Το επισόδειο ήταν γεμάτο πράγματα που περίμενα από την πρώτη season. (Το μόνο που μένει είναι ένα επισόδειο με αναλυτικά stuff για C.C./το παρελθόν της/Τι ακριβώς μπορεί να κάνει (θυμηθείτε ότι πέρα από το Geass κάτι σου κάνει και στο μυαλό. Όπως είχε κάνει στον Suzaku στη μάχη της Narita)/την ευχή της/κλπ. καθώς και 1,2 άλλα stuff για τα οποία ψιλοαμφιβάλλω αν θα γίνει λόγος.
Στο προκείμενο τώρα. Η Shirley είναι από τους λιγότερο συμπαθείς χαρακτήρες και λιγότερο όμορφους θυλικούς χαρακτήρες στη σειρά για μένα. Σε εκείνη την φάση με τη Viletta/Mao/κλπ μου είχε σπάσει τα νεύρα γιατί ενώ ήταν minor character προκαλούσε μεγάλο πρόβλημα μόνο και μόνο γιατί ήταν ένα 17χρονο ερωτευμένο κοριτσόπουλο (έλεος). Οπότε σκέφτηκα ότι για να της δίνουν τόσο screentime και να την κάνουν τόσο ενοχλητική ότι μάλλον θα πήγαινε προς ψόφο μεριά, αλλά προφανός έκανα λάθος. Μετά στη 2η season, με το που άρχισε, όλοι συμπεριφέροντα όπως στο πρώτο επισόδειο της 1ης season (πέρα από Suzaku) οπότε κατέληξα ότι οι παραγωγοί σκέφτηκαν ότι αφού μας άρεσε το πρώτο, ας ξαναδούμε ένα παρόμοιο. Έτσι ήμουν σίγουρος ότι μια φάση με την Shirley θα ξαναεμφανιζόταν, ιδιαίτερα μετά το επισόδειο 12 που πιο πολύ βλέπαμε αυτήν παρά κάτι πιο σημαντικό. Πάλι υπήρχε ένας ανίκητος με Geass που κάτι έκανε στη Shirley (Mao/Orange-kun->αν και ο 2ος το έκανε κατα λάθος anyway) και αυτή πάλι γύρισε στο κλασικό drama-mode, σε θέλω-πρέπει όμως να σε εκδικηθώ-ναι αλλά..κλπ. Τελικά όμως σε αυτό το επισόδειο την συμπάθησα πάρα πολύ (όχι επειδή πέθανε)επειδή επιτέλους μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, καταστάλαξε στο τι θέλει και τι θα κάνει. (Ακόμα κι αν έπαιρνε το μέρος του Suzaku/Charles πάλι ικανοποιημένος θα ήμουν. Αρκεί να το έκανε σοβαρά και όχι να το γύρναγε μόλις της έκανε τα γλυκά μάτια ο Lelouch.) Kαι εκεί που σου δείχνει ότι μπορεί τελικά να φανεί και χρήσιμη, πέφτει πάνω στον χειρότερο τύπο possible και του λέει τα χειρότερα possible. So she meets her end. Fitting όμως, γιατί unlike her "end" στην season 1, τώρα έδωσε στον Λελούδιο έναν ακόμα λόγο να πάρει πιο σοβαρά την όλη υπόθεση. (Παραήταν relaxed με βλακείες όπως σχολικά festival κλπ). Και η κραυγή στο τέλος ήταν όλα τα λεφτά.
Πάμε σε Orange-kun τώρα. Αυτόν τον τύπο τον έβρισκα εκνευριστικό και άχρηστο σε όλη την πρώτη season. (Αν θυμάστε δεν κατάφερε τίποτα, ποτέ και ακόμα και οι καλές του προθέσεις γινόντουσαν τραγικά λάθη, μέχρι που μετά απλά τρελάθηκε.) Όμως αφού είδα την σειρά, έτυχε και είδα και τα picture books. Ε λοιπόν σε ένα από αυτά που χρονολογικά πάει λίγο πριν την "εκτέλεση" του Suzaku, μας λέει αυτά που είπε τώρα, ότι ήταν από τους φρουρούς της μητέρας του Λελούδιου, κλπ. Και τότε σκέφτηκα, "μα καλά γιατί να μη το χρησιμοποιήσουν στην πλοκή αυτό και το πέταξαν σε ένα picture book?μάλλον το σκέφτηκαν σε κάποια φάση και μετά το ξέχασαν τελείως). Να σου όμως που μπαίνει η 2η season, και ο Jeremiah, φαίνεται να έχει ξεκολήσει από την "τρέλα" καθώς και να έχει νέες δυνάμεις. Και σαν κερασάκι στην τούρτα, μας πετάει και αυτό από το picture book. Mια χαρά τον βρίσκω.
Last but not least, η Cornelia τα έσπασε ως συνήθως. Σαν πολύ rebellious παιδιά δεν έχει ο Charles?
Παράπονο: Πάλι δεν είχε C.C. το επισόδειο, αλλά at least είχε νέα OP/END. Το END, από ότι κατάλαβα δεν αρέσει και σε πολύ κόσμο (FUCK ALI PROJECT γαρ) αλλά σαν μεγάλος fan του πρώτου END της 1ης season μαρέσει πάρα πολύ. (Είναι remix εκείνου το καινούργιο, πάλι από Ali Project). To ΟP μου αρέσει αλλά δεν ξέρω αν το προτιμώ από το παλιό. Θα έλεγα ότι το παλιό είχε πιο ωραία μουσική ενώ το νέο πιο ωραίο video.
Also let me show you why you should watch Geass:P