Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 3 Ψήφοι

Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε?

• Please log in to reply
1121 replies to this topic

#571 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 11 Οκτώβριος 2008 - 22:29

Post bump, because this thread has left me in despair.Διαβάστε το 50-60-100 φορές, και όταν το καταλάβετε, το ξανασυζητάμε.

εγω να πω την αλη8εια δε συμφωνω.Το προβλημα δε 8α εξαφανιστει αλλα 8α ελλατω8ει

εχεις δικιο στο οτι το σωστοτερο 8α ηταν να βρουμε την αιτια ,αλλα σε 5000 και βαλε χρονια αν8ρωπινου πολιτισμου υπηρχαν διαμαχες,πολεμοι,κλοπες και γενικα το κακο,δε μπορει να εξοντω8ει τελειως,μονο να μετριαστει και το deathnote Μπορει να το πετυχει.Για να δωσω και εγω ενα παραδειγμα με ασ8ενειες οπως εκανε και αυος που εγραψε το post

το κακο(κλοπες,δολοφονιες,πολεμοι) 8α το παρομοιασω με μια ανοιατη ασ8ενιεα(γιατι δε μπορει να γιατρευτει ποτε ολοκληρωτικα) με το aids...οταν ενα παιδι 18 χρονων ανακαλυπτει οτι ειναι φορεας τι γινεται?το παραταμε?ευ8ανασια?υπαρχουν παρα πολλα φαρμακα που δεν 8α το σωσουν,αλλα 8α καταφερουν να του δωσουν μια οσο δυνατον πιο ομαλη ζωη..ετσι και το deathnote στο ρολο παλι του φαρμακου,8α μπορει να "απαλυνει" για 5-10 ισως 20 χρονια τον πονο του κοσμο και να σωσει εκατομυρια ζωες απο το να καταστραφουν

βεβαια οι αν8ρωποι δεν ειναι στραγαλια για να τους σκωτωνεις ετσι απλα,αλλα για μενα αυτος που σκωτωσε τους 2 γονεις και αφησε μικρα παιδια ορφανα ετσι επειδη του ηρ8ε,η ο βιαστης που επειδη γουσταρε βιασε και σκωτωσε ποσες κοπελες,και ακομα και ο "βελγικος κιρα" που ανα8ερ8ηκε σε αλλο ποστ του φορουμ για το deathnote που σκωτωσε 2 α8ωους μονο και μονο για να μοιαζει στον Light δεν ειναι αν8ρωποι,αυτη ειναι η αποψη μου και δεν τους αξιζει να ζουνε...βεβαια πιος ειμαι εγω που 8α αποφασισει σε πιον αξιζει και πιον δεν αξισει να ζει, αλλα καπιος πρεπει να κανει κατι,και αφου δεν κανει κατι,και αφου εχουμε φτασει στο σημειο αυτο 8α το κανω εγω (8α το εκανα δηλαδη αν ειχα deathnote)...

αυτες ηταν πανω κατω οι σκεψεις μου,δεν ξερω τη γνωμη 8α σχιματισετε για μενα αλλα τι να κανω,αυτος ειμαι

qzMHWHd.png

#572 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2008 - 16:23

Όταν ένας άνθρωπος από μόνος του είναι αδύναμος να καταπολεμήσει τα βαθύτερα αίτια της ασθένειας αλλά μόνο να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα τι κάνει? Βοηθάει την κατάσταση όπως μπορεί έστω και στην περιορισμένη έκταση που περνά απο το χέρι του, ή το παρατάει τελείως το θέμα στην τύχη του? Ακριβώς επειδή μιλάμε για ανθρωπινες ζωές και όχι για στραγάλια νομίζω ακόμη και η πιο μικρή βοήθεια που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο κάποιου δυσμοιρου μετράει. Κατανοώ πλήρως αυτό που λες μεν στο Post αλλά αυτό δεν σημαινει ότι προσωπικά συμφωνώ με αυτό.

iristella, εσύ το πας στο θέμα της ευθανασίας. Προσωπικά η ιδέα της ευθανασίας με βρίσκει σύμφωνο, και υποθέτω ότι βρίσκει σύμφωνο και τον Phantom Duck, αλλά:
  • ούτε τον Light είδες, με το που απέκτησε το Death Note, να αποφάσισε να λυτρώσει τους φορείς ανίατων νόσων από τον πόνο,
  • ούτε είδες κανέναν εδώ μέσα να γράφει ότι θα το χρησιμοποιούσε για έναν τέτοιον αλτρουιστικό σκοπό.
Αντιθέτως, όλοι τους δεν βλέπουν την ώρα να αποκτήσουν ένα Death Note για να σκοτώνουν όποιον τους πρήζει τα συκώτια.

