Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Elfen lied

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#226 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 00:32

Με επιχειρηματα του τυπου ''ολα υποκειμενικα ειναι'' δεν γινεται κουβεντα και αν μη τι αλλο η κουβεντα ειναι ο σκοπος μας εδω μεσα.Χωρις παρεξηγηση ρε παιδακια,αλλα το ιδιο μπορω να πω και εγω σε καποιον που λεει πως η σειρα αξιζει και τελικα θα καταληξουμε να μην λεμε τιποτα.Και ειναι κριμα να καταληξουε σε αυτο το σημειο μιας και εχουν ακουστει αρκετα επιχειρηματα.

Σαν moderator παντως εχω να πω οτι καλο θα ηταν τα επιχειρηματα που ακουστηκαν και απο τις δυο πλευρες να μην επαναλαμβανονται.Αν μη τι αλλο εχουν καταγραφει και ειναι διαθεσιμα σε ολους.Επιπλεον ετσι θα προχωρησει και ο διαλογος:wooi2:

#227 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 00:54

Αν και τα πα και σε προηγούμενες σελίδες, εμένα μου άρεσε και η βία και το fanservice. Και μην μου πείτε ότι δεν είχε και fanservice, δηλαδή ποιο το νόημα πχ το να δούμε την σκηνή που η Lucy είναι γυμνή στην παραλία και συμπεριφέρεται σαν αθώα περιστερά. Και τα γραφικά και το style μου αρέσανε πολύ. Δεν είχα παράπονο σε αυτά. Αλλά η υπόθεση μου φάνηκε λίγο ψεύτικη ρε παιδιά πως να το κάνουμε. Δεν με άγγιξε όπως άγγιξε κάποιους άλλους εδώ μέσα. Δεν λέω μου δημιούργησε κάποια συναισθήματα, αλλά δεν με έπεισε...
phmava.php

#228 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 14:48

Το λέω για τελευταία φορά.

Elfen Lied = Σεξ, βια, αιματοχυσία, φετιχισμοί και λίγα ψευτό-κοινωνικά μυνύματα για να το παίξει με νόημα. Όλοι καβλώσανε με την άσκοπη και άμμετρη βια, το γυμνό και την γατο-Λούσι και μετά είπανε "Ω! Τι ωραίο κοινωνικό δράμα!" χωρίς να καταλάβουνε ότι ήταν το σοκ και όχι η ουσία που τράβηξε.

#229 Despic

Despic

Κουρδιστός Μανταρίνης

• Members
  • 284 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 14:51

Elfen Lied = Σεξ, βια, αιματοχυσία, φετιχισμοί και λίγα ψευτό-κοινωνικά μυνύματα για να το παίξει με νόημα. Όλοι καβλώσανε με την άσκοπη και άμμετρη βια, το γυμνό και την γατο-Λούσι και μετά είπανε "Ω! Τι ωραίο κοινωνικό δράμα!" χωρίς να καταλάβουνε ότι ήταν το σοκ και όχι η ουσία που τράβηξε.

Γνωμη σου...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#230 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 15:20

Βασικά η Lucy δεν είχε το ύφος του είμια ζόρικη γκόμενα σκάστε μην σας πηδήξω ανάποδα αλλά το ύφου του γεία σας είμαι ψυχασθενής γκόμενα και σκάσεις δεν σκάσεις θα σε πηδήξω ανάποδα (η γλυκιά μου):wooi2:
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Δημοσιευμένη  εικόνα

#231 Darthnicolas

Darthnicolas

Raidou Kuzunoha the 1st

• Members
  • 972 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 15:45

Εμείς τελικά πρέπει να έχουμε τα τελείως αντίθετα γούστα...Παντου βλέπω να έχεις αντίθετη γνώμη από μένα...

Και δεν χρειαζόμαστε φράσεις τύπου "Το λέω για τελευταία φορά."
Είπες την άποψη σου,από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να επιβάλλεσαι.

Oh my,I think I made a new enemy :awww:

Γνωμη σου...

+1
Btw λέτε "το γυμνό" λες και έδειξε τίποτα τραγικό και όλοι είδαν τη σειρά γι'αυτό ξέρω γω...
Και σαν δράμα πιο πολύ με συγκίνησε από κάτι *γκουχουκανονγκουχου*

#232 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 16:03

Μια χαρά ήταν το anime.Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ.Και για να είναι καλό ένα anime δε χρειάζεται να ξαναεφεύρει το τροχό.Εγώ προσωπικά βλέπω τα πάντα και μου αρέσουν όλα.Δε με νοιάζει αν έχουν μηνύματα,αν έχουν καλό character development,αν...,αν...,αν...Το μόνο που με νοιάζει είναι να περνάω ωραία το χρόνο μου με αυτό που βλέπω και αυτό το πετυχαίνω με ότι και να δω(εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά ελάχιστες)Σε άλλα τον περνάω ακόμα πιο ευχάριστα σε άλλα λιγότερο ευχάριστα.Αλλά σημασία έχει ότι τα απολαμβάνω όλα.Δε με νοιάζει να κάθομαι να αναλύω το σενάριο,να κάθομαι να σκέφτομαι γιατί έκανε το τάδε πράγμα ο τάδε χαρακτήρας,αν περνάει μηνύματα το anime κτλ.Γι'αυτό άλλωστε δε συμμετέχω και σε αναλύσεις για anime κτλ(ίσως να το κάνω αλλά σπάνια).Δε λέω ότι δεν χαίρομαι και το απολαμβάνω όταν ένα anime έχει καλό σενάριο,animation κτλ.Φυσικά και χαίρομαι και θέλω να βλέπω τέτοια anime.Αλλά δεν έχω απαιτήσεις.Άλλωστε τζάμπα τα βλέπω αυτό θα έλειπε να είμαι και απαιτητικός.Αυτά τα λίγα από μένα συνεχίστε να τρώγεστε:hehehe:

ΥΓ.Fanservice ftw.Δε χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να υπάρχει.Απλά απολαύστε το:wooi2:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#233 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 16:09

Κατά τα άλλα εγώ πρέπει τώρα να πεισθώ ότι γίνεται συζήτηση και όχι ότι κάποιος προσπαθεί να επιβάλει τη γνώμη του.:wis::terror2:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#234 retsudo

retsudo

Anime Freak

• Members
  • 369 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 16:13

Fanservice ftw.Δε χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να υπάρχει.Απλά απολαύστε το:wooi2:

+1:nod:
Η αληθεια ειναι οτι στον πιο πολυ κοσμο αρεσει το E.L.
Αν το service/moe ειναι ενας απο τους λογους, δεν βλεπω που ειναι το προβλημα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#235 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5.518 Δημοσιεύσεις:
  • Location今、そこにいる僕

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 22:14

Εγωπαθείς και εγκάθετοι, get off the bandwagon!...(κοίτα ποιός μιλάει τώρα)...:hero:

Ωραία σειρούλα, την είχα δει ευχάριστα. Λόγω του τρόπου που λειτουργεί συνολικά (ο
Takao Yoshioka επεδίωξε να πιέσει τον θεατή από το πρώτο '') είναι προφανές πως το EL λειτουργεί σε love it / hate it basis. Οπότε IMO οποιαδήποτε "αντικειμενική" θεώρηση των στοιχείων της σειράς είναι λίγο εκτός θέματος. Σειρές όπως αυτή χρησιμοποιούν το plot (και όχι μόνο) για να "βιάσουν" τον θεατή συναισθηματικά στο να δεθεί με τους χαρακτήρες και να παλινδρομήσει τόσο στην σύνθεση όσο και την αποδόμησή τους. Το έχουμε δεί πλειστάκις (KGNE,Saikano,NGE και πάει λέγοντας), και each and every time το φιλοθεάμον κοινό χωρίζεται σε αυτούς που "βιάζονται" και σε αυτούς που η σειρά αποτυγχάνει να βιάσει. Ανάλογα με το αποτέλεσμα της συναισθηματικής επιβολής, αλλάζει και η γνώμη του θεατή για το content που παρακολουθεί.

Όσον αφορά το fanservice. Όπως γνωρίζουμε fanservice δεν είναι μόνο τα βρακάκια και τα "κόρίτσια στον ήλιο" αλλά το οιοδήποτε στοιχείο σε ένα anime υπάρχει περισσότερο για την τέρψη του οπαδού παρά για την ενεργή προώθηση της ιστορίας. Κάτω από αυτό το πρίσμα, η σειρά αποτελεί επί της αρχής ένα απέραντο fanservice alley για τους θεατές. Και οι θεατές μπορούν να είναι ευγνώμονες για αυτό, ή αποκαρδιωμένοι από αυτό (το γεγονός).

Σε κάθε περίπτωση, το EL αποτελεί ένα καλό μείγμα διαφορετικών genres και στοιχείων που προσπαθεί μέσω του eye candy και της δραματοποίησης να πείσει τον θεατή για την σοβαρότητα και όχι την σοβαροφάνεια της ίδιας του της υπόθεσης. Το κατά πόσο τα καταφέρνει σε αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα (λόγω ακριβώς του τρόπου που λειτουργεί όπως είπαμε). Σε μένα προσωπικά είχε πετύχει το πείραμα, αλλά έτσι και αλλιώς πάντα πετυχαίνει σε μένα λόγω ιδιοσυγκρασίας. Γιαυτό και το χάρηκα τα μάλα....^^

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#236 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 22:42

Δηλαδή θες να πεις πως, αντί να μιλήσει για τους χαρακτήρες κλπ με την ιστορία και τα λόγια, το κάνει με τα συναισθήματα, οπότε ο καθένας το νιώθει με το δικό του τρόπου και κάνει τις δικές του παραδοχές (έστω και υποσυνείδητα) για το πως νιώθουν οι χαρακτήρες, πως είναι οι σχέσεις μεταξύ τους κλπ και για αυτό είναι αυτό που λέμε ότι κάποιους τους αγγίζει και κάποιους όχι; Με λίγα λόγια τα συναισθήματα έχουν τα "κρυφά νοήματα" που δεν έχει η ιστορία και κάποιοι τα πιάνουν καλύτερα από κάποιους άλλους;

(Ναι, το ξέρω το ξεφτίλισα... Μήπως αρχίζει να μου στρίβει;:OMG3:)
phmava.php

#237 Melkor

Melkor

逸楽生活

• Members
  • 2.051 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 22:43

πολυς βιασμος επεσε...

ετσι ειναι. ολα ειναι υποκειμενικα.
και εγω τα βλεπω ολα. αλλοι δνε το κανουν. με γεια τους με χαρα τους

παντως Dante-sama εκει που ειπες οτι παλινδρομουν , δεν το κρυβω, ενιωσα μια υγρασια χαμηλα...:respect:

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

(για να μην παρεξηγουμαστε, κανω πλακα δνε ειρωνευομαι)

1345977285497_zps066ae44a.jpg

#238 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 22:46

Βρε σας είπε κανείς να μην απολαμβάνετε το fanservice; Απολαύστε το, γι' αυτό το βάλανε μέσα στο anime. Μην απολογείστε.

Στο κάτω-κάτω, δεν σας μιλάει "σεμνότυφο άτομο". Ίσα-ίσα, κι εγώ απολαμβάνω το fanservice (αρκεί βέβαια να το δικαιολογούν στοιχειωδώς, διότι ειδάλλως είναι lame).

Προσωπικά, σέβομαι την άποψη του Ηλία:

Εγώ προσωπικά βλέπω τα πάντα και μου αρέσουν όλα.Δε με νοιάζει αν έχουν μηνύματα,αν έχουν καλό character development,αν...,αν...,αν...Το μόνο που με νοιάζει είναι να περνάω ωραία το χρόνο μου με αυτό που βλέπω και αυτό το πετυχαίνω με ότι και να δω(εξαιρέσεις υπάρχουν αλλά ελάχιστες)Σε άλλα τον περνάω ακόμα πιο ευχάριστα σε άλλα λιγότερο ευχάριστα.Αλλά σημασία έχει ότι τα απολαμβάνω όλα.Δε με νοιάζει να κάθομαι να αναλύω το σενάριο,να κάθομαι να σκέφτομαι γιατί έκανε το τάδε πράγμα ο τάδε χαρακτήρας,αν περνάει μηνύματα το anime κτλ.

Αυτή είναι μια χαρά εξήγα, και βάζει και τα πράγματα στο σωστό prespective.

Ωραία. Το είδατε. Περάσατε ευχάριστα 4 ώρες και κάτι ψιλά. Σεβαστό. Αλλά όχι να μου λέτε ότι διακρίνεται στον τομέα του σεναρίου και ότι έχει βαθιά μηνύματα και ποιος ξέρει τι άλλο.

Και για να δείτε που φτάνει τα πλήθη ο fanboyσμός: Στο anime-reactor ψηφίστηκε ως Best thriller/mystery/horror anime of 2004, νικώντας το Monster. I rest my case. :deadga6:

(Τέλος: Έλεος με την ατάκα "Τα πάντα είναι υποκειμενικά". Χαίρω πολύ, τα πάντα είναι υποκειμενικά, γι' αυτό ακριβώς υπάρχουν τα fora.)

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#239 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 09 Φεβρουάριος 2008 - 22:53

+666 στο ποστ του Dante.

Kenny,το θέμα σενάριο νομίζω έχει ξαναλυθεί.Μπορεί να μην είναι το ποιο προτότυπο αλλά τα στοιχεία τα οποία διαλέγει να έχει τα εκμεταλεύεται άψογα.Τουλάχιστον κατ' εμέ.

Και το ρητό 'τα πάντα είναι υποκειμενικά' αναγκαζόμαστε να το λέμε ξανά όταν κάποιοι πάνε να πείσουν για το απόλυτο της άποψης τους-δεν μιλάω για εσένα αλλά έχουν υπάρξει και τέτοια ποστ-
Δημοσιευμένη  εικόνα

#240 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Φεβρουάριος 2008 - 19:16

Στο anime-reactor ψηφίστηκε ως Best thriller/mystery/horror anime of 2004, νικώντας το Monster. I rest my case.

πλάκα κάνεις.....!!! Τι να πεις...
υπογραφή εκτός κανονισμών