Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Posted 07 June 2006 - 09:55
Το shinigami βγαίνει από το shinu=πεθαίνω + gami=θεός.
Οσο για τα ιδιαίτερα δεν κάνω καθώς από καποιά στιγμή και πέρα δεν θα είμου ν ικανοποιητικός δάσκαλος.Εκτος αν θέλετε να σας πώ τα βασικά εδώ στο forum. Αν και δεν νομίζω να έχετε προβλημα αν συμβουλευτείτε τα site που σας έδωσα.

Posted 07 June 2006 - 10:02
http://www.samurai-archives.com/musashi.html
Posted 07 June 2006 - 10:09
Αλήθεια έχει διαβάσει κανείς σας το hagakure ή έχει δει το ghost dog???

Posted 07 June 2006 - 10:14
Βασικά, το nick σου είναι ιστορικό θωρηκτό του Β'ΠΠ (το δεύτερο της κλάσσης Yamato) με τραγική ιστορία αλλα τέσπα...Poli kali idea na ksekiniseis ayto to thread Shinobi kun kai xairomai pou katalaves apo pou pira tin idea gia to nick mou! Me tima va8ytata
![]()
Ερώτησις προς shinobi-sensei...τα ιδιαίτερα ΠΟΣΟ έχουν?... :wink:
Μήπως αυτό που είχε "φάει" 11(νομίζω παραπάνω) τορπίλες και κάμποσες βόμβες και βυθιστηκε επειδή πήρε φώτια η αποθήκη των πυρομαχικών του(λένε πως αν δεν είχε πάρει φώτια η αποθήκη θα το πλοίο θα κρατούσε ακόμη μια)? ¨η το μπερδεύω με άλλο?
Posted 07 June 2006 - 10:22
http://en.wikipedia.org/wiki/Katana
shinobi-13:
Αλήθεια έχει διαβάσει κανείς σας το hagakure ή έχει δει το ghost dog???
exo dei to Ghost Dog.
Posted 07 June 2006 - 11:18
naruto: Τότε θα ενδιαφερόσουν αν σου έλεγα ότι το βιβλίο από το οποιο ακολουθούσε τον τρόπο της ζωής του(αυτός ο έγχρωμος τύπος που δεν θυμάμαι το όνομά του επειδή πάει πολύς ιρός από τότε που το είδα) είναι το hagakure το οποίο έγραψε ο Υamamoto Tsunetomo ο οποίος θεωρείτε ένας από τους πιο σπουδαίους samurai καθώς ήταν σπουδαίος φιλόσοφος, άριστος γνώστης budoojutsu και δεν έβγαλε ποτέ το σπαθί του για να σκοτώσει άνθρωπο(και το έχω διαβασει). Είναι τρομερο βιβλίο και σας το προτείνω. Θα το βρείτε εύκολα.Είναι από τις εκδόσεις Αλκίμαχον...

Posted 07 June 2006 - 12:46
megame τι θα πει;
λογικα εχει να κανει κατι με τον θεο, αλλα εσυ ειπες οτι θεος ειναι gami κ οχι game, γιατι εδω τελειωνει σε e; απο οτι ξερω οι ιαπωνες δεν εχουν φυλα

Males are creatures that express their emotions through actions rather than words. It is usually preferred not to have anyone bear their suffering. [Maes Hughes - FMA]
I can have food or drinks spilled on me, or even be spit at and I'll laugh about it. However, if for any reason you hurt a friend of mine... I won't forgive you! [Shanks - One Piece
Posted 07 June 2006 - 17:29

Posted 09 June 2006 - 16:25

Posted 09 June 2006 - 22:18
Υ.Γ.: to kami όταν πρόκειτε για μαλλιά ποτέ δεν θα το συναντίσεις μόνο του αλλά ως kaminoke(=τα μαλλιά της κεφαλής κοινός).

Posted 09 June 2006 - 23:21

Posted 10 June 2006 - 10:54

Posted 11 June 2006 - 22:57
__Καλησπέρα φίλε Shinobi-13.Η πολεμική τέχνη των samurai είναι το buddojutsu και από ότι ξέρω δεν διδάσκεται πλέον.

__Μπράβο για την αγάπη σου προς τα Ιαπωνικά... κι εγώ απο πολύ μικρός είχα μία αγάπη, αλλά ποτέ το χρόνο ή το κουράγιο (άλλες εποχές όταν ήμουν εγώ 10... internet και Ιάπωνες που να ζούσαν στη Θεσσαλονίκη ούτε για πλάκα), να αρχίσω να μαθαίνω... Βέβαια πρόσφατα, μου πέρασε απο το μυαλό να πάω για σπουδές εκεί (θεάτρου)... Μου είχαν πει μάλιστα, ότι το Ιαπωνικό κράτος τις επιδοτεί και ότι σου κάνει και δωρέαν (αλλά πολύ εντατικά και αρκετά δύσκολα) μαθήματα Ιαπωνικών!! Εσύ, σκέφτεσαι να πας εκεί για σπουδές;
Posted 11 June 2006 - 23:51
Συγκυκριμένα το ninpo έχει πολλά κοινά με το buddojutsu κυρίως από ότι θυμάμαι στην μάχη με τα χέρια η οποία λέγεται taijutsu αλλά υπάρχει συγκυκριμένος τρόπος μάχης ονομαζόμενος buddo-taijustu όπου πιστεύω ότι είναι φανερό ότι έχει πάρει απο τη λέξη buddojutsu. Αλλά μεγαλύτερο κοινό μεταξύ τους δεν είναι στις πολεμικές τέχνες τους αλλά πιο πολυ στην εκμάθησή τους. Οι ninja θεωρούνται οι πιο ικανοί μαχητές της Ιαπωνίας. γιατι?
Γιατί καταρχας για να γίνει κάποιος ninja πρέπει να γνωρίζει τις "ninpo sanjurokkei"(βασική εκπαίδευση). Οι sanjurοkkei είναι 36(!!!) κατηγορίες πολεμικών τεχνών.Ξεκινώντας πρέπει να μάθει 18 κατηγορίες π.τ. των samurai οι οποιες ονομάζονται και "Bugei Juhappan" και για να γίνει πραγματικά καλός πρέπει να αποκτήσει τέλειες γνώσεις και στις άλλες 18 κατηγορίες των ninja οι οποίες ονομάζονται "Ninja Juhakkei". O αριθμός 36 δεν είναι τυχέος καθώς μπορεί να διαιρεθεί με το 3 και το 6.Όμως 3+6=9.Και όλοι αυτοί οι αριθμοί διαιρούνται με το 9.Στις π.τ. και ιδιαίτερα στην Κινα ο αριθμός 9 έχει μεγάλη βαρύτητα και δύο βασικές σημασίες. Πρώτον, οτι αν κάποιος χρησιμοποιεί τις τεχνικές δεν θα αποτύχει και 2ον ότι η ίδρυση της σχολής έγινε πολύ παλιά και ήταν τέλεια. Όσο για το ninpo διδάσκεται πλέον σε δύο είδη dojo to Genbukamn(τοy shoto tanemura) και το επικρατούμενο Bujinkan(toυ Hatsumi Maasaki sensei, συγγνώμη αν σε αντίθεση με τον tanemura του δίνω αυτον τον τίτλο αλλά τον δίνω ασπο σεβασμό γιατί είναι ο σημερινός διαδοχος του takamatsu sensei , με λίγα λόγια είναι ο "εκλεκτός" που πέρνει όλες τις αποφάσεις σχετικά με την πορεία του ninpo σημερα και είναι ο καλύτερος ninja της εποχής μας)εννοείτε ότι αυτά τα δύο dojo προέρχονται από το iga ryuu nonpo (αυτό του χωριού iga) καθώς οι τελευταίοι δάσκαλοι του koga ryuu ninpo πέθαναν στη μάχη στην shimambara χωρίς να έχουν αφήσει διαδόχους.Οι μόνες αλλιώσεις που έχει δεχτεί είναι το "american ninjutsu" που θεωρείτε σχολή ( :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ) και μία άλλη ιρακινή σχολή ninjutsu που δεν θυμάμαι πως λέγεται.
Υ.Γ.:Θα θελα πολύ να σπουδάσω στην Ιαπωνία αλλά ο τομέας που θέλω να σπουδάσω διδάσκεται καλύτερα και σε άλλες χώρες (αν και η Ιαπωνία έχει ένα καλό πανεπηστίνιο για τη μουσική). Πάντως αν μου έρθει οποιαδήποτε ευκαιρία να πάω ή να μείνω στην Ιαπωνία θα την αρπάξω τόσο γερά ώστε να μην φεύγει με τίποτα.

Posted 12 June 2006 - 01:29
http://en.wikipedia.org/wiki/Ninpo
http://en.wikipedia.org/wiki/Ninjutsu