Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιαπωνικά
Posted 30 August 2007 - 19:38

Posted 30 August 2007 - 22:27
οι άλλοι δυο δείχουν μια ελληνική ή τέλως πάντων δυτική θεώρηση των πάντων.
- Shigeru Miyamoto
Posted 30 August 2007 - 22:41
Είναι. Καμία σχέση οι σινοθιβετικές γλώσσες με τις ινδοευρωπαϊκές. Και το attitude « ... και είπα να μάθω μια γλώσσα ακόμα για αλλαγή κλίματος» (= «για να περάσουμε ωραία») απλά δεν ταιριάζει στα ιαπωνικά. Για να μάθεις ιαπωνικά πρέπει α) να αγαπάς την συγκεκριμένη γλώσσα και β) να είσαι έτοιμος να φτύσεις αίμα για να τη μάθεις. Πριν καν αρχίσω μαθήματα το γνωρίζω αυτό.ο δεύτερος λόγος δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρός :Ρ
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 30 August 2007 - 23:47
Είναι. Καμία σχέση οι σινοθιβετικές γλώσσες με τις ινδοευρωπαϊκές. Και το attitude « ... και είπα να μάθω μια γλώσσα ακόμα για αλλαγή κλίματος» (= «για να περάσουμε ωραία») απλά δεν ταιριάζει στα ιαπωνικά. Για να μάθεις ιαπωνικά πρέπει α) να αγαπάς την συγκεκριμένη γλώσσα και β) να είσαι έτοιμος να φτύσεις αίμα για να τη μάθεις. Πριν καν αρχίσω μαθήματα το γνωρίζω αυτό.
Τί το να γνωρίσει μια νέα γλώσσα και πιθανότατα τον πολιτισμό της μέσω αυτής είναι μλκία; Δε νομίζω... Και δε χρειάζεται ο οποιοσδήποτε κάνει ιαπωνικά να θέλει να ασχολήθεί πάρα πολύ.
- Shigeru Miyamoto
Posted 31 August 2007 - 01:25
Το blog που έλεγα: 言葉γ�£γ�¦γƒ»γƒ»γƒ»ο½�γ‚®γƒ�シャγ�«ζ�®γ‚‰γ�›γ�°οΌ�アテγƒ�η™Ί
(το code πρέπει να' ναι λίγο κατεστραμμένο αλλά το link λειτουργεί)
Posted 31 August 2007 - 02:05
My point exactly.Tα άτομα που δεν αντιμετωπίζουν τα ιαπωνικά σοβαρά, δεν περνάνε ποτέ το επίπεδο του 3kyuu. Ειλικρινά, αν είναι να σταματήσουν εκεί, καλύτερα να μην μπουν καν στον κόπο. Δεν μπορούν να διαβάσουν περιοδικά, δεν μπορούν να διαβάσουν λογοτεχνία, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ούτε ένα anime στα ιαπωνικά. Αν θέλουν να γνωρίσουν την Ιαπωνία με έναν ανώδυνο, παστεριωμένο και ομογενοποιημένο τρόπο, υπάρχουν οι υπότιτλοι και οι μεταφράσεις. Δε χρειάζεται να ξοδεύουν τα χρήματά τους και το χρόνο των καθηγητών επειδή τους καρφώθηκε Κυριακή βράδυ να μάθουν ιαπωνικά και Δευτέρα πρωί τηλεφωνούν στην πρεσβεία για να βρουν φροντιστήριο. Είναι πολύ ψυχοφθόρο να συναναστρέφεσαι τέτοια άτομα.
Τώρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση σε εσάς που ξέρετε καλά ιαπωνικά. Μπορεί να σας φανεί χαζή, αλλά πραγματικά την έχω αυτήν την απορία.
Όταν διαβάζετε/γράφετε ιαπωνικά στο pc δεν νιώθετε την ανάγκη να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς; Ή μήπως όταν μαθαίνεις ιαπωνικά εξασκείς και την ικανότητα να ξεχωρίζεις όλα τα kanji ακόμα και σε μικρό μέγεθος;
Προσωπικά, όταν βλέπω ιαπωνικά γραμμένα με 10άρια Arial, μου βγαίνουν τα μάτια, ειδικά στα kanji με πολλά strokes (画).
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 31 August 2007 - 08:36
Πραγματικά με αποθαρρύνει το γεγονός ότι χρειάζονται τόσα χρόνια για να τη μάθεις αυτή την γλώσσα.
Posted 31 August 2007 - 09:40
My point exactly.
Τώρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση σε εσάς που ξέρετε καλά ιαπωνικά. Μπορεί να σας φανεί χαζή, αλλά πραγματικά την έχω αυτήν την απορία.
Όταν διαβάζετε/γράφετε ιαπωνικά στο pc δεν νιώθετε την ανάγκη να αυξήσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς; Ή μήπως όταν μαθαίνεις ιαπωνικά εξασκείς και την ικανότητα να ξεχωρίζεις όλα τα kanji ακόμα και σε μικρό μέγεθος;
Προσωπικά, όταν βλέπω ιαπωνικά γραμμένα με 10άρια Arial, μου βγαίνουν τα μάτια, ειδικά στα kanji με πολλά strokes (画).
Αν και δεν ξέρω πολλά Ιαπωνικά, εχει χρειαστεί να γραψω και να διαβασω κάποια kanji και μου βγαίνουν και εμένα τα ματια XD Αυτο το kanji που ποσταρες δεν είναι τίποτα, άλλα όπως 灘 είναι χειρότερα...
Posted 31 August 2007 - 11:01
Ελπίζω να μην εννοείς το 4kyuu γιατί τότε κάποιος σου τρώει τα λεφτά...
Αυτό είναι αλλά το θέμα με μένα είναι ότι δεν έχω αρκετή ώρα για να διαβάσω, μιας και δουλεύω και έχω διάβασμα και για το Open University. Μπορούσα να είχα δώσει πέρισυ τον Δεκέμβριο άνετα μου είπε η καθηγήτρια, αλλά ήταν δική μου επιλογή να κάνω ακόμα έναν χρόνο.
Posted 31 August 2007 - 15:41
Posted 31 August 2007 - 15:46
Posted 31 August 2007 - 20:18
Courier είναι αυτό το font, όχι arial (φαίνεται από το ότι ισαπέχουν μεταξύ τους).
Έχεις ένα point zeruden23, αλλά δε σε χαλάνε τα λεφτά που θα σου δώσουν για να τους διδάξεις, άσε που είναι πιο εύκολο το μάθημα σε χαμηλότερο επίπεδο και ίσως πιο ευχάριστο.
- Shigeru Miyamoto
Posted 31 August 2007 - 21:14
Εγω που ξερω πχ Αγγλικά,Γερμανικά και λιγα Γαλλικά μπορω να μαθω ευκολα Ολλανδικά.
Ενας που ξερει μια σλαβικη γλωσσα επίσης μπορει να μαθει πιο ευκολα μια αλλη σλαβικη.
Ενας Κινεζος μπορει να μαθει ευκολοτερα Ιαπωνικά απο οτι Αγγλικά. Και οι Ευρωπαιοι ευκολοτερα μαθαινουν μια ευρωπαικη γλωσσα απο οτι Κινεζικα και Ιαπωνικα. Καποιος αγγλοφωνος θελει 3 φορες περισσοτερο χρονο να μαθει Ιαπωνικα απο οτι Γαλλικα ή Ισπανικά. Και εσεις που ξερετε Ιαπωνικα μπορειτε να μαθετε πιο ευκολα Κινεζικα. Για αυτο απο τις ασιατικες γλωσσες πιο προσιτη γλωσσα ειναι για μενα τα Κορεατικα, τα Βιετναμεζικα κλπ.
Παντως υπαρχουν και αλλες δυσκολες γλωσσες απο οτι ειδα όπως τα Αραβικά, Ρώσικα, Εβραικά, Βασκικα, Φινλανδικά, Πολωνικά, Ουγγρικά κλπ.
Posted 31 August 2007 - 23:01