Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Γενική συζήτηση για τη μουσική...

• Please log in to reply
362 replies to this topic

#151 rebelos

rebelos

Inhale/Exhale

• Members
  • 147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2008 - 21:01

επειδή είμαι φαν και των 2, (Converge και ZAO) καμία σχέση η μία μπάντα με την άλλη έτσι... τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά!
οι converge παίζουν ένα ΧΑΩΤΙΚΟ μεταλικό hardcore, που πετάει τα blastbeatιδια του το χάος των φωνητικών και γενικά converge = chaos σπασμένες πλάτες, πόδια, μύτες. απερίγραπτο!
Αντίθετα οι ZAO είναι ΠΟΛΥ πιο μελωδικοί, gay (γιου νοου γουατ αι μιν) και
βγάζουν μια καφρίλα μέσα από ένα πολύ πιο ήπιο συναίσθημα. Ειδικά τα
beatdowns των ZAO (στα δικά μου αυτιά) είναι πιο ωραία, συναισθηματικά και πορωτικά

Queensryche...Πόσα χρόνια έχουν που ζουν την παρακμή τους αυτοί οι κακόμοιροι και έχουν γίνει καραmainstream; απ' το operation mindcrime (το πρώτο λέω)...Μπερδεύτηκα τώρα...:nosey:

κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα φιλαράκι,
Το Operation:Mindcrime άρχισε να πουλάει όταν βγήκε το Empire Και οι Ryche έγιναν γνωστοί.
Δηλαδή το Mindcrime όταν πρωτοβγήκε πουλούσε περίπου όσο όλοι οι Mass (τους οποίους κακοχαρακτήρησες) μαζί.
Επίσης λίγα τα λόγια σου για καλύτερο concept album όλων των εποχών ετσι. Σύγκρινε λίγο το περιεχόμενο των στίχων του Mindcrime και του Metropolis...

περιμένω με την ησυχία σου...

καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ώς ιδέα αν το mindcrime παίρνει 10 το μετρόπολις ούτε βάση έτσι.
Τωρα μουσικά δεν θα ήθελα να μιλήσω γιατί ο καθένας έχει τα γούστα του, αλλά εσύ είσαι dreamtheaterakias και γενικά αυτή η ράτσα μου την δείνει οπότε:
κατα την γνώμη μου το Mindcrime είναι λίγο καλύτερο απο όλα τα αλμπουμ των dream theater... μαζί!!!

p.s1. συγνώμη για τα ορθογραφικά

p.s2. θέλω να στην πώ για να σου δείξω πως οι dream theater είναι υπερoverrated αλλά σε καμία περίπτωση το ποστ μου δεν είναι επιθετικό προς τα γούστα σου και προς εσένα

#152 somnium

somnium

女神道

• Members
  • 356 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2008 - 21:09

Γενικα, δε νομιζω οτι ειπε τιποτα κακο για το O:M. Απλως ειπε οτι εχουν γινει mainstream, που ισχυει. Τωρα γιατι οι die-hard μεταλλαδες θεωρειτε τη λεξη mainstream βρισια, ειλικρινα ποτε δεν καταλαβα. Remember: the song remains the same...

Δημοσιευμένη  εικόνα

#153 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2008 - 21:48

Δηλαδή το Mindcrime όταν πρωτοβγήκε πουλούσε περίπου όσο όλοι οι Mass (τους οποίους κακοχαρακτήρησες) μαζί.

δεν τους κακοχαρακτήρισα...είπα ότι δε μου αρέσουν...

Επίσης λίγα τα λόγια σου για καλύτερο concept album όλων των εποχών ετσι.

Μα δεν είπα τίποτα καλέ...κι εμένα μου αρέσει πολύ το album...

Σύγκρινε λίγο το περιεχόμενο των στίχων του Mindcrime και του Metropolis...

περιμένω με την ησυχία σου...

Το mindcrime το βρίσκω πιο άρτιο στιχουργικά. Είναι γνωστό ότι οι theater έχουν ένα προβληματάκι στην έκφραση λολ!

καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι ώς ιδέα αν το mindcrime παίρνει 10 το μετρόπολις ούτε βάση έτσι.

χμμ...ως ιδέα...εννοείς ως θέμα; εκ των πραγμάτων το mindcrime διάλεξε πιο βαθύ θέμα...το μετρόπολις έπιασε ένα πιο απλό και ρηχό σενάριο.

αλλά εσύ είσαι dreamtheaterakias και γενικά αυτή η ράτσα μου την δείνει οπότε:

Δεν δήλωσα πουθενά dreamtheaterakou...

