Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 3 votes

Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε?


  • Please log in to reply
1121 replies to this topic

#661 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 25 March 2009 - 16:10

Η ανωτεροτητα του ανθρωπινου ειδους δεν εχει ουδεμια σχεση με τη ηθικη...Επισης πουθενα στο ποστ μου δεν υπαρχει η λεξη ανωτεροτητα...ειπα οτι δεν ειμαστε ζωα...Οσοι διαφωνουν δικο τους προβλημα...:canthelp:

Απο κει και περα Iristella no offense αλλα εχεις προβαλει το συγκεκριμενο επιχειρημα αρκετες φορες εδω μεσα και εχεις παρει απαντηση απο μενα και απο αλλους οποτε επειδη δεν θεωρω οτι με το να επαναλαμβανω το ιδιο πραγμα συνεχεια πειθω κανεναν i rest my case...

xbJ3b2w.jpeg


#662 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,108 posts

Posted 25 March 2009 - 16:21

Τα πράγματα είναι απλά.
Αν κάποιος είναι πραγματικά καλός, δεν θα χρησιμοποιούσε το τεφτέρι, επειδή η καλοσύνη του θα τον απέτρεπε από το να σκοτώσει κάποιον άλλο.

Οποιοσδήποτε άλλος, θα το χρησιμοποιούσε. Είτε για να δει αν δουλεύει. είτε επειδή θα πίστευε ότι θα καλυτέρευε το κόσμο, είτε για προσωπικούς σκοπούς, είτε από ζήλια είτε για κάποιον άλλο λόγο.
Στην περίπτωση αυτή, το μόνο που θα μπορούσε να το αποτρέψει θα ήταν ο φόβος, και τίποτα άλλο. Ο φόβος του που θα καταλήξει μετά το θάνατο του, ο φόβος ότι θα τον συλλάβουν/βασανίσουν για να μιλήσει για αυτό του το όπλο, ο φόβος ότι θα τον βγάλουν από τη μέση.

Και για να απαντήσω και στο θρεντ, νομίζω ότι πραγματικά καλοί άνθρωποι, αν υπάρχουν, είναι ελάχιστοι σε αυτόν το κόσμο. Και γω δεν είμαι ένας από αυτούς.



#663 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 25 March 2009 - 16:25

Kenny κρίνεις όλους όσους έχουν δηλώσει υπέρ της χρήσης ενός DN σαν να μίλαγες με τον Light από την σειρά. Δεν είναι έτσι τα πράγματα για τον απλούστατο λόγο ότι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις έστω και αν συμφωνούν σε ένα πράγμα.

Μην με υποτιμάς, Ειρήνη, την έχω διαβάσει την επιχειρηματολογία του καθενός εδώ μέσα (δεν ήταν και δύσκολο, δεν μιλάμε για βαθιές φιλοσοφικές θεωρίες). Αυτά που έγραψα ταιριάζουν σε όλους. Αν πληγώνουν κάποιον, δικό του πρόβλημα.

Και ρωτάω σε αυτό το σημείο το πολύ απλό ερώτημα όσους θεωρούν το DN σαν την δύναμη του κακού και όλους τους πιθανούς χρήστες ως κατάπτυστες υπάρξεις.. Στην περίπτωση που μαθαίνετε για μια κατάσταση ομηρίας όπου ο χ,ψ ημίτρελος απειλεί να σκοτώσει έναν Α αριθμό ομήρων (δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο συμβαίνει σπάνια). Έχετε την δυνατότητα να διασφαλίσετε την ασφαλεια των ομήρων ή το να περιμένετε μέχρι να επιλυθεί η κατάσταση από "την μοίρα" πιθανότατα με αιματοχυσία. Τι επιλέγετε να κάνετε?

Τίποτα. Και όχι, το αίμα δεν είναι στα δικά μου χέρια. Don't try to twist that around.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#664 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 25 March 2009 - 16:33

Μοno ο λόγος για τον οποίο επαναλαμβάνω αυτό το επιχείρημα δεν είναι για να πείσω εσένα τον χ ή τον ψ ότι έχω δίκιο και αυτός άδικο. Σέβομαι την άποψή σου και των άλλων παιδιών και την επιλογή σου σε μια υποθετική κατάσταση.

Αυτό το οποίο θέλω να δείξω είναι ότι τα πράγματα δεν ειναι άσπρο-μαύρο και ότι σε καταστάσεις μη αντικειμενικές δεν υπάρχει νόημα για την μία πλευρά να απαξιώνει τις απόψεις της άλλης αλλα και τα ίδια τα άτομα.. Σκοπός του thread είναι να κάνουμε συζήτηση, αν αρχίσουν οι μεν να χαρακτηρίζουν τους δε και αντίστροφα νομίζω το χάσαμε το παιχνίδι.

Και ναι μπορεί να μην ανέφερες την λέξη ανωτερότητα, αλλά όταν λες ότι ο άνθρωπος δεν είναι ζώον επειδή δεν είναι η φύση του να διαφθείρεται από την εξουσία αυτήν ακριβώς την εντύπωση δίνουν τα λόγια σου.Συγγνωμη αν παρεξήγησα.

Κenny εσύ πιστεύεις ότι το αίμα δεν είναι στα δικά σου χέρια. Πολλοί μπορεί να πιστεύουν το αντίθετο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν δέχονται όλοι την έλλειψη δράσης σαν απαλλακτικό στοιχείο.. Δεν πιστεύω όμως ότι αυτό τους δίνει το δικαίωμα να σε απαξιώσουν και να σε προσβάλλουν για την άποψή σου μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνούν μαζί σου.

Edited by iristella, 25 March 2009 - 16:43.


#665 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 25 March 2009 - 17:12

Και ναι μπορεί να μην ανέφερες την λέξη ανωτερότητα, αλλά όταν λες ότι ο άνθρωπος δεν είναι ζώον επειδή δεν είναι η φύση του να διαφθείρεται από την εξουσία αυτήν ακριβώς την εντύπωση δίνουν τα λόγια σου.Συγγνωμη αν παρεξήγησα.


Αντε βρε με καταφερες...Θα κατσω να σου απαντησω...:P
Καταρχας καταλαβες λαθος...εκανα quote την πιου πιου που ελεγε οτι δεν θα το χρησιμοποιουσαν οι περισσοτεροι οχι επειδη η εξουσια διαφθειρει αλλα επειδη ειναι στην ανθρωπινη φυση...Και απανταω εγω τωρα...Οχι δεν ειναι στην ανθρωπινη φυση το αιματοκυλισμα και το eye for an eye,tooth for a tooth...Και εμπασει περιπτωσει δεν υφισταται αυτο ως δικαιολογια γιατι ο ανθρωπος μπορει και πρεπει να εξελισσεται κοιταζοντας προς τα πανω αλλιως θα ζουσαμε ακομα στα σπηλαια...Τι σημαινει ειναι στην ανθρωπινη φυση?Βρηκαμε μαι πανακεια για ολη την κοινωνικη παθογενεια και την αμολαμε καθε τρεις και λιγο...

Απο κει και περα...Για χιλιοστη φορα...(Η επαναληψη ειναι η μητερα της μαθησεως τελικα) η αξια της ανθρωπινης ζωης ειναι απολυτη...ας εξηγηθω λοιπον γιατι δεν γινομαι κατανοητη προφανως...Οι ζωες δεν μπαινουν στην ζυγαρια...Μια ζωη δεν αξιζει λιγοτερο απο εκατο αλλες...Το Δικαιο δεν ειναι μαθηματικα...επομενως αν καθε φορα που βρισκομασταν σε μια τετοια "επειγουσα κατασταση" ειχαμε την ευκολη λυση καποιος "εκλεκτος" (εδω γελαμε) να καθαριζει τον ενοχο για να σωσει τους υπολοιπους,που ειναι η Δικαιοσυνη εδω? Γιατι εχουμε τους νομους? ?Γιατι εχουμε επιλεξει να ζουμε σε ευνομουμενες κοινωνιες και παμε και ψηφιζουμε αυτους που βγαζουν τους νομους.Επομενως αν δεν μας αρεσουν τους αλλαζουμε ειτε παμε στη ζουγκλα με τον Ταρζαν.

Η εγκληματικοτητα που οδηγησε σαυτην την δυσαρεστη κατασταση που περιγραφεις δεν καταπολεμαται με οπλα μαζικης καταστροφης οπως το death note η για αλλους "φιλους" και "συμμαχους" μας παντως ειδους "εξυπνα οπλα" Πολεμαται με την παιδεια και τον πολιτισμο!Αυτη ειναι η φυση του ανθρωπου και η μονη ελπιδα για τη σωτηρια του ειδους...

