Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#316 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 27 August 2007 - 16:52

Ελπίζω να εννοούν 3kyuu. Για 4kyuu, 2 χρόνια είναι εξωφρενικά. Για 2kyuu είναι σχετικά γρήγορα όμως. :/

#317 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 27 August 2007 - 23:12

Ελπίζω να εννοούν 3kyuu. Για 4kyuu, 2 χρόνια είναι εξωφρενικά. Για 2kyuu είναι σχετικά γρήγορα όμως. :/

2 χρόνια για 2kyuu είναι απλά αδύνατον, εκτός αν το μόνο που κάνεις στη ζωή είναι να βλέπεις anime και να διαβάζεις ιαπωνικά. Τα περίπου 1000 kanji του βγαίνουν σε 2 χρόνια με πολλή προσπάθεια αλλά εκτός από αυτά έχει και τόσο συντακτικό/γραμματική που το καθιστά αδύνατον, ακόμα και σε ιδιαίτερο μάθημα επιταχυνόμενο.

Πάντως πολλοί καθηγητές αποφεύγουν το 4kyuu και πάνε απευθείας για 3kyuu γιατί το 4kyuu είναι υπερβολικά εύκολο.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#318 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 28 August 2007 - 00:57

Δε νομίζω ότι το 2kyuu σε 2 χρόνια είναι κάτι το απίστευτο. Με πρόσβαση στο internet και σωστό καθηγητή/τρια, δεν είναι καν κάτι το αξιοπερίεργο. H κοπέλα που πέρασε το ikkyuu το 2005, το 2002 είχε ξεκινήσει. Και σίγουρα έκανε κι άλλα πράγματα παράλληλα(το μεταπτυχιακό της πχ).

#319 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 posts

Posted 28 August 2007 - 17:47

H κοπέλα που πέρασε το ikkyuu το 2005, το 2002 είχε ξεκινήσει. Και σίγουρα έκανε κι άλλα πράγματα παράλληλα(το μεταπτυχιακό της πχ).

That's 4 years: 2002, 2003, 2004 and, finally 2005.

Ναι δε λέω αν ασχολείται μόνο με το μεταπτυχιακό και τα ιαπωνικά είναι δυνατόν, αν προϋπάρχει κάποια γνώση. Λίγο δύσκολο μου ακούγεται πάντως αν ξεκίνησε από το 0. Επίσης αυτή είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας... Δύσκολο είναι, δεν είναι εύκολο σε καμμία περίπτωση.

Τα παραλές, δεν είναι και συνηθισμένο το 2kyuu σε 2 χρόνια με την καμμία, εκτός, όπως ξαναείπα, αν ήξερε κάτι πριν αρχίσει.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#320 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 28 August 2007 - 19:11

Eγώ πάλι, το 2kyuu στα 2 χρόνια και 4 μήνες το πέρασα(χωρίς καμία προεμπειρία*, από anime δεν ήξερα τίποτα, ούτε τι εστί kana δεν ήξερα), και για να πω την αλήθεια δεν ασχολούμουν σοβαρά τα πρώτα 2 χρόνια(με μέσο όρο παρακολούθησης 8 ώρες/ημέρα στη σχολή και απόλυτη διακοπή για διαστήματα μεγαλύτερα του ενός μηνός για κάθε εξεταστική, δεν μπορούσα να κάνω κι αλλιώς). Και είχα και το σοβαρό εμπόδιο του communication barrier με την καθηγήτριά μου. Ούτε υπολογιστή δεν είχα. :/
Γι αυτό επίτρεψε μου να πιστεύω πως με σωστή καθοδήγηση και με τη βοήθεια του διαδικτύου το nikyuu σε δύο χρόνια μόνο υπερβολή δεν είναι.

*το μόνο που ήξερα ήταν η φράση 「白くて可愛い猫は悪魔です」 από ένα τεύχος του περιοδικού Ν64. XD

#321 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 posts

Posted 28 August 2007 - 21:41

Και εγώ για 2kyuu σε 2 χρόνια και 4-5 μήνες πάω, δηλαδή τότε θα το δώσω, αν θα το πάρω είναι άλλο θέμα, αλλά ασχολούμαι πάρα πολύ, σίγουρα δεν είναι για τον μέσο μαθητή πιστεύω, γιατί δε θέλω απλά να πάρω το δίπλωμα. Ταυτόχρονα κάνω και λίγα πράγματα για την ιαπωνική παράδοση και τρόπο ζωής, λίγη Tokyo-slang (όση θα ακούσω ως ένας νέος στο Tokyo, όχι κάτι το extreme) και πολύ speaking το οποίο δεν απαιτείται για το δίπλωμα. Ίσως να έχεις δίκιο στο ότι απλά για να πάρεις το δίπλωμα παλεύεται σε 2 χρόνια και κάτι ψιλά αλλά πρέπει να κάνεις θυσίες σε τομείς που είναι μεν καλή γνώση ιαπωνικών αλλά δεν αφορούν το δίπλωμα. Πάντως για 2kyuu σε 2 χρόνια πρέπει να μαθαίνεις από ένα σημείο και μετά 80 kanji τη βδομάδα και πάνω (για να μην πω 100), που δεν είναι εύκολο καθώς δεν έχεις το χρόνο να τα απομνημονεύσεις σωστά (απλά δίνονται ως kanji και όχι μέσα σε κείμενο ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μακροχρόνιας απομνημόνευσης κλπ).

H καθηγήτριά μου μου λέει αν διάβαζα τόσο για το πανεπιστήμιο την είχα σίγουρη την υποτροφία στο Todai, κρίμα που τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο δεν έχουν αντίστοιχο ενδιαφέρον :(

ΟΚ, δε διαφωνούμε ιδιαίτερα τελικά :P

P.S. Μήπως γράφεις στο Nintendo.gr ως Makoto23 ή κάτι τέτοιο;
- Shigeru Miyamoto

#322 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 28 August 2007 - 22:54

A, 任天堂.gr, το σκοτεινό παρελθόν μου με καταδιώκει. Σταμάτησα να postάρω εκεί λόγω του σοβαρού προβλήματος trolling. Λογικό είναι σε fora εμπορικού χαρακτήρα να είναι πολύ χαλαρά τα πράγματα(μη δυσαρεστήσουνε και τους λιγοστούς πελάτες τους!), αλλά εκεί παραήταν χαλαρά.
Όσο για τις υποτροφίες για μεταπτυχιακά, δεν το' χω ψάξει καθόλου το θέμα... Αν έχω τελειώσει ΑΕΙ (που δε μ' ενδιαφέρει)αλλά τους παρουσιάσω άλλο χαρτί(δίπλωμα στη μετάφραση) που αντιστοιχεί σε επίπεδο ανώτερο των ελληνικών ΑΕΙ, τι θα μου έλεγαν? 0_ο;;;

#323 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 posts

Posted 29 August 2007 - 03:33

Όσο για τις υποτροφίες για μεταπτυχιακά, δεν το' χω ψάξει καθόλου το θέμα... Αν έχω τελειώσει ΑΕΙ (που δε μ' ενδιαφέρει)αλλά τους παρουσιάσω άλλο χαρτί(δίπλωμα στη μετάφραση) που αντιστοιχεί σε επίπεδο ανώτερο των ελληνικών ΑΕΙ, τι θα μου έλεγαν? 0_ο;;;

Δεν είναι και πολλοί Έλληνες που ξέρουν τόσο καλά ιαπωνικά γιαυτό σε κατάλαβα ^-^

Απ' ότι ξέρω τα προγράμματα απευθύνονται σε κάτοχους πτυχίου ΑΕΙ, οπότε αν έχεις μπορείς να δώσεις, είτε σε ενδιαφέρει το θέμα είτε όχι. Όταν φτάσεις Ιαπωνία δεν είναι τα πράγματα όσο στενα είναι εδώ, πιστεύω ανοίγουν διάφοροι ορίζοντες (ντάξει δεν είναι και Σουηδία σε αυτόν τον τομέα, αλλά σίγουρα από την Ελλάδα πολύ πιο ανοιχτή αγορά εργασίας).

Για παράδειγμα εγώ πιστεύω πως πιο πιθανό είναι να διδάξω αγγλικά παρά κάτι που έχει να κάνει με πληροφορική, στο τέλος, αν και παίρνω πτυχίο από το ΕΚΠΑ σχετικά σύντομα (σε 2 χρόνια πιστεύω να έχω τελειώσει, αλλά θέλω να πάρω το 1kyuu πριν πάω Ιαπωνία και ίσως χρειαστώ και 1 παραπάνω έτος τελικά). Ίσως βέβαια να έχει να κάνει και με τη ζήτηση που έχουν τα αγγλικά 'κει κάτω. Πάντως αν πάρεις υποτροφία μπορείς να κάτσεις εκεί μέχρι τη ...δευτέρα παρουσία. Δηλαδή αν αποφασίσουν να στη δώσουν τότε αν δεν περάσουν περίπου 3-3,5 χρόνια από όταν την πάρεις δεν έχουν δικαίωμα να σε διώξουν επειδή δεν κάνεις δουλειά πάνω στο μεταπτυχιακό. Δες το σαν μια καλή εμπειρία του πως είναι η ζωή στην Ιαπωνία, τουλάχιστον εγώ έτσι το βλέπω.

Απ' ότι έχω ακούσει λένε πως πιο πολύ τους ενδιαφέρει να έχεις δέος προς την παράδοση και την κουλτούρα παρά τρελές γνώσεις, αλλά στην πραγματικότητα ένας καλός βαθμός πτυχίου είναι μεγάλο +.
- Shigeru Miyamoto

#324 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 30 August 2007 - 13:30

Τώρα το Σεπτέμβριο αρχίζει ο τρίτος χρόνος που κάνω μαθήματα ιαπωνικών. Τον Δεκέμβριο θα δώσω για το πρώτο δίπλωμα.

#325 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 30 August 2007 - 13:46

Εγώ πάντως σε ιδιαίτερα με γιαπωνέζα καθηγήτρια πλήρωνα 20 ευρώ την ώρα, και έκανα 2 ώρες την εβδομάδα, και απλώς τώρα θα πάει 25 ευρώ την ώρα. Δεν το βρήκα καθόλου ακριβό για Ιαπωνική γλώσσα.

#326 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 posts

Posted 30 August 2007 - 14:17

Τώρα το Σεπτέμβριο αρχίζει ο τρίτος χρόνος που κάνω μαθήματα ιαπωνικών. Τον Δεκέμβριο θα δώσω για το πρώτο δίπλωμα.

Ελπίζω να μην εννοείς το 4kyuu γιατί τότε κάποιος σου τρώει τα λεφτά...
- Shigeru Miyamoto

#327 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 posts

Posted 30 August 2007 - 14:19

Εγώ πάντως σε ιδιαίτερα με γιαπωνέζα καθηγήτρια πλήρωνα 20 ευρώ την ώρα, και έκανα 2 ώρες την εβδομάδα, και απλώς τώρα θα πάει 25 ευρώ την ώρα. Δεν το βρήκα καθόλου ακριβό για Ιαπωνική γλώσσα.

Ναι λίγα παίρνουν γενικά. Εγώ θα έπαιρνα 30-35€ τουλάχιστον ^-^

P.S. Is Necromancy forbidden in Tamriel?
- Shigeru Miyamoto

#328 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 30 August 2007 - 15:28

Όταν έδινα 4kyuu(μετά από 3,5 μήνες μαθημάτων) μίλησα λίγο με κάποιους απ' τους συνεξεταζόμενους και έμαθα πως είχαν κάνει 4 χρόνια*(!!!!!) στην Πανεπιστημιακή Λέσχη. Ίσως η Darkchilde να πηγαίνει στη λέσχη.

* μ' έναν πρόχειρο υπολογισμό, 4 χρόνια για 4kyuu σημαίνει 50 χρόνια για 1kyuu και 100 χρόνια για πραγματικό fluency στη γλώσσα :deadga6:

#329 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 30 August 2007 - 16:50

να υποθέσω στην αθήνα???

#330 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 posts

Posted 30 August 2007 - 17:49

Όταν έδινα 4kyuu(μετά από 3,5 μήνες μαθημάτων) μίλησα λίγο με κάποιους απ' τους συνεξεταζόμενους και έμαθα πως είχαν κάνει 4 χρόνια*(!!!!!) στην Πανεπιστημιακή Λέσχη. Ίσως η Darkchilde να πηγαίνει στη λέσχη.

* μ' έναν πρόχειρο υπολογισμό, 4 χρόνια για 4kyuu σημαίνει 50 χρόνια για 1kyuu και 100 χρόνια για πραγματικό fluency στη γλώσσα :deadga6:

Εγώ έδωσα σε 6 μήνες από όταν ξεκίνησα αλλά είχα ήδη κάνει πολύ περισσότερα απ' όσα χρειαζόμουν για το 4. Ειδικά με τα kanji τα πάω ιδιαίτερα καλά (ευτυχώς γιατί αλλιώς δεν παλεύεται το 1kyuu που θέλει ~2Κ) :wis:
- Shigeru Miyamoto