Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Elfen lied

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#541 NeverMore

NeverMore

Starting...

• Members
  • 6 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Σεπτέμβριος 2008 - 20:29

Το Elfen lied ειναι ενα απο τα καλυτερα anime που εχω δει,ενταξει δεν εχω δει πολλα ακομα:nod2:Η μουσικη της εισαγωγης ειναι τελεια και ταιριαζει απολυτος,επισης εμενα μου αρεσε που οτι ειχαν χρησιμοποιησει πινακες του Κlimt για το intro,τελος το τελευταιο επισοδειο owns:wooi2:

#542 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 01 Οκτώβριος 2008 - 07:57

το πρωτο anime που ειδα,παρα πολυ καλο,μαλλον παμε και για manga Τωρα

qzMHWHd.png

#543 ZeLiGa

ZeLiGa

In Trance

• Members
  • 542 Δημοσιεύσεις:
  • LocationLost in Time...

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 08:33

το πρωτο anime που ειδα,παρα πολυ καλο,μαλλον παμε και για manga Τωρα

Ναι καλα θα κανεις να το δεις γιατι ειναι ΠΟΛΛΥ καλυτερο απο το ανιμε, χωρις τρυπες και με κανονικο τελος.

#544 charger

charger

οr recharger?

• Members
  • 87 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 12:12

Πραγματι...το manga ειναι με διαφορα καλυτερο απο το anime αλλα αυτο δεν κανει το anime λιγοτερο ενδιαφερον :)

Aπλα ελιωσα με το τελος και των 2:nanana:

#545 Casshern

Casshern

Ειναι Απλα Cool

• Members
  • 691 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 22:07

ηπαρχει κ αλλη season???

Δημοσιευμένη  εικόνα

#546 Alexiel

Alexiel

Anime Freak

• Members
  • 475 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Οκτώβριος 2008 - 23:31

Υπάρχει μόνο ένα επιπλέον OVA. Τίποτα άλλο.

Επόμενη σειρά δεν πρόκειται να βγει, γιατί πολύ απλά το άνιμε από κάποιο σημείο και μετά φεύγει πολύ από το μάνγκα. Μόνο αν βγάλουν καινούργια σειρά και το παίξουν από την αρχή.

Αλλά αυτό πολύ αδύνατο φένεται.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#547 charger

charger

οr recharger?

• Members
  • 87 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Οκτώβριος 2008 - 21:03

Πραγματι ξεφευγει πολυ απο το manga oποτε δεν προκειται να υπαρξει συνεχεια.
Μπορουμε μονο να ελπιζουμε σε μια νεα αρχη αλλα .....ΔΕΝ,,,,:emptyonexg1:

#548 MangekyouItachi

MangekyouItachi

Anime Addict

• Members
  • 76 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2008 - 16:12

Θα ειμαι γρηγορος και σαφης.Το ειδα και δεν μου αρεσε.Τι μπορει δηλαδη καποιος να πει οτι του αρεσε σ'αυτο το ανιμε?Το αριστουργιματικο character development ή η ανεπαναληπτη μουσικη?Το μονο καλο ηταν οτι ειχε πολυ splatter χωρις πολλα λογια.

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#549 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2008 - 17:52

Koίτα το Elfen Lied έχει σίγουρα πολλές αδυναμίες αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να το μηδενίσουμε εντελώς. Σίγουρα η μεταφορά του anime υστερεί κατά πολύ σε σχέση με το manga αλλά έχει επίσης και αρκετά καλά. Με μια πρώτη σκέψη μου έρχονται τα εξής (πολλά από τα οποια εχουν αναφερθεί ήδη σε προηγούμενα post άλλων παιδιών)
i) προσεγμένο animation
ii) η μουσική αν και περιορίζεται σε παραλλαγές του lilium προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Ακόμη και το ending που ήταν ελαφρώς εκτός κλίματος το θεώρησα αρκετά καλό τραγουδι
iii) το character development εαν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των επεισοδίων και το σημείο στο οποίο εφτασε σε σχέση με το manga ειναι ικανοποιητικό. Σίγουρα η μεταφορά θα μπορούσε να είναι καλύτερη αλλα.... στο σημείο που τελειώνει το anime το manga δεν εχει αρχίσει καν να αποκαλύπτει μερικά σημαντικότατα μερη της πλοκής. Οποτε λογικό να υπάρχουν κενά. (αυτο που δεν είναι λογικό είναι η μανια των παραγωγών να μεταφέρουν μη ολοκληρωμένα έργα στην οθόνη.. δλδ ffs people κοινή λογική δεν έχετε?).. Είναι άδικο κατ εμέ να το κρίνουμε με απόλυτους όρους.
iv) παρά το splatter και το γενικότερο fanservice πραγματεύεται ορισμένα πολύ ωραία θέματα και τα δίνει με απλό και κατανοητό τρόπο (πχ το θέμα της διαφορετικότητας και του ρατσισμού, η το πόσο αγαθή αλλα και σκοτεινή μπορεί να αποδειχτεί η ανθρώπινη φύση).
v) αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για να μυήσει κανείς καποιον στα anime (fanservice FTW!) αλλά και περίτρανη απόδειξη ότι τα anime δεν αποτελούν ιαπωνέζικα mickey mouse.

