλτούρα άλλων λαών όμως την επιτρέπει. Η ουσία είναι μια. Σκοτώνουμε για να φάμε. Δεν το παίζω υπεράνω, και γω τρώω κρέας. Απλός γράφω τη γνώμη μου. Και γω φρικάρω όταν βλέπω να ξεκοιλίαζουν το φίδι, όσο είναι ακόμα ζωντανό, και μετά να πίνουν το αίμα που στάζει από τα σπλάχνα του. Αν έχετε τη δυνατότητα δείτε το ντοκυμαντέρ ταμπού, το επεισόδειο για το φαγητό, για να έχετε μια απόψη του τι συμβαίνει στον κόσμο.
Τώρα, ας ξεχάσουμε τον κόσμο, και ας επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Μάρτυρας σε περιστατικό με φώλα δεν έχω γίνει, και εύχομαι να μην γίνω ποτέ. Να πω ότι ο πιο βαναυσός τρόπος να σκοτώσεις ένα ζώω; Είναι. Και η νομοθεσία θα έπρεπε να είναι αυστηρή σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να υπάρχει παραδειγματισμός. Εγώ ζω σε μια γειτωνία κοντά στο κέντρο. Έχουμε πολλά γατία, περιστέρια, σπουργήτια, και πρόσφατα 2 κότσιφια! Ταίζουμε όσα περισσότερα μπορούμε, αλλά σπίτι δεν θέλω να πάρω κάποιο, επειδή έχω τραυματικές εμπειρίες από κάποια πουλάκια που είχαμε παλία. Γενικότερα έδω δεν υπάρχουν προβλήματα. Έχουμε και ένα κτηνιατρίο, και αρκετά σημεία ταΐσματος. Όμως τώρα γεννάνε οι γάτες, και πάντα υπάρχει κίνδυνος. Πως μπορείς όμως να προστατέψεις τόσα γατάκια; Από σκυλία μπόλικα, αλλά ελάχιστα αδέσποτα. Μόνο κάθε καλοκαίρι εμφανίζονται καινούρια αδέσποτα, όταν τα "αφεντικά" του φεύγουν διακοπές και τα παρατάνε στο δρόμο.
Θέλω να κλείσω με τρεις σκέψεις.
Η πρώτη είναι ότι η βαναυσότητα απέναντι στα ζώα με οποιαδήποτε μορφή (βλέπε ταυρομαχίες) είναι έγκλημα, και σαν έγλημα θα πρέπει να αντιμετοποίζεται. Η δεύτερα είναι ότι ο άνθρωπο, αν πραγματικά το θέλει, μπορεί να ζήσει χωρίς κρεάς, χωρίς αυτό να έχει επιτπωσεις στην υγεία του
Η τρίτη είναι ότι τώρα που πλησίαζει Πάσχα,

κάποιοι θα πεθάνουν για να γιορτάσουμε εμείς.
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ
Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2008 - 14:30
Επειδή τα χόρτα, τα φρούτα και τα λαχανικά δεν έχουν μάτια και στόμα, δεν σημαίνει ότι δεν τα σκοτώνουμε, ή ότι δεν πονάνε, ή ό,τι άλλη ηλίθια δικαιολογία έχουν σκαρφιστεί οι χορτοφάγοι για να αισθάνονται ηθικότεροι και ανώτεροι.
Welcome to the real world. Κάθε φορά που τρώμε, κάτι άλλο έχει πεθάνει.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2008 - 14:37

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm