Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Χειροτερο opening/closing theme?
Posted 08 April 2010 - 16:38
ακομα και οταν μεταφερονται σε αλλη γλωσσα, συνηθως ειναι το ιδιο τραγουδι με μεταφρασμενο στοιχο, ενω για μενα το προβλημα ειναι το τραγουδι το ιδιο.
πχ στο Deathnote ποιος θυμαται το πρωτο opening? αυτο που εχει κολησει στους θεατες ειναι το δευτερο. το οτι ειναι στα ιαπωνικα δεν ενοχλει.
ενα πολυ καλο παραδειγμα ειναι τα openings του pokemon:
ιαπωνικα
[media]http://www.youtube.com/watch?v=fGi1ThaXhr4[/media]αγγλικα
[media]http://www.youtube.com/watch?v=cbhbLrSQKyY[/media]το αγγλικο δεν συγκρινεται καν με το ιαπωνικο. αν δεν ειχε γινει δημιουργια καινουργιου τελιως op στα αγγλικα πιστευω οτι το pokemon θα ειχε χαθει στην αφανεια και δεν θα το ηξερε κανεις, ειδικα αφου εγινε γνωστο στην αμερικη. εγω θυμαμαι να ειμαι παιδακι και να περιμενω με αγωνια το pokemon επειδη γουσταρα επειρα το opening και το τραγουδουσα δυνατα, παρολο που δεν τρελαινομουν ιδιαιτερα με το ιδιο το επισοδειο.
αλλο παραδειγμα το op του One Piece που κρατησε το ιδιο τραγουδι αλλα με μεταφραση του στοιχου στα ελληνικα. εγω αρχισα να το βλεπω απο την ελληνικη μεταγλωτιση οταν ημουν 12 χρονων. οταν ξανα-ανακαλυψα το One Piece και αρχισα να το βλεπω 8 χρονια μετα (στα ιαπωνικα με αγγλικους υποτιτλους) αν και ειχα ξεχασει προ πολλου τα λογια θυμομουν ακομα εντονα το τραγουδι.
αν προσεχανε λιγο παραπανω τα opening τους πιστευω θα ειχανε πολυ πιο αυξημενη δημοτικοτητα τα ανιμε
ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.
Posted 08 April 2010 - 17:24
Αυτό που λες δεν ισχύει ούτε καν...Ή τουλάχιστον είναι καθαρά υποκειμενικό το ζήτημα...εμένα για παράδειγμα μου έχουν αρέσει άπειρα openings σειρών, ενδεικτικά NGE, ergo proxy, durarara, maria holic, bounen no x'mdou, τα openings του gintama,nodame cantabile και πολλά άλλα...
Και προσωπικά γούστα είναι αυτά αλλά εμένα μου άρεσε καλύτερα το πρώτο opening του death note...
Επομένως ναι το opening μετράει ως ένα βαθμό αλλά συνήθως μια προσεγμένη σειρά έχει και προσεγμένο opening...
Posted 08 April 2010 - 17:39
τα περισσοτερα τα βαριεμαι παρα πολυ.
σιγουρα ειναι υποκειμενικο. αυτος που εχει δει πολλα ανιμε, που βλεπει ανιμε πολυ καιρο τωρα, ακουει j-music και γενικοτερα ειναι εξοικειωμενος με τον ηχο θα του αρεσουν. αλλα εχω την εντυπωση οτι πιο δυτικα ακροατηρια βρισκουν τα openings τελιως ξενα και βαρετα.
ALSO i survived the new forum change thing... we need a new tag.
Posted 08 April 2010 - 19:48
Το 1ο οπενινγκ στο Death note είναι ΦΟΒΕΡΟ.πχ στο Deathnote ποιος θυμαται το πρωτο opening? αυτο που εχει κολησει στους θεατες ειναι το δευτερο. το οτι ειναι στα ιαπωνικα δεν ενοχλει.
Στο 2ο δεν έχω φτασει, ειμαι σχετικά καινούριος στη σειρά.
Posted 08 April 2010 - 20:06
Το 1ο οπενινγκ στο Death note είναι ΦΟΒΕΡΟ.
Στο 2ο δεν έχω φτασει, ειμαι σχετικά καινούριος στη σειρά.

Παντως συμφωνω για το πρωτο. Ειναι απιθανο !!!
Posted 08 April 2010 - 20:11
--Άκυρο--αλλο παραδειγμα το op του One Piece που κρατησε το ιδιο τραγουδι αλλα με μεταφραση του στοιχου στα ελληνικα. εγω αρχισα να το βλεπω απο την ελληνικη μεταγλωτιση οταν ημουν 12 χρονων. οταν ξανα-ανακαλυψα το One Piece και αρχισα να το βλεπω 8 χρονια μετα (στα ιαπωνικα με αγγλικους υποτιτλους) αν και ειχα ξεχασει προ πολλου τα λογια θυμομουν ακομα εντονα το τραγουδι.
Θυμάμαι που άκουγα το opening του one piece στο ALTER. Το είχα λατρέψει. Μετά από χρόνια το ξανάκουσα στο youtube(στα ελληνικά). Fail.
Μάλλον είναι ιδέα σου. Ή έτσι είναι το γούστο σου. Ή δεν τα έχεις συνηθίσει...εχω την εντυπωση οτι το τεραστιο ποσοστο των ανιμε εχουν αθλια opening, τουλαχιστον για μη ιαπωνες φαν.
Posted 08 April 2010 - 23:04
Δεν ξερω γιατι αλλα εμενα ακομα μ'αρεσει...--Άκυρο--
Θυμάμαι που άκουγα το opening του one piece στο ALTER. Το είχα λατρέψει. Μετά από χρόνια το ξανάκουσα στο youtube(στα ελληνικά). Fail..

Posted 08 April 2010 - 23:24
Daz, κι εγώ σε μια τέτοια κατάσταση είμαι, τα openings / endings που μου αρέσουν είναι μετρημένα στα δάχτυλα, ενώ τα περισσότερα μου φαίνονται αδιάφορα στην καλύτερη (έως ανυπόφορα στις περισσότερες περιπτώσεις). Παίζουν ρόλο το γούστο και οι γενικές μουσικές προτιμήσεις του καθενός.
Posted 08 April 2010 - 23:30
Posted 08 April 2010 - 23:34
ELFEN LIED for me

Posted 08 April 2010 - 23:36

Posted 09 April 2010 - 19:50
Μεγιστη βλακεια OP αυτο του Κ-ΟΝ S2...
Θα συμφωνησω απολυτα.
Eπισης ποτε δεν μου πολυαρεσε το opening του Fruits Basket...
Posted 10 April 2010 - 10:27
Χεχ, όντως. Ώρες ώρες μου φαίνεται πως τα βάζουν για να μας σπάσουν τα νεύρα. Μερικά είναι τόσο άθλια που δεν αντέχεις να τα ακούσεις, αν και υπάρχουν και κάποια που είναι καλούτσικα, όπως το 1ο του naruto(όχι shipp). Τις περισσότερες φορές όμως, σηκώνομαι asap από το κρεβάτι για να κλείσω τον player. xDκαι για χειρότερο ending θα έλεγα naruto
Posted 10 April 2010 - 10:37
Μεγιστη βλακεια OP αυτο του Κ-ΟΝ S2... Βεβαια πολλα ανιμε εχουν αναλογη μουσικη επενδυση. Αλλά τα υπολοιπα ανιμε δεν εχουν το ιδιο hype με το K-ON για αυτο και δεν τα αναφερω.
+1. Απαράδεκτο. Μαζου εντ δε ζου να βάζανε θα ήταν πιο ενδιαφέρον. *γκρίνια*