(υπάρχουν και πολλά θετικά ακόμη αλλά αυτήν την στιγμή δεν μου έρχονται λόγω πυρετού)

Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις και το manga επειδή πιστεύω θα σου αρέσει πολύ περισσότερο η ιστορία εκεί (το splatter παραμένει αναλλοιωτο μια φορά XD) καθότι είναι πιο πληρής με περισσότερους χαρακτήρες και φυσικά με σαφέστερο και κλάσεις ανωτερο τέλος/.

#550 charger

charger

οr recharger?

• Members
  • 87 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2008 - 19:00

Θα συμφωνησω απολυτα με τον/την προλαλλησασα! Αν και ειχε πυρετο πιστεω οτι σε καλυψε απολυτα^^

#551 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2008 - 19:48

Με αφορμή το παραπάνω post θέλω να ρωτήσω κάτι που ποτε δεν κατάλαβα,αν και το βλέπω γραμμένο συχνά:

iv) παρά το splatter και το γενικότερο fanservice πραγματεύεται ορισμένα πολύ ωραία θέματα και τα δίνει με απλό και κατανοητό τρόπο (πχ το θέμα της διαφορετικότητας και του ρατσισμού, η το πόσο αγαθή αλλα και σκοτεινή μπορεί να αποδειχτεί η ανθρώπινη φύση).

Ωραία όλα αυτά περί των καταστάσεων που βιώνουν οι πρωταγωνιστές και τα θέματα που θιγει ο δημιουργός,αλλα δεν έχει μεγάλη σημασία το κλίμα στο οποιο διαδραματίζεται η σειρά?Και για να γίνω πιο κατανοητός θα φέρω ένα παράδειγμα.

Αν είχαμε ένα hentai στο οποιο ο πρωταγωνιστής χαλβαδιάζει αδιαλείπτως διαφορων φυλων ζουμερές πρωταγωνίστριες και στο τέλος αποφασίζει να κρατήσει κάποια που έχει διαφορετική εθνικότητα από αυτόν,τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα anime το οποιο αναδεικνύει την διαφορετικότητα τον ανθρώπων?Και αν ναι θα το χρησιμοποιούσαμε για να πείσουμε κάποιον ότι αυτό το anime είναι καλο?Ναι μεν ακουμπάει αυτό το ζήτημα,αλλα το ερώτημα είναι κατά ποσο πείθει.Σε περίπτωση που το hentai σας φαίνεται ακραίο παράδειγμα μπορείτε να σκεφτείτε ένα παρομοιου περιεχομενου harem αντικαθιστώντας το sex με pantie shots-το ερώτημα όμως κατά ποσο πείθει τον θεατή για τις προθέσεις του εν μέσω ενός τελείως διαφορετικού κλίματος παραμένει.Και εδώ για μένα πάσχει η ανάπτυξη τον χαρακτήρων του elfen lied.Δεν μπορεί να πείσει για τα συναισθήματα τον πρωταγωνιστών εν μέσω ενός καταιγισμού από βρακάκια,βυζακιά και ακρωτηριασμένα μέλη.Βεβαια για να πω και την άποψη μου,δεν ξέρω κατά ποσο έχει νόημα αυτή η συζήτηση,μιας και δεν πιστεύω ότι ήταν αυτός ο σκοπός του el εξαρχής.

v) αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για να μυήσει κανείς καποιον στα anime (fanservice FTW!) αλλά και περίτρανη απόδειξη ότι τα anime δεν αποτελούν ιαπωνέζικα mickey mouse.

Και εδώ θα διαφωνήσω.Kαλύτερες επιλογές imo για να ξεκινήσει κάποιος τα anime είναι ταινίες όπως mononoke hime,perfect blue,spirited away και ghost in the shell-ότι χρειάζεται κάποιος νέος για να καταλάβει ότι τα anime μπορούν να έχουν βία,σενάριο,παιδικότητα και γενικότερα ότι μπορεί να ταιριάζει στα γούστα του καθενός:congrats:

#552 charger

charger

οr recharger?

• Members
  • 87 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2008 - 20:18

Οdin δεν λεω εχεις δικιο....το σωστο να λεγεται.
Ας μην ξεχναμε ομως οτι ηταν μονο 13 επισοδια τα οποια μπροστα στο manga κατα την γνωμη μου δεν πιαναν μια...
Ειπαμε πολλες φορες οτι το elfen lied πασχει απο πολλες πλευρες αλλα ειπαμε επισης οτι για ενα αnime των 13 επισοδιων εχει τραβηξει πολυ κοσμο.
Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος ή αν περασα αυτα που ηθελα να πω με τον σωστο τροπο αλλα δεν ξερω πως αλλιως να το πω ^^
Πολλες φορες διαφωνησαμε με φιλους μου για το συγκεκριμενο anime και παντα για τον ιδιο λογο....οτι δειχνει πολλα και πλησιαζει επικυνδινα το hentai και το οτι γενικως ειναι λιψο σε πολλα μερη αλλα για ενα τοσο μικρο anime τα πηγε πολυ καλα κατα την γνωμη μου :tensai:

#553 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2008 - 20:33

Με αφορμή το παραπάνω post θέλω να ρωτήσω κάτι που ποτε δεν κατάλαβα,αν και το βλέπω γραμμένο συχνά:Ωραία όλα αυτά περί των καταστάσεων που βιώνουν οι πρωταγωνιστές και τα θέματα που θιγει ο δημιουργός,αλλα δεν έχει μεγάλη σημασία το κλίμα στο οποιο διαδραματίζεται η σειρά?Και για να γίνω πιο κατανοητός θα φέρω ένα παράδειγμα.

Αν είχαμε ένα hentai στο οποιο ο πρωταγωνιστής χαλβαδιάζει αδιαλείπτως διαφορων φυλων ζουμερές πρωταγωνίστριες και στο τέλος αποφασίζει να κρατήσει κάποια που έχει διαφορετική εθνικότητα από αυτόν,τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα anime το οποιο αναδεικνύει την διαφορετικότητα τον ανθρώπων?Και αν ναι θα το χρησιμοποιούσαμε για να πείσουμε κάποιον ότι αυτό το anime είναι καλο?Ναι μεν ακουμπάει αυτό το ζήτημα,αλλα το ερώτημα είναι κατά ποσο πείθει.Σε περίπτωση που το hentai σας φαίνεται ακραίο παράδειγμα μπορείτε να σκεφτείτε ένα παρομοιου περιεχομενου harem αντικαθιστώντας το sex με pantie shots-το ερώτημα όμως κατά ποσο πείθει τον θεατή για τις προθέσεις του εν μέσω ενός τελείως διαφορετικού κλίματος παραμένει.Και εδώ για μένα πάσχει η ανάπτυξη τον χαρακτήρων του elfen lied.Δεν μπορεί να πείσει για τα συναισθήματα τον πρωταγωνιστών εν μέσω ενός καταιγισμού από βρακάκια,βυζακιά και ακρωτηριασμένα μέλη.Βεβαια για να πω και την άποψη μου,δεν ξέρω κατά ποσο έχει νόημα αυτή η συζήτηση,μιας και δεν πιστεύω ότι ήταν αυτός ο σκοπός του el εξαρχής.

