Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Elfen lied
Posted 30 September 2008 - 20:29

Posted 01 October 2008 - 07:57
Posted 03 October 2008 - 08:33
Ναι καλα θα κανεις να το δεις γιατι ειναι ΠΟΛΛΥ καλυτερο απο το ανιμε, χωρις τρυπες και με κανονικο τελος.το πρωτο anime που ειδα,παρα πολυ καλο,μαλλον παμε και για manga Τωρα
Posted 03 October 2008 - 12:12

Aπλα ελιωσα με το τελος και των 2:nanana:
Posted 03 October 2008 - 22:07
Posted 03 October 2008 - 23:31
Επόμενη σειρά δεν πρόκειται να βγει, γιατί πολύ απλά το άνιμε από κάποιο σημείο και μετά φεύγει πολύ από το μάνγκα. Μόνο αν βγάλουν καινούργια σειρά και το παίξουν από την αρχή.
Αλλά αυτό πολύ αδύνατο φένεται.

Posted 04 October 2008 - 21:03
Μπορουμε μονο να ελπιζουμε σε μια νεα αρχη αλλα .....ΔΕΝ,,,,

Posted 06 October 2008 - 16:12
Θα ειμαι γρηγορος και σαφης.Το ειδα και δεν μου αρεσε.Τι μπορει δηλαδη καποιος να πει οτι του αρεσε σ'αυτο το ανιμε?Το αριστουργιματικο character development ή η ανεπαναληπτη μουσικη?Το μονο καλο ηταν οτι ειχε πολυ splatter χωρις πολλα λογια.

Posted 06 October 2008 - 17:52
i) προσεγμένο animation
ii) η μουσική αν και περιορίζεται σε παραλλαγές του lilium προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Ακόμη και το ending που ήταν ελαφρώς εκτός κλίματος το θεώρησα αρκετά καλό τραγουδι
iii) το character development εαν αναλογιστεί κανείς τον αριθμό των επεισοδίων και το σημείο στο οποίο εφτασε σε σχέση με το manga ειναι ικανοποιητικό. Σίγουρα η μεταφορά θα μπορούσε να είναι καλύτερη αλλα.... στο σημείο που τελειώνει το anime το manga δεν εχει αρχίσει καν να αποκαλύπτει μερικά σημαντικότατα μερη της πλοκής. Οποτε λογικό να υπάρχουν κενά. (αυτο που δεν είναι λογικό είναι η μανια των παραγωγών να μεταφέρουν μη ολοκληρωμένα έργα στην οθόνη.. δλδ ffs people κοινή λογική δεν έχετε?).. Είναι άδικο κατ εμέ να το κρίνουμε με απόλυτους όρους.
iv) παρά το splatter και το γενικότερο fanservice πραγματεύεται ορισμένα πολύ ωραία θέματα και τα δίνει με απλό και κατανοητό τρόπο (πχ το θέμα της διαφορετικότητας και του ρατσισμού, η το πόσο αγαθή αλλα και σκοτεινή μπορεί να αποδειχτεί η ανθρώπινη φύση).
v) αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για να μυήσει κανείς καποιον στα anime (fanservice FTW!) αλλά και περίτρανη απόδειξη ότι τα anime δεν αποτελούν ιαπωνέζικα mickey mouse.
(υπάρχουν και πολλά θετικά ακόμη αλλά αυτήν την στιγμή δεν μου έρχονται λόγω πυρετού)
Θα σου συνιστούσα να διαβάσεις και το manga επειδή πιστεύω θα σου αρέσει πολύ περισσότερο η ιστορία εκεί (το splatter παραμένει αναλλοιωτο μια φορά XD) καθότι είναι πιο πληρής με περισσότερους χαρακτήρες και φυσικά με σαφέστερο και κλάσεις ανωτερο τέλος/.
Posted 06 October 2008 - 19:00
Posted 06 October 2008 - 19:48
Ωραία όλα αυτά περί των καταστάσεων που βιώνουν οι πρωταγωνιστές και τα θέματα που θιγει ο δημιουργός,αλλα δεν έχει μεγάλη σημασία το κλίμα στο οποιο διαδραματίζεται η σειρά?Και για να γίνω πιο κατανοητός θα φέρω ένα παράδειγμα.iv) παρά το splatter και το γενικότερο fanservice πραγματεύεται ορισμένα πολύ ωραία θέματα και τα δίνει με απλό και κατανοητό τρόπο (πχ το θέμα της διαφορετικότητας και του ρατσισμού, η το πόσο αγαθή αλλα και σκοτεινή μπορεί να αποδειχτεί η ανθρώπινη φύση).
Αν είχαμε ένα hentai στο οποιο ο πρωταγωνιστής χαλβαδιάζει αδιαλείπτως διαφορων φυλων ζουμερές πρωταγωνίστριες και στο τέλος αποφασίζει να κρατήσει κάποια που έχει διαφορετική εθνικότητα από αυτόν,τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα anime το οποιο αναδεικνύει την διαφορετικότητα τον ανθρώπων?Και αν ναι θα το χρησιμοποιούσαμε για να πείσουμε κάποιον ότι αυτό το anime είναι καλο?Ναι μεν ακουμπάει αυτό το ζήτημα,αλλα το ερώτημα είναι κατά ποσο πείθει.Σε περίπτωση που το hentai σας φαίνεται ακραίο παράδειγμα μπορείτε να σκεφτείτε ένα παρομοιου περιεχομενου harem αντικαθιστώντας το sex με pantie shots-το ερώτημα όμως κατά ποσο πείθει τον θεατή για τις προθέσεις του εν μέσω ενός τελείως διαφορετικού κλίματος παραμένει.Και εδώ για μένα πάσχει η ανάπτυξη τον χαρακτήρων του elfen lied.Δεν μπορεί να πείσει για τα συναισθήματα τον πρωταγωνιστών εν μέσω ενός καταιγισμού από βρακάκια,βυζακιά και ακρωτηριασμένα μέλη.Βεβαια για να πω και την άποψη μου,δεν ξέρω κατά ποσο έχει νόημα αυτή η συζήτηση,μιας και δεν πιστεύω ότι ήταν αυτός ο σκοπός του el εξαρχής.
Και εδώ θα διαφωνήσω.Kαλύτερες επιλογές imo για να ξεκινήσει κάποιος τα anime είναι ταινίες όπως mononoke hime,perfect blue,spirited away και ghost in the shell-ότι χρειάζεται κάποιος νέος για να καταλάβει ότι τα anime μπορούν να έχουν βία,σενάριο,παιδικότητα και γενικότερα ότι μπορεί να ταιριάζει στα γούστα του καθενόςv) αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για να μυήσει κανείς καποιον στα anime (fanservice FTW!) αλλά και περίτρανη απόδειξη ότι τα anime δεν αποτελούν ιαπωνέζικα mickey mouse.

Posted 06 October 2008 - 20:18
Ας μην ξεχναμε ομως οτι ηταν μονο 13 επισοδια τα οποια μπροστα στο manga κατα την γνωμη μου δεν πιαναν μια...
Ειπαμε πολλες φορες οτι το elfen lied πασχει απο πολλες πλευρες αλλα ειπαμε επισης οτι για ενα αnime των 13 επισοδιων εχει τραβηξει πολυ κοσμο.
Δεν ξερω αν εγινα κατανοητος ή αν περασα αυτα που ηθελα να πω με τον σωστο τροπο αλλα δεν ξερω πως αλλιως να το πω ^^
Πολλες φορες διαφωνησαμε με φιλους μου για το συγκεκριμενο anime και παντα για τον ιδιο λογο....οτι δειχνει πολλα και πλησιαζει επικυνδινα το hentai και το οτι γενικως ειναι λιψο σε πολλα μερη αλλα για ενα τοσο μικρο anime τα πηγε πολυ καλα κατα την γνωμη μου

Posted 06 October 2008 - 20:33
Με αφορμή το παραπάνω post θέλω να ρωτήσω κάτι που ποτε δεν κατάλαβα,αν και το βλέπω γραμμένο συχνά:Ωραία όλα αυτά περί των καταστάσεων που βιώνουν οι πρωταγωνιστές και τα θέματα που θιγει ο δημιουργός,αλλα δεν έχει μεγάλη σημασία το κλίμα στο οποιο διαδραματίζεται η σειρά?Και για να γίνω πιο κατανοητός θα φέρω ένα παράδειγμα.
Αν είχαμε ένα hentai στο οποιο ο πρωταγωνιστής χαλβαδιάζει αδιαλείπτως διαφορων φυλων ζουμερές πρωταγωνίστριες και στο τέλος αποφασίζει να κρατήσει κάποια που έχει διαφορετική εθνικότητα από αυτόν,τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα anime το οποιο αναδεικνύει την διαφορετικότητα τον ανθρώπων?Και αν ναι θα το χρησιμοποιούσαμε για να πείσουμε κάποιον ότι αυτό το anime είναι καλο?Ναι μεν ακουμπάει αυτό το ζήτημα,αλλα το ερώτημα είναι κατά ποσο πείθει.Σε περίπτωση που το hentai σας φαίνεται ακραίο παράδειγμα μπορείτε να σκεφτείτε ένα παρομοιου περιεχομενου harem αντικαθιστώντας το sex με pantie shots-το ερώτημα όμως κατά ποσο πείθει τον θεατή για τις προθέσεις του εν μέσω ενός τελείως διαφορετικού κλίματος παραμένει.Και εδώ για μένα πάσχει η ανάπτυξη τον χαρακτήρων του elfen lied.Δεν μπορεί να πείσει για τα συναισθήματα τον πρωταγωνιστών εν μέσω ενός καταιγισμού από βρακάκια,βυζακιά και ακρωτηριασμένα μέλη.Βεβαια για να πω και την άποψη μου,δεν ξέρω κατά ποσο έχει νόημα αυτή η συζήτηση,μιας και δεν πιστεύω ότι ήταν αυτός ο σκοπός του el εξαρχής.
Για να αντιστρέψω λίγο την ερώτηση το γεγονός ότι υπάρχει καταιγισμός από βρακάκια, βυζάκια και ακρωτηριασμένα μέλη αποκλείει το ενδεχόμενο να έχει μια σειρά να πει κάτι παραπάνω πέρα από αυτό? Δεν θα πω ότι κόλλαγαν στο όλο κλίμα πλήρως γι αυτό και τα κατατάσσω στο fan service, αλλά δεν τα θεωρώ κιόλας και λόγο για να πούμε ότι μια σειρά ακουμπάει απλά ένα ζήτημα. Είναι σαν να λέμε δλδ ότι από την στιγμή που ένα anime περιέχει γυμνό ο θεατής χαζεύει και ο εγκέφαλός του αδυνατεί να επεξεργαστεί κάτι παραπέρα από αυτό. Με αυτό το σκεπτικό προσωπικά διαφωνώ... Το θέμα της διαφορετικότητας δεν το έθιξα από την οπτική της σχέσης Kouta -Lucy/ Nyuu αλλά από την γενικότερη συμπεριφορά των ανθρώπων απεναντι σε ότι είναι ελάχιστα διαφορετικό από αυτούς , με παραδείγματα την στάση τους απέναντι στο ευρύτερο είδος και την φυλάκισή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και την χρήση τους ως πειραματόζωα. Πέρα από αυτό αν εξετάσουμε ακόμη και την ίδια την συμπεριφορά των παιδιών σε μία φάση του έργου θα βρούμε απίστευτες ομοιότητες με το πως πραγματικά φέρονται τα παιδια σε ένα διαφορετικό από αυτά (πχ λίγο χοντρούλικο με γυαλάκια η κάπως ασθενικό).... Επιπλέον ένα πολύ καλό ερώτημα που μου προέκυψε βλέποντας την σειρά είναι το κατά πόσο ένα τραυματικό παρελθόν και εμπειρίες δικαιολογούν ότι και να κάνει ο άνθρωπος μετέπειτα στην ζωη του.....
Δια του λόγου το αληθές πιστεύω πχ ότι το manga που έχει τα ίδια στοιχεία σε γυμνό και βία με το anime (μην πω ακόμη περισσότερα) επειδή δεν περιοριζόταν σε έκταση και χρόνο όπως έγινε με το anime είναι πολύ καλύτερο και πολύ πληρέστερο και σιγουρα όχι επιφανειακό.
Και εδώ θα διαφωνήσω.Kαλύτερες επιλογές imo για να ξεκινήσει κάποιος τα anime είναι ταινίες όπως mononoke hime,perfect blue,spirited away και ghost in the shell-ότι χρειάζεται κάποιος νέος για να καταλάβει ότι τα anime μπορούν να έχουν βία,σενάριο,παιδικότητα και γενικότερα ότι μπορεί να ταιριάζει στα γούστα του καθενός
Θα έλεγα ότι εξαρτάται κυρίως από το σε ποιον πάει κανείς να το δώσει.... Πρόσφατα προσπάθησα να πασσάρω το "howls moving castle" σε εναν φίλο μου.... Μου το γύρισε με το ίδιο εισιτήριο λέγοντας ότι είναι ακατανόητο και πολυ παραμύθι,,,,,

Και πάλι δεν λέω ότι το Elfen Lied πρόκειται για κάποιο αριστούργημα... Απλά θεωρώ λίγο άδικο στο να μηδενιστεί τελείως και να παραγνωριστούν εντελώς τα οποια θετικά στοιχεία έχει......
Posted 02 January 2009 - 10:40

Posted 02 January 2009 - 11:47