βεβαια οι αν8ρωποι δεν ειναι στραγαλια για να τους σκωτωνεις ετσι απλα,αλλα για μενα αυτος που σκωτωσε τους 2 γονεις και αφησε μικρα παιδια ορφανα ετσι επειδη του ηρ8ε,η ο βιαστης που επειδη γουσταρε βιασε και σκωτωσε ποσες κοπελες,και ακομα και ο "βελγικος κιρα" που ανα8ερ8ηκε σε αλλο ποστ του φορουμ για το deathnote που σκωτωσε 2 α8ωους μονο και μονο για να μοιαζει στον Light δεν ειναι αν8ρωποι,αυτη ειναι η αποψη μου και δεν τους αξιζει να ζουνε...βεβαια πιος ειμαι εγω που 8α αποφασισει σε πιον αξιζει και πιον δεν αξισει να ζει, αλλα καπιος πρεπει να κανει κατι,και αφου δεν κανει κατι,και αφου εχουμε φτασει στο σημειο αυτο 8α το κανω εγω (8α το εκανα δηλαδη αν ειχα deathnote)...

Ούτε εγώ θεωρώ ανθρώπους όσους μοιράζονται την άποψή σου, αλλά έχω μεγάλη καρδιά και θα σας άφηνα να ζήσετε.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#573 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2008 - 16:45

kenny δε 8ελουμε να σκωτοσουμε οποιον μας πριζει τα συκωτια, δεν εχεις να κανεις με 5χρονα
επισης να προσ8εσω στο παραπανω μου ποστ οτι προς 8εου δεν 8α η8ελα να γινω light,ουτε 8εος,ο light ξεφυγε απο το σκοπο του, να εξαφανισει εγκληματιες σκωτωνωντας α8ωους οπως
Spoiler:

απο τη μερια που το βλεπω εγω ειμαι ενας 18χρονος που δεν μπορει να κανει τιποτα για να βοη8ησει τον κοσμο(ναι εχω καποια αυτογνωσια),μονο το deathnote μου δινει την ευκαιρια να συνησφερω

qzMHWHd.png

#574 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2008 - 16:57

Σκοτώνοντας κόσμο? Συγνώμη αλλά ούτε αυτό λέγεται συνησφορά....έχω την εντύπωση ότι και απλά το διπλάνο σου να βοηθήσεις ελάχιστα, παραπάνω βοηθάς....
Δημοσιευμένη  εικόνα

#575 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2008 - 17:28

Tον πλανήτη συνολικά δεν μπορείς να τον βελτιώσεις και ούτε με το deathnote θα τον βελτίωνες. Τον διπλανό σου όμως μπορείς να τον βοηθήσεις...αν το κάναμε όλοι, να σαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα ήταν αισθητά καλύτερος.:congrats:

απ την άλλη η εύκολη λύση είναι σίγουρα να τους ψεκάσεις όλους με ΤΕΖΑ και να μείνεις μόνος σου.:terror2: Οκ η κάτι δεν κατάλαβα ή το χουμε χάσει ομαδικώς...:stubborn:

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από himawarinosekai: 10 Αύγουστος 2009 - 21:49

#576 Mateus

Mateus

Otaku

• Members
  • 86 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Οκτώβριος 2008 - 18:41

Οτι και να κανουμε,η εγκληματικοτητα θα συνεχισει να αυξανεται με τα χρονια οπως προβλεπεται.Και να δλδ να τουσ παει,στους εγκληματιες,λογω του Death Note παντα θα βρισκουν τροπους για να σκοτωνουν κι αυτοι.
Και αυτος ο κυκλος δεν θα τελειωσει ποτε.
Εγω προσωπικα θεωρω εγκληματιες οποιοσδηποτε σκοτωνει,ειτε το κανει για την πλακα του ειτε γτ πιστευει οτι ετσι θα γινει ηρωας,γτ αυτο θα επιδιωκαν οι περισσοτεροι,να γινουν οι λεγομενοι "ηρωες",να αναγνωρισθουν πως αλλιως να το πω.Σιγα μην βασανιζαν την συνειδηση τους για να συνεχισει ο κοσμος να τους αποκαλει κι αυτους δολοφονους.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#577 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 00:58

Για να δωσω και εγω ενα παραδειγμα με ασ8ενειες οπως εκανε και αυος που εγραψε το post

το κακο(κλοπες,δολοφονιες,πολεμοι) 8α το παρομοιασω με μια ανοιατη ασ8ενιεα(γιατι δε μπορει να γιατρευτει ποτε ολοκληρωτικα) με το aids...οταν ενα παιδι 18 χρονων ανακαλυπτει οτι ειναι φορεας τι γινεται?το παραταμε?ευ8ανασια?υπαρχουν παρα πολλα φαρμακα που δεν 8α το σωσουν,αλλα 8α καταφερουν να του δωσουν μια οσο δυνατον πιο ομαλη ζωη..ετσι και το deathnote στο ρολο παλι του φαρμακου,8α μπορει να "απαλυνει" για 5-10 ισως 20 χρονια τον πονο του κοσμο και να σωσει εκατομυρια ζωες απο το να καταστραφουν

Μιας και το post που αναφέρεσαι είναι δικό μου, νομίζω πως πρέπει να απαντήσω. Παραθέτεις ένα ενδιαφέρον παράδειγμα και έχεις δίκιο με αυτόν τον τρόπο σκέψης ΑΛΛΑ σου διαφεύγει μια σημαντική παράμετρος. Και εξηγούμαι χρησιμοποιόντας το παράδειγμα που έθεσες:

-Το AIDS προς το παρόν δεν μπορεί να γιατρευτεί, και πολλοί επιστήμονες ψάχνουν να βρουν θεραπεία. Μέχρι να βρουν τη θεραπεία, αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να παρατείνουν τη ζωή του ανθρώπου. Πρόσεξε την φράση "μέχρι να βρουν την θεραπεία". Ο στόχος των γιατρών είναι να βρουν τη θεραπεία, και μέχρι να την βρουν, συμβιβάζονται παρατείνοντας τη ζωή του ασθενούς.
-Το Death Note, όπως κι εσύ συμφωνείς, ΔΕΝ πρόκειται να γιατρέψει τίποτα. Είναι σαν οι γιατροί να παραδοθούν στην ασθένεια, να σταματήσουν τις έρευνές τους για τη θεραπεία της, και το μόνο που θα κάνουν είναι να δίνουν τα φάρμακα που παρατείνουν τη ζωή. Αυτό δεν ανταποκρίνεται και δεν θα έπρεπε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

εχεις δικιο στο οτι το σωστοτερο 8α ηταν να βρουμε την αιτια ,αλλα σε 5000 και βαλε χρονια αν8ρωπινου πολιτισμου υπηρχαν διαμαχες,πολεμοι,κλοπες και γενικα το κακο,δε μπορει να εξοντω8ει τελειως,μονο να μετριαστει και το deathnote Μπορει να το πετυχει.

Σε αυτά τα 5000 και βάλε χρόνια όμως, υπήρξαν επίσης επιτεύγματα, πρόοδος, χαρούμενες στιγμές, αγάπη και άλλα όμορφα συναισθήματα τα οποία το Death Note ΔΕΝ μπορεί να πετύχει.
Μην χάφτετε ό,τι σας πλασάρουν. Ανθρωπότητα δεν είναι μόνο πόλεμοι, είναι και η καλοσύνη. Μπορεί οι πόλεμοι στην παγκόσμια ιστορία να είναι αναπόφευχκτοι, το ίδιο αναπόφευχτη όμως είναι και η ανθρωπιά. Απλώς σαν άνθρωποι, έχουμε την τάση τα όμορφα πράγματα να τα θεωρούμε ως δεδομένα, και να κρατάμε ως επί το πλείστον τα αρνητικά.
Όσο δύσκολο είναι να εκλείψουν οι πόλεμοι, άλλο τόσο ακατόρθοτο είναι να εκλείψει η καλοσύνη και η συμπόνια από τον κόσμο μας, και το Death Note ΔΕΝ μπορεί να συμβάλλει σε αυτό. Ο κόσμος θα γίνει καλύτερος αν εμείς προσπαθήσουμε να τον βελτιώσουμε.

Αν δεν μπορεί ο καθένας μας να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στην καλυτέρευση του κόσμου μας, ας στοιβαχτούμε καλύτερα όλοι οι μαντράχαλοι γυμνοί σε έναν σωρό, να σταματήσει να υπάρχει η ανθρωπότητα και να τελειώνει η υπόθεση. [link για όσους δεν κατάλαβαν αυτήν την παράγραφο]

Όσον αφορά την ευθανασία, προσωπικά είμαι υπέρ, αν ο ασθενής είναι και αυτός σύμφωνος. Αλλά όπως είπε και ο Kenny, δεν θυμάμαι και πολλούς σε αυτό το thread που θα το χρησιμοποιούσαν για αυτόν τον σκοπό.
Αυτή είναι η μόνη περίπτωση που τυχόν θα ενέκρινα τη χρησιμοποίηση του Death Note. Και λέω τυχόν επειδή το θέμα της ευθανασίας και της βιοηθικής γενικά είναι πολύ ευαίσθητο. Αν θέλετε τώρα να συζητήσουμε το θέμα της ευθανασίας, θα μπούμε σε άλλα μεγάλα μονοπάτια.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Phantom Duck: 13 Οκτώβριος 2008 - 01:28

E5VV38U.jpg

#578 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 01:31

Γενικα πέρα από το θέμα της ευθανασιας χρησιμοποιησα το προηγουμενο ποστ και σαν παραλληλισμο με το ποστ του Phantom και το θεμα του φαρμακου αλλεργιας που πραγματευεται.... Αυτο το οποιο πιστευω ότι προκαλει την συγχιση σε αυτό το thread είναι το ότι τα Υπερ Και τα Κατα της χρησης μαζοποιουνται και αντιμετωπιζονται ως ενιαιες οντοτητες ενω σε πολλες περιπτωσεις δεν σχετιζονται μεταξυ τους. Εγινε παρα πανω απο προφανες ότι δεν σκεφτονται ολοι οι ανθρωποι με τον ιδιο τροπο. Επισης το ότι καποιος λεει ότι θα χρησιμοποιουσε ενα DN δεν παει να πει ότι αυτομάτως δέχεται τον τρόπο σκέψης του Light και τις πράξεις του.

Στον τελευταιο παραλληλισμο του Phantom θέλω να κάνω την εξης ερώτηση. Αν απογυμνώσουμε όλο το ζητημα της χρήσης ενός DN απο κάθε έννοια ηθικής και καλου κακου, δούμε όλο το ζήτημα αμοραλιστικά και αντιμετωπισουμε τα ατομα που αποτελούν ενεργό κίνδυνο για το ευρυτερο συνολο ως ιο που επιτιθεται σε ενα σωμα κατα καποιον τροπο , τότε ποια η διαφορά από το παράδειγμα με το Aids και τα προσωρινά φάρμακα? Γιατί κατ εμε η ανθρώπινη εγκληματικότητα και παραβατικότητα μπορεί να παρομοιαστεί με μια ανίατη ασθένεια. Και τονίζω ότι δεν μιλάω για ανθρωπους που είναι ηδη υπο κράτηση. Μιλάω για εκείνα τα άτομα τα οποια διαφεύγουν της συλληψης και τα οποία με καθε λεπτό που περναει μπορουν να βλάψουν ανθρώπους οι οποίοι δεν φταίνε σε τπτ. Η για άτομα τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τους ήδη υπάρχοντες κρατικούς αλλα και διεθνεις θεσμους.

Πραγματικά δεν θεωρώ ότι υπαρχει ανθρωπος στον οποιο αξιζει να στερηθει το δικαιωμα της ζωης αλλα όταν το ζητημα γίνεται ποσοτικό καθαρά, θεωρώ ότι σε μια κατάσταση όπου δεν υπάρχει "καθαρή και αναιμακτη λυση" το μικροτερο κακό είναι ισως η καλυτερη επιλογή.

Σε αυτά τα 5000 και βάλε χρόνια όμως, υπήρξαν επίσης επιτεύγματα, πρόοδος, χαρούμενες στιγμές, αγάπη και άλλα όμορφα συναισθήματα τα οποία το Death Note ΔΕΝ μπορεί να πετύχει.
Μην χάφτετε ό,τι σας πλασάρουν. Ανθρωπότητα δεν είναι μόνο πόλεμοι, είναι και η καλοσύνη. Μπορεί οι πόλεμοι στην παγκόσμια ιστορία να είναι αναπόφευχκτοι, το ίδιο αναπόφευχτη όμως είναι και η ανθρωπιά. Απλώς σαν άνθρωποι, έχουμε την τάση τα όμορφα πράγματα να τα θεωρούμε ως δεδομένα, και να κρατάμε ως επί το πλείστον τα αρνητικά.
Όσο δύσκολο είναι να εκλείψουν οι πόλεμοι, άλλο τόσο ακατόρθοτο είναι να εκλείψει η καλοσύνη και η συμπόνια από τον κόσμο μας, και το Death Note ΔΕΝ μπορεί να συμβάλλει σε αυτό. Ο κόσμος θα γίνει καλύτερος αν εμείς προσπαθήσουμε να τον βελτιώσουμε.

