Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τα πρώτα βήματα του Hayao Miyazaki
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2008 - 13:34
Κάθε ταινία του ειν αριστούργημα.Και δεν εννοώ πως με θαμπώνει απλα για τα manga or anime γραφικά .Δεν ειν τυχαίο πως πέφτω εγώ λόγου χάρη όλο πάνω σε ταινίες του.Τα μηνύματα πέφτουν βροχή από την αρχή της ταινίας χωρίς να το καταλάβεις και το δέσιμο σου με τους ήρωες αρχίζει πριν καλά καλά το συνειδητοποιήσεις
Howl's Moving Castle ειναι το αγαπημένο μου...και ναι παραδέχομαι...το έχω δει εφτά φορές και κάθε φορά ρουφώ και κάτι νέο *-*
χαίρομαι για αυτό το καλοφτιαγμένο thread.Αξίζει να γίνεται αναφορά στο bio της κορφής - mangaka!!!!!

Everyone has an A C E hidden,it's Hope
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2008 - 14:58

οι δημιουργίες του Miyazaki είναι κορυφαίες,μοναδικές...
μ'αυτόν είχα φάει το πρώτομου κόλλημα επειδή έβλεπα τα έργα του από μικρή ...έργα σαν το "Laputa"και το "Princess Mononoke" είναι ανεπανάληπτα..

Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2008 - 15:06
Πάντως πράγματι ακούστηκε πως έφαγε πολύ πίεση και βρίσιμο απ'τον πατέρα του Hayao.

Γενικά πάντως κορυφαίο studio, και ο Hayao φαίνεται πως το έχει ανεβάσει πολλά επίπεδα, με αποτέλεσμα κι οι άλλοι σκηνοθέτες εκεί μέσα να φτιάχνουν αξέχαστα έργα.
Αγαπημένα με διαφορά έργα του Studio: Nausica, Spirited Away, Princess Mononoke, Laputa, Grave of the fireflies, Porco Rosso, Castle of Cagliostro (πολλά ε;

Πολύ καλό άρθρο πάντως.
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2008 - 23:46
για οσους ενδιαφερονται για αυτες τις ταινιες (απο 1958-1972) ας διαβασουν αυτο το αρθρο
AniPages Daily - Toei Doga
AniPages Daily - Toei Doga -- pt. 2
Τι σχέση έχει ο Miyazaki με τους Moomin;
AniPages Daily - Archives for: October 2007, 04
όπως και αυτό
The women behind Ghibili
AniPages Daily - Archives for: March 2007, 28
δε γινεται να σου αρεσουν οι ταινιες του Ghibili και να μην εχεις δει τις σειρες του 70 του στουντιο Nippon Animation. Μπορω να πω πως ξεπερνανε και τις ταινιες του Ghibili σε αρτιοτητα.
Κριμα που στην Αμερικη παραμενουν ακομα αγνωστες. Και ιδιως για τους νεους στο χωρο, οτι ισχυει στην Αμερικη, το ακολουθας θες δε θες.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από L: 10 Ιούνιος 2008 - 12:48
Καταχωρήθηκε 09 Ιούνιος 2008 - 23:57
Δε γινεται να σου αρεσουν οι ταινιες του Ghibili και να μην εχεις δει τις σειρες του 70 του στουντιο Nippon Animation. Μπορω να πω πως ξεπερνανε και τις ταινιες του Ghibili σε αρτιοτητα.
Κριμα που στην Αμερικη παραμενουν ακομα αγνωστες. Και ιδιως για τους νεους στο χωρο, οτι ισχυει στην Αμερικη, το ακολουθας θες δε θες.
Κακά τα ψέματα μαν, αλλά ειναι κομματάκι δύσκολο για τον περισσότερο κόσμο, την πλειοψηφία δλδ να κάτσει να δει σειρά των 60s, εν έτει 2008.
Απλά ζητάς πολλά imo. Υπάρχουν κάποιοι που ίσως ασχοληθούν αλλά είναι εξαιρέσεις, πολύ λίγοι.
Το ξέρω πως υπάρχουν τέτοιες σειρές που είπες και δεν αγνοώ την ύπαρξή τους, απλά αφού έτυχε και δε τις είδα παλιότερα δε ξέρω αν ψήνομαι να τις δω απο δω και πέρα.. ίσως κάποια στιγμή ασχοληθώ αλλά για την ώρα χλωμό.
Για όλα υπάρχει και ένα τέλος εποχής ξέρεις. Για παράδειγμα μπορεί να κάθομαι εγώ τώρα π.χ. να βλέπω Kurosawa παλιές ταινίες (που ναι βλέπω πολλές παλιές με Mifune και όχι μόνο με Kurosawa), αλλά όπως ξέρεις οι περισσότεροι δε παίζει να ασχοληθούν. Βλέπουν ασπρόμαυρό και γίνονται πύραυλος. Πιστεύω κατάλαβες τι εννοώ. Κάπως έτσι είναι και στην περίπτωση του Animation νομίζω.
Να καταλάβεις οι περισσότεροι γνωστοί μου δε καταδέχονται να δουν anime που να είναι πριν το 2000 σε χρονολογία γιατί λένε πως δε γουστάρουν το σχέδιο-animation.
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2008 - 08:51

Ωστε αυτοι οι μεταγλωτιστές φταινε που δεν ειχαμε Miyazaki ως το 2003, ε? Να τους πάρει ο διάολος.

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2008 - 09:32

Congrats!

Πως μου είχε ξεφύγει τόσο καιρό και δεν το είχα διαβάσει;
Ο Miyazaki είναι πραγματικά ο Disney της ανατολής και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο γνωστός γίνεται και στη δύση και αναγνωρίζεται περισσότερο η αξία του.
Έχω δει μέχρι στιγμής 8 ταινίες του και σίγουρα κάποια στιγμή θα δω και τις υπόλοιπες.
Απλά δεν τις βλέπω προς το παρόν μήπως και τις παίξουν στις προβολές εδώ στην Αθήνα και τις απολαύσω για πρώτη φορά στο πανί.

''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2008 - 10:37
Για αυτο τους δενεις σε μια καρεκλα και τους βαζεις να τα δουν με το ζορι. Ετσι πρεπει να γινεται και με τα ανιμε... Hey, it worked in Clockword Orange, right??Για παράδειγμα μπορεί να κάθομαι εγώ τώρα π.χ. να βλέπω Kurosawa παλιές ταινίες (που ναι βλέπω πολλές παλιές με Mifune και όχι μόνο με Kurosawa), αλλά όπως ξέρεις οι περισσότεροι δε παίζει να ασχοληθούν. Βλέπουν ασπρόμαυρό και γίνονται πύραυλος. Πιστεύω κατάλαβες τι εννοώ. Κάπως έτσι είναι και στην περίπτωση του Animation νομίζω.
Οσο για το αν ο πατηρ Μιγιαζακι παραηταν αυστηρος στον γιο, θα μπορουσαμε να το ξερουμε μονο αν ειχαμε δουλεψει και εμεις στην παραγωγη της ταινιας.. Ξερετε αλλωστε ποση σαλτσα βαζουν οι διαφοροι δημοσιογραφοι στα αρθρα τους. Δεν αμφιβαλλω οτι ο Χαγιαο ηταν αυστηρος, αλλα σιγουρα το εκανε για το καλο του γιου του.

Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2008 - 11:59
Εμένα πάντως μου θυμίζει έντονα τα παιδικά μου χρόνια μιας και τότε κυκλοφορούσε μεταγλωττισμένη, μαζί με άλλα classics όπως ο Καμπαμαρού! Όχι βέβαια πως έχω να τη δω από τότε! Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ταινίες Ghibli να μας κάνουν να ονειρευόμαστε που και που!
Καταχωρήθηκε 10 Ιούνιος 2008 - 14:09
Bοηθάνε πολύ οι ταινίες από Ghibli και να ονειρεύεσαι και να μη ξεχνάς τα όνειρα όσο μεγαλώνεις...και γενικά μια κάθαρση εφ'όλης της ύλης παθαίνεις ρε αδερφέ

το Whispers of The Heart for example ,ειναι ό,τι πρέπει για να θυμάσαι τα παιδικά σου όνειρα και να έχεις πίστη στις ικανότητες σου,και αυτοπεποίθηση...όσο μπόμπιρας κι αν είσαι!

