Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#1216 a2a

a2a

두부사랑해요!

• Members
  • 1,058 posts

Posted 08 December 2009 - 20:25

^ LOL! Απίστευτο! Αυτό το πρόβλημα όμως μόνο κάποιος που ξέρει από το άνιμε ή κάποιος που ξέρει υπερβολικά καλά ιαπωνικά θα το έπιανε. Εγώ το κατάλαβα (η απάντηση είναι το 4) αλλά αν το άκουγα εκείνη τη στιγμή δεν θα είχα ιδέα ότι πρόκειται για το Evangelion! Δεν το έχω δει και ποτέ (& I never think I will), μόνο τους χαρακτήρες ξέρω από το ατέλειωτο spam.
Τι στο καλό σκέφτονταν οι υπεύθυνοι του JLPT? Ότι όσοι δίνουν το 1kyuu είναι Otaku? That’s hardly the case. Even normal Japanese people have problems with it! LOL really LOL!
Though if it is like that can I has a Koshonin inspired dialogue next year? I'd be in for that! XD
:blingeye2:

#1217 cyber_john

cyber_john

決められた運命

• Members
  • 226 posts

Posted 10 December 2009 - 19:35

Όλε, σήμερα πήραμε επιτέλους το genki 2, καμιά 200αριά καινούργια kanji έτοιμα προς εξάσκηση και αποστήθιση. :congrats: Και φυσικά μπόλικες ασκήσεις και πιο προχωρημένη γραμματική, ήδη κάναμε λίγο δυνητική. Άντε να προχωράμε σιγά-σιγά στα πιο βαθιά, 2 μήνες τώρα είχα μπουχτίσει με τα τεστ των προηγούμενων ετών.

serpe7.jpg

#1218 anaktas

anaktas

Wannabe Mangaka

• Members
  • 334 posts
  • LocationGreece

Posted 12 December 2009 - 18:51

και εγω ξεκινησα την τριτη ιαπωνικα :D
Σιουντρη νομιζω το λενε το φροντ :P στην νεα σμυρνη ειναι

μπορεις μηπως να μ πεις τις τιμες;

Ξερει κανεις αμα υπαρχει στα Χανια ???
The Suraido Project

Posted Image

#1219 Yagami Light

Yagami Light

Ramen!!!

• Members
  • 74 posts

Posted 09 January 2010 - 19:49

Γνωρίζει κανείς για ποιά φροντιστήρια έχουν την επιλογή της Ιαπωνικής γλώσσας?
Εκτός απο τα Σιουντρη δηλαδή για να ξέρω τί επιλογές υπάρχουν....
Αντε να κανονήσουμε για κανένα ομαδικό μάθημα μπάς και μας έρθει πίο φτηνά και βοηθάμε ο ένας τον άλλο/η
Posted Image
Life is a lesson, you learn it
when you're through
-LB way-

#1220 Nighteyes

Nighteyes

Thinking backwards.

• Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 10 January 2010 - 15:23

Γνωρίζει κανείς για ποιά φροντιστήρια έχουν την επιλογή της Ιαπωνικής γλώσσας?
Εκτός απο τα Σιουντρη δηλαδή για να ξέρω τί επιλογές υπάρχουν....
Αντε να κανονήσουμε για κανένα ομαδικό μάθημα μπάς και μας έρθει πίο φτηνά και βοηθάμε ο ένας τον άλλο/η

http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=6831

Posted Image

Posted Image

#1221 bigbill

bigbill

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 12 February 2010 - 00:21

παιδες, βρηκα ενα χρησιμο site για οσους μαθαινουν ιαπωνικά ή αλλή ξενη γλώσσα
http://text-to-speech.imtranslator.net/

#1222 Yojimbo

Yojimbo

Yokai enthusiast

• Members
  • 151 posts

Posted 12 February 2010 - 00:37

παιδες, βρηκα ενα χρησιμο site για οσους μαθαινουν ιαπωνικά ή αλλή ξενη γλώσσα
http://text-to-speech.imtranslator.net/

Το τέσταρα, και όχι, δεν μου φάνηκε πως είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό. Την προφορά την πετυχαίνει, όλες τις άλλες ιδιαιτερότητες της ιαπωνικής γλώσσας όχι.

#1223 bigbill

bigbill

Starting...

• Members
  • 28 posts

Posted 12 February 2010 - 01:16

ναι εννοείτε για τη προφορα μόνο αξιζει. για μεταφραση ξεχνα το. ολα τα τα translation machines παραγουν αθλια μεταφραση . εγω τα χρησιμοποιω ως λεξικα μονο.

#1224 Allen_w

Allen_w

Starting...

• Members
  • 8 posts

Posted 28 March 2010 - 11:45

εχω παθει τι πλακα μου με το ποσα εμαθα απο ανιμ!!
οσο για φροντηστιρια, εκτως αθηνας δυσκολα να βρει κανεις ε?:unsure:
Spoiler:
Μέγιστο επιτρεπτό ύψος υπογραφής: 250 pixels

The .aNiMe//GR Team

#1225 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 28 March 2010 - 12:53

Πόσα έμαθες;

#1226 kenta-taichi

kenta-taichi

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 28 March 2010 - 23:36

φίλοι σαϛ παρακαλώ να μ απανθσετε στο ερωθμα μ!! έχω με τν παρέα μ μια ομαδουλα π ντ λέμε gotei 4[απο το bleach εμπνευσμενο] ασχολουμαστε με foc bvo και αλλα games με χαρακθρεϛ anime και θα ήθελα να σαϛ ρωθσω πωϛ προφερεται στα ιαπωνικα η λεξη squad[ομάδα] για να παρουσιαζομαστε ωϛ αρχηγoί τϛ gotei και στα ιαρωνικα. thanks προκαταβολικα!!!!

Edited by Nighteyes, 29 March 2010 - 00:24.
greeklish converted

#1227 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 29 March 2010 - 00:16

ΠροσοχήΠαρακαλούμε μη χρησιμοποιείτε greeklish στις απαντήσεις σας...
Metafrasi: Parakaloume mh hrhsimopoieite greeklish stis apanthseis sas.

---
Αν καταλαβαίνω τι γράφεις, μάλλον αναζητάς την λέξη 団 (dan, ντάν).
Υπάρχουν και άλλες λέξεις αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πώς χρησιμοποιούνται. Το νταν όμως είναι επίθεμα, μπαίνει μετά το όνομα της όποιας ομάδας.

#1228 kenta-taichi

kenta-taichi

Starting...

• Members
  • 3 posts

Posted 29 March 2010 - 08:55

φιλε ευχαριστω παρα πολυ !!!

#1229 8tails

8tails

アニメ マスター

• Members
  • 407 posts

Posted 18 April 2010 - 16:27

こんにちは! ぼくは にほんご の あたらしい か゛くせい です! (..10 λεπτα μου πηρε να το γραψω αυτο το πραμα και δεν ξερω και αν στεκει σα προταση :P )

Αναρωτιεμαι αν θα εχει νόημα να δώσει καποιος τα δυο πρωτα επίπεδα αυτοδίδακτος. Τι λετε εσείς; Πριν λίγο λίγες μερες ξεκίνησα ιαπωνικά απο μονος μου. Στην αρχη με τον οδηγο του Taekim http://www.guidetojapanese.org/learn/grammar και τωρα εχω παραγγείλει απο το dblanis.com το πακετο που προσφερουν Καθημερινά Ιαπωνικά Ι το οποιο θα μουρθει μεσα στη βδομαδα.. Παρεπιπτόντως εχει καποιος ασχοληθεί με το βιβλίο; Εχω ακουσει γενικες γνωμες ότι είναι καλό, αλλα για αυτοδιδακτους βοηθάει;

Για τους ρυθμους εκμαθησης λενε ότι χρειαζεται για το 5ο επιπεδο 150 ωρες εκπαιδευσης και για το 4ο 300. Θεωρητικα με 1 μια ωρα την ημερα με ενα σωστο βιβλιο που να ανταποκρίνεται στην υλη του JLPT (το καθημερινα ιαπωνικά απ'όσο ξερω παει με την υλη αυτη) μπορει καποιος να δωσει το πρωτο του δίπλωμα σε 5 μηνες; Περιπου εναμισης χρονος για τα δυο πρωτα;
Σίγουρα θα εχει να κανει και με το ποσο γρηγορα τα παινει καποιος. Χιραγκανα και Κατακανα τα εμαθα σε 10 μερες σε επιπεδο μετριο προς καλο, δλδ να γραφω λεξεις και να διαβαζω κειμενα Kana σε ενα μετριο ρυθμο. Όταν με τσεκαρε ενας ιαπωνεζος γνωστος μου δεν το πιστευε ότι τα εμαθα σε 10 μερες, αλλα απο την αλλη εχω ακουσει τόσους που λενε ότι τα μαθαινουν σε μια βδομαδα το πολυ. Οπότε ευτυχως το γλυτωνω το καλαμι :P

Εσεις πως ξεκινησατε;

#1230 meidei

meidei

大友組の一人

• Members
  • 1,002 posts

Posted 18 April 2010 - 16:44

いい です。

Τα κάνα είναι εύκολα, κι εγώ σε 2 βδομάδες. Για το πρώτο (εμμ, 5ο) JLPT χρειάζεσαι όμως νομίζω 80 κάντζι.