Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 5 votes

Ιαπωνικά

• Please log in to reply
1812 replies to this topic

Poll: Μιλάτε ιαπωνικά; (741 member(s) have cast votes)

Μιλάτε ιαπωνικά;

1. Ναι μιλάω (119 votes [16.06%] - View)

Percentage of vote: 16.06%

2. Όχι,αλλά σκοπεύω να μάθω (520 votes [70.18%] - View)

Percentage of vote: 70.18%

3. Όχι και ούτε σκοπεύω να μάθω (102 votes [13.77%] - View)

Percentage of vote: 13.77%

Vote Guests cannot vote

#301 denisuki~

denisuki~

Stronger than Darth Vapor

• Members
  • 281 posts

Posted 23 August 2007 - 23:36

Ένας απο τους μοναδικούς λόγους που μετανοιώνω που σπουδάζω στην Μυτιλήνη είναι το ότι δεν έχω την δυνατότητα να κάνω σωστά μαθήματα Ιαπωνικών.

:emptyonexg1:

MSN Lesson ftw ^-^
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#302 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 24 August 2007 - 10:35

Βασικα ξερω, οτι η οργανωση που εχουν οι Ιαπωνες στην ελλαδα ειναι κατι παραπανω απο αψογη. Η πρεσβεια τους, τους δινει την υλη που πρεπει να διδασκουν, και στα φροντιστηρια αλλα και στα ατομα που κανουν ιδιαιτερα, και διοργανωνει πολλα πραγματα για την προωθηση του πολιτισμου τους....μεχρι και διαγωνισμο ομιλιας διοργανωνουν καθε χρονο...και μετα μεταξυ τους οι καθηγητριες φερνουν γλυκα και φαγητα που εχουν φτιαξει συνηθως με τα χερακια τους. Απο την δικη μου εμπειρια παντως, επειδη η καθηγητρια μου δεν μιλαει απταιστα ελληνικα, και ας ειναι κοντα 15 χρονια στην ελλαδα, δεν εχει τοσο μεγαλη σημασια αν θα μπορεσει να στο εξηγησει τελεια στα ελληνικα, οσο το να μπει καποιος που μαθαινει γιαπωνεζικα στο τρυπακι του ανατολικου τροπου σκεψης, αλλα και ο καθηγητης/τρια να ενδιαφερεται πραγματικα γι αυτο που κανει. Η δικη μας καθηγητρια εκστασιαζεται οταν βλεπει οτι ενδιαφερεσαι για τη χωρα της, και προσπαθει να σε βοηθησει με οποιο τροπο μπορει...και αυτο ειναι κατι που σε βαζει στη διαθεση να ασχοληθεις κι εσυ παραπανω...δεν ξερω αν συμφωνειτε...εγω ετσι πιστευω...
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#303 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 24 August 2007 - 11:33

και μετα μεταξυ τους οι καθηγητριες φερνουν γλυκα και φαγητα που εχουν φτιαξει συνηθως με τα χερακια τους.

Αν και δεν έχω πατήσει απ' το 2004(νομίζω) στο speech contest, μου έχουν πει ότι δεν υπάρχει πια buffet εξαιτίας των άσχετων τζαμπατζήδων που εμφανίζονταν απ' το πουθενά για να μασαμπουκώσουν(δε με εκπλήσσει αν σταμάτησαν να έχουν buffet, το θέαμα θύμιζε χοιροστάσιο μόλις τελείωναν οι εκδηλώσεις). Από οργάνωση δε νομίζω ότι πάνε και πολύ καλά, γιατί κάποια χρονιά συμμετείχε(ενώ απαγορεύεται) και κάτοχος nikyuu. Και φυσικά, κέρδισε.
Σχετικά με την κατάσταση της διδασκαλίας των ιαπωνικών στην Ελλάδα, φοβάμαι ότι τα νούμερα δεν είναι ενθαρρυντικά. Ενώ υπάρχουν εκατοντάδες 日本語学習者 στην Ελλάδα, ελάχιστους βλέπουμε στα 2kyuu(2-3 δεκάδες με ποσοστά αποτυχίας πάνω από 90% :s) και 1kyuu(0-3 άτομα) στη Θεολογική την πρώτη Κυριακή του Δεκέμβρη. Αναφορικά για το 1kyuu: Το 2004 δεν υπήρχαν εξεταζόμενοι. Το 2005 ήμαστε τρεις(ένας Ιαπωνολόγος που έκανε ιαπωνικά στην Αγγλία και στην Ιαπωνία, μία κοπέλα που έκανε ιαπωνικά για 1,5 χρόνο εδώ και μετά την έκανε για μεταπτυχιακό στην Ιαπωνία, και ο υποφαινόμενος). Το 2006 ήμαστε πάλι τρεις: ένας Ελληνοϊάπωνας, μια Ελληνίδα που έκανε ιαπωνικά στην Αγγλία(διδάσκει ιαπωνικά στην Αθήνα, if memory serves me correctly) και ο υποφαινόμενος. Είναι οι σπουδαστές αυτής της γλώσσας στην Ελλάδα τόσο ηλίθιοι/τεμπέληδες? Προτιμώ να πιστέψω ότι η μέθοδος διδαχής είναι το στραβό σ' αυτήν την εικόνα. Εκτός αν το anime fad των τελευταίων ετών οδήγησε σ' ένα κούφιο nihongo boom. Αλλά γνωρίζω ελάχιστους σπουδαστές της Ιαπωνικής in RL, οπότε δεν μπορώ να το ξέρω αυτό.

#304 yami

yami

神速

• Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 24 August 2007 - 12:05

1kyuu(0-3 άτομα)

in a few years i want to be one of those few too >.<
*yami is seriously gonna study japanese even if it kills her*

Εκτός αν το anime fad των τελευταίων ετών οδήγησε σ' ένα κούφιο nihongo boom.

αυτο δε μου φανταζει και τοσο απιστευτο..could be the sad truth..

#305 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 24 August 2007 - 14:04

Αν και δεν έχω πατήσει απ' το 2004(νομίζω) στο speech contest, μου έχουν πει ότι δεν υπάρχει πια buffet εξαιτίας των άσχετων τζαμπατζήδων που εμφανίζονταν απ' το πουθενά για να μασαμπουκώσουν(δε με εκπλήσσει αν σταμάτησαν να έχουν buffet, το θέαμα θύμιζε χοιροστάσιο μόλις τελείωναν οι εκδηλώσεις). [...]

Χαχαχαχα... Ελλαδάρα! :greece:

[...] Εκτός αν το anime fad των τελευταίων ετών οδήγησε σ' ένα κούφιο nihongo boom. [...]

Ποιο anime fad ρε παιδιά; Anime στην Ελλάδα βλέπει μόνο ένα ποσοστό νέων που α) έχει ADSL και β) με κάποιο τρόπο έμαθε για τα anime και έχει "ψηθεί". Μιλάμε για το υποσύνολο του υποσυνόλου. Συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνάμε ούτε το 5% επί του συνολικού πληθυσμου. Υπολόγισε τώρα ότι από αυτό το 5% ακόμα λιγότεροι έχουν φάει την πετριά: "θέλω να μάθω ιαπωνικά"... μια τόση μικρή ομάδα ανθρώπων δεν ορίζει με τίποτα fad.

in a few years i want to be one of those few too >.<
*yami is seriously gonna study japanese even if it kills her*

Yo, same here (συνάδελφοι στην τρέλα :P).

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#306 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 26 August 2007 - 10:49

ふむ。 Δεν ξέρω αν το "fad" είναι η σωστή λέξη, αλλά γεγονός είναι ότι αν ένα άτομο που ασχολείται με anime/games αρχίζει να μαθαίνει ιαπωνικά, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική αύξηση στους σπουδαστές των ιαπωνικών. Οι γνωστοί σου μαθαίνουν ότι κάνεις ιαπωνικά και ξαφνικά εμφανίζεται ένα ενδιαφέρον που δε θα το έβλεπες κανονικά. Ο ένας επειδή θέλει να κάνει import παιχνίδια που εδώ θα κυκλοφορήσουν μετά από μήνες ή και ποτέ, ο άλλος επειδή ζήλεψε(ω, ναι, υπάρχουν και τέτοιοι), άλλος επειδή βαριόταν να ψάξει για καθηγητή και σου ζητάει να τον διδάξεις/να του συστήσεις κάποιον καθηγητή...και πάει λέγοντας.

#307 Matsu

Matsu

Certified Dorama Queen

• Members
  • 754 posts

Posted 26 August 2007 - 11:13

Αυτο ειναι αληθεια...^^....οταν ειπα εγω οτι θα γραφτω ιαπωνικα, με ακολουθησε η αδερφη μου, η κολλητη της και ο κολλητος της...βασικα, τις πληροφοριες για το που θα γραφτουμε, τις βρηκε ο κολλητος της, αλλα εγω ξεκινησα την τζιτζα να μαθω ιαπωνικα, και εψαχνα στην ιστοσελιδα της ιαπωνικης πρεσβειας για να βρω καπου καλα να κανω μαθηματα!
Posted Image

Dorama Queen-Bitch Mode On Atm

#308 JigokuNeko

JigokuNeko

Anime Amateur

• Members
  • 115 posts

Posted 26 August 2007 - 11:34

μην ξεχναμε ομως οτι τα ιαπωνικα ειναι δυσκολη γλωσσα για τα ευρωπαικα δεδομενα και απαιτει πολλα χρονια για να φτασει κανεις μονο και μονο σε ενα επιπεδο να μπορει να πει και δυο κουβεντες παραπανω απο το καλημερα.
δεν εχουν ολοι το χρονο, την υπομονη και το μερακι να κατσουν να τα μαθουν φαρσι αλλα αυτο ειναι το ελληνιστι λεγομενο natural selection. συμβαινει σε ολες τις " εξωτικες" γλωσσες να αρχιζουν πορωμενοι για τον οποιοδηποτε λογο και στα ζορικα να τα παρατανε.
το οτι αυξανεται η μανια για τα ιαπωνικα μεσω των ανιμε ειναι καλο γιατι αυξανει το ποσοστο που τα συνεχιζει, οσο μικρο και αν ειναι αυτο.

ps. το speech contest (και ο μπουφες του) καλα κρατει! το δηλωνει υπερηφανη συμμετασχουσα!

#309 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 26 August 2007 - 12:32

Η Πρεσβεία μετακόμισε στο Χαλάνδρι εδώ και χρόνια, ε? Ήταν πολύ πιο προσβάσιμη όταν ήταν δίπλα στο σταθμό του Metro στο Μέγαρο Μουσικής. :(
Εδώ και κατι μήνες αναβάλλω να πάω να ζητήσω την άδεια διδασκαλίας* Ιαπωνικών επειδή βαριέμαι. >_> Και θέλω να ξαναρχίσω να διδάσκω από Νοέμβρη.

*«Άδεια» σημαίνει ότι προσθέτουν το όνομα σου σ' ένα roster καθηγητών που το κοινό μπορεί να ζητήσει απ' το Πολιτιστικό Τμήμα της Πρεσβείας. Νομίζω. @_@

#310 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 posts

Posted 26 August 2007 - 16:28

Μπουφέ υπάρχει ακόμα στο speech contest, εννοείται, αλλά φέτος δεν έφαγα γιατί βιαζόμουν να πάω στη συναυλία Blind Guardian που ήταν ακριβώς μετά, και τσάμπα τελικά αφού άργησαν 1 ώρα να ξεκινήσουν να παίζουν -.-

P.S.: Η πρεσβεία λέει πως μέχρι πέρυσι ikkyuu είχαν 15 Έλληνες. Σχεδόν κάθε χρόνο δίνουν 0-3 άτομα, όπως είπες, με "αρκετά καλά" ποσοστά επιτυχίας, κυρίως γιατί ελάχιστοι το δίνουν τελικά. Τη χρονιά που λες για 3 Έλληνες πρέπει να ήταν πραγματικά πανελλήνιο ρεκόρ :Ρ

Πάντως δεν έχει να κάνει με τη διδασκαλία ιαπωνικών καθαρά, καθηγητές υπάρχουν και μάλιστα πολύ καλοί (δεν είναι και πολλοί αλλά αρκετοί για να εξυπηρετήσουν αυτούς που είναι σίγουροι ότι θέλουν να φτάσουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ιαπωνικών). Εγώ ίσα ίσα πιστεύω πως η όλη ιστορία με τα anime μειώνει το επίπεδο των εξεταστέων παρά το αυξάνει, απλά αυξάνει πάρα πολύ τον αριθμό των εξεταστέων, κυρίως στα διπλώματα 3&4, τα 2 πρώτα ελάχιστοι από εκείνους θα τα πλησιάσουν, όσο καμένοι και να είναι με τα anime, γιατί θέλει ταλέντο και χρόνο.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#311 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 26 August 2007 - 17:14

Συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνάμε ούτε το 5% επί του συνολικού πληθυσμου.

5%=500000 άτομα περίπου.Παραείναι πολλά μου φαίνεται 50000-100000 να είμαστε και πολλούς λέω.Μη πω μόνο κανά 10000.

Πάντως από τον άλλο μήνα θα πάω και εγώ μαζί με το Steiner_Zidane να μάθουμε ιαπωνικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών(πιο μετά ίσως και να κάνω ιδιαίτερα αλλά για αρχή το παν/μιο καλό είναι)

Posted Image

#312 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 26 August 2007 - 19:08

Πάντως δεν έχει να κάνει με τη διδασκαλία ιαπωνικών καθαρά, καθηγητές υπάρχουν και μάλιστα πολύ καλοί (δεν είναι και πολλοί αλλά αρκετοί για να εξυπηρετήσουν αυτούς που είναι σίγουροι ότι θέλουν να φτάσουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ιαπωνικών). Εγώ ίσα ίσα πιστεύω πως η όλη ιστορία με τα anime μειώνει το επίπεδο των εξεταστέων παρά το αυξάνει, απλά αυξάνει πάρα πολύ τον αριθμό των εξεταστέων, κυρίως στα διπλώματα 3&4, τα 2 πρώτα ελάχιστοι από εκείνους θα τα πλησιάσουν, όσο καμένοι και να είναι με τα anime, γιατί θέλει ταλέντο και χρόνο.

βασικά ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να ξέρω για την ποιότητα των δασκάλων.
η Θεσσαλονίκη έχει 3 σχολές οι οποίε ειναι εξίσου παλιές.

απο όσους εχω συναντήσει μέχρι τώρα, όλοι τις έχουν παρατήσει επειδή οι ρυθμοί της διδασκαλίας ήταν πολύ έντονοι και δεν προλάβαιναν.

δεν θέλω να αρχίσω κάτι και να το παρατήσω επειδή δεν θα προλαβαίνω να διαβάσω.

#313 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 posts

Posted 26 August 2007 - 19:32

απο όσους εχω συναντήσει μέχρι τώρα, όλοι τις έχουν παρατήσει επειδή οι ρυθμοί της διδασκαλίας ήταν πολύ έντονοι και δεν προλάβαιναν.

δεν θέλω να αρχίσω κάτι και να το παρατήσω επειδή δεν θα προλαβαίνω να διαβάσω.

Πόσο φρενήρεις μπορεί να είναι οι ρυθμοί? Εκτός αν έχεις άλλες παράλληλες σπουδές και δουλειά, δε θα έχεις πρόβλημα. Τα ομαδικά(εκτός αν είναι κάτω των 3 ατόμων) μαθήματα δε φημίζονται για την εντατικότητά τους. Ένα φυσιολογικό πρόγραμμα(ούτε χαλαρό, ούτε κι εξοντωτικο) θα ήταν 2kyuu σε 3-4 διδακτικά έτη.

#314 denisuki~

denisuki~

• Members
  • 281 posts

Posted 26 August 2007 - 21:16

Πόσο φρενήρεις μπορεί να είναι οι ρυθμοί? Εκτός αν έχεις άλλες παράλληλες σπουδές και δουλειά, δε θα έχεις πρόβλημα. Τα ομαδικά(εκτός αν είναι κάτω των 3 ατόμων) μαθήματα δε φημίζονται για την εντατικότητά τους. Ένα φυσιολογικό πρόγραμμα(ούτε χαλαρό, ούτε κι εξοντωτικο) θα ήταν 2kyuu σε 3-4 διδακτικά έτη.

nikyuu σε 3 έτη θέλει αρκετά γερό πρόγραμμα. Το κανονικό είναι 4 χρόνια. Και άλλα 2 για το ikkyuu minimum =P
- Shigeru Miyamoto

#315 Erisadesu

Erisadesu

Hellasian Star

• Members
  • 4,640 posts

Posted 27 August 2007 - 15:28

εννοείτε ότι θα κάνεις και κάτι άλλο παράλληλα.
στην δική μου περίπτωση θα δουλεύω. και από οτι άκουσα εδώ σε 2 χρόνια δίνεις για πτυχίο. φυσικά τα πτυχία δεν τα ξέρω.