θέλω να στην πώ για να σου δείξω πως οι dream theater είναι υπερoverrated αλλά σε καμία περίπτωση το ποστ μου δεν είναι επιθετικό προς τα γούστα σου και προς εσένα

ναι αλλά πριν μου την πεις έπρεπε να με ρωτήσεις αν είμαι dreamtheaterakou ή να διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά τα posts μου. :df13952b:

#154 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2008 - 21:55

p.s2. θέλω να στην πώ για να σου δείξω πως οι dream theater είναι υπερoverrated αλλά σε καμία περίπτωση το ποστ μου δεν είναι επιθετικό προς τα γούστα σου και προς εσένα

Δηλαδή αν ήθελες να είσαι επιθετικός τι θα έλεγες?
Δημοσιευμένη  εικόνα

#155 rebelos

rebelos

Inhale/Exhale

• Members
  • 147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2008 - 21:59

Δεν δήλωσα πουθενά dreamtheaterakou...

ναι αλλά πριν μου την πεις έπρεπε να με ρωτήσεις αν είμαι dreamtheaterakou ή να διαβάσεις λίγο πιο προσεκτικά τα posts μου. :df13952b:

ε σορρυς τοτε αλλά κάτι ύμνοι σε πορτνου και το καλό το προγκ οι theater κάτι τέτοιο μου υπέδειξαν
edit: σορρυ και για το φύλλο

pyramid: τιποτα χριστοπαναγίες θα κατέβαζα

#156 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2008 - 22:07

Ντάξει μαν, τότε θα έχανες όμως το όποιο δίκιο έχεις ;) Φιλικά αυτό

Τώρα για Theater Και Queensryche:

Τους πρώτους δεν τους γουστάρω και τους δεύτερους τους λατρεύω μέχρι το υπέρτατο Mindcrime.
Για να είμαι όμως ειλικρινής, μου φαίνεται υπερβολικό το θάψιμο για τους πρώτους. Επειδή το Metrepolis έχει καθαρά πιο συναισθηματικό (απο όσο θυμάμαι) concept δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και επιφανιακο. Άσε που και το concept του Mindcrime έχει τα δικά του ελατώμματα (έλλιψη τέλους, κάποιοι πιο ρηχοί στίχοι σε κομμάτια όπως το I don't believe in love).
Όσο για το αν η μουσική των Theater είναι απλά ρηχή επίδειξη, αυτό πιστεύω είναι 100% υποκειμενικό και δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς που δεν γουστάρει τη μπάντα να το κρίνει.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#157 rebelos

rebelos

Inhale/Exhale

• Members
  • 147 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2008 - 22:32

πρόσεξε να δεις πλάκα ε, το i don't believe in love είναι από τους
αγαπημένους μου στίχους ξέρω γω στο αλμπουμ! και όσον αφορά το τέλος
μπορώ να πώ πως το προβλέψιμο παρτ ΙΙ με κάλυψε αρκετά και για να
προλάβω κάποιους, δεν ήταν αρπαχτή όχι! άλλωστε ποτέ ένα τόσο καλό
παρτ ΙΙ δεν μπορεί να είναι αρπαχτή

#158 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

Παρλιακό του Σατανά.

• Members
  • 815 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2008 - 23:13

εισαι φανμποης..
αυτο και μονο ακυρωνει καθε αντικειμενικη αποψη σε οτι πεις.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#159 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Απρίλιος 2008 - 02:21

(έλλιψη τέλους, κάποιοι πιο ρηχοί στίχοι σε κομμάτια όπως το I don't believe in love).
Όσο για το αν η μουσική των Theater είναι απλά ρηχή επίδειξη, αυτό πιστεύω είναι 100% υποκειμενικό και δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς που δεν γουστάρει τη μπάντα να το κρίνει.

γιατί ρηχό το I dont believe in love....:cry5: ....Εντάξει δεν είναι και Σεφέρης...

Το πρόβλημα των theater είναι ότι τα δίνουν όλα στην τεχνική και συνήθως χάνονται στις επιρροές τους, με αποτέλεσμα οι συνθέσεις τους να βγαίνουν συχνά ψυχρές...

#160 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 05 Απρίλιος 2008 - 02:32

Επίσης λίγα τα λόγια σου για καλύτερο concept album όλων των εποχών ετσι. Σύγκρινε λίγο το περιεχόμενο των στίχων του Mindcrime και του Metropolis...

Όρτσα, κόψε κάτι. Πολύ καλό το Metropolis Pt 2 (σε όσους άρεσε προτείνω και το ανώτερο The Human Equation), ΠΑΡΑ πολύ καλό το Operation Mindcrime, αλλά όταν λες "το καλύτερο concept album όλων των εποχών", δεν μπορείς παρά να εννοείς (και το ξέρω ότι θα καγχάσεις με τον πασίγνωστο τίτλο που θα αναφέρω, αλλά πιστεύω ότι ποτέ άλλοτε τόσο πολύ hype δεν ήταν τόσο απόλυτα δικαιολογημένο)...
Spoiler:
Και μιας και μιλάτε για Dream Theater, να πω ότι παλιά (γυμνάσιο) ήμουν καμένος Theaterάς, αλλά πλέον με έχουν απογοητεύσει οικτρά. Η αρχή του τέλους ήταν που πήραν για πληκτρά τον άχρηστο, τον αφάνταστο τον Rudess. Κάθε του solo είναι το ίδιο wank, over and over again. (Τώρα που το λέμε, και ο άλλοτε πρωτότυπος Petrucci πλέον wankάρει εντελώς προβλέψιμα. Κρίμα.)

Από συνθετικής πλευράς, Dream Theater climax = Awake. Kevin Moore στα πλήκτρα, και το συγκρότημα έγραφε μουσικάρα. Ο μόνος λόγος που το Metropolis Pt 2 είναι κι αυτό πολύ καλό ήταν επειδή ο Rudess δούλεψε πάνω σε μελωδίες που προϋπήρχαν λόγω του Moore. Όταν στο Six Degrees κλήθηκε να γραψει κάτι μόνος του, άρχισα να μετράω τις τρίχες της μασχάλης μου από τη βαρεμάρα, που θα 'λεγε κι ο PoM. Κι από κει και πέρα, τα ίδια χάλια.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#161 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Απρίλιος 2008 - 02:46

Πολύ καλό το Metropolis Pt 2 (σε όσους άρεσε προτείνω και το ανώτερο The Human Equation)

:uhh:γ..γ..γ...γιατί ανώτερο το the human equation; δεν είναι λίγο πειραματικό και απλό για να το συγκρίνουμε με το καλοστημένο και χιλιοπροσεγμένο Μετρόπολις;...ερώτηση κάνω....εκτός αν εννοείς στα φωνητικά...

#162 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Απρίλιος 2008 - 02:46

Ώπα, και εμένα μου αρέσει το I don't beleie in love. Απλά ντάξει, οι στίχοι δεν έχουν δα αυτή την και καλά στόφα του ''ψαγμένου''.
Γι αDream Theater δεν ξέρω πιο πολλά οπότε δεν εκφέρω γνώμη.

@Kenny:
πιο επιδραστικό ναι
πιο εντυπωσιακό ίσως
καλύτερο όχι

Δεν υπάρχει καλύτερο ή χειρότερο στη μουσική. Άλλες λέξεις οκ.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#163 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 05 Απρίλιος 2008 - 02:54

Γιατί είναι ανώτερο το Human Equation, ρωτάς. Ισχύει διότι:

Πειραματικό, which works >> Tried and tested goodness

Η παραπάνω ανισότητα ισχύει για όσους, σαν εμένα, έχουν τη βίδα της πρωτοτυπίας βαθιά καρφωμένη στο κρανίο. Δεν απαιτώ να την δεχτείς σαν θέσφατο, ξέρω γω. Apples and oranges... :P

Pyramid, τη λέξη "καλύτερο" την ανέφερε ο rebelos, οπότε αν έχεις αντιρρήσεις, τα παράπονά σου σ' αυτόν. :P

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#164 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Απρίλιος 2008 - 03:07

Σαν δεν ντρέπεσε λέω 'γώ να αποφεύγεις την ερώτηση :P

Εγώ πάντως, όταν ακούω Kevin Moore, ένα κομμάτι μου έρχετε στο νού
Youtube Video

Δημοσιευμένη  εικόνα

#165 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Απρίλιος 2008 - 03:25

Ο Rudess έχει πολύ ταλέντο, απλώς το υπόβαθρό του είναι πολύ κλασικό και αφού δε σου αρέσει ο Malmsteen (Kenny) είναι λογικό να μη σου αρέσει και αυτός...Δε νομίζω όμως ότι φταίει για την πορεία του σχήματος...

Ο Petrucci ήταν πάντα σχετικά ανέμπνευστος ,γιατί είναι δυστυχώς δυσκοίλιος ως κιθαρίστας αν και τεχνικά άρτιος...

RedPyramid δεν κατάφερα ποτέ να το ακόυσω όλο το Chroma Key ...με νύσταζε... να και τώρα το ίδιο έπαθα:gn2: