@ Zoro Wow!!!
Για ατομο το οποιο συμφωνει μαζι μου σε πολλα σημεια και ιδιως στο κεντρικο κομματι του συλλογισμου μου σιγουρα εραψες ενα μεγαλο σεντονι... Βεβαια αν νομιζεις οτι κατι τετοιο με αποθαρρυνει πλανασαι πλανην οικτρα,,,, Επειδη δεν θελω να το παρακανουμε το ζητημα
Και να αρχισουμε να επαναλαμβανουμε τα ιδια πραγματα, θα προσπαθησω να ειμαι οσο πιο λακωνικη και συγκεκριμενη γινεται και να περιορισω την εκταση του post(ετσι γι αλλαγη)
Το οτι συμφωνω με ενα πολυ μεγαλο κομματι του συλλογισμου σου δεν σημαινει οτι συμφωνω με ολο αυτο,οπως πολυ καλα παρατηρησες...το οτι μου βγηκε μεγαλο το προηγουμενο post μου εχει καθαρα να κανει με το οτι α) πολλα πραγματα αθελα μου πολλες φορες τα επαναλαμβανω,αν και με διαφορετικη διατυπωση..αυτο γινετε γιατι σε πολλα quote σου που απανταω δημιουργειτε πολλες φορες μια συνδεση με καποιο αλλο θεμα και την θεωρω πιο ωραια αισθητικα απαντηση και ολοκληρωμενη αν πω ολα αυτα που με ενδιαφερουν,ακομη κι αν μερικα τα χω ηδη πει{βεβαια η αισθητικη των απαντησεων μου δεν αρεσει σε ολους,το ξερω αυτοXP}.. και β)ξερεις οτι γενικα γραφω/ουμε πολυ

Eπομενως σε καμια περιπτωση δεν περιμενα να σε αποθαρρυνει το post μου μιας και ξερω οτι χωρις εσενα παιζει και να μην το διαβαζε κανεις{αντε 1-2 ατομα ακομη

Oσον αφορα τον συλλογισμο σου παντως να ξερεις οτι τον εχω καταλαβει πολυ καλα...εσυ απ οσα επιασα το πας με την λογικη "κραταω καβατζα το DN και οποτε υπαρχει αναγκη γι ανα σωθουν καποιοι αθωοι -πχ hostage situation- το χρησιμοποιω,αλλιως οχι" και εκει ειναι που σου λεω συμφωνουσα..ειναι κι εγω αυτης της αποψης,αλλα αλλο ειναι αυτο που λεω..ειναι σωστη η χρηση του αυτη ή στην τελικη θα πρεπε η ζωη μας να ρυθμιζετε απο τις δικες μας δυναμεις και οι αλλαγες στις κοινωνιες να επιφερονται απο τους λαους και οχι απο τις δυναμεις ενος τετραδιου που φερνει μονο θανατους??
Με λιγα λογια ειναι οπως ειχα ξαναπει,αν ηταν ενα εργαλειο που εφερνε μονο πλεονεκτηματα στους ανθρωπους,οπως πχ γιατρεια απο οποιαδηποτε αρρωστια τοτε ναι,δεν θα ειχα αντιρρησεις για την χρηση του,αλλα απο την στιγμη που μιλαμε για ενα εργαλειο που εχει σαν αποτερο σκοπο τον φονο ανθρωπινων ζωων μπορουμε να το χρησιμοποιιουμε τοσο ελευθερα??
Δεν ξερω αν με πιανεις,αλλα το διλημμα μου ειναι καθαρα γενικο και δεν το λεω για να παω κοντρα στον δικο σου τροπο σκεψης,με τον οποιο συμφωνω γενικως...
Ξεκιναμε λοιπον...δεθειτε!
Κι ομως εδω επεσες στην παγιδα μου
Το παραδειγμα που αναφερεις με το αεροπλανο συμπεριλαμβανετε στην περιπτωση που ηδη προανεφερα κι αυτο για τον απλο λογο οτι το αεροπλανο ειναι κατι το οποιο ο ανθρωπος κατασκευασε με το μυαλο και το σωμα του...κατι το οποιο ανερχετε στις ανθρωπινες δυνατοτητες και στην προσπαθεια εξελιξης του...επομενως αυτο και οσες αλλες καλες/κακες εφευρεσεις εκανε ειναι αναποσπαστο κομματι της φυσης του...
Για να ισχυει αυτο που λες θα πρεπε ο ανθρωπος να εχει την δυνατοτητα να κατασκευασει ενα δικο του DN,τοτε μονο θεωρω θα ηταν κομματι της ισορροπιας....
Βασικα μαλλον εδω εσυ επεσες μονος σου στην δικη σου παγιδα γιατι σε δυο διαφορετικα μερη του συλλογισμου σου μου εκφραζεις δυο διαφορετικες αποψεις οι οποιες συγκρουονται μεταξυ τους
. Αρχικα μου λες οτι ενα DNδεν θα επρεπε να χρησιμοποιηθει απο ανθρωπο γιατι δεν ειναι μερος της ανθρωπινης φυσης και οριων αλλα των shinigami, δεν κατασκευαστηκε απο τον ανθρωπο και εν παση περιπτωση με ενα DN
φτανεις περα των δυνατοτων σου και να πας κοντρα στην φυση...
και εν παση περιπτωση διαταρασσεις η υπαρχει κινδυνος να διαταραξεις την ισορροπια του κοσμου και να προκαλεσεις μεγαλο κακο.
Στην συνεχεια ομως μου λες οτι τα ορια του καθε ατομου ειναι υποκειμενικα και οτι τα καθοριζει ο ιδιος και οτι δεν εναντιωνεσαι τοσο στην ιδεα να το χρησιμοποιουσε καποιος αρκει αυτος ο καποιος να ηταν 100% προετοιμασμενος για το τι θα ακολουθησει. Επιπλεον συμφωνεις με τον Niko1451 περι ισορροπιας οτι δλδ η χρηση ενος DN δεν θα μπορουσε να μεταβαλλει την φυσικη ισορροπια του κοσμου καθοτι ο ανθρωπος ειναι μερος της ουτως η αλλως...
Καταλαβαινεις λοιπον οτι ελαφρως με μπερδευεις αναφορικα στο τι θες να πεις..
Δεν τα μπερδευω καθολου{μου βαλες και emoticon τρομαρα σου

Απο την μια θεωρω οτι ενα τετοιο αντικειμενο δεν θα επρεπε ποτε να πεσει σε ανθρωπινα χερια και να συνεχισουμε τις ζωες μας ακριβως οπως κανουμε τωρα και να πολεμαμε την καθε αντιξοοτητα με της δικες μας δυναμεις και να μην αναμειγνυουμε θεους μεσα και πραγματα που δεν μας αφορουν,αλλα ειναι γενικος συλλογισμος που παει κυριως κοντρα σε μια λογικη οπως αυτην του Light,που στο τελος εφερε πολλα βασανα στην ανθρωποτητα προκειμενου να την σωσει και που στην τελικη ηταν δλδ καλυτερα να αφησει τον κοσμο να πεθαινει απο μονος του αν,για να σωσει καποιους,επρεπε να σκοτωνει αλλους..το να φτανεις σε ενα τοσο τεραστιο σχεδιο για τον κοσμο και να κανεις τοσο ευρεια χρηση του DN επομενο ειναι να δημιουργησει προβληματα παντου,στις αστυνομικες δυναμεις,στον κατοχο του DN οπως και στον αμαχο πλυθησμο...
Απο την αλλη ομως η περιπτωση που περιγραφεις εσυ εχει καθαρα να κανει οχι με την ευρεια χρηση του DN αλλα με την χρηση του σε περιπτωσεις αναγκης οπως με ομηρους...τοτε ναι ειμαι συμφωνος μαζι σου,οπως ξαναειπα και πολυ πιθανον θα εκανα κι εγω το ιδιο και θα το χρησιμοποιουσα αν μου δινοταν η ευκαρια...
Θελει παντα προσοχη η χρηση του βεβαια,αλλα εγω θεωρω οτι θα μπορουσα,πιθανον,να εχω τον αυτοελεγχο και να καταφερω να το χρησιμοποιησω με επιτυχια για την "σωτηρια" του κοσμου...
Παντοτε θεωρω οτι ειναι σαν να παιζεις με την φωτια γιατι υπαρχουν 1002 κινδυνοι...να πεσει σε λαθος χερια,να μπλεξεις την ζωη σου και τους γυρω σου ή και παντα ο κινδυνος να σε διαφθειρει η πολυ δυναμη και πριν καλα καλα το καταλαβεις εχεις γινει Light,αλλα νομιζω οτι αν εβρισκα ενα θα του εδινα σιγουρα μια ευκαρια...
Παρολαυτα με βαση αυτα τα οποια πιστευω οτι επιασα σωστα θα σου απαντησω τα εξης :
Ι) Οπως ειπε και ο Nikos1451 πιο πανω και το εχω ηδη εξηγησει προσωπικα δεν θεωρω οτι ο ανθρωπος κατασκευαστηκε και συνοδευεται απο ενα συγκεκριμενο manualπου να λεει οτι το μοντελο homosapiensεχει αυτες αυτες και αυτες τις ιδιοτητες φτανει μεχρι τοσες στροφες και η μεγιστη επιταχυνση ειναι 0-100 σε 3.
Ναι,συμφωνω με αυτο,αλλα ενα τετοιο αντικειμενο και τα ρισκα που το συνοδευουν για την ανθρωποτητα θεωρεις οτι αξιζουν την χρηση του για ενα καλυτερο αυριο???
Εγω λεω οχι,εκτος απο την μοναδικη περιπτωση σου,να χρησιμοποιειται δλδ στις ειδικες περιπτωσεις οπου ο θανατος ενος ή λιγων κακοποιων μπορει αν σωσει πολλους...βεβαια οπως θα λεγες κι εσυ πιστευω,δεν ειναι ολα ασπρομαυρα στην ζωη{ναι,το ξαναλεω

Δλδ θελω να πω οτι τα πραγματα μοιαζουν απλα τωρα που μιλαμε υποθετικα αλλα ποτε δεν μπορεις να εισαι σιιγουρος για τα ρισκα,ακομη κι αν εισαι προετοιμασμενη να τα δεχτεις...σκεψου δλδ και 2 παραδειγματικες περιπτωσεις:
1)με την υπαρξη/χρηση του DN,σιγα σιγα θα εξελησσονταν και οι ληστες/απαγωγεις κλπ κανοντας το σχεδον αχρηστο για την χρηση που θες εσυ..αν δλδ αρχιζαν ολοι να φορανε μασκες,η ανευρεση του ονοματος και του προσωπου θα ηταν τρομερα δυσκολη και ετσι θα φταναμε παλι στην κατασταση της αρχης,να πολεμαμε με τις δικες μας δυναμεις τις δυσκολες καταστασεις...
2)Στην περιπτωση που πχ ενας απατημενος συζηγος απαγαγει την γυναικα του και απειλει να σκοτωσει αυτην και τον εαυτο του,πως καθοριζεις οτι σκοτωνοντας τον κανεις το σωστο και οχι αφηνοντας το σε αστυνομικους να λυσουν την υποθεση με λογια πχ??
Στο 2 αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν μπορεις να σαι παντοτε σιγουρος για το ποιος εχει δικιο και ποιος οχι{ακομη κι αν ο συζηγος κραταει το οπλο}...ειναι καθαρα στον εαυτο σου ποιον θα θεωρησεις ενοχο και εισαι απολυτα σιγουρη οτι σε μια τετοια περιπτωση δεν σφαλλεις??
Αν μετα μου πεις οτι σε μια τετοια περιπτωση δεν θα αναμειγνυοσουν ή οτι σε περιτπτωσεις οπως το 1 πολυ απλα θα καθοσουν απραγη και οτι θα το χρησιμοποιουσες μονο οταν ησουν 100% σιγουρη οτι ο θανατος που θα επεφερε το DN ηταν καθαρα του φταιχτη,τοτε ναι,συμφωνω μαζι σου...
Αλλωστε μην ξεχναμε οτι "παν μετρον αριστον" και οτι δλδ η χρηση του στις σπανιες περιπτωσεις οπου κινδυνευουν πολλοι αθωοι θα ηταν συνετη για μενα...εκει ειναι που ελεγα συνεχως συμφωνω και συμφωνω που μου λεγες κι εσυ...

Θεωρω οτι τις δυνατοτητες του ανθρωπου δεν τις εχουμε δει ακομη καθοτι ειμαστε πολυ νεο σαν ειδος συγκριτικα με την ιστορια του πλανητη.

Yup,evolution is awaiting:bleh:
[gomen gomen:nanana:,απλα αυτο μου θυμισες με την φρασηXXPP]
ΙΙ)Κατα δευτερο λογο σε αυτο το σημειο δεν θεωρω οτι επειδη κατι δεν κατασκευαστηκε απο εμας δεν εχουμε δικαιωμα να το χρησιμοποιησουμε. Οπως τα κρατη χρησιμοποιουν το ενα τις εφευρεσεις του αλλου η εαν υπηρχε καποιος εξωγηινος πολιτισμος και τον ανακαλυπταμε θα χρησιμοποιουσαμε τα επιτευγματα του και τις γνωσεις του ετσι και εδω. Στην υποθετικη περιπτωση που ενα DNυπηρχε απο την στιγμη που ο ανθρωπος μπορει να το χρησιμοποιησει και εχει πεσει στον ανθρωπινο κοσμο ειναι εντος της δικαιοδοσιας του. Δεν ξερω αν μπορουμε να συζητησουμε κατι αλλο πανω στο θεμα γιατι η διαφορα εδω δεν ειναι στα επιχειρηματα, ειναι στην οπτικη γωνια. Εσυ το βλεπεις ντετερμινιστικα και θεωρεις πιθανως οτι υπαρχουν καποια ορια στο που μπορει να φτασει ο ανθρωπος και εγω θεωρω οτι το μονο οριο στην ανθρωπινη εξελιξη και δυνατοτητα χρησης αντικειμενων και δυναμεων απο τον ανθρωπο ειναι ο ιδιος του ο Εαυτος.
Κι ομως παλι δεν καταλαβαινεις πως το βλεπω εγω...

Η οπτικη μου ειναι η εξης..
Οτιδηποτε δεν ειναι ανθρωπινο θελει προσοχη στην χρηση του γιατι πολυ πιθανον να ειναι επικυνδηνο για τον καταχο του ή για τους γυρω του ή και για ολη την ανθρωποτητα ισως..παρ ολα αυτα εφ οσων απο την χρηση του μπορουν να παρθουν τεραστιες ευεργσιες για τον κοσμο και τα ελαχιστα δυνατα ρισκα τοτε φυσικα και πρεπει να χρησιμοποιειθει..δεν πιστευω στην μοιρα οπως και δεν πιστευω οτι καποια πραγματα προοριζονται για μας ενω αλλα οχι,η ζωη ειναι δικη μας οπως και η αποφαση για το πως θα την αξιοποιησουμε...
Αν λοιπον,οπως εχω ξαναπει,ειχαμε ενα θαυματουργο αντικειμενο που γιατρευε καθε ανθρωπινη αρρωστια με κανενα αντιτιμο τοτε φυσικα και θα πρεπε να χρησιμοποιηθει..ζηταει να χρησιμοποιηθει τετοιο αντικειμενο!!
Ολα αυτα που ειπα προηγουμενος για την σωστη χρηση πηγαιναν αποκλειστικα στην περιπτωση του DN και οχι γενικα..
Κι αυτο γιατι το DN δεν ειναι ενα αντικειμενο που φερνει την ευτυχια στον κσομο,ειναι ενα αντικειμενο που υπαρχει για να μας μαστιζει,για να μας σκοτωνουν ανωτερα οντα και απλα τυχαινει αυτη η ιδιοτητα να μπορει να περναται και σε ανθρωπους..
Ειμαι της αποψης πως μερικες φορες καποιοι θανατοι μπορουν να ειναι ευεργετικοι για την ανθρωποτητα και συγκεκριμενα για καποια μεριδα ανθρωπων..οπως σε περιπτωσεις ομηρων που αναφεραμε πιο πανω..τοτε μονο ναι,θα επετρεπα την χρηση οπως ειπα..
Αλλα το κακο με το DN ειναι οτι ειναι ενα δικοπο μαχαιρι,οσο καλο μπορει να κανει μπορει ευκολα να γινει κακο..για προφανεις λογους,οπως οτι μπορει να πεσει σε λαθος χερια τριτων και οτι δεν ειναι παντοτε σιγουρη η ορθοτητα της χησης του λογω του οτι ισως δεν γνωριζουμε αρκετα για το ποσο καποιο ατομο αν ειναι φταιχτης ή οχι..
Αν ηταν ενα αντικειμενο που λοιπον ειχε σαν μοναδικη χρηση το "καλο" θα δεχομουν να το χρησιμοποιησω χωρις 2η σκεψη,απο την στιγμη που ομως οσο καλο κανει αλλο τοσο μπορει να γινει κακο,συνεχιζω να διατηρω τις επιφυλαξεις μου και συνεχισω να πιστευω οτι θα ηταν καλυτερα να καει για να μην κινδυνεψουν περισσοτερες ζωες απο οσες θα σωζοταν..
Η δικη σου περιπτωση ειναι η μονη δυνατη που θα δεχομουν την χρηση του λοιπον,αλλα οπως εχω ξαναπει τα ρισκα με ενα τετοιο αντικειμενο ειναι απειρα και δεν φαινονται αμεσως παντα και θα σου φερω ενα παραδειγμα..
Πες οτι μια μερα παθαινεις κατι{χτυπα κορμο δεντρου

Επισης οταν πια γερνουσες και ερχοταν η ωρα σου να αφησεις τον κοσμο{ασχημα αυτα που λεω δεν αντιλεγω

ΙΙΙ) Mου ανεφερες πολλες φορες την εννοια του ρισκου και το ποσο πρεπει να ειναι κανεις σιγουρος πριν χρησιμοποιησει το οτιδηποτε και ποσο μαλλον ενα DN. Θα σου απαντησω στο σημειο αυτο ωστε να γλιτωσω χωρο και να μην επαναλαμβανομαι πιο κατω. Ο πραγματικα επικινδυνος ανθρωπος ειναι αυτος ο οποιος ειναι 100% σιγουρος για τον εαυτο του και οτι ολα θα πανε καλα και οτι θα ειναι παντα δικαιος, και οχι αυτος ο οποιος αναγνωριζει το ρισκο ξερει τον κινδυνο ξερει οτι ενδεχομενως πολλα θα ειναι τα πραγματα τα οποια θα πανε στραβα και δεχεται και το τι θα ακολουθησει και τις συνεπειες. Οπως ειπα και πριν και μονο η χρηση του Dnειναι εγγυηση ασχημης καταληξης οποτε εκ των πραγματων πρεπει να εισαι προετοιμασμενος για το χειροτερο. Η λογικη που στηριζεις της απολυτης σιγουριας και απολυτης πιστης στον εαυτο του ηταν ακριβως η λογικη του Light… Και ολοι ξερουμε τι εγινε με αυτον στο τελος
.,,,,,
{βλεπω εκλαψες με την καταληξη του Light,τι παραξενο ε???XD}
Λοιπον και παλι δεν νομιζω οτι εξεφρασες αυτο που ειπα..δειξε μου,αν κανω λαθος,που ειπα οτι ο χρηστης του DN δεν θα πρεπε να αναγνωριζει το ρισκο,ξερει τον κινδυνο,ξερει οτι ενδεχομενως πολλα θα ειναι τα πραγματα τα οποια θα πανε στραβα και να δεχεται και το τι θα ακολουθησει και τις συνεπειες...
Αυτο που ειπα ειναι οτι ακομη και τοσο πολυ προετοιμασμενος να εισαι,παντα υπαρχει κατι το οποιο δεν μπορεις να προβλεψεις..τωρα αν θα εκδηλωθει αυτο το ρισκο σε ολους τους ανθρωπους αυτο ειναι αλλο πραγμα,αλλος θα κανει την τελεια χρηση και αλλος την χειροτερη και δεν διαφωνω εκει..αλλα εκει που το παω ειναι οτι οσο προετοιμασμενη κι αν νομιζεις οτι θα ησουν,ολο και κατι θα μπορουσε να γινει που δεν το χες σκεφτει..και αν αυτο το κατατασσεις στο ρισκο και στις συνεπειες που δεχτηκες να παρεις οταν χρησιμοποιησες το DN,πες μου,αξιζει η ανθρωποτητα ενα τετοιο ρισκο??
Εσυ σιγουρα εδω θα μου πεις ναι,γιατι θα προσεχες πολυ και θα σωζοταν πολλες ζωες και μπλα μπλα,δεν αντιλεγω και κι εγω το ιδιο θα εκανα οπως ειπα..απλα ολο αυτο που λεω ειναι μην νομιζεις οτι ακομη και στην υποθετικη συζητηση που κανουμε,μπορεις να προβλεψεις το ευρος του ρισκου αυτου..κατα τ'αλλα μαζι σου ειμαι κι εγω..
Παρομοιως με το πρωτο που εγραψα,λεγοντας οτι η ανθρωποτητα καταφερε να φτασει μεχρι εδω μονη της δεν σημαινει οτι εγινε χωρις προβληαμτα και ουτε οτι δεν εχουμε προβληματα και σημερα...και ακομη ουτε δεν λεω πως δεν πρεπει αν πολεμαμε εναντια στην καθε αντιξοοτητα που συνανταμε...αυτο που λεω ειναι οτι ειναι στην φυση μας να εχουμε προβληματα και να προσπαθουμε,με επιτυχια ή μη,να τα λυνουμε...αποτελει κομματι της ισορροπιας...
Η χρηση ενος DN μπορει μεν να ελυνε πολλα απ αυτα τα προβληματα,απ την αλλη ομως μπορει να δημιουργουσε αλλα τοσα...το ρισκο ειναι τεραστιο,οπως σε ενα παιχνιδι τζογου,και γι αυτο θεωρω οτι,εκτος κι αν το παιρνε το πιο αδιαφθορο και δικαιο ατομο που υπαρχει,θα ταν καλυτερα να καταστρεφονταν ενα τετοιο αντικειμενο...
Στο θεμα του ρισκου πιστευω απαντησα ακριβως πιο πανω. Οπως και ολα τα πραγματα ετσι και το Dnεχει ρισκο. Απο την στιγμη ομως που καποιος εχει συνειδηση του και δεν παει με τον αερα του υψιστου παντογνωστη, του φαρου της δικαιοσυνης νομιζω οι κινδυνοι ελαττωνονται.
Οσο για τα προβληματα της ανθρωποτητας... Και αυτο σε μορφη λυσης θα ερχοταν δεν καταλαβαινω γιατι ξενιζει τοσο πολυ για να ειμαι ειλικρινης. Δλδ δεν ξενιζουν οι σφαγες οι οποιες γινονται καθημερινα στο ονομα του κερδους, δεν ξενιζουν τοσα και τοσα αισχη που γινονται γυρω μας και οτι ολα τα προβληματα της ανθρωποτητας «λυνονται» προς οφελος των λιγων και οχι της πλειοψηφιας πολλες φορες με ανεντιμα μεσα, θα πειραζε εαν καποιος εστω και με σκληρο και βιαιο τροπο (δεν ειπα οτι θα ηταν ηθικα σωστη η χρηση του DNειπα οτι με εναν Α συλλογισμο θα μπορουσε να αποβει ωφελιμη για την πλειοψηφια της κοινωνιας και συγκεκριμενα για το λειτουργικο κομματι της) εδινε γρηγορη και πιο συμφερουσα για τους πολλους λυση σε ενα ζητημα. Μα και αυτος ο καποιος μερος της ανθρωποτητας δεν θα ηταν σε μια τετοια περιπτωση? Το οτι το μεσο θα ηταν μεταφυσικο δεν σημαινει κατι. Η πραξη γινεται απο τον ανθρωπο και οχι απο το εργαλειο.
Πολυ ωραια τα πες,ειδικα με τις 2 τελευταιες προτασεις και δεν θεωρω οτι εχω τπτ να προσθεσω..οτι ειχα να πω το ειπα ειδη πιο πριν...συμφωνω απολυτα με τον συλλογισμο σου^^
{οχι πως διαφωνουσα ποτε,εσυ το λες,αλλα anw..βεβαια μιλαμε παντα οχι για τακτικη χρηση του DN για την δημιουργια ενος τελειου κοσμου,αλλα για τις λιγες περιπτωσεις οπου θα ηταν οντως ωφελιμο να χρησιμοποιηθει το αντικειμενο αυτο για να σωθουν καποια ατομα απο σχεδον σιγουρο θανατο..}
Εγω λοιπον θα συνεχιζα ισως την βελτιωση του κοσμου και μπορει και να ημουν δικαιος και να μην πιανομουν ποτε και δεν διαφωνω με αυτα...ολο αυτο που λεω ειναι οτι δεν ξερω αν το να παιρνεις τον ρολο ενος θεου{ειδικα αν δεν γνωριζεις τι θα σου συμβει στην αλλη ζωη} ειναι το σωστοτερο και σοφοτερο πραγμα...ειναι κατι μη ανθρωπινο και κανονικα δεν θα πρεπε να το κανει κανεις...αλλα εχει διαφορα απ το τι θα κανε καθενας,συμπεριλαμβανομενου και του εαυτου μου...απλα ανεπτυξα μια ιδεα σχετικα με το τι ειναι/θα ηταν σωστο και οχι σχετικα με το τι θα εκανα εγω ή οποιοσδηποτε αλλος...
Και σου απαντω για αλλη μια φορα οτι το σωστο και το λαθος το ηθικο και το μη ειναι ολες εννοιες υποκειμενικες και ευμεταβλητες. Αν θες να μιλησεις για κατι σιγουρα πρεπει να το πας σε επιπεδο αριθμων η εστω αξιωματων.
Οσο γι αυτο το οποιο ειπες για την αλλη ζωη, νομιζω οτι αν υπηρχαν DNθα ειχαμε και την απαντηση.... Αλλη ζωη γιοκ. Μονο ΜU….
Κι ομως θεωρω οτι ενας πραγματικα σοφος ανθρωπος,ο οποιος θα ειχε αρκετη συνειδηση ωστε να σκεφτει τους κινδυνους απο την χρηση του τετραδιου για την ανθρωποτητα,θα το εκαιγε γιατι δεν νομιζω οτι μπορεις να εισαι σιγουρος κατα το ποσο θα πανε ολα συμφωνα με τα σχεδια σου οταν θα το χρησιμοποεις..ακομη κι αν ηδη αναγνωριζεις την υπαρξη καποιας αναποδιας,δεν νομιζω οτι απο τωρα μπορεις να προβλεψεις το ευρος της{και ακομη και με αυτο που λες,αυτο ειναι το δικο μου σωστο και λαθος,που οπως λες ειναι εννοιες υποκειμενικες και ευμεταβλητες..ε,αυτη ειναι και η δικη μου περιπτωση}
...ειναι σαν να παιζεις με την φωτια..μπορει τοσο να σε ζεστανει και να σου δωσει ενα ομορφο θεαμα,οσο και να σου καταστρεψει το σπιτι..
Θα μου πεις και δλδ με αυτη την λογικη δεν θα πρεπε να αναβουμε φωτιες στα τζακια??
Οχι βεβαια και φυσικα και το κανουμε γιατι εκει ξερουμε οτι σχεδον σιγουρα ειναι ελεγχομενο και δυσκολα κατι θα παει στραβα..
Ετσι και το DN,αν και τα ρισκα που μιλαμε εδω ειναι μεγαλυτερα απ το παραδειγμα με την φωτια και δεν μπορουμε να ξερουμε ποσο ελεγχομενη θα ηταν η κατασταση{ενταξει το παραδειγμα δεν ηταν τελειως αναλογο},εγω θα το χρησιμοποιουσα...
Ηταν απλα μια αναφορα δλδ αυτη με τον σοφο ανθρωπο και οχι η περιπτωση μου,αν δεν σ'αρεσει η λεξη αυτη τοτε μπορεις να πεις "ο ανθρωπος που δεν παιρνει ρισκα για τους συνανθρωπους του,γιατι ζυγιζοντας τους κινδυνους τα προτιμαει απ τις ευεργεσιες"..
Σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζι σου,ο καθε ανθρωπος δεν πρεπει να αφηνει καποιους περιορισμους της κοινωνιας ή γενικους να τον τυφλωνουν και να πραττει διαφορετικα απ το πως θα θελε...αλλα εδω μιλαμε για μια τελειως ξεχωρηστη περιπτωση!
Η υπαρξη θεων και η επαφη μαζι τους!
Εδω ειναι ξεκαθαρω οτι το DN φτιαχτηκε γαι την δικη τους χρηση και οχι για την δικη μας...κι αυτο γιατι...
-οπως ειπα αυτοι δεν πεθαινανε αν γραφοταν το ονομα τους μεσα,αντιθετα με τους ανθρωπους...
-ηταν αθανατοι,λογω του lifespan που προσθετονταν στο δικο τους και μπορουσαν να συνεχισουν το εργο τους οσο ηθελαν,χωρις περιορισμους{σχεδον}
Αλλωστε αυτο λεει και το ονομα...Death Note,ενα τετραδιο που εχει σαν σκοπο τους θανατους των αλλων,οπως ακριβως επαρατταν και οι Shinigamis...
Τωρα στην περιπτωση της χρησης του απο ανθρωπους ερχομαστε σε αλλο σημειο...στην τροποιποιηση του αρχικου σκοπου του τετραδιου και στην προσωπικη χρηση του απο καποιον,ειτε για την βελτιωση ειτε για την χειροτερεψη του κοσμου...
Οπως ηδη ανεφερα δεν διαφονω με την τακτικη αυτη,μιας και υπηρχε η δυνατοτητα χρησης του απο τους ανθρωπους,αλλα οπως ειπα λαμβανω και υποψην τα ρισκα που θα ειχε η χρηση αυτη και φυσικα οι ιδιες σκεψεις θα με επιαναν αν ηταν να βρω και να χρησιμοποιησω ποτε τετοιο αντικειμενο{που θα παει,θα βρω ενα καποτε }...
Θα απαντησω μονο σε οτι δεν εχω απαντησει ως τωρα λεγοντας οτι αν πραγματικα το DNηταν φτιαγμενο μονο για ShinigamiΘα χρησιμοποιειτο μονο απο αυτους με καποιο «μαγικο» μεταφυσικο τροπο, και στα χερια ενος ανθρωπου θα παρεμενε ενα απλο μαυρο τετραδιο η θα καιγοταν απο μονο του. Πολυ περισσοτερο το γεγονος ακριβως οτι οι ανθρωποι δεν εχουν τον περιορισμο των shinigami για να σωσουν ανθρωπινες ζωες δειχνει ακριβως και ποιος θα ηταν ο ιδανικος τροπος για να το χρησιμοποιησουν. Για να στο εξηγησω πιο απλα. Εχεις ενα εργαλειο το οποιο ειναι ισως το πιο ισχυρο οπλο στον πλανητη. Σαν οπλο μπορεις να το χρησιμοποιησεις και για δικο σου οφελος και για γενικοτερο οφελος. Σου δινει τον περιορισμο οτι αργα η γρηγορα Itwillcomebackandbiteyouintheassοποτε το προσωπικο οφελος με αυτο ψιλοπαει περιπατο ουσιαστικα. Μενεις λοιπον με την επιλογη οτι αν το χρησιμοποιησεις θα το χρησιμοποιησεις για να βοηθησεις καποιους αλλους και οχι τον εαυτο σου. Τωρα απο εκει και περα η ιστορια εχει αποδειξει οτι εχουν υπαρξει και ανθρωποι οι οποιοι εχουν κανει και πιο θαραλλεα πραγματα απο αυτο υπερασπιζομενοι τα πιστευω τους και τους συνανθρωπους τους οποτε πιστευω οτι αυτος ο συλλογισμος δεν ειναι και τοσο απιθανος η εξωπραγματικος. Και σε αυτο το σημειο να σου πω οτι πιο κατω το παραδεχεσαι και ο ιδιος οτι....
Spoiler:Σε γενικες γραμμες καλα τα ειπες και συμφωνω{παλι}...η ελλειψη περιορισμου εκ μερους των ανθρωπων,σε αντιθεση με τα shinigami, ειναι αρκτετος λογος για να χρησιμοποιηθει το DN για την βελτιωση του κοσμου...αλλα να σου παραθεσω και το προηγουμενο μου παραδειγμα για να καταλαβεις τι εννοω...
Καταλαβαινεις γιατι σου λεω οτι με μπερδευεις με αυτα που λες? Το ιδιο πραγμα σου ελεγα και την μια και την αλλη φορα και μια συμφωνεις και αλλη οχι......![]()
{lol Itwillcomebackandbiteyouintheass,για hof ατακες iriXDD}
Λοιπον κι αυτο νομιζω το εξηγησα απο πανω

