Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Mai HiME

fall 2004 anime review comedy action drama mecha

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Rating: (14 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Rating:

  1. Excellent (4 ψήφοι [28.57%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 28.57%

  2. Very Good (5 ψήφοι [35.71%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 35.71%

  3. Good (3 ψήφοι [21.43%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 21.43%

  4. Bad (2 ψήφοι [14.29%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 14.29%

  5. Very bad (0 ψήφοι [0.00%])

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 0.00%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#1 System

System

    System

  • Global Mods
  • 1 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Ιανουάριος 2007 - 16:06

My-HiME_team.jpg

 

 

Mai HiME / Μy HiME Δράση / Δράμα / Κωμωδία
26 επεισόδια
2004

Περίληψη
Η Mai με τον αδερφό της Τakumi παίρνουν υποτροφία για μία ιδιωτική ακαδημία.
Μόλις όμως η Mai φτάσει στο νέο της σχολείο της ανακαλύπτει πως είναι μια HiME (έχει δηλαδή υπερδυνάμεις) και πώς η ακαδημία μαζεύει συστηματικά και άλλες HiME από όλη τη χώρα για κάποιον άγνωστο λόγο.

===============================================
(+)Θετικά
*Γρήγορες εναλλαγές σε ταχύτητα και διάθεση
*Η μουσική της Kajiura Yuki
*Character development
(-)Αρνητικά

*Πιθανώς να μην ικανοποιήσει όσους αρέσκονται σε σκεπτόμενα anime
===============================================

Ο βασικότερος λόγος που το Μai HiME μου αρέσει τόσο πολύ είναι ότι μου θυμίζει post rock τραγούδι. Είναι απλό και παρουσιάζεται προβλέψιμο και ξενέρωτο. Αφού όμως σε βάλει σε αυτό το λούκι και αρχίσει να εκτυλίσσεται η ιστορία συνειδητοποιείς ότι τα πράματα δεν ήταν τόσο ξενέρωτα όσο φαινόντουσαν τελικά… Μάλλον συναρπαστικό είναι η λέξη που ταιριάζει!

Το στοιχείο του αιφνιδιασμού είναι πανταχού παρών στο Mai HiME.

Γι αυτό μην κωλώνετε. Δείτε το ολόκληρο.

divide-07.png

To Μai HiME είναι και άλλο ένα show που χαρακτηρίζεται ως bishoujo. Η ιστορία επικεντρώνεται στις νεαρές HiME και στο πώς χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους.Αν και σαν βάση δεν είναι τίποτε το πρωτότυπο το Mai HiME έχει αρκετούς άσους στο μανίκι για να μετατραπεί από προχειροφτιαγμένη σούπα σε πρωτόγνωρη εμπειρία.

Το πρώτο πάντως που θα ξεχωρίζει ο θεατής στο Mai HiME δεν είναι άλλο από τη μουσική της Kajiura Υuki (Noir, Hack Sign, Petite Cossette κ.α.) η οποία έχει δημιουργήσει για άλλη μια φορά ένα πολύ δυνατό soundtrack. Είτε πρόκειται για ξεσηκωτικά action κομμάτια είτε για ποιο δραματικά μπαλαντοειδή μουσική είτε για χαρούμενες μελωδίες όλα είναι πολύ όμορφα και δείχνουν την αξία της βασίλισσας των anime sound tracks. (Die Yoko Kano Die)

 

mai-hime9.jpg


Ένα άλλο μεγάλο ατού του Mai HiME είναι το character development αλλά και γενικώς η όλη παρουσίαση των χαρακτήρων. Παρά το γεγονός ότι το cast είναι τεράστιο (καμιά δεκαπενταρία όμορφες κοπελιές όλες μαζί) παραδόξως ο θεατής δε θα χάσει τη μπάλα και δε θα αρχίσει να αναρωτιέται «Ποια είπαμε είναι τώρα αυτή» η «ποίες είναι οι δυνάμεις τις». Αντίθετα κάθε κοπελιά έχει την ιστορία της μέσα από την οποία εξελίσσεται σα χαρακτήρας και αλληλεπιδρά με τους υπόλοιπους ήρωες. Οι χαρακτήρες βάζουν ο καθένας το δικό του λιθαράκι στο βασικό στόρι και έτσι επιτυγχάνονται υψηλά επίπεδα συνοχής στην ιστορία παρά το μεγάλο αριθμό των χαρακτήρων.
 

Τα γραφικά είναι γεμάτα γυαλιστερά χρώματα (όπως σε όλα τα girl shows) και υπάρχει και ουκ ολίγη ποσότητα fan service. To animation παραμένει σε υψηλά επίπεδα καθ όλη τη διάρκεια της σειράς ενώ οι μάχες αν και μικρές σε διάρκεια είναι εξαιρετικά θεαματικές και στιλάτες divide-07.png
Τώρα για αρνητικά τι να πω…
Αν πάντως ψάχνετε πάντως κάτι σοβαρό και δημιουργικό η τίποτα βαθυστόχαστους διάλογους δε πρόκειται να τα βρείτε εδώ.


Αν δε το έχετε δει τρεχάτε. Το Μai HiME πολύ δύσκολα θα σας απογοητεύσει.
Σίγουρα δε θα σας αλλάξει τη ζωή αλλά θα σας διασκεδάσει τα μάλα.

Βαθμολογία
9,5/10 εξαιρετικό



-----------------------------------------------------------------------------------


-----------------------------------------------------------------------------------

Τα χρονικά του Μai HiME (a sidestory) :)
Για να πω την αλήθεια το Mai HiME άρχισα να το βλέπω γιατί νόμιζα ότι είναι Μahou shoujo. Τελικά όμως αποδείχθηκε καλύτερο από οτιδήποτε ένα Μahou shoujo θα μπορούσε να ονειρευτεί ότι έγινε.
Το Κρίμα είναι για το sequel Mai Otome το οποίο πατατίζει επικίνδυνα :ill:

Το είδα στο κλασικό fansub των static subs οι οποίοι έχουν κάνει εξαιρετική δουλεία (τα γράμματα χρωματίζονται ανάλογα με το χρώμα μαλλιών του ομιλούντος και είναι όλα τα λεφτά) και παραμένει για την ώρα το καλύτερο release.
Δυστυχώς κανένας δεν έχει ολοκληρώσει DVD rips της σειράς ακόμα, με τους Baka anime να βρίσκονται στο επεισόδιο 20 και να προηγούνται χωρίς να έχουν όμως στιλιζαρισμένους υπότιτλους.

πατήστε άφοβα-->

Spoiler:

_______________________
relogo3lh6.jpg



#2 Fingolfin

Fingolfin

    High King of the Noldor

  • Retired Staff
  • 1.430 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάρτιος 2007 - 21:19

Απλά ένα καλό anime.
Έχει καλή ανάπτυξη στους χαρακτήρες αλλά κάτι δεν μου έκατσε καλά στον χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας και δεν μπόρεσα να την χωνεύσω.
Αλλά μου άρεσε πολύ η μικρή με το σπαθί. Πολύ δυνατός χαρακτήρας ο οποίος βγάζει έντονα συναισθήματα που σε ξυπνάνε.
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#3 denisuki~

denisuki~

    Stronger than Darth Vapor

  • Members
  • 281 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2007 - 07:19

Έχω γράψει ένα αρκετά εκτενές review (αν και κάπως βιαστικά, δεν το κάνω και για τα προς το ζήν ^^) στο animenfo για το Mai-HiME.

Διαβάστε το εδώ: Review

Επίσης έχω κάνει Review και σε αρκετά ακόμα anime όπως και στο Mai-Otome, το οποίο θεωρώ προσωπικά εφάμιλλης αξίας με το Mai-HiME και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίω διαφωνώ εντελώς με το review σου, αν και είναι πολύ ωραίο σε γενικές γραμμές. Κάτι που δεν καταλαβαίνω επίσης είναι γιατί δεν απευθύνεται σε άτομα που τους αρέσουν τα anime που θέλουν λίγη σκέψη. Θα έλεγα πως είναι από τα shonen που είναι για πολύ απαιτητικό κοινό, ίσως το μοναδικό καθαρό shonen που είναι για σκεπτόμενο κοινό και καθόλου για πιτσιρικάδες.

Είναι από τα καλύτερα anime που έχω δει και το προτείνω σε όλους! Το OST είναι από τα καλύτερα σε anime αν όχι το καλύτερο, από την αγαπημένη μου συνθέτη Kajiura Yuki.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#4 Hamanu

Hamanu

    Give sick

  • Members
  • 229 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 25 Σεπτέμβριος 2007 - 13:46

Γρήγορο με απίστευτα σκηνικά, κορυφαία μουσική και αρκετά καθηλωτικό σενάριο απο ένα σημείο και μετά. Συνιστάται σε όλους τους λάτρεις των γρήγορων anime.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#5 melkior

melkior

    may the force be with you

  • Members
  • 863 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Απρίλιος 2009 - 19:07

Αν και δεν μου αρεσε στην αρχη σιγουρα βελτιωνεται μετα τα πρωτα επεισοδια ειδικα μετα 15 οποτε και αρχιζουν να πολεμουν μεταξυ τους.
Γενικα εχει καλη αναπτυξη χαρακτηρων γρηγορη και καλη δραση και αξιοπρεπει υποθεση το τελος μπορει να ειναι τυπικο happy end αλλα νομιζω οτι του ταιργιαζει προσωπικα δεν με ενοχλησε καθολου σιγουρα μια διασκεδαστικη σειρα.



Also tagged with one or more of these keywords: fall 2004, anime review, comedy, action, drama, mecha