Για να αντιστρέψω λίγο την ερώτηση το γεγονός ότι υπάρχει καταιγισμός από βρακάκια, βυζάκια και ακρωτηριασμένα μέλη αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει μια σειρά να πει κάτι παραπάνω πέρα από αυτό? Δεν θα πω ότι κόλλαγαν στο όλο κλίμα πλήρως γι αυτό και τα κατατάσσω στο fan service, αλλά δεν τα θεωρώ κιόλας και λόγο για να πούμε ότι μια σειρά ακουμπάει απλά ένα ζήτημα. Είναι σαν να λέμε δλδ ότι από την στιγμή που ένα anime περιέχει γυμνό ο θεατής χαζεύει και ο εγκέφαλός του αδυνατεί να επεξεργαστεί κάτι παραπέρα από αυτό. Με αυτό το σκεπτικό προσωπικά διαφωνώ... Το θέμα της διαφορετικότητας δεν το έθιξα από την οπτική της σχέσης Kouta -Lucy/ Nyuu αλλά από την γενικότερη συμπεριφορά των ανθρώπων απεναντι σε ότι είναι ελάχιστα διαφορετικό από αυτούς , με παραδείγματα την στάση τους απέναντι στο ευρύτερο είδος και την φυλάκισή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και την χρήση τους ως πειραματόζωα. Πέρα από αυτό αν εξετάσουμε ακόμη και την ίδια την συμπεριφορά των παιδιών σε μία φάση του έργου θα βρούμε απίστευτες ομοιότητες με το πως πραγματικά φέρονται τα παιδια σε ένα διαφορετικό από αυτά (πχ λίγο χοντρούλικο με γυαλάκια η κάπως ασθενικό).... Επιπλέον ένα πολύ καλό ερώτημα που μου προέκυψε βλέποντας την σειρά είναι το κατά πόσο ένα τραυματικό παρελθόν και εμπειρίες δικαιολογούν ότι και να κάνει ο άνθρωπος μετέπειτα στην ζωη του.....
Δια του λόγου το αληθές πιστεύω πχ ότι το manga που έχει τα ίδια στοιχεία σε γυμνό και βία με το anime (μην πω ακόμη περισσότερα) επειδή δεν περιοριζόταν σε έκταση και χρόνο όπως έγινε με το anime είναι πολύ καλύτερο και πολύ πληρέστερο και σιγουρα όχι επιφανειακό.

Και εδώ θα διαφωνήσω.Kαλύτερες επιλογές imo για να ξεκινήσει κάποιος τα anime είναι ταινίες όπως mononoke hime,perfect blue,spirited away και ghost in the shell-ότι χρειάζεται κάποιος νέος για να καταλάβει ότι τα anime μπορούν να έχουν βία,σενάριο,παιδικότητα και γενικότερα ότι μπορεί να ταιριάζει στα γούστα του καθενός:congrats:

Θα έλεγα ότι εξαρτάται κυρίως από το σε ποιον πάει κανείς να το δώσει.... Πρόσφατα προσπάθησα να πασσάρω το "howls moving castle" σε εναν φίλο μου.... Μου το γύρισε με το ίδιο εισιτήριο λέγοντας ότι είναι ακατανόητο και πολυ παραμύθι,,,,,:erk: Σε μια δεύτερη προσπάθεια του πασσαρα ύπουλα το elfen lied... Το είδε όλο και με ευχαρίστησε και από πάνω.... Οι παραπάνω ταινίες θεωρούνται για μένα το ιδανικό ξεκίνημα για κάποιον στο χώρο των anime γιατι με πολλές από αυτες ξεκινησα και εγω. Το κακό όμως είναι ότι πρακτικά ιδίως τα έργα του Myazaki μπορούν να φανουν λανθασμένα ως πολύ παιδικά απο καποιον απαίδευτο στο χωρο ενω το ghost in the shell μου φαίνεται κάπως βαρύ για έναν αρχάριο,,,,

Και πάλι δεν λέω ότι το Elfen Lied πρόκειται για κάποιο αριστούργημα... Απλά θεωρώ λίγο άδικο στο να μηδενιστεί τελείως και να παραγνωριστούν εντελώς τα οποια θετικά στοιχεία έχει......

#554 igano

igano

Shinobi Tousan

• Members
  • 94 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Ιανουάριος 2009 - 10:40

Ενα αριστουργημα πραγματικο.Απο τα καλυτερα ανιμε που εχω δει λατρεψα τους χαρακτηρες την υποθεση και με βλεπω να πιανω το μανγκα συντομα :P. Αχ Lucy ελα στο παππου.....

:tensai:

#555 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 02 Ιανουάριος 2009 - 11:47

To Elfen Lied ήταν από τα πρώτα anime για ενήλικους που είδα και μου είχε αρέσει πολύ. Είχε ωραία ατμόσφαιρα και γενικά ήταν πολύ προσεγμένο, παρά τα κενά και τις υπερβολές. Το μόνο που με ειχε εκνευρίσει ήταν το να βλέπω τα βυζιά της Lucy όλη την ώρα. :erk:

15fkk04.jpg