Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Elfen lied

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#376 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 19 March 2008 - 13:55

Παιδιά, αυτά τα λένε πιο νωρίς.

Κι εγώ όταν ήμουν μπόμπιρας, είχα ένα γατάκι που πολύ το λάτρευα. Μια μέρα πήγε να περάσει το δρόμο κι ένας κάφρος το πάτησε. Έκλαιγα για μέρες.

Κάποιος θα έπρεπε να μου το είχε πει, ότι είναι OK να πετσοκόβω όποιον γουστάρω, και όταν με ρωτάνε "τι διάολο κάνεις;" εγώ να τους απαντώ "α, με συγχωρείτε, κάποιος μου σκότωσε ένα γατάκι πριν χρόνια και ακόμα αδυνατώ να ξεπεράσω την ψυχική οδύνη".

Get a grip. :deadga6:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#377 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 19 March 2008 - 14:03

Αν το γατακι ητανε ο μοναδικος σου φιλος.Δεν ειχες γονεις.Ζουσες μια αθλια ζωη σε ενα ορφανοτροφειο.Και ολα τ παιδια σε κοροιδευαν χωρις εσυ να μπορουσες να καταλαβεις τον λογο και το μοναδικο πραγμα/ατομο που σε "καταλαβενε" ητανε αυτο το γατακι μηπως εκει αλλαζει λιγο το πραγμα?(προς θεου δεν λεω οτι καλα εκανε και εσφαζε)

#378 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 posts

Posted 19 March 2008 - 14:07

Αλλάζει λίγο το πράγμα, αλλά λίγο, δηλαδή ουσιαστικά καθόλου.

#379 Speedgrapher

Speedgrapher

Hermetic Scholar

• Members
  • 394 posts

Posted 19 March 2008 - 14:59

Ξεχνάτε και το sense of betrayal διότι αυτή βοήθησε το άλλο κοριτσάκι στο ορφανοτροφείο και μοιράζονταν το ίδιο μυστικό. Η άλλη φρόντισε όχι μόνο να κάνει trample all over her αλλά και να της στερήσει τη μόνη της παρηγοριά. Συν τοις άλλης, δεδομένου ότι τα diclonius είναι predators further up the food chain (όπως είπε και Somnium), κοινώς είναι predators πάνω από τους humans, η κάθε της προσπάθεια να δρα με human instinct εξαφανίστηκε όταν είδε το sensless brutality μπροστά της. Δεν ήταν απλά ένα περαστικό αυτοκίνηυτο, αλλά συνειδητό και μεθοδικό σκότωμα του σκυλιού.

Posted Image

--Though you cannot see in the dark, the dark can see you (and the lens too)--

http://otakulens.wordpress.com

http://www.easysubjugation.blogspot.com

#380 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 19 March 2008 - 15:08

Αν ποστ σαν τα παρακάτω δεν αποδικνύουν ότι όσοι εδώ γκρινιάζουν για τη σειρά και την υποτιμάνε αλίμονο και αν κάθησαν να την δούν σοβαρά, τότε τι άλλο να το δείχνει?

Ε σιγά τι τράβηξε βασικά, αν αυτά της παιδικής της ηλικίας στο ορφανοτροφείο είναι αρκετά για να γίνει κάποιος serial killer έπρεπε ο πληθυσμός της γης τώρα να είναι στο 1/10.

Επίσης... Έφτιαξε έναν άλλο χαρακτήρα επειδή έφαγε σφαίρα στο κεφάλι, οπότε what's all that about rejecting herself?

Το όλο "δίδαγμα" που "θέλει" να περάσει η σειρά είναι "η κοινωνία αντιδρά άσχημα στο διαφορετικό". ΓΟΥΑΟΥ!

Περναει και μυνηματαατα το Elfen Lied?
Με τη ιδια λογικη μπορω να πω τι το SAW (ναι,αυτο το ανουσιο splatter) ειναι μια ταινια που σε σοκαρει με την ωμη βια με τελικο σκοπο να σε διδαξει

Spoiler:
Δεν ειδα και πολυ κοσμο να το λεει αυτο.Οσο για την συναιοθηματικη φορτιση μπορεις να την βρεις στα τελευταια επισοδια ενος τυχαιου harem ανιμε (στην φαση που ο καθολα αχρηστος πρωταγωνιστης μετα απο ενα σωρο ecchi καταστασεις διαλεγει μια απο τις υποψηφιες γκομενες) αλλα δεν ειδα κανεναν να συγκεινειται απο αυτες τις περιπτωσεις.Τεσπα.

Ε ναι, είχε αυτό το συγκλονιστικό μύνημα το SAW. Αυτή ήταν η λογική πάνω στην οποία δημιουργήθηκε, και η οποία συμπληρώθηκε απο την αισθητική που περιέχει η βία στη ταινία. (να αναφέρω ότι ενώ γουστάρω splatter το SAW δεν μου άρεσε). Τώρα το αν θα νιώσεις τη συναισθηματική φόρτιση ή αν θα σου φανεί σοβαρό το μύνημα σε τέτοιου είδους σειρές-ταινίες εξαρτάται καθαρά απο το αν είσαι οπαδός αυτής της αισθητικής. Αν δεν είσαι απλά δεν πρόκειται να το νιώσεις, όπως εγώ δεν μπορώ να συκγινηθώ ή να ενδιαφερθώ για μυνήματα απο ecchi ή τέτοιου είδους σειρές.

Τι να κάνουμε ρε παιδιά, δεν χρειάζεται μια σειρά-ταινία να έχει ένα κοριτσάκι που κουβαλάει ένα αυγό για 2 ώρες, καθόλου διαλόγους και ήχους απο ψάρια για να θεωρίται αξιόλογο.

Εγω δεν θυμαμαι ουτε την Nana να σφαζει ανελεητα ουτε την αλλη μικρη στο τελος (μου διαφευγει το ονομα της).Απλα εκτελουσαν εντολες.

Μα ούτε η Lucy σκότωνε χωρίς λόγο. Σκότωσε απο τη στιγμή που αρχίσανε να την ενοχλούνε και να της επιτίθονται, και αν θυμάσε και η Nana έκανε το ίδιο σε κάποια σημεία της σειράς.

Semi-offtopic αλλα ηθελα να το πω εδω και καιρο:Εχουμε πηξει στα anime αοπ χαρακτηρες που τα τραυματα της παιδικης τους ηλικιας καθοριζουν το μελον τους,νισαφι πια:fromabove:

Ε, τι να κάνουμε, είναι ένα κλισέ. Αν βγαίνει όμως κάτι αξιόλογο απο αυτό τότε δεν με ενοχλεί. Δεν γίνεται κάθε ταινία-σειρά να ξαναανκαλύπτει το τροχό και να είναι γεμάτη στις καινοτομίες.

Τrue.Δεν επαθε ρε παιδια και τιποτα το ανεπανορθωτο,το σκυλι της σκοτωσανε.Και σε οποιον αυτο ακουγεται υπερβολικο,τι να πουν χαρακτηρες που εχασαν ολοκληρη την οικογενεια τους μπροστα στα ματια τους?
Χαρακτηριστικο παραδειγμα με spoiler απο Naruto:

Spoiler:

Σωστά:oo:. Αν ήσουν ορφανό το οποίο και το κοροιδεύουν-ενοχλούν-χτυπάνε με τη πρώτη ευκαιρία και στο μοναδικό πλάσμα στο κόσμο για το οποίο νοιάζεσαι το κάνανε κομματάκια τότε θα έλεγες 'ντάξει, τι το σοβαρό κάνανε τα παιδάκια, ας τα αφήσω ήσυχα'. Σε αυτή τη σκηνή παρακουλουθούμε τις αντιδράσεις μιάς 6χρονής Lucy, και κάτω απο αυτό το πρίσμα είναι και με το παραπάνω ικανό ένα παιδί σε μια τέτοια κατάσταση να νιώσει αυτή τη συναισθηματική φόρτιση και αν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει τόσο βίαια, ακόμη και για πολύ πιο ασήμαντους λόγους. Εδώ πολλοί απο όσους βλέπαμε το επισόδειο εκείνη την ώρα σκεφτόμασταν 'σφάξτα τα *******', πόσο μάλλον ο ίδιος ο χαρακτήρας.

Τώρα για το παράδειγμα απο το Naruto, απο αυτά που διάβασα, μάλλον άλλος σεναριογράφος δεν αξιολογούσε καλά τους χαρακτήρες του, όχι αυτός του Elfen Lied.