Αν δεν μπορεί ο καθένας μας να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στην καλυτέρευση του κόσμου μας, ας στοιβαχτούμε καλύτερα όλοι οι μαντράχαλοι γυμνοί σε έναν σωρό, να σταματήσει να υπάρχει η ανθρωπότητα και να τελειώνει η υπόθεση. [link για όσους δεν κατάλαβαν αυτήν την παράγραφο]
.

Το Death Note απο μόνο του για μένα δεν μπορεί να επιτύχει τπτ. Πρόκειται απλά για ένα όπλο ένα εργαλείο. Το αποτελεσμα που μπορεί να φέρει εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο τον χρήστη. ¨Οπως ένα όπλο, ένα πιστολι μπορεί να αφαιρέσει αλλά και να σώσει ζωές το ίδιο για μένα συμβαίνει και με αυτό. Δεν παίζει καποιον ρόλο ο τρόπος με τον οποιο επιτυγχάντεται η διάσωση ενός ατομου που δεν έχει βλάψει κανέναν..... Όπως για παραδειγμα δεν μπορεί καποιος να κατηγορησει τον ελευθερο σκοπευτη ο οποιος εξουδετερωσε τον κακοποιο που κρατάει ομήρους και τους οποιους ενδεχομένως θα σκότωνε το ίδιο συμβαίνει και με αυτόν που αντί για όπλο θα χρησιμοποιούσε το DN.
Προσωπικα δεν ζητάω απο καποιον να δεχτεί ότι η δική μου αποψη είναι ντε και καλά η σωστή. Ολα τα ποστ που διάβασα είχαν για μενα ενδιαφέρον και παρόλο που δεν συμφωνω με πολλά σέβομαι το δικαίωμα στην διαφορετική αποψη. Απλά όταν γενικοποιήθηκαν ορισμένα πράγματα ενιωσα την αναγκη να πω ότι δεν πρεπει να κρινουμε κάτι με την πρώτη ματιά γιατί τουλαχιστον προσωπικά σε πολλές περιπτωσεις είδα να παπαγαλίζεται η αρχη "η αξια της ανθρωπινης ζωης" αλλα όταν ρωταγα μετά αν η αξια της ζωης ενος και μόνο ατομου υπερβαινει αυτην των περισσοτερων ενδεχομένως η παραγωγικότερων απο τους οποιους την στέρει, δεν έπαιρνα απάντηση.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από iristella: 13 Οκτώβριος 2008 - 01:51

#579 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 02:13

Αν απογυμνώσουμε όλο το ζητημα της χρήσης ενός DN απο κάθε έννοια ηθικής και καλου κακου, δούμε όλο το ζήτημα αμοραλιστικά και αντιμετωπισουμε τα ατομα που αποτελούν ενεργό κίνδυνο για το ευρυτερο συνολο ως ιο που επιτιθεται σε ενα σωμα κατα καποιον τροπο , τότε ποια η διαφορά από το παράδειγμα με το Aids και τα προσωρινά φάρμακα?

Μιλάω με παραδείγματα. Ένας ιός είναι απλά παράσιτο, ένας άνθρωπος όμως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απλά κακός ή καλός. Υπάρχουν άπειρες παράμετροι, η προσωπικότητά του, η ψυχολογία του, κλπ. Απλά σκεφτείτε πόσες φορές έχετε νιώσει διαφορετικά αισθήματα για έναν φίλο σας, ανάλογα με το αν τσακώνεστε, αν περνάτε ωραία, κλπ. Επίσης τι αισθήματα θα είχατε εσείς αν τον χάνατε, και τι αισθήματα ένας που τον μισούσε ? Όπως είπαμε και παραπάνω, μιλάμε για ανθρώπους όχι για στραγάλια.