Everyone has an A C E hidden,it's Hope
Καταχωρήθηκε 12 Ιούνιος 2008 - 16:06
Έχω την εντύπωση πως η προβολή της Ναυσικάς είχε απαγορευτεί στη Ευρώπη όταν είχε πρωτοβγεί, ακριβώς λόγω των τόσων οικολογικών μηνυμάτων.
Εμένα πάντως μου θυμίζει έντονα τα παιδικά μου χρόνια μιας και τότε κυκλοφορούσε μεταγλωττισμένη, μαζί με άλλα classics όπως ο Καμπαμαρού! Όχι βέβαια πως έχω να τη δω από τότε! Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ταινίες Ghibli να μας κάνουν να ονειρευόμαστε που και που!
δεν απαγορευτηκε, απλα μεταγλωττισαν οπως και εδω την αμερικανικη εκδοση, ήδη απο το 1985-86
Που να τη δειχνανε και μετα το Τσερνομπιλ δηλαδη.
κατα συμπτωση και μια γαλλικη ταινια τη δεκαετια του 70 με το ιδιο ονομα (Nausicaa) απο την Agnes Varda, δεν προβληθηκε στην γαλλικη τηλεοραση επειδη εκανε κριτικη στη χουντα των συνταγματαρχων (τη δική μας χούντα εννοειται)!
Να καταλάβεις οι περισσότεροι γνωστοί μου δε καταδέχονται να δουν anime που να είναι πριν το 2000 σε χρονολογία γιατί λένε πως δε γουστάρουν το σχέδιο-animation.
ειδες αυτη η τεχνολογια τι κανει;
για αυτο πρεπει να υπαρχει μια ισορροπια ωστε να μην καταληξουμε απο το ενα ακρο (να σου αρεσουν μονο τα παλια) στο αλλο (να σου αρεσουν μονο τα καινουργια). Αν και το πρωτο ακρο ειναι λιγο δυσκολοτερο να το διατηρησεις. Ας ειμαστε καλυτερα εκλεκτικοι
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από L: 12 Ιούνιος 2008 - 16:12
Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2008 - 17:02
Εν τούτοις είναι και ένας από τους λόγους που αρκετοί φιλοι anime λένε καλός ο Hayao αλλά...Ο Miyazaki είναι πραγματικά ο Disney της ανατολής και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο γνωστός γίνεται και στη δύση και αναγνωρίζεται περισσότερο η αξία του.
Για μένα πάντως είναι οι δημιουργίες του αυτές που δείχνω σε άλλους για να ξεκινήσουν τα anime με έναν ευχάριστο και νοσταλγικό τροπο (μιας και αισθάνεσαι ξανά παιδί).
Πολύ καλό άρθρο!!
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Howl: 03 Ιούλιος 2008 - 17:09
Καταχωρήθηκε 07 Αύγουστος 2008 - 09:24
Καταχωρήθηκε 08 Αύγουστος 2008 - 16:37
τα λογια ειναι περιττα
φυσικα τιποτα δεν συγκρινεται με το manga της Ναυσικα,το εργο της ζωης του!!!
Nausicaa:'You are wrong.Life is the light that shines in the darkness.All things are born from darkness and return to darkness.And it is time for you to return to darkness!

Καταχωρήθηκε 19 Νοέμβριος 2008 - 01:49
Τεσπα.
Υπαρχουν 3 πολυωρα ντοκυμαντερ για το πως εγινε η ταινια Princess Mononoke εδώ, με υπότιτλους. Το τριτο δεν εχει ολοκληρωθει ακομα. Για να τα δειτε επισκεφθειτε αυτο το καναλι
YouTube - riezbien's Channel
επισης αποσπασματα απο την επισκεψη του στις ΗΠΑ το 1999 για το promo της Princess Mononoke.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=zJLBED-6M8I&feature=related[/media]
[media]http://www.youtube.com/watch?v=lmhxQszjGE8&feature=related[/media]
Προσεξτε πως ειναι εναντιον των "ανιμε" οπως τα οριζουν οι Αμερικανοι και εχουν κυριως sci-fi στοιχεια μιας και τα θεωρει ψυχρα, μηχανικα, βιαια, ασχημα και συχνα κακης ποιοτητας. Δεν ειναι συμπτωση πως δεν του αρεσουν τα εργα του Hideaki Anno (ο οποιος κανει το ιδιο με τα εργα του Miyazaki).
Και πως θεωρει πως τα παιδια θυσιαζονται στο βωμο των business σε οτι αφορα τα βιντεοπαιχνιδια και το animation μιας και τους κλεβουν τις ζωντανες εμπειριες της ζωης
Παντως η φωτογραφηση με τον Neil Geilman ειναι αξεχαστη