こんにちは! ぼくは にほんご の あたらしい か゛くせい です!
(..10 λεπτα μου πηρε να το γραψω αυτο το πραμα και δεν ξερω και αν στεκει σα προταση
) Αναρωτιεμαι αν θα εχει νόημα να δώσει καποιος τα δυο πρωτα επίπεδα αυτοδίδακτος. Τι λετε εσείς; Πριν λίγο λίγες μερες ξεκίνησα ιαπωνικά απο μονος μου. Στην αρχη με τον οδηγο του Taekim
http://www.guidetojapanese.org/learn/grammar και τωρα εχω παραγγείλει απο το dblanis.com το πακετο που προσφερουν Καθημερινά Ιαπωνικά Ι το οποιο θα μουρθει μεσα στη βδομαδα.. Παρεπιπτόντως εχει καποιος ασχοληθεί με το βιβλίο; Εχω ακουσει γενικες γνωμες ότι είναι καλό, αλλα για αυτοδιδακτους βοηθάει;
Για τους ρυθμους εκμαθησης λενε ότι χρειαζεται για το 5ο επιπεδο 150 ωρες εκπαιδευσης και για το 4ο 300.
Θεωρητικα με 1 μια ωρα την ημερα με ενα σωστο βιβλιο που να ανταποκρίνεται στην υλη του JLPT (το καθημερινα ιαπωνικά απ'όσο ξερω παει με την υλη αυτη) μπορει καποιος να δωσει το πρωτο του δίπλωμα σε 5 μηνες; Περιπου εναμισης χρονος για τα δυο πρωτα;
Σίγουρα θα εχει να κανει και με το ποσο γρηγορα τα παινει καποιος. Χιραγκανα και Κατακανα τα εμαθα σε 10 μερες σε επιπεδο μετριο προς καλο, δλδ να γραφω λεξεις και να διαβαζω κειμενα Kana σε ενα μετριο ρυθμο. Όταν με τσεκαρε ενας ιαπωνεζος γνωστος μου δεν το πιστευε ότι τα εμαθα σε 10 μερες, αλλα απο την αλλη εχω ακουσει τόσους που λενε ότι τα μαθαινουν σε μια βδομαδα το πολυ. Οπότε ευτυχως το γλυτωνω το καλαμι

Εσεις πως ξεκινησατε;