Σιγουρα εφ οσων ο ανθρωποι μπορουν επισης να το χρησιμοποιησουν και δεν εχουν τον περιορισμο των Shinigami τους δινει την δυνατοτητα να κανουν πολλα πραγματα,αλλα στο τελος η ιδανικοτερη λυση ειναι αυτη που ειπες εσυ..
Ολο αυτο που ειπα ειναι οτι αυτο το αντικειμενο εχει φτιαχτει για χερια Shinigami και οχι ανθρωπινα και θα ηθελε παρα πολυ προσοχη η χρηση του λοιπον απο μας{το γιατι το ανελυσα απειρες φορες απο πανω}..αλλα στα πλαισια της χρησης που λες εσυ ξαναλεω ναι συμφωνω οτι θα ηταν η σωστοτερη..
Και παλι συμφωνω,πριν οταν ειπα αποτυχια δεν εννοουσα ολικη,αλλα τελικη!
Ξεκινησε με εναν Α στοχο και εκτροχιαστηκε...το οτι για να σωθουν καποιες ζωες θυσιασε αλλες δειχνει πιστευω αυτο που λεω...δεν ειχε και νοημα η πραξη του αν για να βοηθησει την ανθρωποτητα,θυσιαζε αλλους ανθρωπους κατα την διαδικασια αυτη...
Βεβαια ναι,ειναι γεγονος οτι αν και δεν προβληθηκε πολυ,πολλες ζωες σωθηκαν κατα την περιοδο τις δρασης του...αρκετες μαλιστα,αλλα αυτο δεν το ανεφερε ποτε κανεις στην υποθεση του στην σειρα...{ισως μονο ο Matsuda στην αρχη}
Και ετσι,ακριβως οπως ελεγα και λεω τοσην ωρα,τα ρισκα εκδηλωθηκαν και την πληρωσαν ολοι...κοινωνια,οικογενεια και Light...στην τελικη αξιζε να ρωτησει κανεις τον Light...Spoiler:Ολα αυτα τα χρονια θυσιων,υποψιων,δολοπλοκιων,μαρτυριων και τελικα ο θανατος σου αξιζαν για το ονειρο σου ή ηταν καλυτερα να ειχες γινει ενας δικαιος αστυνομικος σαν τον πατερα σου??
Δεν διαφωνω οτι αλλο ατομο θα ειχε κανει καλυτερη χρηση,ισως και να σουν εσυ το ατομο αυτο,αλλα γεγονος παραμενει οτι θα επαιζες με κατι πολυ επικυνδυνο...ενα δικοπο μαχαιρι...η κατασταση του κοσμου μπορει μεν να μην ειναι η καλυτερη αλλα δες που φτασαμε μετα απο τοσα χρονια..
-εχουμε δικο μας συστημα δικαιοσυνης,αρκετα τελειοποιημενο,πια
-κοινωνιες με νομους και οργανα επιβολης του
-εξελιξεις παντου,σε ολους τους τομεις
-οι ανθρωποι ειναι πιο ανοιχτομυαλοι απο παλια πια
κλπ
Αυτα δεν σημαινουν οτι στον καθε τομεα που ανεφερα δεν υπαρχουν τα ψεγαδια του,τα υπερ και τα κατα παντου υπαρχουν,αυτο που παω να πω ειναι οτι δες απο που ξεκινησαμε,απο τις σπηλιες,και δες που καταληξαμε!
Μπορει να μην υπαρχει η παγκοσμια ευτυχια και χαρα και ισως να μην ειναι κατι προορισμενο γι αυτον τον κοσμο αλλα για τον επομενο,αλλα η προοδος μας στο συνολο ηταν θετικη νομιζω...και ολο αυτο επιτευχθηκε χωρις την βοηθεια DN,που θα αποτελουσε κατι σαν μια μορφη τζογου για μενα
Και για αλλη μια φορα.... Περα απο τις ζωες των αθωων των σωφρονισμενων και τον αστυνομικων που στερησε (που για μενα εκει ειναι η αποτυχια του ουσιαστικα) στο μετρο που εμεινε πιστος στην αρχικη του ιδεολογια δεν εσωσε κοσμο? Και οταν λεμε για κοσμο δεν εννοουμε μονο οσους εσωσε αμεσα αλλα και τα παιδια τους και τα μελλοντικα θυματα των κακοποιων που σκοτωθηκαν και ενδεχομενα θυματα που θα υπηρχαν αν δεν ειχαν οι κακοποιοι τον φοβο του να εκτελεστουν με συνοπτικες διαδικασιες. Αυτο δεν ειναι ενα αποτελεσμα παροδικο αλλα απο οτι καταλαβαινεις εχει διαρκεις συνεπειες. Σε προσωπικο επιπεδο ναι πιαστηκε και ειχε το τελος που ειχε αλλα για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω εαν ενας απλος αστυνομικος μπορει να σωσει τοσες ζωες σε ολα τα χρονια της υπηρεσιας του οσες ειναι οι ζωες τις οποιες εσωσε ο συγκεκριμενος (και μιλαω για την διαφορα θυματων – σωθεντων)... Τωρα βεβαια το κακο ειναι οτι φιλοδοξουσε να εγκαθιδρυσει βασιλειο τρομου και να το παιξει θεος και εκει ειναι που προσωπικα τον αντιπαθησα και διαφωνω μαζι του.
Οσο για την κοινωνια... Συγγνωμη αλλα ζουμε στον ιδιο πλανητη??? Αρκετα τελειοποιημενο μου λες.... Το κομματι που δεν ειναι τελειοποιημενο εχεις ιδεα σε τι αντιστοιχει?? Που και παλι αυτο που θεωρεις τελειοποιημενο καθε αλλο παρα τελειο ειναι αν το κοιταξεις και το εξετασεις προσεκτικα. Θα σου αναλυσω με Pmπου δεν ειναι τελειοποιημενο το συστημα γιατι η κουβεντα θα ξεφυγει. Το μονο που θα πω ειναι οτι αυτο το οποιο ζουμε οσοι εχουμε μπροστα μας το pcΚαι τοσο ξεγνοιαστα postarουμε απο την ασφαλεια του σπιτιου μας ειναι μονο η ζαχαρενια επιφανεια και οτι καθε αλλο παρα πραγματικοτητα αποτελει για την πλειοψηφια του πλανητη. Αυτη η ευκολια με την οποια μερη του προνομιουχου πληθυσμου λενε ε «ισως η παγκοσμια ευτυχια δεν ειναι προορισμενη γι αυτον τον κοσμο αλλα τον επομενο» συγγνωμη και παλι αλλα με εξοργιζει. Ειναι πολυ ευκολο για εμας να μιλαμε για ηθικες αξιες για συμπονοια και για την αξια της ζωης εστω και του χειροτερου δυναστη, οταν δεν εχουμε ιδεα για το τι συμβαινει σε αλλες γωνιες του πλανητη. Και κοβω το κεφαλι μου οτι πολλοι εαν βλεπανε τις αγριοτητες και τα τερατα που γινονται απο καποιους ανθρωπους θα εψαχναν ασυναισθητα για το μαυρο τετραδιακι......
[iri,take it easy:nanana:..ακομη δεν μου στειλες το Pm!:P...πλακα κανω,δεν το θελω!!]
Αnw,για να τα κανω οσο πιο περιεκτικα γινονται{λεμε τωρα!}:
Στην 1η παραγραφο:
Καταρχας δεν ξερω κατα ποσο μπορουμε να μαστε σιγουροι για το ποια μεριδα νικαει,τα θυματα ή οσοι σωθηκαν γιατι σκεψου και οτι πολλοι απο τους εγκληματιες που δικαζε ηταν φυλακη και πιθανως να χαν ειτε μετανωησει ειτε ηταν ισοβιτες/θανατοποινητες και αρα δεν αποτελουσαν κινδυνο για την ανθρωποτητα..οσοι ηταν εξω απο αυτον τον κυκλο παλι ναι,θα χε σωσει αρκετα ατομα υπο αυτην την οπτικη γωνια,αλλα και παλι δεν ξερω κατα ποσο υπερεχουν των θυματων..
Αλλα και εστω να το δεχτω οτι υπερχεχουν οι "σωσμενοι" και να σου δωσω ενα δικιο σε αυτο που λες,ενα βασικο κενο του DN ειναι οτι εδειχνε καθημερινες καταστασεις στην TV/internet οπου ειχαμε παντα τον κινδυνο φονου και το ονομα/προσωπο ηταν γνωστο..στην πραγματικη ζωη δεν εχουμε τετοια πληθωρα ανεσης!
Στην μια περιπτωση ο δραστης ειναι αγνωστος κατα την διαρκεια της απαγωγης,στην αλλη γινεται γνωστος μετα τον φονο και στην αλλη δεν ειναι γνωστα τα κινιτρα του και αν αξιζει να πεθανει..
Αυτο στο λεω για να ξερεις οτι οι καταστασεις στις οποιες εσυ θα ησουν διατεθειμενη να το χρησιμοποιησεις θα ηταν πολυ περιορισμενες για μενα λοιπον...δεν θεωρω δλδ οτι με αυτη την οπτικη γωνια που πιστευεις οτι θα αξιζε να το χρησιμοποιησεις θα μπορουσες να σωσεις και τρομερα πολλες ανθρωπινες ζωες..οι περιπτωσεις ειναι αρκετα περιορισμενες,ειδικα αφου μαθαινονταν σιγα σιγα οτι για να σκοτωσεις χρειαζεται η οψη,το ονομα ή και τα 2..γιατι σιγα σιγα πιστευω θα μαθαινονταν ή τουλαχιστον θα υπηρχε η φημη αυτη,αντισοτιχα οπως το ανακαλυψ ο L στο 2ο επεισοδιο..βεβαια δεν αντιλεγω οτι οι ζωες αυτες θα ηταν καλυτερες απ το τπτ..
Για να σου εξηγησω με μια λεξη τι εννοω,ελπιζοντας οτι θα λυθει το ζητημα,αυτο που λεω ειναι:
"Για μενα το πιο σωστο/σοφο πραγμα θα ηταν να μην χρησιμοποιηθει το DN λογω τον ρισκων που κρυβει για την ανθρωποτητα,ακομη κι αν θα σοζωταν μερικες ανθρωπινες ζωες,αλλα διαφερει απ αυτο που θα εκανα εγω,που θα το χρησιμοποιουσα στις περιπτωσεις που λες εσυ."
Ελπιζω αυτο να ξεκαθαριζει την κατασταση πια

Στην 2η παραγραφο τωρα:
Kι εγω με την ιδια λογικη ειχα εκνευριστει στο λυκειο λογω διαφορων θρησκευτικων και αλλων καθηγητων που μας ελεγαν οτι η κοινωνια μας ειναι διεφθαρμενη και πως καταντησαμε και μπλα μπλα,αλλα εκει διαφωνω αρκετα...
Για την τελειοποιημενη νομοθεσια που λες,ισως δεν το εξηγησα καλα,εννουσα συγκριτικα με το παρελθον..θεωρω δλδ οτι ναι μεν εχουμε ακομη τοσο προβληματα να λυσουνε σαν ανθρωποι,αλλα απο την αλλη η πορεια μας στα χρονια ηταν κατα βαση θετικη..η αναλογια των ποσων προβληματων λυσαμε{μειωση ρατσισμου,προληψεων κλπ} εναντι τον ποσων δημιουργηθηκαν συγκριτικα με το παρελθον{αυξηση μολυνσης περιβαλλοντος κλπ}ειναι μεγαλυτερη πιστευω..με λιγα λογια θεωρω οτι η κατασταση στην κοινωνια μας{οπου παντα αναφερομαι σε Ελλαδα/Ευρωπη και οχι για τα προβληματα των χωρων της Ασιας πχ,εκει ειναι αλλο θεμα}ειναι ικανοποιητικη σημερα..ζουμε καλυτερα απ τον Μεσαιωνα πχ..
Προβληματα εχουμε ακομη βεβαια και δεν νομιζω οτι θα υπαρξει ποτε μια στιγμη που δεν θα εχουμε και ουτε το DN θα μπορουσε να το αλλαξει αυτο πιστευω,απλα θα διευκολυνε καποιες καταστασεις...αυτη ειναι η φυση μας και πιστευω το δεχεσαι..
[αν μετα παλι με τα οσα λεω σου φαινομαι απο αλλη διασταση τοτε ισως και να ειναι ετσιXDD]
Οσο γι αυτα που μαυρησα στην τελευταια παραγραφο δεν προσθετω τπτ,συμφωνω με οσα λες..
Δεν διαφωνω με αυτο που λες,αλλα η περιπτωση τους βεβαια παει και κοντρα με την δικη σου,ενω ειναι αρκετα συμφωνη με την δικη μου...ειδικα εκ μερους του L που πιστευε οτι κανενας ανθρωπος δεν πρεπει να χρησιμοποιει ενα τετοιο αντικειμενο για να δικαζει/σκοτωνει συνανθρωπους του,οποιοι κι αν ειναι,οτι κι αν διεπραξαν...
Κιωλας ειχε αποδειξει οτι με την εξυπναδα και τα σωστα μεσα η δικαιοσυνη μπορει να αποδωθει μια χαρα και χωρις την υπαρξη του τετραδιου...
Με λιγα λογια με αυτο που ειπες,ανεφερες εμμεσα και αυτο που λεω τοσην ωρα
ΕΕΕ βασικα ο Lτην υποθεση την ανελαβε ως προκληση και επειδη την γουσταρε και την εβρισκε ενδιαφερουσα αρκετα για να ρισκαρει την ζωη του για να την λυσει. Το ποσο πιστευε και ο ιδιος στην αξια της ζωης το απεδειξε οταν ηταν διατεθειμενος να τεσταρει το DN και οταν χρησιμοποιησε τον LindLTaylorγια πειραματοζωο. Γενικα δεν ξερω αν το καταλαβες αλλα το προβλημα των κυβερνησεων και ολων αυτων οι οποιοι επιστρατευσαν τον Lκαι ολους τους υπολοιπους δεν ηταν οτι καποιος ξεφορτωνοταν τους κακοποιους. Ηταν οτι υπηρχε καποιος με την δυναμη να κρατα ολη την ανθρωποτητα ομηρο. Και αυτην την δυναμη τα κρατη Α) την φοβουνταν Β) την ηθελε ο καθενας για τον εαυτο του.
Κι ομως θεωρω οτι ο L ηταν ο σοφος ανθρωπος που λεω,που δεν θα επαιρνε στα χερια του ενα τετοιο αντικειμενο...το τι εκανε με τους κρατουμενος και το τι ηταν διατεθειμενος να κανει με το DN ταν καθαρα και μονο γιατι ηταν "στριμογμενος" απο τον Light,αλλιως δεν πιστευε στους ασκοπους θανατους..αν δεν εκανε ετσι δεν θα ειχε μαζεψει ολα τα στοιχεια για τον Light,οπως και αν θεωρησουμε οτι εκλεινε προσωπικη συμφωνια με τους καταδικους και δεν αναγκαζε κανεναν,πιστευω τον αθωονουν..
Μην ξεχνας οτι κι εδω:
"Drastic Times Call For Drastic Measures"

Kατα τ'αλλα αν και οχι το τι θα εκανα εγω,νομιζω οτι ο L ειχε την ιδανικοτερη λυση για την χρηση του DN..να το καψει..οπως εκανε και στις ταινιες..
Και οι υποθεσεις που ανεφερα ναι πανε κοντρα με την δικη μου αλλα ηθελα να δειξω οτι υπαρχουν διαφορετικα ειδη σκεψης. Θα μπορουσα να αναφερω και την Misaη οποια επισης ειχε (?) το δικο της σκεπτικο (αμοιβαδας...) αλλα την σνομπαρω γενικοτερα και δεν θελω να την χρησιμοποιω καν σαν επιχειρημα.
[χαχα που την θυμιθηκες αυτην,τυχαιο παραδειγμα?:bleh:]
Για το πρωτο σου χω ετοιμη απαντηση και ηδη ηθελα να στην αναφερω πιο πριν οταν το ρωτησες,αλλα απλα ξεχαστηκα...
Α)Σου φερνω το απλο παραδειγμα του Spider-Man...τι του ειχε πει ο θειος του?
"With Great Power Comes Great Responsibility"
...που ειναι αυτο που προσπαθω να εξηγησω εδω και τοσα ποστς...δεν διαφωνω με την χρηση του αντικειμενου αυτου και οπως ειπα πιθανον κι εγω θα ειχα προχωρησει σε δοκιμες μαζι του και ουτε κρινω οποιον σκεφτεται παρομοια με σενα,αλλα ειναι γεγονος οτι η υπυθυνοτητα του ατομου που θα το χρησιμοποιουσε θα ηταν τεραστια και θα πρεπε να ειναι προετοιμασμενος για μια δυσκολη ζωη και πιθανον με ενοχες που θα εμφανιζονταν αργοτερα και με συχνους φοβους και υποψιες...
Μονο εφ οσων εισαι πραγματικα σιγουρος για το τι σε περιμενει πρεπει καποιος να προχωρησει...
Το Β) παρομοιως...αν και εδω μιλαμε για ενα θεοσταλτο κυριολεκτικα αντικειμενο και οχι για απλα μια στρατιωτικη/οικονομικη δυναμη που ειναι στοιχεια της ανθρωπινης ζωης,ειναι αληθεια οτι καποιο ατομο ισως και να καταφερνε να χρησιμοποιεισαι ορθα το τετραδιο και να βελτιωσει τον κοσμο,οπως και ειναι αληθεια οτι ενα αλλο θα εφερνε την μεγαλυτερη δυστυχια σε αυτον...εγω μια γενικη ιδεα ανεπτυξα και δεν αναφερομαι σε κανεναν,ποσο μαλλον σε σενα...αν θεωρεις οτι εσυ θα ησουν η ιδανικη χρηστρια του τετραδιου δικαιωμα σου και οπως ηδη ανεφερα κι εγω πιθανον θα εφτανα στις ιδιες πραξεις αν ειχα ενα....
Ολο αυτο που λεω ειναι οτι στην τελικη,η καλυτερη λυση ειναι πιθανον να αφησουμε τα πραγματα ως εχουν με την ισορροπια της φυσης και να μην "τζογαρουμε" με αντικειμενα των θεων...
Αλλωστε αν μιλουσαμε για ενα αντικειμενο που εφερνε ιατρικα θαυματα πχ θα ημουν απολυτα συμφωνος με την χρηση του,ειδικα αν ειχε μονο θετικες συνεπειες για τον κοσμο{δες πχ τον John Coffey απ το πρασινο μιλι...ενα τετοιο ατομο αν ειχε βρεθει στην κοινωνια μας θα ειχε απο μενα το ελευθερο να γιατρευει τους παντες...μιας και μονο θετικα εφερνε..αν και δεν θυμαμαι καλα αν ειχε συνεπειες για τον εαυτο του...}
Το DN ομως ειναι διαφορετικη περιπτωση...δικοπο μαχαιρι και ρισκο οπως ειπα...
Το να περπατας σε τοιχους και να κανεις και ολα τα τρελα που κανει ο SpidermanΚαι αυτο μια μορφη υπερδυναμης ειναι και αυτη και αν ειναι εξω απο τα ορια του κανονικου για τον ανθρωπο. Εκει γιατι δεν λες οτι αποτελουσε ρισκο αν οχι για την ανθρωποτητα τουλαχιστον για την κοινωνια οπου ζουσε? Πιστευεις δλδ οτι θα επρεπε και ο spideyΝα καθεται σπιτι του να πλεκει με την AuntieMay? Kαι για αλλη μια φορα τπτ δεν φερνει μονο θετικες αλλαγες. Ολα εξαρτωνται απο τον χρηστη. Ακομα και η δυνατοτητα του Coffeyμε απο το «πρασινο μιλι» ειχε την δικη της σκοτεινη πλευρα και θα μπορουσε να γινει επικινδυνη στα λαθος χερια. Μην επηρεαζεσαι λοιπον απο την συγκριση των ηρωων LightYagami, PeterParkerΚαι JohnCoffey. Δες μονο τις ικανοτητες σαν εργαλειο. Απο την στιγμη ομως που οπως ειπες και εσυ στον συλλογισμο μου δεν βρισκεις σοβαρο κενο εκτος απο τον κινδυνο του ρισκου δεν καταλαβαινω τι ακριβως συζηταμε τοσην ωρα, και πανω σε τι διαφωνουμε...
Λοιπον,ενα ενα τα πραγματα..
[αν και μαλλον εδω το παμε σε ελαφρως off topic αλλα anw..]
Το ιδιο ρισκο ειναι ενας ανθρωπος,με κριση ιδια με την δικη σου, να εχει στην κατοχη του το DN και ο ιδιος ακριβως ανθρωπος να εχεις τις δυναμεις του spidey?
Εγω θεωρω οτι στην πρωτη περιπτωση ειναι παντα μεγαλυτερο,ενω στην 2η σχεδον ανυπαρκτο..κι αυτο γιατι στην 1η το DN μπορουσε να κλαπει,να χαθει και να πεσει σε λαθος χερια{ενω στην 2η οι δυναμεις δεν αφαιρουνται..} και επισης στην 1η περιπτωση μιλαμε καθαρα για θανατους ανθρωπων,οποιοι κι αν ειναι και τι κανανε ενω στην 2η για μια flexible κατασταση οπου μπορουν να σωθουν ολοι,ακομη και οι κακοποιοι,χωρις θανατους..
Επομενως λογικο ειναι καποιος σαν τον spiderman και με κριση σαν την δικη σου να χρησιμοποιησει δικαιως τις δυναμεις του για την κοινωνια..αλλωστε ακομη κι αν,λεμε τωρα,τρελενοταν και γινοταν κινδυνος δεν ηταν δα κι απροσωπος οπως εναν χρηστη DN που δεν ξερει κανεις αν βρισκεται στην αλλη ακρη του κοσμου..το γεγονος οτι ο spidey δρα ανοιχτα τον κανει και τρωτο σε επιθεσεις ανθρωπων..
Ειναι 2 διαφορετικες περιπτωσεις,στο ξαναλεω,δεν διαφωνω με την χρησιμοποιηση για το κοινο καλο "δυναμεων",οτι λεω παει αποκλειστικα στην περιπτωση του DN οπως και οποιασδηποτε αλλης δυναμης που εχει την ικανοτητα τοσο να βοηθησει οσο και να βλαψει την ανθρωποτητα,που περιλαμβανει μεγαλο ρισκο δλδ...
Οσο για τον Coffey τωρα..χμ,μπορεις να μου πεις τι ρισκο υπηρχε στην περιπτωση του??
Το μονο που μπορω να σκεφτω ηταν να τον ανακαλυπτε καποιος με κακες διαθεσεις και να χρησιμοποιουσε τις θεραπευτικες του ικανοτητες προς οφελος του για να βγαζει λεφτα,περαν αυτου νομιζω δεν υπηρχε κινδυνος στην "δυναμη" του και πολυ καλα εκανε και την χρησιμοποιουσε..
Οσο γι αυτο που ρωτας στο τελος και υπογραμμισα,κι εγω αυτο προσπαθω να σου πω τοσην ωρα..δεν διαφωνουμε σχεδον πουθενα!!
Ειναι πολυ μικρη η διαφορα απ το πως βλεπουμε την κατασταση και αυτο προσπαθω να σου εξηγησω τοσην ωρα και τοσα posts..αλλωστε μην ξεχνας οτι εσυ ανοιξες την συζητηση και οχι εγω..
Εδω εισαι σωστη μεν,αλλα εισαι σιγουρη οτι σωζοντας εναν ανθρωπο δεν θα σκοτωνες εναν αλλο??
Εσυ μπορει να θεωρεις οτι δεν υπαρχει περιπτωση στην πραγματικη ζωη να γινει κατι τετοιο οπως στην σειρα και οτι οτι ειδαμε ηταν απλα ενα ανιμε οπου υπηρχε η αναγκη για suspense,αλλα ακομη κι ετσι να ηταν και να πηγαιναν ολα "ρολοι" δεν νομιζω οτι μπορεις να εισαι ποτε 100% σιγουρη οτι αυτο που θα εκανες ειναι το σωστο κι αυτο γιατι δεν μπορεις να γνωριζεις ολους τους εγκληαμτιες σε βαθος οπως και δεν μπορεις να ξερεις αν ο τροπος σκεψης σου θα εκτροχιαστει καθολου καποτε{σκεψου πχ οτι η αστυνομια βρισκει στοιχεια σου και ειναι κοντα στο να σε βρει...τι κανεις??αν τους σκοτωσεις πας κοντρα στα πιστευω σου,αν οχι τοτε πηρες την δωση του ρισκου που ειχα αναφερει...αν παλι εισαι προετοιμασμενη για κατι τετοιο και θεωρεις μαλιστα οτι δεν υπηρχε περιπτωση να γινει κατι τετοιο ποτε,τοτε be my guest και φτιαξε τον τελειο κοσμο σου...δεν διαφωνω οτι η προοπτικη υπαρχει,απλως οτι μαζι με αυτην και πολλα ρισκα,εκ των οποιον πολλα απροβλεπτα οσο κι αν νομιζεις οτι ολα ειναι υπο ελεγχο...}
Στην υποθετικη περιπτωση που ειχα το τετραδιο, εκανα οτι εκανα και παρολαυτα με τοσο λιγα στοιχεια με επιανε η αστυνομια και με αποδειξεις εκει πολυ απλα θα εδινα τα συγχαρητηρια στο τζιμανι που με επιασε
και θα δεχομουν την καταληξη
. Για το μερος της σιγουριας απαντησα πιο πανω δεν επαναλαμβανομαι. Το μονο που θα πω ειναι οτι προσωπικα ξερω οτι ακομη και ενα τοσο ισχυρο αντικειμενο δεν σε κανει θεο. Παντα θα υπαρχουν και εκεινοι τους οποιους δεν μπορεις να σωσεις. Σκοπος ειναι να σωσεις καποιους εστω και λιγους.
Με το πρωτο κομματι θα πω μπραβο σου που το παραδεχτηκες,αλλα αυτο ειναι ακριβως η περιπτωση που λεω οτι δεν μπορεις να ξερεις τι θα εκανες αν βρισκοσουν στριμωγμενη ετσι,παρα τα οσα λες τωρα..εισαι σιγουρη οτι απ τον φοβο της φυλακισης/εκτελεσης δεν θα επαιρνες τα shinigami eyes και θα σκοτωνες τους αστυνομικους που σε κυνηγουσαν??
Εγω πιστευω δεν μπορεις να εισαι σιγουρη γιατι δεν ξερεις υπο τι συνθηκες θα γινοταν αυτο το πραγμα και σε τι κατασταση θα ησουν εσυ και τι δυνατοτητες αντεπιθεσης θα ειχες..
Για το 2ο κομματι που υπογραμμισα ηδη συμφωνησα μαζι σου..
Σε γενικες γραμμες καλα τα ειπες και συμφωνω{παλι}...η ελλειψη περιορισμου εκ μερους των ανθρωπων,σε αντιθεση με τα shinigami, ειναι αρκτετος λογος για να χρησιμοποιηθει το DN για την βελτιωση του κοσμου...αλλα να σου παραθεσω και το προηγουμενο μου παραδειγμα για να καταλαβεις τι εννοω...
Αν η χρηση του DN ηταν κατι το οποιο επεφερε μονο πλεονεκτηματα στην κοινωνια τοτε θα ημουν συμφωνος για την χρηση του με τα 1000...οπως αν πχ εδινε την δυνατοτητα να θεραπευει ολες τις αρρωστιες χωρις καποιο {αρνητικο} αντιτιμο...
Αλλα απο την στιγμη που ενα τετοιο αντικειμενο ειναι ενα δικοπο μαχαιρι και η χρηση του μπορει οποιαδηποτε στιγμη να χρησιμοποιηθει για το κακο της κοινωνιας,οπως και βεβαια αν θεωρησεις και το γεγονος οτι η ορθοτητα του να σκοτωνεις καποιον ανθρωπο,ακομη και εγκληματιες, δεν ειναι κατι το οποιο με πειθει εντελως για το ποσο σωστο ειναι...αφενως γιατι παραβιαζει τα ανθρωπινα δικαιωματα και αφετερου γιατι οπως ειπα σχετικα λιγες περιπτωσεις κανουν μπαμ για το ποιος αξιζει πραγματικα τον θανατο ενω σε αλλες τοσες δεν μπορεις να εισαι ποτε σιγουρος για το ποσο σωστο θα ηταν αυτο που κανεις...
Και εδω ειναι λοιπον που ερχομαι κοντρα στον συλλογισμο σου...οχι στην προοπτικη σου να το χρησιμοποιησεις για το καλο,αλλα στην αρνηση{που μου φανηκε τουλαχιστον οτι εδειξες}απεναντι απο τον δικο μου συλλογισμο να μην θεωρησουμε τα ρισκα της χρησης του και την περιπτωση του οτι το να μην χρησιμοποιηθει καθολου το τετραδιο ειναι και η πιο ορθη λυση πιθανον...μου φαινετε δλδ παραεισαι σιγουρη για την χρηση του DN και του τι θα μπορουσες να κανεις εσυ που δεν θεωρεις πληρως της συνεπειες που θα μπορουσες να επιφερεις...αλλα δεν διαφωνησα ποτε με την ιδεα να χρησιμοποιηθει για το κοινο καλο,απλως ανελυσα διαφορες ιδεες για τα αρνητικα της χρησης του...τπτ παραπανω,τπτ λιγοτερο...
Οπως θα ειδες κολλαμε στο τπτ πιστευω γιατι οι τροποι σκεψης μας ειναι παρομοιοι...
Στα πιο πολλα εχω απαντησει ηδη και δεν επαναλαμβανομαι θα απαντησω μονο στο οτι οντως υπαρχει διαφορα στον τροπο σκεψης. Μου φαινεται πιο επικινδυνο να κατσω απαθης στην περιπτωση που εχω δυνατοτητα να κανω κατι απο το να κανω μια προσπαθεια να αλλαξω καποια πραγματα που με ενοχλουν και επηρεαζουν ασχημα πολλους ανθρωπους. Δεν ειμαι σιγουρη καθολου και για τιποτα στην ουσια ξερω σιγουρα οτι υπαρχουν αρνητικα γιατι στο κατω κατω μιλαμε για ενα αντικειμενο που η μονη του δουλεια ειναι να σκοτωνει κοσμο. Απλα πιστευω οτι το μεγαλυτερο χαρισμα του ανθρωπινου μυαλου ειναι να μπορει να εκμεταλλευτει και να χρησιμοποιησει τα παντα προς το καλυτερο (και ως προς το χειροτερο βεβαια αλλα στην συγκεκριμενη περιπτωση στοχευουμε στην γενικοτερη ευημερια)
Με λιγα λογια μου λες οτι θα ησουν ετοιμη να παρεις το ρισκο και να καταδικασεις πιθανον την ανθρωποτητα,οπως και να της φερεις μερικες πολυ καλες μερες ισως..εκπληξη λοιπον,κι εγω το ιδιο πιστευω...

Δεν προσθετω τπτ..
{μιας και το παραδεχτηκες ομως σου προτεινω να πας στο amsterdam καποτεXD}
Ξερω μερικα μερικα που θα σ'αρεζαν πολυ,να λυποθυμας απ την χαρα σουΟκ οταν το κανονισω να μου πεις τα κατατοπια εσυ που πηγες (να ξερω που να μην παω)....

Kι ομως επρεπε να την γραψεις αν αυτο πιστευες,αλλιως πως θα καταλαβω τι να σχολιασω απ τον τροπο σκεψης σου?
Δυστυχως μυαλα δεν εχω μαθει να διαβαζω ακομη...{εσυ ξερω κατι κανειςXD}
Αν την εβαζες μπορει και να αποφευγονταν,ολη ή μερος,αυτης της συζητησης γιατι πολυ απλα θεωρω οτι συμφωνουμε πιο πολυ απ οσο φαινετε...
ΟΚ οτι πιστευεις τοτε,ουτος η αλλος δεν χασαμε τπτ,μερικα σεντονακια γραψαμε μονο παλιΔεν πιστευω οτι ειχε νοημα να το κανω... Το ανεφερα μια φορα στο πρωτο ποστ που ειχα απαντησει. Απο εκει και περα αφου κατεληξα στο τι θα εκανα το DNεαν το ειχα ,νομιζω το να πω οτι θα λαμβανα υποψιν μου και τους κινδυνους εννοειται και μου φανηκε λιγο περιττο να το πω ξανα. Το συμπερασμα μετραει για μενα....

Εδω παλι συμφωνω...{τι παραξενο ε??XD}Kαι αφου τελειωσα με τον Zoro να πω μονο οτι σιγουρα μπορει καποια στιγμη να κατηγορηθει ενας αθωος αλλα εκει πιστευω η αντιδραση του αθωου και του ενοχου διαφερουν σημαντικα... Δεν νομιζω οτι ενας αθωος θα προσπαθησει πολλες φορες να το σκασει.... Προσωπικα να ξεκαθαρισω για αλλη μια φορα οτι αναφερομαι οτι η χρηση του DN θα ηταν για μενα θεμιτη μονο αν ενας ανθρωπος ηταν απειλη για αλλους. Οχι για τιμωρια ουτε σαν καταδικη... Μεγαλη διαφορα αυτο το οποιο λεω απο την θανατικη ποινη να το ξεκαθαρισω,
Εδω δεν συμφωνω τελειως,παρα την προοδο της τεχνολογιας στις καταστασεις που ενδιαφερεσαι εσυ να χρησιμοποιησεις το DN,αμφιβαλλω ποσες φορες θα ειχες και ονομα και προσωπο στην διαθεση σου..τα media δεν παρεχουν παντοτε ολα τα στοιχεια οπως γινοταν στην σειρα και αν τα παρεχουν μπορει να ειναι πολυ αργα για τα θυματα..Επιπλεον στην εποχη που ζουμε σημερα και με την τεχνολογικη προοδο η οποια εχει συντελεστει κανενος το προσωπο δεν μενει κρυφο παιδια πιστεψτε με. Αλλο τωρα το γιατι ενω υπαρχουν οι δυνατοτητες για καποιους μεγαλοεγκληματιες να πιαστουν αυτοι αλωνιζουν ελευθεροι.
Παρ ολα αυτα θα πω...It's Worth a Try!

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 01 Σεπτέμβριος 2008 - 05:19