Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Berserk
Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2011 - 16:30
Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2011 - 23:33
Η καταθλιπτική και ζοφερή ατμόσφαιρα έχει μειωθεί σε τεράστιο βαθμό στους τελευταίους τόμους. Δεν με πειράζει τόσο ώστε να σταματήσω να την αγοράζω, όμως όπως και να 'χει, ένα παράπονο το έχω. Ειδικά όταν στη βιβλιοθήκη, οι τόμοι του Berserk φιγουράρουν δίπλα σε αντίστοιχα βαριά καταθλιπτικά manga που κατάφεραν να κρατήσουν το ζοφερό χαρακτήρα τους χωρίς ουδεμία χιουμοριστική παρέμβαση (Gantz, Battle Royale, MPD).
Καταχωρήθηκε 28 Ιούνιος 2011 - 23:42

Καταχωρήθηκε 29 Ιούνιος 2011 - 00:18
Καταχωρήθηκε 29 Ιούνιος 2011 - 00:44
Offtopic:
Ειδικά όταν στη βιβλιοθήκη, οι τόμοι του Berserk φιγουράρουν δίπλα σε αντίστοιχα βαριά καταθλιπτικά manga που κατάφεραν να κρατήσουν το ζοφερό χαρακτήρα τους χωρίς ουδεμία χιουμοριστική παρέμβαση (Gantz, Battle Royale, MPD).
Με όλο τον σεβασμό phantom, μου τα χαλάς. Manga που δημιουργεί έναν χαρακτήρα ίδιο με την lara croft για να ξεπαρθενιάσει τον πρωταγωνιστή σου δεν το λες βαριά καταθλιπτικο χωρίς ουδεμία χιουμοριστική παρέμβαση. Το Gantz (με όλες τις randomιες του) μόνο ως παρωδία εγω μπορώ να το δω.
Καταχωρήθηκε 29 Ιούνιος 2011 - 17:57

Καταχωρήθηκε 30 Ιούνιος 2011 - 00:48
1) Προφανως το να βλεπεις μια σειρα μαντραχαλαδες στη σειρα να κατουρανε δεν ειναι χιουμορ.. Το ιδιο και μια γκομενα (ας την κανει ο θεος) να τρεχει περα δωθε μεσα σε μια γυαλα.
2) Δεν ξερω για σας, αλλα τον Puck εχω να τον δω καιρο.
3) Ο Isidoro μεχρι προσφατως όχι μονο supporting character δεν ηταν, αλλα ειχα ξεχασει οτι υπηρχε. Οποτε λογικο ειναι να συμμετεχει σε ενα arc στο οποιο ειναι κοντα σε ενα ατομο στο οποιο θα συμβει κατι κακο (Isma) για να βγει λιγο δραμα (λεεεεμε τωρα.. ακους εκει δραμα για την Isma). Παντως αν ηταν στο χερι του Guts ή των υππολοιπων adults και ας συμπεριλαβω και την μαγισσοπουλα, θα ειχαν αφησει την Isma να ψοφισει (μπορει να την σκοτωναν και οι ιδιοι) πραγμα που χαλαει το δραμα.
Και τελος, αν ολα αυτα τα διαβαζατε σε 10 chapters των 30 σελιδων σχεδον κανεις δεν θα κλαιγοταν. Το θεμα ειναι οτι το manga προχωραει τοσο αργα που κανει ολες τις μικρες λεπτομερειες/προβληματα να φαινονται πολυ μεγαλυτερα απ' οσο πραγματικα ειναι.
Προσωπικα πιστευω πως ολο το arc αυτο στο νησι ειχε σκοπο να ειναι ενα comic arc, αλλα ειχα mixed signals με την Isma και το σκουροχρωμο παιδακι
Μπορει βεβαια και να ξεμεινε απο ιδεες ο Miura, αν και νομιζω πως σε αυτο το σημειο δεν θα επρεπε να υπαρχει καποιο προβλημα. Πιο πιθανο πιστευω ειναι να εχει αμφιβολιες για το μελλον της Casca.
Γενικα ελπιζω μετα απο το τελος του arc αυτου να επιστρεψουμε στην παλια καλη ατμοσφαιρα και με εγκαιρα releases, αλλιως συντομα το manga θα χασει αρκετους readers.
EDIT: καλα οκ, λεμε ο,τι λεμε αλλα μεχρι τωρα πιστευω πως ολοι ξερουμε οτι οταν ο κυριος Miura αποφασισει να δουλεψει σοβαρα θα καταλαβουμε ολοι οτι "Now shit gets real"
EDIT 2: Γενικα το berserk ποτε δεν το ειδα ως manga που εχει μια μονιμη dark ατμοσφαιρα. Απλα σε καποια σημεια σε βυθιζει σε εναν αλλο σκοτεινοτερο κοσμο και αφου σου πει τι θελει να σου πει, σε ξαναβγαζει σιγα-σιγα και συνεχιζει ετσι.
EDIT 3: Ο Puck υπηρχε στους πρωτους 3 τομους (πριν το flashback δηλαδη), και μαλιστα σε επιπεδο relief ήταν ακομη πιο κωμικος απ' οτι αργοτερα, κυριως γιατι δεν υπηρχαν και πολοι αλλοι χαρακτηρες.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zentsugi: 30 Ιούνιος 2011 - 01:01
Καταχωρήθηκε 30 Ιούνιος 2011 - 01:00
Και τελος, αν ολα αυτα τα διαβαζατε σε 10 chapters των 30 σελιδων σχεδον κανεις δεν θα κλαιγοταν. Το θεμα ειναι οτι το manga προχωραει τοσο αργα που κανει ολες τις μικρες λεπτομερειες/προβληματα να φαινονται πολυ μεγαλυτερα απ' οσο πραγματικα ειναι.
No not really. Με την λογική αυτή κανείς δεν θα παραπονιόταν για προβλήματα pacing σε completed manga. Clearly that is not the case. Και η συγκεκριμένη σειρά έχει θεματάκια σε αυτόν τον τομέα. Αντικειμενικά και ξάστερα. Δεν προχωρούσε έτσι ο ρυθμός και η δράση στην σειρά παλαιότερα.
Καταχωρήθηκε 30 Ιούνιος 2011 - 01:04
No not really. Με την λογική αυτή κανείς δεν θα παραπονιόταν για προβλήματα pacing σε completed manga. Clearly that is not the case. Και η συγκεκριμένη σειρά έχει θεματάκια σε αυτόν τον τομέα. Αντικειμενικά και ξάστερα. Δεν προχωρούσε έτσι ο ρυθμός και η δράση στην σειρά παλαιότερα.
Και φυσικα οταν λες παλαιοτερα εννοεις πριν περιπου τo chapter 307~310 περιπου? Αν ναι, ε τοτε μεσα στα λογια μου εισαι γιατι εκει αρχζει το παρων arc.
Επιπλεον, όταν λεω 10 chapters 30 pages το καθενα εννοω αυτο ακριβως. Αν το arc ήταν μικροτερο και ο Miura συνεπης.
Καταχωρήθηκε 30 Ιούνιος 2011 - 01:09
Καταχωρήθηκε 30 Ιούνιος 2011 - 01:37
Όχι εννοω και αρκετά πιο πριν. Θυμάμαι το διάβαζα μαζεμένο και μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο είχε αρχίσει να φλυαρεί χωρίς ουσία. Πχ θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι υπήρχε stalling
Spoiler:
Εμενα δεν μου ειχε φανει τοσο παραξενο. Ισα-ισα που νομιζω οτι απο τοπια το Berserk παντα εδειχνε αρκετα σημεια. Το μονο stalling που παρατηρησα ειναι στην περιπτωση της Casca. Ισως το arc με τον Griffith και τον σουλτανο να μην ταιριαζε χρονικα imo αλλα μεχρι εκει ειχα ψιλοενοχληθει.
Και σε καμια περιπτωση αυτα που ειπες δεν ανταγωνιζονται αυτο που γινεται τωρα.. Εγω θεωρω κατι ως προβλημα σε καποιο manga, οταν επιμενει για καποιο καιρο. Αποφευγω να σχολιασω μεμονωμενες περιπτωσεις.
Καταχωρήθηκε 30 Ιούνιος 2011 - 01:46

Καταχωρήθηκε 30 Ιούνιος 2011 - 01:59
Κοιταξε, σωστη εισαι, αλλα το Berserk ειναι ειδικη υποθεση. Αλλα και παλι νομιζω ηρθες στα λογια μου. Αν το παρων arc ηταν μικροτερο και εβγαζε ο Miura chatpers στην ωρα του δεν θα υπηρχε τοσο μεγαλο προβλημα.Δηλαδή όταν ένα manga βγάζει 1 volume ανά χρόνο και στα τελευταία 4-5 volumes (πολύ χαριστικά) γίνεται αυτή η δουλειά δεν είναι μεγάλο χρονικό διάστημα? Εναλλακτικά όταν στο τελευταίο 1/5 του manga χαλάει το pacing δεν είναι αντικειμενικά πρόβλημα?
Καταχωρήθηκε 30 Ιούνιος 2011 - 02:00
Κατανοώ ότι υπάρχει κόσμος πραγματικά δεμένος με τη σειρά που είναι διατεθειμένος να παραβλέψει πραγματάκια. Όσο και να με διασκεδαζει δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία (σε καμία περίπτωση δεν την μισώ απλά δεν θεωρώ ότι είναι το Α και το Ω στον χώρο των manga) οπότε μάλλον μου είναι πιο εύκολο να είμαι κάπως πιο αυστηρή μαζί της.