Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 5 Ψήφοι

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 ψήφοι [16.06%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 ψήφοι [70.18%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 ψήφοι [13.77%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 13.77%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#331 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2007 - 19:38

To Nοέμβριο που θα ξαναρχίσω να διδάσκω, σκεφτόμουν το pay-rate μου να είναι 40€/2hr ή 50€/3hr. Eλπίζω να μη μου τύχουν περιπτώσεις τύπου «γιατί έχουν παραπάνω από 24 γράμματα?!» ή «ξέρω αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά και είπα να μάθω μια γλώσσα ακόμα για αλλαγή κλίματος». Ή «γιατί το κάππα που είναι σύμφωνο και το άλφα που είναι φωνήεν αποτελούν ένα γράμμα?!». Διάβαζα για κάτι τέτοιους σ' ένα blog μιας καθηγήτριας που διδάσκει στην Ελλάδα και πήγα να πάθω ανεύρυσμα.:erk:

#332 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2007 - 22:27

ο δεύτερος λόγος δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρός :Ρ

οι άλλοι δυο δείχουν μια ελληνική ή τέλως πάντων δυτική θεώρηση των πάντων.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#333 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2007 - 22:41

ο δεύτερος λόγος δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρός :Ρ

Είναι. Καμία σχέση οι σινοθιβετικές γλώσσες με τις ινδοευρωπαϊκές. Και το attitude « ... και είπα να μάθω μια γλώσσα ακόμα για αλλαγή κλίματος» (= «για να περάσουμε ωραία») απλά δεν ταιριάζει στα ιαπωνικά. Για να μάθεις ιαπωνικά πρέπει α) να αγαπάς την συγκεκριμένη γλώσσα και β) να είσαι έτοιμος να φτύσεις αίμα για να τη μάθεις. Πριν καν αρχίσω μαθήματα το γνωρίζω αυτό.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#334 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Αύγουστος 2007 - 23:47

Είναι. Καμία σχέση οι σινοθιβετικές γλώσσες με τις ινδοευρωπαϊκές. Και το attitude « ... και είπα να μάθω μια γλώσσα ακόμα για αλλαγή κλίματος» (= «για να περάσουμε ωραία») απλά δεν ταιριάζει στα ιαπωνικά. Για να μάθεις ιαπωνικά πρέπει α) να αγαπάς την συγκεκριμένη γλώσσα και β) να είσαι έτοιμος να φτύσεις αίμα για να τη μάθεις. Πριν καν αρχίσω μαθήματα το γνωρίζω αυτό.

Τί το να γνωρίσει μια νέα γλώσσα και πιθανότατα τον πολιτισμό της μέσω αυτής είναι μλκία; Δε νομίζω... Και δε χρειάζεται ο οποιοσδήποτε κάνει ιαπωνικά να θέλει να ασχολήθεί πάρα πολύ.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#335 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2007 - 01:25

Tα άτομα που δεν αντιμετωπίζουν τα ιαπωνικά σοβαρά, δεν περνάνε ποτέ το επίπεδο του 3kyuu. Ειλικρινά, αν είναι να σταματήσουν εκεί, καλύτερα να μην μπουν καν στον κόπο. Δεν μπορούν να διαβάσουν περιοδικά, δεν μπορούν να διαβάσουν λογοτεχνία, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ούτε ένα anime στα ιαπωνικά. Αν θέλουν να γνωρίσουν την Ιαπωνία με έναν ανώδυνο, παστεριωμένο και ομογενοποιημένο τρόπο, υπάρχουν οι υπότιτλοι και οι μεταφράσεις. Δε χρειάζεται να ξοδεύουν τα χρήματά τους και το χρόνο των καθηγητών επειδή τους καρφώθηκε Κυριακή βράδυ να μάθουν ιαπωνικά και Δευτέρα πρωί τηλεφωνούν στην πρεσβεία για να βρουν φροντιστήριο. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να συναναστρέφεσαι τέτοια άτομα.
Το blog που έλεγα: 言葉γ�£γ�¦γƒ»γƒ»γƒ»ο½�γ‚®γƒ�シャγ�«ζ�®γ‚‰γ�›γ�°οΌ�アテγƒ�η™Ί
(το code πρέπει να' ναι λίγο κατεστραμμένο αλλά το link λειτουργεί)

#336 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2007 - 02:05

Tα άτομα που δεν αντιμετωπίζουν τα ιαπωνικά σοβαρά, δεν περνάνε ποτέ το επίπεδο του 3kyuu. Ειλικρινά, αν είναι να σταματήσουν εκεί, καλύτερα να μην μπουν καν στον κόπο. Δεν μπορούν να διαβάσουν περιοδικά, δεν μπορούν να διαβάσουν λογοτεχνία, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ούτε ένα anime στα ιαπωνικά. Αν θέλουν να γνωρίσουν την Ιαπωνία με έναν ανώδυνο, παστεριωμένο και ομογενοποιημένο τρόπο, υπάρχουν οι υπότιτλοι και οι μεταφράσεις. Δε χρειάζεται να ξοδεύουν τα χρήματά τους και το χρόνο των καθηγητών επειδή τους καρφώθηκε Κυριακή βράδυ να μάθουν ιαπωνικά και Δευτέρα πρωί τηλεφωνούν στην πρεσβεία για να βρουν φροντιστήριο. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να συναναστρέφεσαι τέτοια άτομα.

My point exactly.

Τώρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση σε εσάς που ξέρετε καλά ιαπωνικά. Μπορεί να σας φανεί χαζή, αλλά πραγματικά την έχω αυτήν την απορία.

Όταν διαβάζετε/γράφετε ιαπωνικά στο pc δεν νιώθετε την ανάγκη να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς; Ή μήπως όταν μαθαίνεις ιαπωνικά εξασκείς και την ικανότητα να ξεχωρίζεις όλα τα kanji ακόμα και σε μικρό μέγεθος;

Προσωπικά, όταν βλέπω ιαπωνικά γραμμένα με 10άρια Arial, μου βγαίνουν τα μάτια, ειδικά στα kanji με πολλά strokes (画).

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#337 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2007 - 08:36

συγνώμη και όλοι εσείς που τα μάθατε και πήρατε τα πτυχία,, τα χρησιμοποιείτε τουλάχιστον; θέλω να πω έχετε μιλήσει με Ιάπωνες έχοντας βγάλει συνεννόηση.
Πραγματικά με αποθαρρύνει το γεγονός ότι χρειάζονται τόσα χρόνια για να τη μάθεις αυτή την γλώσσα.

#338 Yuna

Yuna

Anime Freak

• Members
  • 328 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2007 - 09:40

My point exactly.

Τώρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση σε εσάς που ξέρετε καλά ιαπωνικά. Μπορεί να σας φανεί χαζή, αλλά πραγματικά την έχω αυτήν την απορία.

Όταν διαβάζετε/γράφετε ιαπωνικά στο pc δεν νιώθετε την ανάγκη να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς; Ή μήπως όταν μαθαίνεις ιαπωνικά εξασκείς και την ικανότητα να ξεχωρίζεις όλα τα kanji ακόμα και σε μικρό μέγεθος;

Προσωπικά, όταν βλέπω ιαπωνικά γραμμένα με 10άρια Arial, μου βγαίνουν τα μάτια, ειδικά στα kanji με πολλά strokes (画).

Αν και δεν ξέρω πολλά Ιαπωνικά, εχει χρειαστεί να γραψω και να διαβασω κάποια kanji και μου βγαίνουν και εμένα τα ματια XD Αυτο το kanji που ποσταρες δεν είναι τίποτα, άλλα όπως 灘 είναι χειρότερα...

#339 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2007 - 11:01

Ελπίζω να μην εννοείς το 4kyuu γιατί τότε κάποιος σου τρώει τα λεφτά...

Αυτό είναι αλλά το θέμα με μένα είναι ότι δεν έχω αρκετή ώρα για να διαβάσω, μιας και δουλεύω και έχω διάβασμα και για το Open University. Μπορούσα να είχα δώσει πέρισυ τον Δεκέμβριο άνετα μου είπε η καθηγήτρια, αλλά ήταν δική μου επιλογή να κάνω ακόμα έναν χρόνο.

#340 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2007 - 15:41

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ανέβαλες. Το ξέρεις ότι τα εξέταστρα είναι πολύ χαμηλά, ναι? Εκτός αν κάνεις μόνο 20 ώρες(10 εβδομάδες?) ιδιαίτερα το χρόνο, πραγματικά πετάς τα λεφτά σου.

#341 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2007 - 15:46

Για κάποιον που μαθαίνει, μπορεί να είναι δυσδιάκριτα τα bushu σε κάποια fonts. Αλλά αν ξέρεις ήδη το kanji, συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα.

#342 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2007 - 20:18

Courier είναι αυτό το font, όχι arial (φαίνεται από το ότι ισαπέχουν μεταξύ τους).

Έχεις ένα point zeruden23, αλλά δε σε χαλάνε τα λεφτά που θα σου δώσουν για να τους διδάξεις, άσε που είναι πιο εύκολο το μάθημα σε χαμηλότερο επίπεδο και ίσως πιο ευχάριστο.
- Shigeru Miyamoto

#343 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.279 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2007 - 21:14

o βαθμος δυσκολιας εξαρταται και απο τη γλωσσα που μιλας και τη γλωσσα που ξερεις

Εγω που ξερω πχ Αγγλικά,Γερμανικά και λιγα Γαλλικά μπορω να μαθω ευκολα Ολλανδικά.

Ενας που ξερει μια σλαβικη γλωσσα επίσης μπορει να μαθει πιο ευκολα μια αλλη σλαβικη.

Ενας Κινεζος μπορει να μαθει ευκολοτερα Ιαπωνικά απο οτι Αγγλικά. Και οι Ευρωπαιοι ευκολοτερα μαθαινουν μια ευρωπαικη γλωσσα απο οτι Κινεζικα και Ιαπωνικα. Καποιος αγγλοφωνος θελει 3 φορες περισσοτερο χρονο να μαθει Ιαπωνικα απο οτι Γαλλικα ή Ισπανικά. Και εσεις που ξερετε Ιαπωνικα μπορειτε να μαθετε πιο ευκολα Κινεζικα. Για αυτο απο τις ασιατικες γλωσσες πιο προσιτη γλωσσα ειναι για μενα τα Κορεατικα, τα Βιετναμεζικα κλπ.

Παντως υπαρχουν και αλλες δυσκολες γλωσσες απο οτι ειδα όπως τα Αραβικά, Ρώσικα, Εβραικά, Βασκικα, Φινλανδικά, Πολωνικά, Ουγγρικά κλπ.

#344 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2007 - 23:01

Aπ' ότι ξέρω, η δομή της κινέζικης γλώσσας θυμίζει σε πολλά σημεία την αγγλική. Για τους ιαπωνοφώνους, ευκολότερες γλώσσες είναι τα Κορεάτικα και τα Τουρκικά. Αν κάποιος ξέρει ιαπωνικά, λίγο θα τον βοηθήσει στην εκμάθηση των κινέζικων(εκτός από κάποια πράγματα όπως το συντακτικό «θέμα» που απαντά σε αρκετές ασιατικές γλώσσες). Ο σινόφωνος που νομίζει ότι τα ιαπωνικά είναι a walk in the park λόγω του μικρού αριθμού των ιαπωνικών ιδεογραμμάτων θα φρικάρει όταν δει πόσες φορές πιο περίπλοκο είναι να μάθεις ένα kanji στα ιαπωνικά. Ποια λογική υπάρχει πίσω από λέξεις όπως 流石, 流行る, 大人, 主税, ? Καμία. Επίσης, οι λεκτικές συνάψεις διαφέρουν κατά πολύ. Ενώ στα κινέζικα το "sci-fi" είναι 科学幻想( 科幻) όπως στα ελληνικά και τα αγγλικά, στα ιαπωνικά είναι 空想科学. Tα Κορεάτικα ίσως να είναι η πιο δύσκολη γλώσσα απ' την ασιατική τριάδα(jpn-chn-krn) εξαιτίας των περιορισμένων resources για «εμάς» τους αγγλόφωνους Έλληνες.

#345 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Αύγουστος 2007 - 23:04

να υποθέσω στην αθήνα???

Ναι στην Αθήνα. Και μάλιστα στο Νέο Ηράκλειο. Στον ίδιο δρόμο με την καθηγήτρια μένω. Δηλαδή να τρελλαίνεται κανείς από συμπτώσεις. Ούτε 2 λεπτά δεν θέλω για το σπίτι της.