Αν το πάρουμε από την ψυχρή πλευρά, ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος είναι μόνο εγκληματίας και δεν προσφέρει τίποτα και σε κανέναν, τότε ναι, θα έπρεπε να πεθάνει μιας και μόνο κακό κάνει. Αλλά ακόμα κι έτσι, αυτός ο άνθρωπος έχει ψυχή, και ίσως συγγενείς, φίλους. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να του στερήσω τη ζωή.

Αν βέβαια βρισκόμουν σε φάση "Ο θάνατός σου, η ζωή μου" εννοείται πως όχι μόνο Death Note, αλλά και μαχαίρια και πιστόλια και σπαθιά θα χρησιμοποιούσα. Το θέμα είναι πως κάτι τέτοιο ΔΕΝ είναι ρεαλιστικό. Αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες και στα anime.

Τα παραδείγματά μου όπως (ελπίζω) γίνεται σαφές, δεν αναφέρονται για αυτές τις μεμονομένες, σπάνιες, και σχεδόν καθόλου ρεαλιστικές περιπτώσεις όπου απειλείται άμεσα η ζωή μου ή οι ζωές άλλων ανθρώπων. Είναι απάντηση κυρίως σε άτομα τα οποία αναφέρουν πως θα σκότωναν κοσμάκη με το τσουβάλι ώστε να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

E5VV38U.jpg

#580 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 02:39

Σίγουρα ο κάθε άνθρωπος είναι πολυδιάστατος και έχει ψυχή, οικογένεια και φίλους. Το ίδιο όμως και τα ενδεχόμενα θύματα.Γιατι λοιπον παραγνωρίζονται τόσο τα δικαιώματα των θυμάτων?..

Τα παραδείγματα στα οποία απειλούνται άμεσα ζωές ανθρώπων τα οποία ανέφερα δεν είναι καθόλου μεμονωμένα πίστεψε με ούτε συμβαίνουν μόνο σε anime και ταινίες. Απλά τυχαίνει και η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν φτάνει στα αφτιά μας. Αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά τα αρχεία μιας ένοπλης σύγκρουσης τα οποία κρατούνται από τους μη κυβερνητικούς οργανισμους και τους παρατηρητές τους (τα περισσότερα από αυτά είναι προσβάσιμα στο κοινο) θα φρίξει με τους αριθμούς θανατων αμάχων οι οποίοι καταγράφονται. Δυστυχώς τα εγκλήματα πολέμου ακόμη και σήμερα δεν είναι ευκολο να καταδικαστουν και σε πολλές περιπτωσεις ακομη και αν οι εγκληματίες είναι γνωστοι παραμένουν ατιμωρητοι. Η εάν δεί το ανά πόσα λεπτά γίνονται εγκλήματα σε ορισμένες από τις πιο γνωστές μεγαλουπόλεις του κόσμου και πόσοι από τους δράστες όχι μόνο είναι σεσημασμένοι αλλά διαφεύγουν της συλληψης νομίζω οι αριθμοί γίνονται πολύ ενδιαφέροντες.

Και εγώ διαφωνώ με την λογική του αρπάζω ενα DN (εαν υπηρχε παντα) μπαίνω σε Bloodlust mode και όποιον παρει ο Shinigami. Αλλά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που μία τέτοια παρέμβαση ενδεχομένως να έσωζε μια ανθρωπινη ζωη κάποιου ο οποίος δεν επιδιωξε να βρεθεί σε μια τετοια κατάσταση. Σίγουρα αυτό το μέσον δεν μπορεί να αποτελέσει πανάκεια αλλά κάθε ζωη που θα μπορούσε να σωθεί είναι πολύτιμη. Όπως πιθανως καποιος δεν θα μπορούσε να πιάσει την πένα έτσι και εγώ δεν θα μπορούσα να αδιαφορήσω την στιγμη που θα περναγε από το χέρι μου να βοηθησω κάποιον.

#581 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 02:52

Σε αυτήν την περίπτωση είναι σαν να ρωτάμε "Αν μπορούσατε επιτόπου να πυροβολήσετε κάποιον εγκληματία στο κεφάλι ώστε να σώσετε τη ζωή σας ή τη ζωή άλλων, αλλά δεν θα καταδικαζόσασταν, θα το κάνατε ?"
Τι Death Note, τι πιστόλια, τι μαχαίρια, σε αυτήν την περίπτωση όλα τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν, απλώς στο Death Note ξέρεις πως δεν θα λογοδοτήσεις στο δικαστήριο.

Παρ' το αυγό και κούρεφ' το. Αν τυχόν βρεθώ σε μια τέτοια κατάσταση, θα το φιλοσοφήσω το θέμα. Ως τότε είμαι ευτυχής που δεν θα πεθάνω από την πένα ενός τυχαίου φανατικού ανθέλληνα :Blissfull:

E5VV38U.jpg

#582 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4.499 Δημοσιεύσεις:
  • LocationArah

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 02:53

πιστευω ολλοι διαφωνουμε με την bloodlust λογικη και επι προσ8ετου οπως ειπα πριν 8α χρεισιμοποιουσα το τετραδιο αλλα δε 8α γινομουνα light..αυτοι που ειδη ειναι στη φυλακη εχουν κρι8ει και τιμωρη8ει για τα εγκληματα τους, και πρωσοπικα θεωρω την ισοβια φυλακιση σαν 8ανατο, ισως και χειροτερη, πιστευω ομως οτι ο εμπορος ναρκωτικκων ο οποιος ειναι ελευ8ερος λογο ελειψης στοιχειων και πιος ξερει ποσες ζωες 8α καταστρεψει πρεπει να πεσει 8υμα του τετραδιου,οπως επισης και ενας κατα συροην δολοφονος που εχει μπει σε bloodlust mode κα8ως και κα8ε wannabe god of the new world που σκωτοσε και 8α σκοτοσει α8ωους για να πετυχει το σκοπο του

qzMHWHd.png

#583 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 03:00

Και ο Light έναν καλύτερο κόσμο ήθελε να δημιουργήσει, όμως προκειμένου να το καταφέρει, έφτασε στο σημείο να γίνει ο ίδιος δολοφόνος. Και καταλήγουμε πάλι στην αρχή: η ιστορία μας έχει αποδείξει πως η εξουσία διαφθείρει. Το θανατοτεφτέρι προσφέρει πολύ περισσότερη εξουσία απ' όση μπορεί να αντέξει ένας συνηθισμένος άνθρωπος.

E5VV38U.jpg

#584 The Tragic Prince

The Tragic Prince

心消えたこのせかいに 

• Members
  • 1.344 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 05:09

Και τί κατάφερε να κάνει ο Light? Mπορεί να έριξε ενα 70% της εγληματικότητας αλλα αυτό έγινε όχι χάρη σωφρονισμού αλλα τιμωρίας με αποτέλεσμα μετα η εγκληματικότητα να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν προ Kira εποχης. Έκανε τον κόσμο καλύτερο? Τή ζωή του κατέστρεψε, και της οικογενειάς του. Θα μπορούσε να ήταν απο τα πιο επιτυχημένα άτομα ζώντας ζωη χαρισάμενη και αντι αυτου ζούσε μέσα στο άγχος κι την αγωνία μήπως και τον πάρουν χαμπάρι. Ήταν ευτυχισμένος? Κατα τη γνώμη μου όχι, Ικανοποιημένος ναι αλλα ευτυχισμένος όχι.
Πραγματικά θα θέλατε να είσασταν στη θέση του? Γιατι κάπως έτσι θα ήταν οι ζωές όσων το χρησημοποιούσαν με τον ίδιο σκοπο που το χρησημοποίησε και ο Light.

Και τι συζητάμε τώρα? Όπως είπε πολύ σωστά ο ΡΚ

Τι Death Note, τι πιστόλια, τι μαχαίρια, σε αυτήν την περίπτωση όλα τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν

και η Ιristella

Το Death Note απο μόνο του για μένα δεν μπορεί να επιτύχει τπτ. Πρόκειται απλά για ένα όπλο ένα εργαλείο. Το αποτελεσμα που μπορεί να φέρει εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απο τον χρήστη. ¨Οπως ένα όπλο, ένα πιστολι μπορεί να αφαιρέσει αλλά και να σώσει ζωές το ίδιο για μένα συμβαίνει και με αυτό.

Το πρόβλημα όμως είναι πως αντίθετα με τα πιστόλια και τ αλλα όπλα το Death Note εκτώς του ότι είναι πιό εύχρηστο(μπορείς να σκοτώσεις οποιονδήποτε οπουδήποτε αρκει να τον ξέρεις) εχει και κάποια επιπλέον bonus όπως το οτι ελέγχεις την ώρα τον τρόπο και τις πράξεις του ατόμου που πρόκειτε να πεθάνει.
Φανταστείτε λοιπόν τώρα η αστυνόμία, οι μυστικές υπηρεσιες κλπ να έχαν αντι για όπλα κάτι τέτοιο. ΠΑΝΙΚΟΣ! Αν σκεφτείτε και τη διαφθορά που υπάρχει κάποιες φορές, το σίγουρο είναι πως εκτώς απο το να σώζει ζωές, σε τι βρωμοδουλειές θα εμπλέκοταν, και αυτο είναι κάτι πιο γενικευμένο.. ο καθένας με κάποιο κακό σκοπό θα έκανε κακή χρήση του.

Δε θα βρίσκαμε το DN μια ωραία μέρα το δοκιμάζαμε, βλέπαμε περι τίνος πρόκειται και το χώναμε στο συρτάρι λέγοντας ''Δε βαριέσαι.. ολο και τη ζωη κάπιου θα σώσω με αυτο''
Όπως αναφέρθικε και σε προηγούμενα post ο καθένας έχει διαφορετικό χαρακτήρα αν λοιπον σε μια κρίση θυμου κάποιος γράψει πάνω στα νεύρα του κανα όνομα και όταν ηρεμήσει το μετάνιωσει θα είναι πια αργά. Βέβαια το ίδιο μπορεί να γίνει και με αλλα όπλα θα μ πείτε αλλα η διαφορα πστεύω είναι η εμβέλεια που έχει, δε θα πάρω το πιστόλι να παω να καθαρίσω τον ξάδερφο στην κρήτη πχ επειδη τσακωθηκαμε αγρια! Αλλα και να το αποφασίσω εκείνη τη στιγμη αργοτερα το πιό πιθανο να μ περάσει. Ένω με το DN έιναι αλλιως, υπόθεση δευτερολέπτων.

Ναι μεν λοιπόν η ζωή κάποιου θα μπορούσε να σωθεί με το DN αλλα κατα τη γνώμη μου αυτές θα ήταν ελάχιστες έως καμία γτ πώς θα μπορούσε να γίνει αυτο? θα έπρεπε να γνώριζες ονομα και πρόσωπο κάποιου. Άν ο άλλος φοράει κουκούλα η δεν έιναι γνωστο το όνομα του τότε την πάτησες.. Βέβαια υπάρχει και η ανταλαγή της μισής ζωής σου για ματια Shinigami.Ευχαριστώ αλλα δε θα πάρω..Εδω κοτζάμ Light και δε δέχτικε. Κι μιας και ανέφερα Shinigami πόσοι θα άντεχαν να τους ακολουθάει ένα Shinigami για το υπόλοιπο της ζωής τους

Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρει και η σειρά, όποιος θα ήταν κάτοχος του Death Note, θα ήταν σίγουρα δυστυχισμένος

#585 himawarinosekai

himawarinosekai

koko wa doko? O_o

• Members
  • 411 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Οκτώβριος 2008 - 10:18

Δεν καταλαβαίνω πως φτάσαμε ναι κουβεντιάζουμε τα αυτονόητα. Ο Phantom προσπαθεί να εξηγήσει την αλφάβητο...

Τέλος πάντων όποιος θέλει να καταλάβει λίγο ότι και ο εγκληματίας είναι άνθρωπος, υπαρχουν ταινίες όπως το dead man walking.

Όσο κακό και αν έχει κάνει κάποιος, σκοτώνοντάς τον του στερείς το δικαίωμα να μετανιώσει και γίνεσαι ακριβώς το ίδιο με αυτόν.

Επίσης επειδή θεωρούμε την ισόβια φυλάκιση βάρβαρο μέτρο, δεν είναι λύση το να καταφεύγουμε σε χειρότερο μέτρο για να αποφύγουμε το πρώτο!

Επίπλέον είναι άλλο να σκοτώσει ο γονιός τον δολοφόνο του παιδιού του γιατί πονάει τόσο πολύ που η κρίση του έχει θολώσει, και άλλο να πάρει στα χέρια του την απόδοση δικαιοσύνης ένας άσχετος τρίτος. Στην δεύτερη περίπτωση μιλάμε για ψυχρή δολοφονία.

Ο Light ήταν ψυχρός δολοφόνος με διεστραμμένη αντίληψη περί δικαιοσύνης και πολύ μεγάλο εγωισμό. Ας μην τον κάνουμε πρότυπο...:bahhh:

Τέλος όλοι είμαστε ικανοί για τα καλύτερα και για τα χειρότερα γι' αυτό δεν ανήκει σ' εμάς η απόφαση του ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει!