Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Elfen lied

• Please log in to reply
697 replies to this topic

#196 Orion19

Orion19

Merciless, with love.

• Members
  • 1,095 posts

Posted 07 February 2008 - 16:44

Και εμένα με είχε σοκάρει αρκετά, αλλά όχι όσο το Full Metal Alchemist. Εκείνο με είχε αφήσει σε κατάθλιψη για κανα μήνα...:uhh:

#197 Sanosuke

Sanosuke

Anime Fan

• Members
  • 245 posts

Posted 07 February 2008 - 17:33

ολα καλα μπορω να πω, μελι γαλα:wooi2::wooi2:...για αυτη την σειρα..αλλα εχω την εντυπωση οτι το τελος πατωνε παρα πολυ..οποτε εκει που το λατρευα ...καπως ξενερωσα:emptyonexg1::fromabove::deadga6:

#198 Despic

Despic

Κουρδιστός Μανταρίνης

• Members
  • 284 posts

Posted 07 February 2008 - 22:45

Πυραμιδα καλως ηρθες στο club! Καλα με το ova δεν νομιζω να αλλαξει κατι, εγω ψιλοχοντροαδιαφορο το ειδα... Βλεπω αλλαξαμε και ava για την περισταση ομως... :nosey:

Spoiler:

Posted Image

#199 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 07 February 2008 - 22:57

Πυραμιδ-boy, αν είσαι ακόμα μέσα στην πόρωση μην διανοηθείς να δείς το OVA.

Είναι απλά ένα επεισόδιο που δείχνει μερικά άκυρα γεγονότα κάπου ανάμεσα στα επς 10-11 αν θυμάμαι καλά. Λέει και κάτι για το παρελθόν της Lucy αλλά θα ψιλοξενερώσεις, αν μετά απ'την ανατριχίλα του τέλους δείς αυτό.

Απο βδομάδα και μετά.

HnH5aB0.jpg

#200 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 07 February 2008 - 23:32

Οι σκηνές βίας.αν και δεν έχουν και κανά ιδιαίτερο splatter...

Για την ιδια σειρα λεμε:hmmm:
Οχι μονο ειχε splatter,αλλα αν δεν ειχε θα ειχε περασει ως μια αδιαφορη σειρα του σωρου.Αυτο ειναι που κανει εντυπωση στο θεατη και αυτο ειναι που μενει στο τελος κατα τη γνωμη μου.

Για το σενάριο το βρήκα άψογο αν και θα ήθελα να ξέρω τι γίνετε μετά το τέλος.Οι εναλλαγές Nyu-Lucy συνήθω ήταν στα σωστά σημεία,ενώ μου άρεσε πάρα πολύ που σε σημεία επαναλαμβάνονταν σκηνές και σε ανάγκαζε να τις δείς με άλλο μάτι,πράγμα που δείχνει ότι είχε δουλευτεί πολύ η όλη ιστορία.

Προσωπικα με αφησε αδιαφορο.Δεν βρηκα κατι το προτωτυπο στην ιδεα στην οποια στηριζεται (Τυπος που θελει να εξελιξε/καταστρεψει την ανθρωποτητα).Πρεπει να το χω ξαναδει αρκετες φορες...
Εξισου κλισε μου φανηκαν και οι χαρακτηρες (μετριος τυπος που τον θελουν ολες,σκληροτραχηλη γκομενα που ολα τα σφαζει ολα τα μαχαιρωνει, χαζοχαρουμενο κοριτσακι που νιαουριζει).
Ειδικα ο πρωταγωνιστης θα μπορουσε ανετα να παιζει σε καποιο harem αντι για το Efen Lied:blurah5:

Odin,δεν είναι ανάγκη να πάρει κανείς το μέρος του καλού ή του κακού.Οι περρισσότεροι χαρακτήρες είχανε ψείγματα και των 2 αυτών.Αν και προσωπικός,αυτό που φένεται πιο πολύ στη σειρά είναι ότι δεν υπάρχει καν καλό και κακό,όλα είναι ανάλογα της οπτικής του χαρακτήρα.

Συμφωνω στο οτι δεν παινει καποιος αυτους τους ρολους,εξαλλου αυτο ειπα και γω πριν απο 12(!) σελιδες.Οτι δεν τιθεται θεμα καλου και κακου (τουλαχιστον κατα τη δικη μου γνωμη).

Τελος,σχετικα με τη μουσικη εχω ακουσει πολλα,και εχω να πω οτι κατα τη γνωμη μου δεν εδενε με τη σειρα.Πιστευω οτι θα ταιριαζε πολυ καλυτερα σε καποια epic-fantasy σειρα σε μεσαιωνικο φοντο και οχι σε καποιο μετριο splatter οπως το elfen lied.Τωρα για το κατα ποσο ηταν καλη θα συμφωνησω μαζι σου οτι ειναι θεμα γουστου.

ΥΓ.

Spoiler:

+1

#201 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

Ryu

• Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 07 February 2008 - 23:41

Το τελευταίο σχόλιο που είχα διαβάσει σε ανάλογο thread σε άλλο forum ήταν για το βιασμό της λατινικής στο lilium. Πέρα από αυτό, εντάξει έχει δυνατές σκηνές
Spoiler:
, αλλά δεν είναι και υπεραριστούργημα.

Το manga δεν έχει και απ' τα καλύτερα σχέδια που έχω δεί, ενώ ορισμένες σκηνές είναι μόνο για hardcore shoujo fans (
Spoiler:
).

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

#202 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 07 February 2008 - 23:47

Ο odin με κάλυψε απόλυτα. Πλάτωνα, έχοντας μια ιδέα για τα γούστα σου στα anime, απορώ που σου άρεσε. :|

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#203 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 08 February 2008 - 00:18

Προσέχετε με τα Spoilers λένε !!!!!!!

Και μιλώντας για το OVA

Το OVA δεν ξέρω για ποιον λόγο λέτεται επεισόδιο 14. Κανονικά διαδραματίζεται ανάμεσα στο 10 και το 11. Σαν να λέμε επεισόδιο 10.5.
Αν το δεις με τη σειρά που πρέπει ούτε που καταλαβαίνεις πως πρόκειται για extra επεισόδιο. Απλά οι περισσότεροι το βλέπουν στο τέλος, και απογοητεύονται επειδή περιμένουν να προσθέσει κάτι στην ιστορία.

E5VV38U.jpg

#204 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 08 February 2008 - 00:33

Καλα που το ανεφερες Phantom γιατι απορουσα ποιο ειναι αυτο το OVA που πρωτη φορα ακουγα. Αυτο δεν ειναι παρα ενα special επεισοδιο που οπως ειπωθηκε μπαινει χρονολογικα μεταξυ του 10 και του 11.

Αρχικα ο σκοπος του παραγωγου ηταν να το βαλει κανονικα στην τηλεοπτικη σειρα, αλλα τελικα αποφασισε να μην το προβαλει στην τηλεοραση και να το βαλει μονο σαν special στα DVD επειδη παραηταν χιουμοριστικο και θεωρηθηκε οτι δεν ταιριαζε στο βαρυ κλιμα της σειρας.

Να κοιτατε παντα στο AniDB πριν ξεκινησετε μια σειρα ανιμε για να ξερετε τι σας γινεται ;)
Posted Image

#205 steliospal

steliospal

How far to paradise

• Members
  • 200 posts

Posted 08 February 2008 - 01:44

Σε ένα μόνο θα συμφωνήσω με τον red pyramid η μουσική έδενε πολύ καλά και ο λατινικός στίχος έσπερνε...
Γενικά σε οτιδήποτε μπαίνει λατινικός στίχος (βλ final fantasy 7 sephiroth's theme)
τα σπάει και πραγματικά (αν και οι περισσότεροι εδώ θα διαφωνήσουν) το προτιμώ 1000 φορές σε σχέση με τα jpop κομματάκια που μου χαλάνε και το όλο κλίμα στο φινάλε...(βλ. deathnote)
υπογραφή εκτός κανονισμών

#206 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 08 February 2008 - 10:25

Καταρχάς να πώ ότι απαντώ στα γρήγορα επειδή γράφω σε καμία ωρίτσα,οπότε θα ξαναμπώ μετά για πιό πλήρη ανάλυση.

Για την ιδια σειρα λεμε:hmmm:
Οχι μονο ειχε splatter,αλλα αν δεν ειχε θα ειχε περασει ως μια αδιαφορη σειρα του σωρου.Αυτο ειναι που κανει εντυπωση στο θεατη και αυτο ειναι που μενει στο τελος κατα τη γνωμη μου.

Εδώ μπαίνει και το θέμα του τι έχει δεί ο καθένας και τι έχει ως μέτρο σύγκρησης.Αν θυμάσε τι σου έλεγα τις προάλλες για ένα βιβλιαράκι απο την Αγγλία,τότε θα καταλάβεις ότι το splatter του Elfen Lied δεν μου έκανε και τόοοση εντύπωση:hahaha:Είναι απο τα πράγματα που μένουν στο θεατή και είναι απο τα χαρακτηριστικά πο μου αρέσανε.Κάθε τι έχει ένα trademark,είτε μιλάμε για αρχαία ελληνική τραγωδία είτε για anime είτε για οτιδήποτε.Δεν βρίσκω το κακό σε αυτό.

Προσωπικα με αφησε αδιαφορο.Δεν βρηκα κατι το προτωτυπο στην ιδεα στην οποια στηριζεται (Τυπος που θελει να εξελιξε/καταστρεψει την ανθρωποτητα).Πρεπει να το χω ξαναδει αρκετες φορες...
Εξισου κλισε μου φανηκαν και οι χαρακτηρες (μετριος τυπος που τον θελουν ολες,σκληροτραχηλη γκομενα που ολα τα σφαζει ολα τα μαχαιρωνει, χαζοχαρουμενο κοριτσακι που νιαουριζει).
Ειδικα ο πρωταγωνιστης θα μπορουσε ανετα να παιζει σε καποιο harem αντι για το Efen Lied

Εδώ μπαίνει αυτό που έλεγα για περαιτέρω ανάλυση αργότερα.

Μην μου λέτε τέτοια για το OVA,δεν το είδα τελικά ακόμη και δεν θέλω απαγοητευθώ.

Kenny,ειλικρινά,δεν μου άρεσε απλά,νιώθω να το λατρεύω.Δεν ξέρω,καιρό είχα να νιώσω έτσι.Μέσα σε μια βδομάδα είδα Dead Leaves και Elfen Lied και τρελάθηκα και με τα 2.Αν αυτό δεν λέγεται πόρωση τι άλλο να πώ.

Και τέλος,κάτι που είχε πεί η Eri και κάποιος βλάσφημος την αμφισβήτησε.

Αυτή,είτε έτσι
Posted Image

είτε έτσι
Posted Image

είναι τρελά kawai και με K κεφαλαίο

Αν μπορεί κάποιος ας γράψει κάτι απο κάτω να μην διπλοποστάρω μετά πλζ

Βλεπω αλλαξαμε και ava για την περισταση ομως... :nosey:

Ε,να μην την έχω και εγώ Lucy?:blingeye2:
Posted Image

#207 Eze

Eze

Anime Freak

• Members
  • 495 posts

Posted 08 February 2008 - 12:12

Θα κανω εγω τη βρωμοδουλεια ¨
Ποιος απο σας δεν χτυπουσε μπουκετα στο Pc απο τη ζηλια οταν
Spoiler:

Signature Removed

#208 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 08 February 2008 - 14:32

Και τέλος,κάτι που είχε πεί η Eri και κάποιος βλάσφημος την αμφισβήτησε.

Αυτή,είτε έτσι
Posted Image

είτε έτσι
Posted Image

είναι τρελά kawai και με K κεφαλαίο

Σιγά το kawaii... επειδή έχει κέρατα σε σχήμα... ω τι σύμπτωση... γατοαυτιών.

Κατά τ' άλλα, περιμένω την ανάλυσή σου.

Spoiler:

ΕΓΩ. Αντί να χτυπάω μπουκέτα στο PC από τη ζήλια, έβαλα την παλάμη στο μέτωπο (όπως ο Kyon στο Suzumiya Haruhi No Yuuutsu)... διότι τόσο πολύ non sequitur πια καταντάει γελοίο. Δηλαδή, είπαμε, fanservice is fanservice, αλλά δικαιολόγησέ το και λίγο, καραγκιόζη σεναριογράφε.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#209 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 08 February 2008 - 15:31

Ειδικα ο πρωταγωνιστης θα μπορουσε ανετα να παιζει σε καποιο harem αντι για το Efen Lied:blurah5:

Κάτι το πρωτότυπο?Ίσως όχι.Αλά για να είμαστε ειλικρινής οι περρισσότερες αν όχι όλες οι ιστορίες έχουν ήδη ειπωθεί.Και ναι μέν το Elfen Lied έχει το σενάριο του βασισμένο σε μια συγκεκριμένη γνωστή δομή,αλλά όπως ειπώθηκε πιο πάνω το θέμα είναι πως το εκμεταλεύεται.Οι χαρακτήρες και τα γεγονότα που τους συμβαίνουν έχουν μια σύνδεση οπότε και μια αιτιολόγηση και οι αντιδράσεις τους έχουν βάση και δεν είναι άκυρες.Ξαναλέω,σημασία δεν έχει τόσο η πρωτοτυπία όσο το πως αποδίδεται το κάθε τι.Αν ήταν διαφορετικά άπειρες σειρές που γουστάρουμε θα τις θεωρούσαμε χάλια.

Σόρρυ αλλά τον Kouta δεν θα τον έλεγα μέτριο.Ένας άνθρωπος που ενδιαφέρεται τόσο για τους γύρω του και βοηθάει-νοιάζεται αισθάνεται κάθε άλλο παρά μέτριος είναι.Άσε που οι 2 κοπέλες που τον θέλανε τον γνωρίζανε απο παιδί σε κρίσιμες στιγμές της ζωής τους.

Το ίδιο και για τη Lucy.....:terror2:παρακαλώ λίγα τα λόγια για τη θεά:roar:

Θα κανω εγω τη βρωμοδουλεια ¨

Spoiler:

Η μοναδική άκυρη και ξενέρωτη στιγμή της σειράς.Όχι για το τι έδειχνε,αλλά γιατί όπως είπε ο Kenny δεν το δικαιολογούσε στο ελάχιστο.

Σιγά το kawaii... επειδή έχει κέρατα σε σχήμα... ω τι σύμπτωση... γατοαυτιών.

You soon shall feel the wrath of me :kill4u::mador2::madtodeath::yellowcard::roar::hiding_something::ballumad::burningbe3:

Να προσθέσω τέλος ότι πολλά πράγματα σχετικά με τη σειρά δεν θα μπορώ να τα αιτιολογήσω καθότι όπως όλοι μας σε κάθε τι που γουστάρουμε,υπήρξαν και πράγματα τα οποία με άγγιξαν μέσα μου και με ικανοποίησαν χωρίς κατ' ανάγκη να υπήρχε μια λογική διεργασία,απλά με άγγιξαν και μου αρέσανε,είτε για λόγους αισθητικής είτε για πιο προσωπικούς.

Τέλος,σχετικά με το fanservice (όταν ξεκίνησα να βλέπω anime έμαθα τον όρο) δεν πιστεύω ότι ταιριάζει στη σειρά.Για να 'ανάψει' ή να δεί κανείς ερωτικά π.χ.
Spoiler:

ή γενικά το γυμνό στη σειρά πρέπει να έχει χάσει όχι 1 αλλά πολλές βίδες.Ακόμη και οι σκηνές που η Nyu κόλλαγε στον Kouta είχαν κάτι το αθώο μέσα τους και πιο πολύ τόνιζαν το τι ένιωθε η Nyu παρά στόχευαν ως fanservice.Τώρα,το ότι υπάρχουν και άνθρωποι που ανάβουν με αυτό.....:terror2:
Posted Image

#210 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 posts

Posted 08 February 2008 - 16:15

Για σεμνά, μιλάτε για μια από τις αγαπημένες μου σειρές.. :P

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear