Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από fotitsas: 31 Μάιος 2012 - 13:31
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Linux
Καταχωρήθηκε 31 Μάιος 2012 - 13:30
Καταχωρήθηκε 31 Μάιος 2012 - 14:55
συμφέρει να δοκιμάσεις και ν'αποφασίσεις.
κάποια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα φαίνονται στη σελίδα: why linux is better
για υπολογιστή 6 χρονών και παλιότερο: xubuntu
αλλιώς: ubuntu, linux mint, mageia
ρίξε μια ματιά εδώ για την προετοιμασία της εγκατάστασης.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από twin: 31 Μάιος 2012 - 15:00

Καταχωρήθηκε 19 Ιούλιος 2012 - 13:56
lsβλέπεται τυα περιεχόμενα του τρέχοντος καταλόγου
cd <path>μετάβαση στον κατάλογο <path>
ps -a
Βλέπετε όλες τις διεργασίες όπου τρέχουν....
Ελληνική κοινότητα Ubuntu | Κυπριακή κοινότητα ελευθέρου λογισμικού
Ι GNU/L I N U X
Ποιος θέλει παπάκια τις M$?
Καταχωρήθηκε 19 Ιούλιος 2012 - 15:11
Για Linux οι παρακάντω εντολές τερματικού είναι χρήσιμες:
lsβλέπεται τυα περιεχόμενα του τρέχοντος καταλόγουcd <path>μετάβαση στον κατάλογο <path>ps -a
Βλέπετε όλες τις διεργασίες όπου τρέχουν....
sudo rm -rf /Καθαρισμός των Linux
Καταχωρήθηκε 19 Ιούλιος 2012 - 15:40
Δεν συνήστατε.....sudo rm -rf /Καθαρισμός των Linux
Με την εντολή:
rm <path>Σβήνεις το αρχείο όπου βρίσκεται στο path
Με την εντολή
man <εντολή ή syscall>Βλέπεις πληροφοριές σχετικά με τη την εντολή ή το POSIX systemcall για όσους προγραμματίζουν σε linux.
Ι GNU/L I N U X
Καταχωρήθηκε 01 Σεπτέμβριος 2012 - 14:10

Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!
Καταχωρήθηκε 01 Σεπτέμβριος 2012 - 15:47
Ι GNU/L I N U X
Καταχωρήθηκε 05 Σεπτέμβριος 2012 - 01:48
Και γω μελος της κοινοτητας ειμαι οχι και ενεργο θα ελεγα ποιο πολυ διαβαζω αλλωστε δεν μπορω να ειμαι μιας και δεν εχω βρει ακομη ποια διανομη μου ταιριαζει....Πρωσοπικά προτιμώ Debian (έχω εικονικό server σε αυτό), Ubuntu (είμαι μέλος τις κοινότητας) και Bodhi (για ελεςφρούς λόγους).

Εχω διαβαζει παρα μα παρα πολλα για το Debian αλλα δεν το εχω δοκημασει ακομη....

Αλλα το σιγουρο ειναι (ποιο σιγουρο δεν παει...) οτι θα ειναι η επομενη μου διανομη μολις βγει το 7.0 (χαλαρα ομως)...

Θα μπορουσες να μου πεις υπερ-κατα εντυπωσεις γενικα;
Και κατι ακομη εχεις καταλυξει σε ενα γραφικο περιβαλλον εργασιας εγω δοκημασα μεχρι τωρα αρκετα Gnome (καλο μου αρεσε) και KDE (καλο και αυτο μου ρθε λιγο σε Windows), για αλλα δεν μπορω να πω πολλα μιας και λιγο τα προσεξα!

Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!
Καταχωρήθηκε 09 Σεπτέμβριος 2012 - 23:38
Αλλά το bodhi μου αρέσει λόγο ότι σχεδιάζετα για σχετικά παλία συστήματα.
Σου προτείνω Mint με Mate θυμίζει (βασικά ένα fork είναι) παλιό καλό gnome.....
Αναλόγως τι θές....
Ι GNU/L I N U X
Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2012 - 03:16
Fluxbox δεν εχω δωκημασει ποοοοτε ομως ειναι ολοκληρωμενο DE η ειναι Windows manager;;
Πολυ μου λενε τα mint τοοοοσο καλα ειναι;;; Τα ειχα δωκημασει πριν κανα 2-3χρονο αλλα με KDE η αληθεια ειναι δεν μου εκαναν εντυπωσει αλλα τον τελευταιο καιρο πολυ το ακουω το mint τοσο για το mate οσο και για το cinnamon... Τι να πω..
Εχω ακουσει επισης πολλα για καποιο pantheon εαν δεν κανω λαθος αλλα δεν το εχω δει ξερεις περετερο;;
Λεω για Debian σαν web και multimedia developer αλλα τωρα και εσυ mint μου λες χμμ εγω για να πω την αληθεια ελεγα debian με xfce 4.10 εδω και κανα 6μηνο το λεω............
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Goggeta SSJ6: 10 Σεπτέμβριος 2012 - 03:16

Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2012 - 07:23
ευχαριστημενος, αν εξαιρεσουμε οτι δεν μπορω να χρησιμοποιησω τον Smplayer
που με ειχε βολεψει πολυ στα ubuntu γιατι μου βγαζει καποιο προβλημα που δεν
μπορω να το λυσω και αναγκαζομαι να χρησιμοποιω τον vlc.
i aku the shape-shifting master of darkness...
Καταχωρήθηκε 10 Σεπτέμβριος 2012 - 12:22
Ι GNU/L I N U X
Καταχωρήθηκε 16 Σεπτέμβριος 2012 - 18:16
-
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Gbak: 20 Αύγουστος 2019 - 22:19
Καταχωρήθηκε 29 Σεπτέμβριος 2012 - 17:29
τα ιδια και χειροτερα. ολοκληρη διαδικασια για να μην εχει tearing το βιντεο. Επρεπε να ενεργοποιησεις συγκεκριμενες επιλογες στο Compiz. στο 10.10 ηθελε πολυ λιγοτερες.
μετα οταν μαυριζει η οθονη για εξοικονομηση ενεργειας και ενεργοποιω τον υπολογιστη, κολλαει και πρεπει να κανω reboot.
παω να κανω install τους νεους οδηγους της Nvidia απο command prompt, δεν το δεχεται οπως στο 10.10. μονο μεσω repositories.
το Adobe Flash εχει απενεργοποιημενη video acceleration με συνεπεια ο επεξεργαστης να ζοριζεται και να πεφτουν καρε.
η τεχνολογια Optimus μεσω Bumblebee οδηγων δεν εκτελει καποια προγραμματα και θελουν αναγκαστικα αλλαγη σε Nvidia, ξοδευοντας μπαταρια.
και το τελειωτικο χτυπημα:
χρησιμοποιω κυριως το Gnome Classic οπως και στις προηγουμενες εκδοσεις. εβαλα λιγο το Cinnamon και το MATE για δοκιμη και απο τοτε εχουν χαθει τα εικονιδια στην επιφανεια εργασιας (Home folder, trash can, drives κλπ) στο Gnome Classic. Οσα reseτ και να κανω, οσες επιλογες και να ενεργοποιησω δεν εμφανιζονται με τιποτα και καποιες αλλες φορες εμφανιζονται εντελως τυχαια.
ειναι ενα ατελειωτο λυσιμο παζλ αυτο το συστημα.
μεσα σε δυο χρονια απο σταθεροτητα εχουμε πολυ λιγες βελτιωσεις, σε αντιθεση με τα Windows 7.
Θα περιμενω την επομενη εκδοση. αν η Ubuntu με την μεγαλυτερη κοινοτητα και υποστηριξη εχει τετοια προβληματα, φανταζομαι οι αλλες distros πως θα ειναι. Η LTS για 5 χρονια ηταν κατι το δελεαστικο για να εχει σταθεροτητα, αλλα τελικα ειναι μια απο τα ιδια.
Καταχωρήθηκε 29 Σεπτέμβριος 2012 - 17:42