Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Δεν παρατήρησα τίποτα τέτοιο (αν και δεν πολυέδωσα σημασία στις "διαλήψεις" της 'Ανυα, ίσως αυτό να φταίει που δεν ένιωσα).
Spoiler:
Βασιζεται σιγουρα στα flashback που ειχε στην Κινα με τον Lelouch και την Nunnaly. Eχει το ιδιο προσωπο με την Marriane (νομιζω οτι εχουν και την ιδια seiyuu, αν και δεν ειμαι σιγουρος). Και το γεγονος οτι συνδιαζει απαθεια στον χαρακτηρα , με τεχνιτες μνημες, μαλλον προσπαθουν να δωσουν την εντυπωση οτι ειναι και η ιδια τεχνιτο ον. Παντως ειναι μια φημη που κυκλοφορει στο δίκτυο, μενει να επιβεβαιωθεί και απο το ανιμε.
Η πιο καινουρια θεωρία λέει ότι είναι αδερφή του Lelouch για δυο λόγους:
1) Πρώτον λόγο του ότι ο Charles χρησιμοποίησε Geass πάνω της πριν από 9 χρόνια. Και μάλιστα τότε είχε ήδη γράψει ένα ημερολόγιο, άρα λογικά υπήρχε και είχε πραγματικές αναμνήσεις. Ίσως μάλιστα αυτό το μπέρδεμα στις αναμνήσεις της να είναι αυτό που την κάνει τόσο παράξενη.
2) Ένα περιοδικό δημοσίευσε τις επίσημες ηλικίες και τα ονόματα των χαρακτήρων. Και όλως τυχαίως η Anya γεννήθηκε μια ακριβώς μέρα μετά τη Nunnally
Όσο για seiyu... διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά δε νομίζω ότι έχει ακουστεί ποτέ στη σειρά η φωνή της Marianne.
Εδώ εξηγείται για ποιο λόγο η δεύτερη season είναι τόσο διαφορετική και -κατά πολλούς- κατώτερη της πρώτης. Από αυτή την υπόθεση γεννήθηκε και ο χαρακτήρας του Rollo όπως εξηγεί εδώ ο σκηνοθέτης της σειράς Goro Taniguchi:
Spoiler:
Rolo is meta as fuck
Rolo is an expression of Taniguchi’s frustration at not being able to develop R2 his way.
Rolo was forced into the story as part of the “re-envisioning” of the show that led to many changes, some of which suck ass. Taniguchi is aware of this. And he is aware of his own situation: forced to work with the damn thing anyway, for the profit of his superiors, no matter how he feels. I’m not making him out to be a great creative mind of a martyr, just noting that he kind of feels a little fucked. Hence, the place of Rolo in the story.
He’s unwanted. Defective. He’s made into what he is because external forces, in this case the Geass cult, decided on it. He does not start out with a will of his own, and his role is to deceive. This is how Taniguchi sees R2: an imperfect creation forced on the viewers, trying too hard to be liked and accepted. No doubt he sees himself as a “disposable rag” at the hands of the executives, and the show as possibly equally forgettable by the viewers. And then, of course, Rolo as the representation of the spirit of R2 kills something that was positive about R1.
So Rolo’s death is both an embodiment of sincerity and deception. On one hand, Rolo accepts his status as a tool but still strives toward what he believes is good in the end. A fairly plain admission by Taniguchi that his work has its failings, that his own capacities are limited, and that in spite of this, he will still try to work around the obstacles and make it good. The very removal of Rolo might even suggest a graudual return to his original plans. But on the other hand, the scene is highly emotionally manipulative, and a decent amount of effort was put into it, in spite of possible dislike for the character. And people seemed to drink it up. That in itself is a fuck-what-you-think-you’re-going-to-watch-this-shit-anyway at the viewer.
Πηγές: Animesuki, Code Geass livejournal community
Οι σκέψεις μου πάνω στο θέμα:
Από τη μια μου προκαλεί βαθιά λύπη και αηδία η ιδέα ότι μια τέτοια σειρά έχασε τόσα πολλά από ένα τόσο γελοίο λόγο, και ότι ένας σκηνοθέτης που σέβεται τη δουλειά του και τους fans του παραμερίστηκε έτσι από την απληστία αυτών που έχουν τα συμφέροντα. Από την άλλη έχω την ελπίδα ότι τώρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους fans τώρα που βγήκε τό θέμα στη φόρα. Κι αν σκεφτείς ότι η Sunrise τείνει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις επιτυχημένες σειρές της, υπάρχει μια πιθανότητα να επιτρέψουν στον Taniguchi να δημιουργήσει alternative εκδοχή της σειράς όπως την είχε οραματιστεί αρχικά. Το εύχομαι με όλη μου την καρδιά και θα περιμένω γι αυτό όσο καιρό κι αν πάρει. Αλλά έτσι κι αλλιώς φαίνεται ότι ο Tsniguchi είναι αποφασισμένος να σώσει ότι μπορεί από τη σειρά και μακάρι να τα καταφέρει.
Και τέλος όσο κι αν ακούγεται παράξενο, νιώθω μια βαθιά ανακούφιση στη σκέψη ότι η πτώση στην ποιότητα που με είχε στενοχωρήσει τόσο πολύ σε κάποια σημεία, δεν οφειλόταν ούτε στο ότι η σειρά δεν είχε αρκετά ικανούς δημιουργούς, ούτε στο ότι απλά δεν ήταν ικανή να κρατήσει το ενδιαφέρον για πολύ καιρό. Όπως και να χει, η σειρά εξακολουθεί να είναι πάνω από το μέσο όρο στην ποιότητα και σίγουρα ακόμα κι έτσι θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον για καιρό ακόμα.
Ζητώ συγγνώμη για το μέγεθος του ποστ και θα ήθελα να ακούσω και τη δική σας άποψη.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Maya-chan: 21 Αύγουστος 2008 - 19:32
If I were Taniguchi, I would stop being an emo, I would admit that my story sucks ass anyway, and I would go back to work.
Δεν τον αφήνουν, λέει, να το γράψει όπως θέλει. LOL. Λες και έχει γράψει ΕΝΑ καλό story στην καριέρα του. GTFO.
Newsflash, dipshit. Σενάριο δεν γράφεις μπαίνοντας στο 2ch, διαβάζοντας τα σχόλια του κάθε tard, και προσπαθόντας να τους ικανοποιήσεις όλους. Γι' αυτό και βλέπουμε αναστάσεις and tons of gay dorama. Όχι ότι και η πρώτη season δεν είχε dorama, αλλά στη δεύτερη το κακό παραέγινε.
Dropped here, BTW, not that you care.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kenny: 15 Οκτώβριος 2008 - 06:25
Δεν ξέρω τι ακριβώς είχε στο μυαλό του ο τύπος πάντως το R2 είναι πολύ χειρότερο από το πρώτο. Καταρχάς τα πρώτα επισόδεια είναι σχεδόν copy-paste των πρώτων επισοδείων της 1ης season με μικροδιαφορές. Κατα δεύτερον έχει εισάγει 500 νέους χαρακτήρες για τους οποίους δεν μαθαίνουμε τίποτα συγκεκριμένο και μάλιστα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εμβαθύνουμε στους παλιούς. Προσωπικά τους είδα σαν δικαιολογία για να μας δείξουν περισσότερα mecha και να χαίρεται ο κάθε άκυρος. (Seriously ειδικά τα mecha των main pilots κάνουν upgrade κάθε δεύτερη Κυριακή που λέει ο λόγος). Τρίτον, επαναφέρει αρκετούς παλιούς χαρακτήρες χωρίς λόγο. Και δεν εξηγεί τι ακριβώς μεσολάβησε μεταξύ της τελευταίας τους εμφάνισης στην 1η season και της πρώτης τους εμφάνισης στο R2. Τέταρτον, πολύ fanservice και ποζεριά για το τίποτα. Είναι αλήθεια ότι στα τελευταία επισόδεια έχει μειωθεί αυτό κάπως, αλλά σε περισσότερα από τα μισά έβλεπες ή b00bs ή mecha σε πόζες του style "Είμαι ο Kamina" (φυσικά χωρίς να φτάνουν τον Kamina:P) Πέμπτον, οι παλιοί χαρακτήρες "υπάρχουν" απλώς. Δεν προσφέρουν τίποτα ως χαρακτήρες, παρα μόνο σπρώχνουν τα γεγονότα στις μάχες και στις στρατηγικές. (Goddess had a role in one episode only, and after that, chaos). Επιπλέον οι main, έχουν υπερτραγικοποιηθεί. (Δεν είμαι κατά αυτού, αλλά είναι λιγάκι υπερβολικό. Έκτον βάλανε μια νέα "δύναμη/χώρα" στο παιχνίδι για ποιον λόγο; Για 5,6 επισόδεια μάχης. (Τα οποία ακολουθούσαν στρατηγική shounen. Νικάει ο A μέχρι ο Β να κάνει power up (read as bring a new mecha) και μετά κάνει ο Α το δικό του power up μέχρι να ξανακάνει ο B και όταν βαρεθούν αυτός που έχει μείνει με power up απλά δεν χάνει και το αποτέλεσμα είναι draw για να ξαναπαλέψουν και αργότερα.
Τώρα για τον σκηνοθέτη. Πολύ δράμα για το τίποτα. Εντάξει τον καταλαβαίνω ότι μπορεί να τα πήρε, αλλά αν τον ενόχλησε τόσο ας το έλεγε εκεί και όχι στις συνεντεύξεις.
Τεσπα παρόλα αυτά είμαι μεγάλο fanboy στην τελική οπότε τσάμπα τα λέω. Η σειρά στην τελική μου αρέσει και ναι και εγώ θα ήθελα να δω την original κατάληξη αλλά με τέτοιον λούλη σκηνοθέτη αμφιβάλλω αν θα δούμε ποτέ. Το πολύ πολύ να δούμε αυτά που έχουν βγει σε manga.
Πάντως, αν η Sunrise ευθύνεται για την κατάληξη της C.C. ενώ ο τύπος είχε στο μυαλό του κάτι καλύτερο είναι έλεος και αυτοί κι αυτός
Mάλλον έχεις δίκιο, το λέει και στο Anidb... Κρίμα τα παλικάρια, τα προτιμούσα από Eclipse.
Ελπίζω να μην κάνουν καμιά καγκουριά και οι Conclave γιατί έχω αντικαταστήσει τα επς των gg και με τα 8 που έχουν βγάλει (τους προτιμώ απ' όλους αλλά είναι αργοί, so την έκδοσή τους τη θέλω για αρχείο και δε μ' αρέσει να έχω άνιμουζ από πολλά διαφορετικά γκρουπς).
τελικα ο shitzaku καταλαβε πως ο σκοπος αγιαζει τα μεσα και πως σημασια εχει το αποτελεσμα.Bοη8αει τον Shneizel να κανει coup d etat πηγαινοντας να κα8αρισει τον Μπουκλα..αλλα 8α ρ8ει αντιμετοπος με τον Knight Of One(δν 8υμαμαι name).O Μπουκλας με την σειρα του ενεργοποιει τα ruins για να φερει τελος σ αυτον τον κοσμο...(omg wtf...)η Anya αποδεικνυεται πως ειναι η Μαριαννα επαναφερει τις μνημες της CC που ειχαν σφραγιστει μεσα της...ο Λουλης μας γινεται imp@z0r κ παει να μαδισει τον πατερα του...τελικα καταφερνει να παγιδευτει μαζι του στο..... (πως τον λενε αυτον ναο??sword of akasha?καπως ετσι...)cant wait for next episode:wooi2:
ps.Τι στο καλο κατεφερε ο Λουλης ετσι???να κανει αγγαλιτσες με τον μπαμπακα του???
I am the bone of my sword.
Steel is my body, and fire is my blood.
I have created over a thousand blades.
Unknown to death.
Nor known to life.
Have withstood pain to create many weapons.
Yet, those hands will never hold anything.
So as I pray, 'Unlimited Blade Works'
Τέσπα, εγώ για δυο πράγματα χάρηκα σε αυτό το επεισόδιο.
Spoiler:
Moe C.C. ΤΕΛΟΣ!!!!
Επιτέλους είδαμε λίγο τη Marianne! Η οποία φαίνεται ότι είναι είτε:
a) τελείως απληροφόρητη για τα πρόσφατα γεγονότα β) τελείως χαζοχαρούμενη γ) τελείως σκύλα
Κατά τα άλλα μια χαρά. Κι ο Λούλης μόλις κατάφερε να παγιδευτεί στο ίδιο μέρος με τον άνθρωπο που μισεί περισσότερο στον κόσμο! Μπράβο Λούλη! Και εις ανώτερα!
Σχολία δεν μπορούν να γίνουν πολλά, καθώς δεν εντοπίζεται ιδιαίτερη συνοχή/λογική σε αυτό το επεισόδιο. Μου θύμισε τις ανοησίες των επεισοδιών κοντά στο 10. Καλό αυτό. Ασυνάρτητο τώρα για να είναι awesome το τέλος.
Spoiler:
Έχει ενδιαφέρον να δούμε τη ρόλο θα παίξει, ή έχει ήδη παίξει, η Marianne.
πολυ ασυναρτησια.
και οσο για τον Λουλη, επιτηδες "εγκλωβιστηκε". την εχει δει και καλα οτι ετσι θα μπορεσει να εχει ολο το χρονο να μετανοησει για τις αμαρτιες του
πολυ ασυναρτησια. και οσο για τον Λουλη, επιτηδες "εγκλωβιστηκε". την εχει δει και καλα οτι ετσι θα μπορεσει να εχει ολο το χρονο να μετανοησει για τις αμαρτιες του
Ποιο όλο το χρόνο? Νομίζει δηλαδή ότι θα ζήσει πολύ καιρό εκεί μέσα χωρίς φαϊ και νερό?
Προχθες το αρχισα το anime και τολμω να πω οτι μου αρεσε παρα πολυ ακομη και η 2η σεζον παρολο που λενε ολοι οτι σχετικα ειναι μια επαναληψη γεγονοτων της πρωτης,τωρα το χθεσινο επεισοδιο κατε με ηταν πολυ οτι ναναι μαλλον δεν ξερουν πως να το συνεχισουν και κανουν οτι ******* τους ερθει.Το funsub group gg τους δικαιολογω για τα μπινελικια που ριχνουν στην ιστοσελιδα τους παρολα αυτα ομως ενω και καλα δεν θα ασχολουνταν ξανα ειδα χθες οτι το μετεφρασαν το 20 ξερει κανεις να μου πει ετσι για πληροφοριακους λογους τι εγινε?