Μάλιστα.

Ωραία αυτό που έγινε στην παιδική της ηλικία είναι ανεπανόρθωτο. Αν μετά από αυτό είχε κατάθλιψη και πήγαινε σε ψυχίατρο, η ζούσε απομωνομένη, θα έλεγα ok, αλλά από αυτό μέχρι το ψυχρή serial killer υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη απόσταση...

Δεν λειτουργεί πάντοτε έτσι. Όταν έγινε αυτό ήταν 6 ετών. Αν κάθε εξάχρονο είχε την δυνατότητα να κάνει τα ίδια, τότε θα τα έκανε και η ζωή του απο εκεί και πέρα δεν θα ήταν και τόσο διαφορετική απο ότι είδαμε στη σειρά.

Το δίδαγμα αυτό για τη διαφορετικότητα, έχει δωθεί πάρα πολλές φορές, από πάρα πολλά μέσα και με πάρα μα πάρα πολύ καλύτερους τρόπους απότι στο Elfen Lied, που βασικά δε νομίζω ότι προσπαθεί καν να περάσει δίδαγμα, αλλά επειδή το λένε πολλοί εδώ είπα να σχολιάσω. Οπότε ναι, το "δίδαγμα" είναι εντελώς ποταπό, κοινό και δεν χρειάζεται να ειπωθεί ξανά, τουλάχιστον με τόσο χαζό τρόπο.

Ποταπό γιατί? Επειδή κάτι έχει ήδη ειπωθεί δεν χρειάζεται να ξαναδημιουργηθεί κάτι πάνω σε αυτό? Αν είναι έτσι ας σταματήσουμε να βλέπουμε anime, ταινίες, να ακούμε μουσική και γενικά ας μείνουμε στα ίδια και τα ίδια.
Όσο για το αν αποδίδεται με χαζό τρόπο, απαντήθηκε και πιο πάνω στο κομμάτι για την αισθητική.
Posted Image

#381 Hatake Kakashi

Hatake Kakashi

Anime Professional

• Members
  • 985 posts

Posted 19 March 2008 - 15:11

Τι σχεση εχει το Ναρουτο με το elfen δεν μπορω να καταλαβω,
Το παραδειγμα με Sasuke συγνωμη αλλα ειναι τραγικο

#382 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 posts

Posted 19 March 2008 - 15:14

:smokingg:... Δεν θεωρω θετικο, το να θελει καποιος σωνει και καλα να σου περασει ενα συγκεκριμενο μηνυμα. Το αντιθετο, νομιζω οτι υποτιμα τη νοημοσυνη του θεατη να του λες: "και οταν με το καλο τελειωσεις, στο τελος εσωκλειεται κι αυτο που θα σου μεινει. Το EL ειναι ανοιχτο σε καθε ερμηνεια, και αυτο και μονο του δινει αξια για μενα. Ναι, εχει καποια εξοφθαλμα αδυνατα σημεια, αλλα στο συνολο πιστευω κραταει τομ απολογισμο θετικο...

Posted Image

#383 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 19 March 2008 - 15:18

Εδώ πολλοί απο όσους βλέπαμε το επισόδειο εκείνη την ώρα σκεφτόμασταν 'σφάξτα τα *******', πόσο μάλλον ο ίδιος ο χαρακτήρας.

... διότι πάνω απ' όλα, το anime έχει ηθικά διδάγματα που σε βοηθάνε να σφυρηλατήσεις έναν υγιή χαρακτήρα. :deadga6:

Αλλά τι να λέμε, μερικοί εδώ μέσα θα χρησιμοποιούσαν ένα Death Note δίχως δεύτερη σκέψη, στη λατρεία για τα diclonius θα κολλήσουμε;

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#384 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts

Posted 19 March 2008 - 15:29

... διότι πάνω απ' όλα, το anime έχει ηθικά διδάγματα που σε βοηθάνε να σφυρηλατήσεις έναν υγιή χαρακτήρα. :deadga6:

Αλλά τι να λέμε, μερικοί εδώ μέσα θα χρησιμοποιούσαν ένα Death Note δίχως δεύτερη σκέψη, στη λατρεία για τα diclonius θα κολλήσουμε;

Σκηνή με συναισθηματική έξαρση και βία λογικό είναι να σε παρασύρει σε τέτοιες σκέψεις. Βάση του τι γίνεται μετά η ίδια η σειρά ακυρώνει αυτές τις σκέψεις αφού και η ηρωίδα μετανιώνει για ότι έκανε.

Αν αυτό ήταν το μοναδικό που μπορούσε να σχολιαστεί....what more can I say?
Posted Image

#385 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 posts

Posted 19 March 2008 - 15:33

Two Things

Τι να κάνουμε ρε παιδιά, δεν χρειάζεται μια σειρά-ταινία να έχει ένα κοριτσάκι που κουβαλάει ένα αυγό για 2 ώρες, καθόλου διαλόγους και ήχους απο ψάρια για να θεωρίται αξιόλογο.

Δε θυμάμαι να έφερε κανείς ως αντιπαράδειγμα το Angel's Egg ούτε και έχει thread με 25 σελίδες, ούτε και ασχολείται και κανείς ιδιέταιρα μαζί του... Οπότε, άσχετο?...

Ποταπό γιατί? Επειδή κάτι έχει ήδη ειπωθεί δεν χρειάζεται να ξαναδημιουργηθεί κάτι πάνω σε αυτό? Αν είναι έτσι ας σταματήσουμε να βλέπουμε anime, ταινίες, να ακούμε μουσική και γενικά ας μείνουμε στα ίδια και τα ίδια.

(όσον αφορά anime, ταινίες και μουσική)
Ναι αν δεν έχει κάποιος να πει κάτι καινούριο ή να προσθέσει κάτι ή να το πει με καινούριο ή καλύτερο τρόπο, δεν πρέπει να το πει καθόλου. Γενικότερα οτιδήποτε δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούριο καλύτερα να μην υπάρχει. Και έτσι όπως πάνε τα πράγματα αφού τα πάντα περνάνε κρίσεις και όλοι φαίνεται να έχουν ξεμείνει από ιδέες, ε ΝΑΙ ας μείνουμε στις ίδιες μουσικές, anime, ταινίες μέχρι να καταλάβουν τα διάφορα industries ότι αντί να βγάζουν 10 πράμματα που να μη λένε τίποτα, ας βγάλουν 1 που να έχει κάτι.

#386 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1,251 posts

Posted 19 March 2008 - 15:35

Ε ναι, είχε αυτό το συγκλονιστικό μύνημα το SAW. Αυτή ήταν η λογική πάνω στην οποία δημιουργήθηκε, και η οποία συμπληρώθηκε απο την αισθητική που περιέχει η βία στη ταινία. (να αναφέρω ότι ενώ γουστάρω splatter το SAW δεν μου άρεσε). Τώρα το αν θα νιώσεις τη συναισθηματική φόρτιση ή αν θα σου φανεί σοβαρό το μύνημα σε τέτοιου είδους σειρές-ταινίες εξαρτάται καθαρά απο το αν είσαι οπαδός αυτής της αισθητικής. Αν δεν είσαι απλά δεν πρόκειται να το νιώσεις, όπως εγώ δεν μπορώ να συκγινηθώ ή να ενδιαφερθώ για μυνήματα απο ecchi ή τέτοιου είδους σειρές.

Μυνήματα μπορεις να βρεις ΠΑΝΤΟΥ σε ολες τις ταινείες και τις σειρες.
Απο τις powerpuff girls μεχρι τη λάμψη του φώσκολου και τη λαμψη toy Kubrick.
Το οτι μπορεις να διακρίνεις μυνήματα σε μία σειρα- ταινεια δε συμένει οτι είναι αξιολογη ουτε οτι δεν είναι.
Το θέμα με το elfen lied (τo οποιο μου αρέσει πολύ και είναι μέσα στο top20 μου) είναι οτι πρωτίστως είναι ένα πετυχημένο harem anime με μπολικα κλισε και προκλιτική βία.

Μπορεις να βρέις μυνήματα σε αυτο αλλα τα μυνήματα έχουν περισσοτερο συοδευτικο ρόλο δεν είναι το επίκεντρο του anime και αυτό φένεται απο το αρκετο μελόδραμα που έχει σα σειρα.

Το anime του Gantz αντίθετα (που μου αρέσει λιγότερο απο το elfen lied) έχει ιδια ποσότητα ακρώτητες με το elfen lied. Αλλα εκτώς απο τα βυζάκια προσπαθει περισσοτερο να περάσει μυνήματα (και μέσα απο τη χρήση βίας) χωρίς επικεντρώνετε τόσο στο να συγκηνήση όπως το lefen lied:gotit:

Απο εκει και πέρα στο καθένα αρέσει οτι ταιριάζει στο χαρακτήρα του.
Το αν το elfen lied είναι καλη σειρα η οχι είναι ασχετο με το ποσο πολυ προσπαθει να περασει μυνήματα.

Αυτες οι ταινείες (και η συγκεκριμένη) είναι fail για εμένα. Aν πρέπει να διαβάσεις συνέντευξη του σκηνοθέτη για να καταλαβεις μια ταινια τότε F-A-I-L
Posted Image

#387 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts

Posted 19 March 2008 - 15:43

Δε θυμάμαι να έφερε κανείς ως αντιπαράδειγμα το Angel's Egg ούτε και έχει thread με 25 σελίδες, ούτε και ασχολείται και κανείς ιδιέταιρα μαζί του... Οπότε, άσχετο?...

Αυτό ήταν καρφί πείραγμα για άλλον.

(όσον αφορά anime, ταινίες και μουσική)
Ναι αν δεν έχει κάποιος να πει κάτι καινούριο ή να προσθέσει κάτι ή να το πει με καινούριο ή καλύτερο τρόπο, δεν πρέπει να το πει καθόλου. Γενικότερα οτιδήποτε δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούριο καλύτερα να μην υπάρχει. Και έτσι όπως πάνε τα πράγματα αφού τα πάντα περνάνε κρίσεις και όλοι φαίνεται να έχουν ξεμείνει από ιδέες, ε ΝΑΙ ας μείνουμε στις ίδιες μουσικές, anime, ταινίες μέχρι να καταλάβουν τα διάφορα industries ότι αντί να βγάζουν 10 πράμματα που να μη λένε τίποτα, ας βγάλουν 1 που να έχει κάτι.

Πέρα απο 5-10 βασικές ιστορίες όλες οι άλλες ιστορίες που έχουμε ακούσει-διαβάσει-δεί είναι λίγο πολύ τα ίδια πράγματα με αυτές τις 10, με απόδοση μέσα απο ένα διαφορετικό πρίσμα. Αν μέναμε στις 5-10 αρχικές προσπάθειες, ζήτω που καήκαμε. Αν κάποιος θέλει να το κάνει πάσο, εγώ όμως δεν έχω σκοπό.

Μυνήματα μπορεις να βρεις ΠΑΝΤΟΥ σε ολες τις ταινείες και τις σειρες.
Απο τις powerpuff girls μεχρι τη λάμψη του φώσκολου και τη λαμψη toy Kubrick.
Το οτι μπορεις να διακρίνεις μυνήματα σε μία σειρα- ταινεια δε συμένει οτι είναι αξιολογη ουτε οτι δεν είναι.
Το θέμα με το elfen lied (τo οποιο μου αρέσει πολύ και είναι μέσα στο top20 μου) είναι οτι πρωτίστως είναι ένα πετυχημένο harem anime με μπολικα κλισε και προκλιτική βία.

Μπορεις να βρέις μυνήματα σε αυτο αλλα τα μυνήματα έχουν περισσοτερο συοδευτικο ρόλο δεν είναι το επίκεντρο του anime και αυτό φένεται απο το αρκετο μελόδραμα που έχει σα σειρα.

Το anime του Gantz αντίθετα (που μου αρέσει λιγότερο απο το elfen lied) έχει ιδια ποσότητα ακρώτητες με το elfen lied. Αλλα εκτώς απο τα βυζάκια προσπαθει περισσοτερο να περάσει μυνήματα (και μέσα απο τη χρήση βίας) χωρίς επικεντρώνετε τόσο στο να συγκηνήση όπως το lefen lied:gotit:

Απο εκει και πέρα ο στο καθένα αρέσει οτι ταιριάζει στο χαρακτήρα του.
Το αν το elfen lied είναι καλη σειρα η οχι είναι ασχετο με το ποσο πολυ προσπαθει να περασει μυνήματα.

Τα είπες όλα νομίζω:drink:
Posted Image

#388 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts

Posted 19 March 2008 - 15:44

Βάση του τι γίνεται μετά η ίδια η σειρά ακυρώνει αυτές τις σκέψεις αφού και η ηρωίδα μετανιώνει για ότι έκανε.

Αυτά τα ακούω βερεσέ.

Και τι έγινε που μετάνιωσε για ό,τι έκανε; Μπορεί να επαναφέρει στη ζωή όσους πετσόκοψε; ΟΧΙ.

Φοβερό σενάριο, λοιπόν. Πρώτα κάνει ένα bloodbath περιποιημένο, και μετά την πιάνουν οι τύψεις και κλαίγεται.

Κι εσείς φωνάζετε ομόφωνα "συγχωρεμένη!". Γιατί; Α ναι, ξέχασα, είναι super-kawaii άρα εξαιρείται.

Και του χρόνου. :fromabove:

2112.gif

#389 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts

Posted 19 March 2008 - 15:49

Αυτά τα ακούω βερεσέ.

Και τι έγινε που μετάνιωσε για ό,τι έκανε; Μπορεί να επαναφέρει στη ζωή όσους πετσόκοψε; ΟΧΙ.

Φοβερό σενάριο, λοιπόν. Πρώτα κάνει ένα bloodbath περιποιημένο, και μετά την πιάνουν οι τύψεις και κλαίγεται.

Κι εσείς φωνάζετε ομόφωνα "συγχωρεμένη!". Γιατί; Α ναι, ξέχασα, είναι super-kawaii άρα εξαιρείται.

Και του χρόνου. :fromabove:

Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ τη Lucy ήθελα να την συνχωρέσει γιατί πολύ απλά λυπήθηκα και ταυτίστηκα μαζί της. Και κακάσχιμη σαν τον Γολιάθ να ήταν το ίδιο θα ένιωθα. Υπέφερε και με το παραπάνω και προτού σκοτώσει και αφότου το έκανε. Ακόμη και στο τέλος της σειράς. Το ότι δεν μπορεί να πάρει πίσω αυτές τις πράξεις είναι στα θετικά της σειράς, καθότι η κεντρική ηρωίδα δεν γλιτώνει έτσι απλά απο τις πράξεις της. Ζεί με αυτές και τις κουβαλάει σε όλη τη διάρκειά της σειράς.

Μακάρι να έχει κι άλλο του χρόνου, για να γουστάρουμε, και όσοι τους αρέσει η σειρά και όσοι λατρεύουν να γκρινιάζουν για αυτή.:drink:
Posted Image

#390 Puranetesu

Puranetesu

馬鹿

• Members
  • 517 posts

Posted 19 March 2008 - 15:50

And two things more

1) Το να δικαιολογούν άτομα εδώ τη main char είναι ανησυχητικό απο διάφορες απόψεις. Υπάρχουν πραγματικές περιπτώσεις ανθρώπων που περάσανε πολύ χειρότερα σε μικρές ηλικίες και δε νομίζω ότι θα ήταν δικαιολογημένο οποιοσδήποτε από αυτούς να γινότανε serial killer. Δε μιλάω για anime char, μιλάω για ανθρώπους που χάσανε οικογένειες, που μεταναστεύσανε που ζήσανε πολέμους σε πολύ μικρές ηλικίες και καθόμαστε εδώ και μιλάμε για γατάκια και σκυλάκια. Ε έλεος.

2) Το να τους έκανε εντύπωση το ποταπό αυτό νόημα είναι επίσης ανησυχητικό γιατί έπρεπε εν μέρη να είναι δεδομένο, οπότε δεν πρέπει να έκανε εντύπωση σε κανέναν, και από την άλλη η σειρά το δείχνει τόσο λάθος (για να "πιάσεις" το νόημα πρέπει να δικαιολογήσεις/συμπαθήσεις την main character) γιατί το δίνει με ένα παράδειγμα που μάλλον δεν είναι παράδειγμα, γιατί ναι η κοινωνία κάνει μ@λακίες και καταστρέφει ψυχολογίες, αλλά δε μπορεί να φταίει για να γίνει κάποιος serial killer αν δεν είναι pyscho από την αρχή, ή τουλάχιστον άμα μπορεί να γίνει αυτό δεν μπορεί να είναι τόσο απλός και χαζός ο λόγος.

Ε αυτά και σταματώ εγώ να ασχολούμαι με αυτό το thread.