Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#346 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 31 August 2007 - 23:08

Ναι στην Αθήνα. Και μάλιστα στο Νέο Ηράκλειο. Στον ίδιο δρόμο με την καθηγήτρια μένω. Δηλαδή να τρελλαίνεται κανείς από συμπτώσεις. Ούτε 2 λεπτά δεν θέλω για το σπίτι της.

όταν πρωτοήρθες χάρηκα ... τώρα απλά σε μισώ. και δεν έχω και thread για να το γράψω.

#347 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 01 September 2007 - 04:59

συγνώμη και όλοι εσείς που τα μάθατε και πήρατε τα πτυχία,, τα χρησιμοποιείτε τουλάχιστον; θέλω να πω έχετε μιλήσει με Ιάπωνες έχοντας βγάλει συνεννόηση.
Πραγματικά με αποθαρρύνει το γεγονός ότι χρειάζονται τόσα χρόνια για να τη μάθεις αυτή την γλώσσα.

Λογικό είναι να χρειάζεται περισσότερο χρόνο εκμάθησης από τις δυτικές γλώσσες, γιατί έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και για μένα αυτό είναι το ωραίο και ο πρώτος λόγος να μάθει ιαπωνικά κάποιος είναι να έχει βαρεθεί να κάνει όλο τα ίδια και τα ίδια με άλλες λέξεις, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό (χωρίς όμως να τα παρατήσει λόγω δυσκολίας ή απορρόφησης χρόνου και αν είναι δυνατον να τον ενδιαφέρει και η κουλτούρα γενικά της χώρας). Είναι από τα πράγματα στη ζωή που αντιτίθενται στον γενικό κανόνα "easy to learn - hard to master". Έχει μια δυσκολία σε όλη της την έκταση, όπως όλες οι ανατολικές γλώσσες σχεδόν (αν και τα κινέζικα συντακτικά θυμίζουν λίγο λατινικές γλώσσες) για έναν δυτικό.

Από όταν έχεις γνώσεις 4kyuu και πέρα μπορείς να χαιρετήσεις κάποιον π.χ. σε chat και να μιλήσεις για... τον καιρό (ούτε καν βασικά). Από κει και πέρα θέλει πολλή δουλειά για να περάσεις στο επίπεδο του να μιλάς (σκέφτεσαι είναι η λέξη κλειδί στην πραγματικότητα) με κάποιον Ιάπωνα και να καταλαβαίνεις το παραμικρό. Εγώ πιστεύω ότι πτυχίο-σταθμός είναι το 2kyuu, το οποίο είναι ανώτερο σαν απαιτούμενες γνώσεις από το lower των αγγλικών. Από κει και πέρα κάτι κάνεις, πριν δύσκολο. Πάντως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βρεις ιάπωνες στο internet π.χ. για chat αν δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις εύκολα ένα site που είναι εξ' ολοκλήρου γραμμένο στα ιαπωνικά, και εγώ που τώρα είμαι σε επίπεδο περίπου στα μισά του δρόμου για το 2kyuu δυσκολεύομαι σε πάρα πολλά site.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#348 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 posts

Posted 01 September 2007 - 09:30

Γιατι εχουμε 2 thread για τα ιαπωνικα? Ας κανει καποιος mod ενα merge please.
Posted Image

#349 Dante80

Dante80

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

• Retired Staff
  • 5,518 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 01 September 2007 - 10:01

Done. :nod:

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.

#350 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 01 September 2007 - 10:39

Λογικό είναι να χρειάζεται περισσότερο χρόνο εκμάθησης από τις δυτικές γλώσσες, γιατί έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και για μένα αυτό είναι το ωραίο και ο πρώτος λόγος να μάθει ιαπωνικά κάποιος είναι να έχει βαρεθεί να κάνει όλο τα ίδια και τα ίδια με άλλες λέξεις, αλλά κάτι εντελώς διαφορετικό (χωρίς όμως να τα παρατήσει λόγω δυσκολίας ή απορρόφησης χρόνου και αν είναι δυνατον να τον ενδιαφέρει και η κουλτούρα γενικά της χώρας). Είναι από τα πράγματα στη ζωή που αντιτίθενται στον γενικό κανόνα "easy to learn - hard to master". Έχει μια δυσκολία σε όλη της την έκταση, όπως όλες οι ανατολικές γλώσσες σχεδόν (αν και τα κινέζικα συντακτικά θυμίζουν λίγο λατινικές γλώσσες) για έναν δυτικό.

Από όταν έχεις γνώσεις 4kyuu και πέρα μπορείς να χαιρετήσεις κάποιον π.χ. σε chat και να μιλήσεις για... τον καιρό (ούτε καν βασικά). Από κει και πέρα θέλει πολλή δουλειά για να περάσεις στο επίπεδο του να μιλάς (σκέφτεσαι είναι η λέξη κλειδί στην πραγματικότητα) με κάποιον Ιάπωνα και να καταλαβαίνεις το παραμικρό. Εγώ πιστεύω ότι πτυχίο-σταθμός είναι το 2kyuu, το οποίο είναι ανώτερο σαν απαιτούμενες γνώσεις από το lower των αγγλικών. Από κει και πέρα κάτι κάνεις, πριν δύσκολο. Πάντως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βρεις ιάπωνες στο internet π.χ. για chat αν δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις εύκολα ένα site που είναι εξ' ολοκλήρου γραμμένο στα ιαπωνικά, και εγώ που τώρα είμαι σε επίπεδο περίπου στα μισά του δρόμου για το 2kyuu δυσκολεύομαι σε πάρα πολλά site.

δηλαδή είσαι καταδικασμένος, δεν μπορείς να μάθεις σε λιγότερο χρονικό διάστημα, και εντάξ, ότι μάθεις δεν έχεις ελπίδες να συνεννοηθείς με τους ιάπωνες. .... τραγικό απογοητεύτηκα πολύ και ακόμη δεν άρχισα και τα μαθήματα.

#351 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 01 September 2007 - 11:29

Kακά τα ψέμματα(2 «μ» ftw). Τα ιαπωνικά είναι πολύ απαιτητικά. Η γραμματική τους δε μοιάζει καθόλου με αυτή των γλωσσών που μανιωδώς διαφημίζονται αυτές τις μέρες στην TV. Το λεξιλόγιο τους πάλι, δε μοιάζει με το δικό μας. Πολλές καινούριες λέξεις, με τις δικές τους χρήσεις και τις δικές τους συνάψεις. Θα ήθελα να καταλάβω όμως τι εννοείς με το «μικρό χρονικό διάστημα». Αν παρατήσεις τα πάντα και μελετάς ιαπωνικά για 2 χρόνια, παίρνεις άνετα το 1kyuu.:sigh2:
Τα ιαπωνικά θέλουν χρόνο, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά είναι αρκετά rewarding όταν μετά από κάποιο σημείο σταματάς να τα θεωρείς εντελώς ξένη γλώσσα και δεν τρέχεις να ανοίξεις το λεξικό κάθε 10". Kαι μην ξεχνάς, υπάρχουν 5χρονα ιαπωνόπουλα που μιλάνε και διαβάζουν ιαπωνικά κείμενα που περιέχουν kanji...άρα δεν πρέπει να'ναι και rocket science. :/

#352 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 01 September 2007 - 11:30

Μην απογοητεύεσαι έτσι εύκολα. Ναι είναι δύσκολη γλώσσα, αλλά να δείς τι χαρά που θα πάρεις όταν θα βλέπεις ανιμε και θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις λέξεις και φράσεις. Όταν θα βλέπεις hiragana/katakana και kanji και θα μπορείς να τα αναγνωρίσεις.

Στην αρχή μερικές λέξεις και απλές φράσεις. Π.χ. Matte kudasai, που σημαίνει περιμένετε παρακαλώ. Όταν πήγα Ιαπωνία μου τύχαινε συνέχεια το εξής:

Ήμουν σε κάποιο μαγαζί και ρωτούσα για τιμές σε κάτι ή πλήρωνα στο ταμείο, και μιλούσα με απλές φράσεις (πόσο κάνει, ευχαριστώ και τέτοια), και αρχίζανε να μου μιλάνε Ιαπωνικά τελείως !!! Βέβαια δεν καταλάβαινα και πολύ οπότε τους έλεγα ακριβώς ότι απλώς ακόμα είμαι μαθήτρια Ιαπωνικών και ξέρω ελάχιστα....

Και φυσικά έχω φέρει και ένα όμορφο κιμονό, όχι από τις φτηνάντζες αλλά κανονικό κιμονό με ζώνη και ξυλοπάπουτσα. Βέβαια η τιμή ήταν αρκετά τσουχτερή, αλλά πότε θα μπορέσω να ξανακάνω ένα ταξίδι προς Ιαπωνία μεριά πάλι;

#353 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 01 September 2007 - 11:42

ναι και χωράς σε αυτό το κιμονό ας πουμε? γιατί αυτό που πείρε η ξαδέρφη μου μόνο μία κοπελίτσα της ενοργανη θα μπορούσε να το βάλει.

απλά δεν έχω χρόνο και θέλω να μάθω γρήγορα. Θέλω να μπορώ σε μικρό διάστημα να συνεννοούμαι, και φυσικά να μπορώ να συνεννοούμαι με τους ιάπωνες τουρίστες.

#354 digitaltracker

digitaltracker

i live on ABINGDON Road

• Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 01 September 2007 - 11:45

@denisuki: Μηπως ξερεις ποια ειναι η αντιστοιχια του kyuu με το JPLT?
Posted Image

#355 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 01 September 2007 - 12:05

απλά δεν έχω χρόνο και θέλω να μάθω γρήγορα. Θέλω να μπορώ σε μικρό διάστημα να συνεννοούμαι, και φυσικά να μπορώ να συνεννοούμαι με τους ιάπωνες τουρίστες.

Ανέφικτο. Όποιος μαθαίνει κάτι, πρέπει να έχει χρόνο. Τίποτα δε μαθαίνεται γρήγορα. Εκτός αν μιλάμε για ESP μεθόδους, τηλεπάθεια, υπνοπαιδεία...αλλά δεν είμαι γνώστης σ΄αυτό το θέμα. :nosey:

#356 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 01 September 2007 - 15:21

Aπ' ότι ξέρω, η δομή της κινέζικης γλώσσας θυμίζει σε πολλά σημεία την αγγλική. Για τους ιαπωνοφώνους, ευκολότερες γλώσσες είναι τα Κορεάτικα και τα Τουρκικά...............Tα Κορεάτικα ίσως να είναι η πιο δύσκολη γλώσσα απ' την ασιατική τριάδα(jpn-chn-krn) εξαιτίας των περιορισμένων resources για «εμάς» τους αγγλόφωνους Έλληνες.

αυτο με εκπλησει αν αναλογιστεις το λιγοτερο πολυπλοκο κορεατικο αλφαβητο. Αλλα υπαρχει η δυσκολια στην προφορα. Καλα τα Τουρκικα ειναι ευκολα ιδιως απο τοτε που εγκατελειψαν το αραβικο αλφαβητο (βαλε και ενα σωρο λεξεις που δανειστηκαμε)

οντως υπαρχει διαφορα με το μαθαινω μια γλωσσα και ζω σε μια ξενη χωρα που μιλουν αυτη τη γλωσσα.

Ο καλυτερος τροπος να αγαπησεις και να επιβληθεις μιας ξενης γλωσσας (πανε μαζι αυτα τα δύο) ειναι να ζησεις στη χωρα που μιλιεται αυτη η γλωσσα.

Ευτυχως ειχα μεινει για ενα διαστημα σε Γερμανια και Αγγλια, αλλιως θα ηξερα τα Αγγλικα και τα Γερμανικα (που τα δευτερα μοιαζουν με τα Αρχαια Ελληνικα) χωρις να εχω επαφη με τον πολιτισμο και την ιστορια των χωρων και χωρις να εχω διαβασει απο τον λογοτεχνικο τους πλουτο. Δεν ειναι κατι που το μαθαινεις σε 2-3 χρονια αλλα γινεται σταδιακα και ολο και ανακαλυπτεις κατι καινουργιο.
Τα φροντιστηρια ειναι το πρωτο βημα αλλα ευτυχως εγω τις εμαθα ζωντας στην ιδια τη χωρα.

Αυτο ισχυει και για οποιαδηποτε ξενη γλωσσα (ακομα και για οχι τοσο δημοφιλεις όπως Αλβανικά, Αρμένικα ή Γεωργιανά). Απλα η εμπειρια θα ειναι διαφορετικη σε καθε περιπτωση.

Και σε καμια γλωσσα σε καμια περιπτωση δεν κανεις τα ιδια και τα ιδια με τις λεξεις. Αν γινεται αυτο τοτε δεν εχεις μαθει ή δεν εχεις λαβει στα σοβαρα τη γλωσσα. Ακομα και στα Αγγλικα, ποσοι ειναι αυτοι (ακομα και αναμεσα στους ιδιους τους Αγγλους) που μπορουνε να διαβασουν ενα λογοτεχνικο ή φιλοσοφικό κείμενο και να ξεχωρισουν τις πολλες φορες ξενες λέξεις παρμενες από τα Λατινικά και τα Αρχαία Ελληνικά;

Και αν ηξερα καλα Ιαπωνικα σιγα μη τα ξοδευα σε ανιμε και μανγκα.

#357 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 01 September 2007 - 21:15

can i ask a favor from the japanese knowers of the forum?:blingeye2:
can anyone write these lines in romaji plz?*puppy eyes*
Spoiler:

#358 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 02 September 2007 - 01:34

Spoiler:

ふらつく足 癖だらけの声 顔は立派しかし中身はねぇ
furatsuku ashi kuse darake no koe kao wa rippa shikashi nakami wa ne~
おだてられ過ぎて麻痺してんだろ? ホスト崩れの温室野郎
odateraresugite mahi shitendaro? hosuto-kuzure no onshitsu-yarou
先も見れねぇ 策略家の ケツの下で光る夢には
saki mo mirene~ sakuryakuka no ketsu no shita de hikaru yume ni wa
星屑一つ瞬きはしねぇ それじゃ6は報われねぇだろ?
hoshikuzu hitotsu mabataki wa shine~ soreja six wa mukuwarene~ daro?

:uhh: Κι ας έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου όταν μου ζητάνε lyris να πετάω την ατάκα:

Spoiler:

なんちてね♪

#359 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 02 September 2007 - 01:41

ふらつく足 癖だらけの声 顔は立派しかし中身はねぇ
furatsuku ashi kuse darake no koe kao wa rippa shikashi nakami wa ne~
おだてられ過ぎて麻痺してんだろ? ホスト崩れの温室野郎
odateraresugite mahi shitendaro? hosuto-kuzure no onshitsu-yarou
先も見れねぇ 策略家の ケツの下で光る夢には
saki mo mirene~ sakuryakuka no ketsu no shita de hikaru yume ni wa
星屑一つ瞬きはしねぇ それじゃ6は報われねぇだろ?
hoshikuzu hitotsu mabataki wa shine~ soreja six wa mukuwarene~ daro?

domo~ :nod:

:uhh: Κι ας έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου όταν μου ζητάνε lyrics να πετάω την ατάκα:

Spoiler:

なんちてね♪

blame Gazette-tachi for not putting the lyrics in the single booklet :P
*ακομα και το σημειο που εβαλαν στο booklet του Stacked Rubbish,στο δικο μου booklet τουλαχιστον δε διαβαζεται :P*

#360 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 02 September 2007 - 15:48

@denisuki: Μηπως ξερεις ποια ειναι η αντιστοιχια του kyuu με το JPLT?

Το ίδιο δεν είναι;
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto