Δεν αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα ζητήματα ηθικής και τις υποκειμενικές απόψεις; Ας το δούμε με ψυχρή λογική.
Το να σκοτώνατε μ' ένα Death Note όποιον εσείς θεωρούσατε φαύλο, πέραν του ότι είναι fundamentally flawed σαν ιδέα (διότι ούτε εσείς είστε ακριβώς ενάρετοι, έτσι; ), ούτε το έγκλημα θα εξάλειφε, ούτε θα έκανε τον κόσμο καλύτερο. Το έγκλημα είναι κι αυτό μέρος της ανθρώπινης φύσης, ό,τι και να κάνατε θα το βρίσκατε διαρκώς μπροστά σας. Το να προσπαθούσατε δε να εξαλείψετε αυτό το μέρος της ανθρώπινης φύσης, πέραν του ότι είναι φαιδρό σαν ιδέα, στην πράξη μόνο χειρότερο θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο.
Ξεχάστε αυτά που είδατε στο anime για τον "νέο κόσμο του Kira", τα οποίο άλλωστε ήταν μια απλοϊκή, shounen ματιά στο πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα. Βάλτε στο νου σας την εμπειρική γνώση που έχετε (ή που τουλάχιστον θα έπρεπε να είχατε) για την ικανότητα του ανθρώπινου είδους να προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον. Το μόνο που θα καταφέρνατε θα ήταν, έπειτα από λίγα χρόνια, όλοι οι εγκληματίες να κρύβουν τα ονόματά τους και να φοράνε μάσκες, και οι απλοί πολίτες να καρφώνουν ο ένας τον άλλο σε σας (τον Kira) για πταίσματα, μόνο και μόνο επειδή δεν χωνεύουν ο ένας τον άλλον. Αν αυτό εσείς το λετε καλύτερο κόσμο... μια στιγμή να πάω να ξεράσω στη γωνία.
Το να κάνουμε όλη την ανθρωπότητα ενάρετη δεν το κατάφερε καμία θρησκεία, δεν το κατάφερε κανένας ειρηνιστής, δεν το κατάφερε κανένας δικτάτορας, και σίγουρα δεν θα το καταφέρει κανένα Death Note, όπως και οποιοδήποτε άλλο όπλο. Όσοι από εσάς δηλώνετε πασιχαρείς ότι θα τα χρησιμοποιούσατε, είστε είτε ανώριμα όντα που ηδονίζονται με θανάτους άλλων, είτε καθάρματα που θα πατούσαν επί πτωμάτων για το προσωπικό τους συμφέρον. Και στις δύο περιπτώσεις, τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την κατάντια σας.
Καλή η ιδέα σου Αίαντα,μα θα ανακλυφθούμε...και δεν θα την γλυτώσουμε,σκληρά θα ..................γκουχ γκουχ...μετανιώσουμε θέλω να πω....
Δεν ξέρω ποιος σου έδωσε το χρίσμα να κρίνεις και να κατακρίνεις...και πόσο μάλλον δεν ξέρω ποιος σου έδωσε την πεποίθηση ότι αυτό που λες εσύ είναι το σωστό...δεν είναι υπεροπτικό να πιστεύεις πως η μοναδική αντικειμενικότητα είναι η ανούσια υποκειμενικότητά σου???
Καλύτερα να είμαι ένα κάθαρμα στα μάτια κάποιου ο οποίος δεν έχει ίχνος σεβασμού και δεν μπορεί να ξεχωρίσει το δικαίωμα του άλλου να έχει γνώμη διαφορετική από την δική σου,παρά να είμαι ένα πρόβατο τυφλωμένο μέσα στην αμάθειά του εγκλωβισμένο στο τρυπάκι του ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ εγωισμού του...
Καλά κάνεις και μας λυπάσαι...καλά κάνεις και είσαι απαθής για αυτή την προσωπική σου άποψη...Χαίρομαι γιατί η ύπαρξη ατόμων σαν και εσένα επιβαιβεώνουν ότι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα....
Ο απαράδεκτος τρόπος σκέψης σου,δεν σε κάνει ανώτερο ούτε σε κατατάσσει στις φωτεινές εξαιρέσεις,απλά ανήκεις στον κανόνα που τις επιβαιβεώνει.
Θα σου φέρω τώρα ένα παράδειγμα του πως θα ήταν ο κόσμος άμα σκεφτόμασταν όλοι σαν και εσένα.....
Με την σειρά μου λοιπόν παίρνοντας παράδειγμα από τα σοφά σου λόγια θα κάνω ότι κάνεις και εσύ....Πρέπει να σου πω ότι πραγματικά σε λυπάμαι...και αν δεν σ'αρέσει πρόβλημα σου...δεν θα σκοτιστώ....
Σκέψου τώρα έναν κόσμο που ο ένας λυπάται και υποτιμά τον άλλον...Δεν θα αύξανε την εγκληματικότητα αυτό, ενάρετε βαθιά φιλοσοφημένε φίλε μου?
Το παράδειγμα της ειρήνης με την ομηρία είναι ένα πολύ σωστό πάράδειγμα το οποίο φέρνει έναν πολύ βαθυ προβληματισμό....
Η αθρώπινη ζωή είναι απολύτος σεβαστή...η δική μου και των άλλων 10 ομήρων...ή του δεσμότη??? Ποιος θα το κρίνει αυτό?
Γιατί η αστυνομικές δυνάμεις σε περίπτωση ομηρίας έχουν όπλα και αποφασίζουν να αφάιρέσουν την ζωή του δράστη με την πρώτη εφκαιρία?? είναι τρελοί που σώζουν τον κόσμο?? Δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσει και ο δεσμότης και ο όμηρος....Κάποιος θα κρίνει.......το ποιος θα είναι αυτός? η απάντηση εύκολη....Ο ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΘΑ ΚΡΊΝΕΙ..
δεν υπάρχει ηθική αντικειμενικότητα...υπάρχει μόνο αέανος νόμος της φύσης...ΝΗΚΑΕΙ Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ...
Η ερώτησή μου είναι απλή...Έχεις να αντιμετωπίσεις κάθαρμα που πατάει επί πτωμάτων...Τι κάνεις?? Τον σταματάς ακόμα και αν χρειαστεί να εγκληματίσεις εις βάρρος σώζωντας όσους μπορείς + τον εαυτό σου?? Ή μέσα στα πλέσια της ηθικής σου τον αφήνεις να εγκληματεί,γενόμενος στην ουσία συνεργός του....??
Στην 2η περίπτωση,μπορεί να πεθάνεις και εσύ και οι γύρω σου...αλλά θα πεθάνεις περίφανος γιατί δεν έγινες σαν και αυτόν!!!