Over and out.

xbJ3b2w.jpeg


#666 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 25 March 2009 - 17:34

Kenny συμφωνώ με την iristella ότι γενικεύεις και δεν πρέπει. Το να δημιουργηθεί μια κατάσταση όπως στην σειρά στον πραγματικό κόσμο όντως μόνο δικτατορία μπορούμε να την πούμε. Το να προσπαθήσεις να κάνεις το όνειρο του Light πραγματικότητα, δηλαδή να μείνουν μόνο οι ενάρετοι στον κόσμο είναι όντως φασιστικό. Δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι απάντησαν ότι θα το κρατούσαν/χρησιμοποιούσαν ότι θα ήθελαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Όπως ξαναείπα, το death note δίνει δύναμη και είναι στην φύση του ανθρώπου να την δεχτεί. Αν δεν κάτσουμε να σκεφτούμε το τι έγινε στη σειρά και δούμε το death note απλά ως μια υπερδύναμη, υπάρχει κανείς που θα την αρνηθεί; Πόσοι έχουν όπλα στα σπίτια τους;

Namida συμφωνώ μαζί σου, αν και πιστεύω ότι και ο πιο καλός άνθρωπος κάτω από κάποιες συνθήκες ανακαλύπτει πως δεν είναι τόσο καλός. Συμπέρασμα, κανείς δεν θα ήταν άξιος να χρησιμοποιήσει σωστά μία τέτοια δύναμη.(Στο τελευταίο συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου.)

Επίσης συμφωνώ με το τελευταίο ποστ της Mono.

Posted Image

Posted Image


#667 Seirios

Seirios

    Έκτακτος νεαρός...

  • Members
  • 776 posts

Posted 25 March 2009 - 17:53

Δεν αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα ζητήματα ηθικής και τις υποκειμενικές απόψεις; Ας το δούμε με ψυχρή λογική.

Το να σκοτώνατε μ' ένα Death Note όποιον εσείς θεωρούσατε φαύλο, πέραν του ότι είναι fundamentally flawed σαν ιδέα (διότι ούτε εσείς είστε ακριβώς ενάρετοι, έτσι; ), ούτε το έγκλημα θα εξάλειφε, ούτε θα έκανε τον κόσμο καλύτερο. Το έγκλημα είναι κι αυτό μέρος της ανθρώπινης φύσης, ό,τι και να κάνατε θα το βρίσκατε διαρκώς μπροστά σας. Το να προσπαθούσατε δε να εξαλείψετε αυτό το μέρος της ανθρώπινης φύσης, πέραν του ότι είναι φαιδρό σαν ιδέα, στην πράξη μόνο χειρότερο θα μπορούσε να κάνει τον κόσμο.

Ξεχάστε αυτά που είδατε στο anime για τον "νέο κόσμο του Kira", τα οποίο άλλωστε ήταν μια απλοϊκή, shounen ματιά στο πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα. Βάλτε στο νου σας την εμπειρική γνώση που έχετε (ή που τουλάχιστον θα έπρεπε να είχατε) για την ικανότητα του ανθρώπινου είδους να προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον. Το μόνο που θα καταφέρνατε θα ήταν, έπειτα από λίγα χρόνια, όλοι οι εγκληματίες να κρύβουν τα ονόματά τους και να φοράνε μάσκες, και οι απλοί πολίτες να καρφώνουν ο ένας τον άλλο σε σας (τον Kira) για πταίσματα, μόνο και μόνο επειδή δεν χωνεύουν ο ένας τον άλλον. Αν αυτό εσείς το λετε καλύτερο κόσμο... μια στιγμή να πάω να ξεράσω στη γωνία.

Το να κάνουμε όλη την ανθρωπότητα ενάρετη δεν το κατάφερε καμία θρησκεία, δεν το κατάφερε κανένας ειρηνιστής, δεν το κατάφερε κανένας δικτάτορας, και σίγουρα δεν θα το καταφέρει κανένα Death Note, όπως και οποιοδήποτε άλλο όπλο. Όσοι από εσάς δηλώνετε πασιχαρείς ότι θα τα χρησιμοποιούσατε, είστε είτε ανώριμα όντα που ηδονίζονται με θανάτους άλλων, είτε καθάρματα που θα πατούσαν επί πτωμάτων για το προσωπικό τους συμφέρον. Και στις δύο περιπτώσεις, τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την κατάντια σας.


Καλή η ιδέα σου Αίαντα,μα θα ανακλυφθούμε...και δεν θα την γλυτώσουμε,σκληρά θα ..................γκουχ γκουχ...μετανιώσουμε θέλω να πω....

Δεν ξέρω ποιος σου έδωσε το χρίσμα να κρίνεις και να κατακρίνεις...και πόσο μάλλον δεν ξέρω ποιος σου έδωσε την πεποίθηση ότι αυτό που λες εσύ είναι το σωστό...δεν είναι υπεροπτικό να πιστεύεις πως η μοναδική αντικειμενικότητα είναι η ανούσια υποκειμενικότητά σου???
Καλύτερα να είμαι ένα κάθαρμα στα μάτια κάποιου ο οποίος δεν έχει ίχνος σεβασμού και δεν μπορεί να ξεχωρίσει το δικαίωμα του άλλου να έχει γνώμη διαφορετική από την δική σου,παρά να είμαι ένα πρόβατο τυφλωμένο μέσα στην αμάθειά του εγκλωβισμένο στο τρυπάκι του ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ εγωισμού του...

Καλά κάνεις και μας λυπάσαι...καλά κάνεις και είσαι απαθής για αυτή την προσωπική σου άποψη...Χαίρομαι γιατί η ύπαρξη ατόμων σαν και εσένα επιβαιβεώνουν ότι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα....
Ο απαράδεκτος τρόπος σκέψης σου,δεν σε κάνει ανώτερο ούτε σε κατατάσσει στις φωτεινές εξαιρέσεις,απλά ανήκεις στον κανόνα που τις επιβαιβεώνει.

Θα σου φέρω τώρα ένα παράδειγμα του πως θα ήταν ο κόσμος άμα σκεφτόμασταν όλοι σαν και εσένα.....

Με την σειρά μου λοιπόν παίρνοντας παράδειγμα από τα σοφά σου λόγια θα κάνω ότι κάνεις και εσύ....Πρέπει να σου πω ότι πραγματικά σε λυπάμαι...και αν δεν σ'αρέσει πρόβλημα σου...δεν θα σκοτιστώ....

Σκέψου τώρα έναν κόσμο που ο ένας λυπάται και υποτιμά τον άλλον...Δεν θα αύξανε την εγκληματικότητα αυτό, ενάρετε βαθιά φιλοσοφημένε φίλε μου?


Το παράδειγμα της ειρήνης με την ομηρία είναι ένα πολύ σωστό πάράδειγμα το οποίο φέρνει έναν πολύ βαθυ προβληματισμό....
Η αθρώπινη ζωή είναι απολύτος σεβαστή...η δική μου και των άλλων 10 ομήρων...ή του δεσμότη??? Ποιος θα το κρίνει αυτό?
Γιατί η αστυνομικές δυνάμεις σε περίπτωση ομηρίας έχουν όπλα και αποφασίζουν να αφάιρέσουν την ζωή του δράστη με την πρώτη εφκαιρία?? είναι τρελοί που σώζουν τον κόσμο?? Δεν υπάρχει περίπτωση να ζήσει και ο δεσμότης και ο όμηρος....Κάποιος θα κρίνει.......το ποιος θα είναι αυτός? η απάντηση εύκολη....Ο ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΘΑ ΚΡΊΝΕΙ..
δεν υπάρχει ηθική αντικειμενικότητα...υπάρχει μόνο αέανος νόμος της φύσης...ΝΗΚΑΕΙ Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ...

Η ερώτησή μου είναι απλή...Έχεις να αντιμετωπίσεις κάθαρμα που πατάει επί πτωμάτων...Τι κάνεις?? Τον σταματάς ακόμα και αν χρειαστεί να εγκληματίσεις εις βάρρος σώζωντας όσους μπορείς + τον εαυτό σου?? Ή μέσα στα πλέσια της ηθικής σου τον αφήνεις να εγκληματεί,γενόμενος στην ουσία συνεργός του....??

Στην 2η περίπτωση,μπορεί να πεθάνεις και εσύ και οι γύρω σου...αλλά θα πεθάνεις περίφανος γιατί δεν έγινες σαν και αυτόν!!!
Posted Image
Spoiler:

#668 °•πίΟu-πίΟu•°™

°•πίΟu-πίΟu•°™

    I'm just one hell of a butler :)

  • Members
  • 1,306 posts

Posted 26 March 2009 - 00:06

Όσοι από εσάς δηλώνετε πασιχαρείς ότι θα τα χρησιμοποιούσατε, είστε είτε ανώριμα όντα που ηδονίζονται με θανάτους άλλων, είτε καθάρματα που θα πατούσαν επί πτωμάτων για το προσωπικό τους συμφέρον. Και στις δύο περιπτώσεις, τα βαθιά μου συλλυπητήρια για την κατάντια σας.

Aυτο ακριβως που ειπε κι ο Σειριος. Με αυτα τα λογια καταρριπτεις τον ορο αντικειμενικοτητα. Η αποψη σου μπορει να ειναι σωστη αλλα δεν μπορεις να την επιβαλλεις και να απορριπτεις-καταρριπτεις-κατηγορεις τις υπολοιπες. Ποιος εισαι εσυ που θα πει τι ειναι το σωστο (η γνωμη σου) και θα κατηγορησει τη λανθασμενη (τη δικια μου).

Θα μου πεις ποια ειμαι εγω που αν επαιρνα ενα τετοιο τετραδιακι θα αρχιζα να αφαιρουσα ζωες. Καμια συγκεκριμενη, μια απερισκεπτη που θα δρουσε με ενα ζωωδες ενστικτο.


Δεν ειδα τα υπολοιπα ποστ απο το τελευταιο μου, διαβασα μονο το τελευταιο της Μαριας.

1 εχω να πω κι εγω και εγκαταλειπω τη συζητηση.

Αν οντως δεν υπηρχε στην ανθρωπινη φυση το "an eye for an eye" λαικιστι "εκδικηση" τοτε δε θα υφιστατο καν αυτος ο ορος. Εκτος κι αν θελεις να μου πεις οτι τα ζωα εκδικουνται(μικρη εξαιρεση ο ελεφας με την τεραστια μνημη).


ps. Kenny, τπτ απο τα δυο δεν εννοουσα απλα εχω συνδεσει το dn με τους Kuro hana και καμια φορα λανθασμενα μου ξεφευγει.

Edited by °•πίΟu-πίΟu•°™, 26 March 2009 - 01:22.
seirios's correction..

yoJC2iXiB8biWL8b9S.gif

Spoiler:

#669 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 26 March 2009 - 16:08

Μέχρι στιγμής μόνο ο Kenny έχει ονομάσει τα πράματα με το όνομά τους. Όσοι απο μας θα ήμαστε πρόθυμοι να γράψουμε ονόματα στο Death Note δεν είμαστε καλύτεροι απο τους κοινούς εγκληματίες. Καλύτερα να βρούμε το θάρρος να το αποδεχτούμε αυτό, παρά να βαφτίζουμε το έγκλημα ως επανάσταση για να φανούμε καλοί και σώφρονες.
Ναι θα χρησιμοποιούσα το Death Note. Ναι θα το έκανα για την πάρτη μου. Αδιαφορώ για εναν δίκαιο κόσμο, που είναι και ουτοπικός στο κάτω κάτω της γραφής.

#670 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 26 March 2009 - 18:09

Βασικαεγω για εναν λογο θα χρησιμοποιουσα το dn μονο σε ειδικες περιπτωσεις(δεν θα ημουν και σαν τον light αλλα ολα εξαρτονται)
Τωρα πανω στο dn εγω πιστυευω κατι το ενδιαμεσο(γτ εχω ακοθσει του κοσμπυ τις αποψεις οχι μονο απο εδω μεσα....:thatsit: Εγω θεωρω οτι μπορει ο κιρα να επαιρνε αδικα ζωες οι οποιες δν επρεπε να πειθανουν αλλα "θυσιασε τον ευατο του για τον υπολοιπο κοσμο....αυτα απο εμενα.....

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#671 Kenny

Kenny

    <SS0·b ∨ ~SS0·b>

  • Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 26 March 2009 - 18:45

Seirios, όλο πυρ και μανία είσαι, αλλά ούτε που επιχείρησες να καταρρίψεις το σενάριό μου για το τι θα γινόταν με ένα Death Note στον πραγματικό κόσμο. Όχι ότι αν προσπαθούσες θα τα κατάφερνες... Το ανθρώπινο είδος είναι πολυμήχανο, και αργά ή γρήγορα θα ανακάλυπτε την αδυναμία του Kira να σκοτώσει αν δεν ξέρει όνομα και πρόσωπο. Και αφού το ανακάλυπτε, μοιραία θα το εκμεταλλεύονταν προς δικό του ώφελος. Μακροπρόθεσμα, είναι αδύνατον να κάνεις τον κόσμο καλύτερο μ' ένα Death Note. Αυτά που μου λες περί "ανούσιας υποκειμενικότητας" τα ακούω βερεσέ.

(Και LOL, αν όλος ο κόσμος σκεφτόταν σαν εμένα, αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχαν "διαφορετικές απόψεις". Όλοι θα συμφωνούσαμε σε όλα, και αυτό θα μείωνε κατά πολύ την εγκληματικότητα.)

Όσο για τους αστυνομικούς και το γιατί τους επιτρέπεται να φέρουν όπλα... είναι ακριβώς επειδή επέλεξαν να υπηρετήσουν την αστυνομία, να ανήκουν δηλαδή στο σώμα που προστατεύει εμάς τους υπόλοιπους. Η ίδια η πολιτεία τους έχει παραχωρήσει το δικαίωμα να οπλοφορούν. Έτσι είναι στα δημοκρατικά πολιτεύματα. Δεν παίρνει ο καθένας το νόμο στα χέρια του. Αυτοί έχουν το καθήκον να επέμβουν σε μία κατάσταση ομηρίας, όχι εσύ. Φυσικά και δεν είναι "τρελοί που σώζουν τον κόσμο". Τουναντίον, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για να τον σώσουν. Και αν μιλάμε για μια αστυνομία που κάνει σωστά τη δουλειά της, δεν σκοτώνουν το δράστη στην πρώτη ευκαιρία, παρά μόνο στην ύστατη ανάγκη. Τον θέλουν κι αυτόν ζωντανό, για να δικαστεί. Μια αστυνομία που κάνει σωστά τη δουλειά της ξέρει ότι ούτε αυτή απονέμει δικαιοσύνη. Αυτό γίνεται μόνο στα δικαστήρια.

Η χρήση του Death Note είναι ό,τι πιο ακραία μορφή καταπάτησης των δημοκρατικών θεσμών που μπορώ να σκεφτώ. Αν μη τι άλλο, από άτομο που ψήφισε τον Περικλή ως τον σημαντικότερο έλληνα, περίμενα τουλάχιστον μια στοιχειώδη πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς. Από τα λόγια σου εδώ, όμως, φαίνεται ότι δεν έχεις την παραμικρή. Κρίμα δηλαδή, θα τρίζουν τα κόκαλά του Περικλή.

ΥΓ.: Nighteyes, περιμένεις ότι θα συμφωνήσω με την οπλοκατοχή; Εξίσου κατάπτυστη είναι κι αυτή.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||


#672 mysticismlover

mysticismlover

    free Porn supporter

  • Members
  • 306 posts

Posted 27 March 2009 - 00:03

και η ένταση συνεχίζεται...
γιατί απλά δε συμφωνείτε οτι διαφωνείτε? =[

ο τίτλος του thread αναφέρεται στον κά8ε έναν μας ατομικά κι εδώ έχει γίνει φιλοσοφική ανάλυση της ανθρωπότητας. =S

απλά πιστεύω ότι άκρη δε θα βγάλουμε γιατί ο κάθε ένας μας ως ξεχωριστή προσωπικότητα πιστεύει κάτι διαφορετικό που ίσως οι άλλοι να θεωρούν παράλογο ή αδύνατο όμως για μας είναι η δική μας πραγματικότητα

και για να μην είμαι πάλι off-topic και τα ακούσω =Ρ έχω να πω πως κατά την ταπεινή μου γνώμη ένας άνθρωπος θα έπρεπε να έχει μεγάλη αυτοσυγκράτηση για να έχει ένα death note και να μην το χρησιμοποιήσει[είτε για δικό του όφελος είτε για το γενικότερο καλό-αρχικά]
εκτός φυσικά αν το κατέστρεφε εξ αρχής.[το τι θα έκανα εγώ το έχω ήδη αναφέρει]

"When you are in pain you can sleep.When you inflict pain you can never sleep" [f.m alchemist]
"Don't ask for it.Go out and win it.Do that and you will be rewarded!" [gurren lagann]
"The melody of reason will always play out the truth" [spiral]

Spoiler:


#673 Nighteyes

Nighteyes

    Thinking backwards.

  • Retired Staff
  • 1,667 posts

Posted 27 March 2009 - 00:05

ΥΓ.: Nighteyes, περιμένεις ότι θα συμφωνήσω με την οπλοκατοχή; Εξίσου κατάπτυστη είναι κι αυτή.

:hahaha:Ούτε γω.

Απλά το έδωσα ως παράδειγμα. Όσο και να μην μ' αρέσει αυτό πιστεύω ότι δύσκολα κάποιος θα αρνιόνταν αν του κάνανε δώρο από όπλο μέχρι death note. "Άστο να βρίσκεται δεν ξέρεις καμιά φορά..."

Posted Image

Posted Image


#674 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

    Ryu

  • Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 27 March 2009 - 00:23

"If you would take a man's life, you owe it to him to look into his eyes and hear his final words. And if you can not do that, then perhaps the man does not deserve to die."

Eddard Stark, A Song of Ice and Fire

dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

 


#675 Seirios

Seirios

    Έκτακτος νεαρός...

  • Members
  • 776 posts

Posted 27 March 2009 - 01:30

Seirios, όλο πυρ και μανία είσαι, αλλά ούτε που επιχείρησες να καταρρίψεις το σενάριό μου για το τι θα γινόταν με ένα Death Note στον πραγματικό κόσμο. Όχι ότι αν προσπαθούσες θα τα κατάφερνες... Το ανθρώπινο είδος είναι πολυμήχανο, και αργά ή γρήγορα θα ανακάλυπτε την αδυναμία του Kira να σκοτώσει αν δεν ξέρει όνομα και πρόσωπο. Και αφού το ανακάλυπτε, μοιραία θα το εκμεταλλεύονταν προς δικό του ώφελος. Μακροπρόθεσμα, είναι αδύνατον να κάνεις τον κόσμο καλύτερο μ' ένα Death Note. Αυτά που μου λες περί "ανούσιας υποκειμενικότητας" τα ακούω βερεσέ.

(Και LOL, αν όλος ο κόσμος σκεφτόταν σαν εμένα, αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα υπήρχαν "διαφορετικές απόψεις". Όλοι θα συμφωνούσαμε σε όλα, και αυτό θα μείωνε κατά πολύ την εγκληματικότητα.)

Όσο για τους αστυνομικούς και το γιατί τους επιτρέπεται να φέρουν όπλα... είναι ακριβώς επειδή επέλεξαν να υπηρετήσουν την αστυνομία, να ανήκουν δηλαδή στο σώμα που προστατεύει εμάς τους υπόλοιπους. Η ίδια η πολιτεία τους έχει παραχωρήσει το δικαίωμα να οπλοφορούν. Έτσι είναι στα δημοκρατικά πολιτεύματα. Δεν παίρνει ο καθένας το νόμο στα χέρια του. Αυτοί έχουν το καθήκον να επέμβουν σε μία κατάσταση ομηρίας, όχι εσύ. Φυσικά και δεν είναι "τρελοί που σώζουν τον κόσμο". Τουναντίον, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για να τον σώσουν. Και αν μιλάμε για μια αστυνομία που κάνει σωστά τη δουλειά της, δεν σκοτώνουν το δράστη στην πρώτη ευκαιρία, παρά μόνο στην ύστατη ανάγκη. Τον θέλουν κι αυτόν ζωντανό, για να δικαστεί. Μια αστυνομία που κάνει σωστά τη δουλειά της ξέρει ότι ούτε αυτή απονέμει δικαιοσύνη. Αυτό γίνεται μόνο στα δικαστήρια.

Η χρήση του Death Note είναι ό,τι πιο ακραία μορφή καταπάτησης των δημοκρατικών θεσμών που μπορώ να σκεφτώ. Αν μη τι άλλο, από άτομο που ψήφισε τον Περικλή ως τον σημαντικότερο έλληνα, περίμενα τουλάχιστον μια στοιχειώδη πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς. Από τα λόγια σου εδώ, όμως, φαίνεται ότι δεν έχεις την παραμικρή. Κρίμα δηλαδή, θα τρίζουν τα κόκαλά του Περικλή.

ΥΓ.: Nighteyes, περιμένεις ότι θα συμφωνήσω με την οπλοκατοχή; Εξίσου κατάπτυστη είναι κι αυτή.


Και έλα πάμε από την άρχη....Δεν προσπάθησα να καταρίψω το επιχείρημά σου γιατί πολύ απλά δεν διαφωνώ...αυτό σου πέρασε από το μυαλο??πες μου έστω και σε μια γράμμη στο ποστ μου,πότε φάνηκε να λέω ότι ο κόσμος θα γινόταν καλύτερο με την ύπαρξή ντέθ νόουτ...Απλά πουθενά....Εγώ καταρίπτω τον δογματικό τρόπο που μιλάς και συμπεριλαμβάνεις και εμένα μέσα χώρις να λέω αυτό που κατακρίνεις....δεν καταρίπτω την άποψη σου γιατί πολύ απλά άμα διαβάσεις τα 3 τελευταία ποστ μου θα καταλάβεις πως λέω ότι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα σε αυτό το θέμα και θεωρώ ανούσιο να προσπαθεί κάποιος να αποδείξει το αναπόδεικτο...αυτό λέγεται δογματισμός Κέννυ....
Είπα ότι θα το χρησιμοποιούσα ναι....είπα πουθενά ότι θα γινόταν ο κόσμος καλύτερος??? Οπότε λογικό είναι όταν δεν λέω κάτι και εσύ με κατακρίνεις και με λυπάσε σε αυτό που δεν είπα να είμαι πυρ και μανία...αλλά εσύ είσαι προπέτης....

Ξαναδάβασε σε παρακαλώ τι έχω γράψει..ξανακοίτα σε τι απαντούσα..και τότε ίσως καταλάβεις ότι το μόνο που λέω είναι ότι δεν υπάρχει άσπρο και μάυρο......Και ναι ψήφισα τον Περικλή...άμα έχεις διαβάσει ιστορία θα ξέρεις πολύ καλά ότι ο περικλής έμεινε στην εξουσία 50 χρόνια γιατί ξεγελούσε τους υπόλοιπους.....

Ναι πιστεύω ότι κάποιες φορές θα ήταν καλό να χρησιμοποιηθεί δεν είμαι σίγουρος...δεν μπορώ να είμαι σίγουρος...μπορεί κάποιος να μου αποδείξει όμως ότι θα ήταν κακό?? ίσως..
Αυτό που λέω και φαίνεται ξεκάθαρα στο ποστ μου.... δεν είμαι σίγουρος για καμία από τις 2 εκδοχές....δεν ξέρω ποιο θα ήταν σωστό...δεν ξέρω καν αν υπάρχουν μόνο 2 εκδοχές...

Εγώ μιλούσα για την αντικειμενικότητα και την υποκειμενικότητα....πως έβγαλες εσύ συμπέρασμα και από που το έβγαλες,ότι εγώ λέω πως ο κόσμος θα ήταν έτσι η γιουβέτσι??λέω πουθενά κάτι τέτοιο??

Το λέω άλλη μία φορα....δεν κατέριψα την εκδοχή σου...γιατί δεν με βρίσκει αντίθετο....αλλά ούτε και σύμφωνο...απλός δεν ξέρω..΄
για πιον λόγω λοιπόν να κατακρίνω από την στιγμή που δεν ξέρω??
Σίγουρα αν είχα διαφορετική άποψη, αυτή την στιγμή θα σε είχα καταρίψει 7 φορές.....
Αυτο που με απασχολεί όμως εμένα είναι ο δογματικός τρόπος που μιλάς, κρίνεις και κατακρίνεις σαν να τα ξέρεις όλα.....

Όσων αναφορά αυτά που λες για την αστυνομία..
Λες κάπου ότι δεν θα κρίνεις εσύ για εγκληματία,,υπάρχει η αστυνομία για αυτο που είναι υποχρέωσή τους....Δεν είπα ποτέ ότι θα σκότωνα όποιον εγκλιματία έβρισκα.....είπα όμως ότι θα σκότωνα όποιον απειλεί εμένα και δικούς μου άνθρώπους...και ναι δεν θα ρισκάρω την ζωή μου και την ζωή των δικών μου περιμένοντας την αστυνομία...η αστυνομία είναι αλάνθαστη?? μπορεί ναι μπορεί όχι....όταν παίζεται η δική μου ζωή και η ζωή των δικών μου ανθρώπων θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου....αν αυτό εσύ το εκλαμβάνεις ως ότι θα το χρησιμοποιούσα για να κάνω τον κόσμο καλύτερο.....ε τι να σου πω.....μάλλον προσπάθησε να κατλάβεις τι σου λέω...


Μιας και ακούς βερεσέ λοιπόν αυτά που λέω (λες και εγώ είχα την μπανίερα μου με δάκρυα για αυτά που είπες εσύ) θα σου ξαναπώ πως είναι υποκριτικότατο να λες πως εσύ άμα μπορούσες να σώσεις την ζωή σου και την ζωή άλλον θα στηριζόσουν σε άλλους....ότι θα έπερνεσ τέτοιο ρίσκο κοινός......

οπως πολύ καλά είπες δεν γίνεται να έχουμε όλοι ίδια γνώμη....γιατί λοιπόν δεν αποδέχεσαι, κάτι το οποίο παραδέχεσαι ότι ισχυεί??
Αφού ξέρεις ότι δεν γίνεται να έχουμε την ίδια γνώμη με σένα...Γιατί μας βρίζεις που δεν την έχουμε?? Μήπως Φάσκεις και αντιφάσκεις?? δεν βγάζει νόημα η λογική σου..δεν θα σε βρίσω που την έχεις απλά δεν την καταλαβαίνω....Επίσης αφού δεν έχουμε όλοι την ίδια γνώμη όπως ξαναλέω ότι ό ίδιος είπες...με πια λογική μας βάζεις στο ίδιο σακούλι?? με πια λογική ξεχωρίζεις μόνο 2 εκδοχές ενώ μπορεί να υπάρχουν 1000???
Πως γίνεται λοιπόν όταν πιστεύεις πως δεν έχουμε όλοι την ίδια γνώμη να μας κρίνεις όλους σαν να είμαστε ίδιοι???
Τι να καταρίψω από αυτό...??? αυτοκαταρίπτεσαι...να καταρίψω κάτι που δεν στέκει???
το χεις κάνει εσύ πριν από μένα....
Posted Image
Spoiler: