Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 3 votes

Αν είχατε ένα Death Note, θα το χρησιμοποιούσατε?

• Please log in to reply
1121 replies to this topic

#166 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 17 February 2008 - 23:03

Τα αποτελέσματα που επέφερε η χρήση του Death Note μιλάνε από μόνα τους.Εξάλειψη των πολέμων και μείωση της εγκληματικότητας κατά 70%.Ίσως να ήταν κάπως ακραία αυτά που έκανε αλλά σε βάθος χρόνου θα ωφελούσαν την ανθρωπότητα.Λιγότεροι θάνατοι από πολέμους,πιο ασφαλής μέρη οι πόλεις για να ζήσεις κτλ.Ο σκοπός μερικές φορές αγιάζει τα μέσα.Οι δραστικοί καιροί χρειάζονται δραστικές αποφάσεις και ο Light είχε τα κότσια να πάρει το βάρος της ευθύνης πάνω του.

Συνειδητοποιείς ότι αυτό είναι σενάριο manga, και ότι μάλλον δεν θα έχει καμία σχέση με το τι θα συνέβαινε στην πραγματικότητα, ε; :P

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#167 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 17 February 2008 - 23:07

Συνειδητοποιείς ότι αυτό είναι σενάριο manga, και ότι μάλλον δεν θα έχει καμία σχέση με το τι θα συνέβαινε στην πραγματικότητα, ε; :P

Μα για το anime μιλάμε εδώ:tongue:

Posted Image

#168 rebelos

rebelos

Inhale/Exhale

• Members
  • 147 posts

Posted 17 February 2008 - 23:08

αυτό ακριβώς ήμουν έτοιμος να ποστάρω

edit: του Kenny

#169 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 17 February 2008 - 23:38

Τα τελευταία 20+ posts μεταφέρθηκαν εδώ πέρα από το thread του Death Note, για να μην βγαίνουμε off-topic και για να συζητήσουμε το θέμα με την ησυχία μας.

Όσον αφορά το θέμα μας

Τα αποτελέσματα που επέφερε η χρήση του Death Note μιλάνε από μόνα τους.Εξάλειψη των πολέμων και μείωση της εγκληματικότητας κατά 70%.Ίσως να ήταν κάπως ακραία αυτά που έκανε αλλά σε βάθος χρόνου θα ωφελούσαν την ανθρωπότητα.Λιγότεροι θάνατοι από πολέμους,πιο ασφαλής μέρη οι πόλεις για να ζήσεις κτλ.

Και αν στα εξανθήματα βάλεις ειδικές αλοιφές, θα υποχωρήσουν όχι μόνο 70, αλλά 100%. Το θέμα είναι πως όσο συνεχίζεις να τρως τροφές που σε πειράζουν, μπορεί τα εξανθήματα να υποχωρήσουν πλήρως αλλά δεν θα γιατρευτούν. Και όταν τελειώσει η ιατρική αλοιφή, θα ξαναεμφανιστούν.

Ωραία, τους σκοτώσαμε όλους τους εγκληματίες παγκοσμίως. Π.χ. 100.000.000 κόσμο. Οκ, και τι κάναμε ? Λογικό είναι να σταματήσουν οι ληστείες αφού δεν υπάρχει πλέον κόσμος για να τις διαπράξει. Το θέμα είναι πως όταν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το Death Note, οι ληστείες θα ξαναρχίσουν αφού δεν έχουν "γιατρευτεί" αλλά έχουν υποχωρήσει προσωρινά. Ο κόσμος δεν θα παρανομεί λόγω φόβου, και όχι επειδή καταλαβαίνει πως αυτό είναι το "σωστό". Και μια τέτοια κοινωνία μπορεί να έχει 0% εγκληματικότητα αλλά με τίποτα δεν μπορεί να ευημερήσει.

Τα αίτια που κάνουν κάποιον να κλέψει-σκοτώσει είναι πολλά. Όλες οι έρευνες που έχουν γίνει στο συγκεκριμένο θέμα δείχνουν πως πολύ μεγάλο ποσοστό των δραστών που παρανόμησαν ανήκαν σε φτωχές οικογένειες. Αν λοιπόν θέλουμε να σταματήσουμε την εγκληματικότητα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την κοινωνία μας. Ναι, το ξέρω πως είναι δύσκολο και πως πρέπει να "γκρεμίσουμε" ό,τι έχει χτιστεί και να ξαναρχίσουμε από την αρχή. Όμως αυτή η δυσκολία είναι η μαγκιά. Το να σκοτώνεις τους δράστες (και να αφήνεις ατιμώρητους τους ηθικούς αυτουργούς) είναι απλά η εύκολη και παροδική λύση ;)

Ας μην αναφέρω πως για να σκοτώσεις κάποιον, πρέπει να είσαι απολύτως σίγουρος για το ιστορικό του. Όταν ο Kira σκότωνε κόσμο αβέρτα, αποκλείεται να μην σκότωσε και άτομα που μπήκαν στην φυλακή λόγω δικαστικής πλάνης και μικροαδικημάτων (εφορία, χρέη κλπ).

Edited by Phantom Duck, 02 September 2009 - 00:37.

E5VV38U.jpg

#170 Sora of the wind

Sora of the wind

The apostasy canticlE

• Members
  • 396 posts

Posted 17 February 2008 - 23:39

oπ δεν το ειχα δει αυτο το thread...
Χεχεχεχεεεεε...σιγα π θα ειχα τετοιο εργαλιο και δεν θα το χρησημοποιουσα...
Θα σκωτονα ολους τους αντρες μεχρι π να μεινω μονο εγω...ετσι ολες οι female τυπησες θα πεφταν με τα μουτρα πανω μου...*λιγο girls bravo μου θυμηζει αυτο*
Αλλα οχι αυτο γινεται ετσι κι αλλιως:hihi2:...
Μαλλον θα τους σκοτωνα ολους και ολες μεχρι να βρω την πιο ωραια...θα αφηνα ζωντανους μονο αυτους π θα τους αναγκαζα να υπαρχουν μονο για να ικανοποιουν τις αναγκες μου...μονο για τη παρτη μου...θα ειμουν ο θεος του θεου και του κοσμου...

#171 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 18 February 2008 - 00:16

Εγω παλι δεν πιστευω οτι οποιοσδηποτε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να αφαιρεσει τη ζωη ενος αλλου οτι και να εχει κανει. Οποτε αν το εβρισκα, μολις καταλαβαινα τι ειναι θα το εκαιγα στη στιγμη... ή μαλλον θα εγραφα μεσα ενα ονομα, αυτο του Μητσοτακη, ετσι το τετραδιο θα καιγοταν μονο του.
Posted Image

#172 gpanos

gpanos

Eye Expert

• Members
  • 74 posts

Posted 18 February 2008 - 00:21

Τα αποτελέσματα που επέφερε η χρήση του Death Note μιλάνε από μόνα τους.Εξάλειψη των πολέμων και μείωση της εγκληματικότητας κατά 70%.Ίσως να ήταν κάπως ακραία αυτά που έκανε αλλά σε βάθος χρόνου θα ωφελούσαν την ανθρωπότητα.Λιγότεροι θάνατοι από πολέμους,πιο ασφαλής μέρη οι πόλεις για να ζήσεις κτλ.Ο σκοπός μερικές φορές αγιάζει τα μέσα.Οι δραστικοί καιροί χρειάζονται δραστικές αποφάσεις και ο Light είχε τα κότσια να πάρει το βάρος της ευθύνης πάνω του.

Εξαιρετικά επιχειρήματα!
Ξέρεις η στατιστική είναι μια επιστήμη που εφαρμόζεται σε όλους τους κλάδους. Ποσοστά του 70% είναι εξαιρετικά υψηλά και εντυπωσιακά, όμως δεν αρκούν για να εκφράσεις την στατιστική. Υπάρχουν κριτήρια (x^2, t^2, p κ.α.) που αποτελούν δείκτη αξιοπιστίας της. Δεν θα επεκταθώ πάνω σε αυτό. Ήδη στο αντίστοιχο topic της AC έχω πει, έστω και χαριτολογώντας τις απόψεις μου.
Απλά θα αναφέρω κάτι σαν παράδειγμα.
Αν αρχίσω να καθαρίζω όλους όσους πάσχουν από AIDS θα εξαλείψω μια από τις 2 μεγαλύτερες μάστιγες του 20ου αιώνα. Τι επιστήμονας ε; Ριζική θεραπεία και εξασφάλιση του υγιούς πληθυσμού. Είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος;

#173 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 18 February 2008 - 00:22

Εγω παλι δεν πιστευω οτι οποιοσδηποτε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να αφαιρεσει τη ζωη ενος αλλου οτι και να εχει κανει. Οποτε αν το εβρισκα, μολις καταλαβαινα τι ειναι θα το εκαιγα στη στιγμη... ή μαλλον θα εγραφα μεσα ενα ονομα, αυτο του Μητσοτακη, ετσι το τετραδιο θα καιγοταν μονο του.

40 δευτερόλεπτα αφού γράψεις το όνομα του Μητσοτάκη στο Death Note, το Death Note διαλύεται, το μελάνι του στυλό ξεραίνεται, και το χέρι με το οποίο έγραψες το όνομα παθαίνει τενοντίτιδα. :hehe:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#174 jeffhardy

jeffhardy

Imagi-Knight

• Members
  • 1,117 posts

Posted 18 February 2008 - 00:34

Αμα επεφτε ενα death note στα χερια μου λογικα θα εγραφα το δικο μου ονομα μεσα πριν γινω η μεγαλυτερη απειλη της ανθρωποτητας η απλα θα με σκοτωνα να δω ποσο ενδιαφερον ειναι η αισθηση του πονου,η αγωνια πριν το θανατο και το μετεπειτα βεβαια δεν ξερω αν μπορω να το κανω αυτο επειδη δεν θυμαμαι τους κανονες του death note well anyways ^^

#175 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 February 2008 - 00:35

Εξαιρετικά επιχειρήματα!
Αν αρχίσω να καθαρίζω όλους όσους πάσχουν από AIDS θα εξαλείψω μια από τις 2 μεγαλύτερες μάστιγες του 20ου αιώνα. Τι επιστήμονας ε; Ριζική θεραπεία και εξασφάλιση του υγιούς πληθυσμού. Είναι όμως αυτός ο σωστός τρόπος;

Και εγώ το έχω σκεφτεί αυτό πολλές φορές. Αφού έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουν που θα πεθάνουν όσοι πάσχουν από AIDS, αν υπήρχε ένας τρόπος να πεθάνουν ακαριαία επιτόπου εδώ και τώρα, θα γλιτώναμε μια για πάντα από την ασθένεια :P

Το θέμα όμως είναι πως, ακόμα και να γινόταν κάτι τέτοιο, δεν μπορούμε να στερήσουμε από κάποιον έστω και ένα λεπτό εναπομένουσας ζωής (σύμφωνα με την βιοηθική). Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ασθενείς που έχουν χρόνια ολόκληρα ζωής μπροστά τους.

Επομένως εγώ απλά παίρνω τις προφυλάξεις μου, και η ζωή συνεχίζεται :P

E5VV38U.jpg

#176 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 posts

Posted 18 February 2008 - 08:20

Δεν είναι εύκολο να πεί κανείς τι θα έκανε αν είχε ένα Death Note. Όλοι εδώ λέμε διάφορα, αλλά εαν πραγματικά το είχαμε, θα κάναμε ότι λέμε; Η απλά θα το χρησιμοποιούσαμε για "καλό της ανθρωπότητας" ή για "καλό δικό μας";

Δεν ξέρω τι θα έκανα, στην πραγματικότητα.

#177 Frodhi

Frodhi

He who fights the monster

• Members
  • 24 posts

Posted 18 February 2008 - 10:12

χμμ...Πολυ ενδιαφερον θεμα. Well τι να πω...αν επεφτε ενα DeathNote στα χερια μου θα μου περνουσε η σκεψη να το χρησιμοποιησω αλλα μαλλον στο τελος θα κατεληγα σαν τον Kira,να σκοτωνω κοσμο αβερτα.
Στο κατω κατω καθε ζωη ειναι ιερη και κανεις δεν εχει δικαιωμα να την στερησει.
He who fights with monsters might take care lest he thereby become a monster. And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.

#178 Damaged.Rose

Damaged.Rose

Kizu Ken Kubomi....

• Members
  • 98 posts

Posted 18 February 2008 - 11:00

Εγώ προσωπικά, θα χρησιμοποιούσα το Death Note χωρίς δεύτερη σκέψη...Και έχω ήδη κάτι ονόματα στο μυαλό μου. Αν και είμαι φάν τον βασανιστηρίων (:oo:) θα το χρησιμοποιούσα.

Υ.Γ. Διάβασα στα προηγούμενα posts ότι κάποιοι δεν θα το χρησιμοποιούσαν διότι δεν πίστεύουν ότι είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιός πεθαίνει και ποιός όχι. Ναί ρε παιδιά, αν σας δινόταν η ευκαιρία να σκοτώσετε κάποιον που σας κατέστρεψε τη ζωή, σας εξευτέλισε, σας ποδοπάτησε, σας έκανε να μετανιώνετε που ζήτε (λέμε τώρα), τότε θα πιστεύατε ακόμα ότι δεν μπορείτε να πείτε αν θα πεθάνει ή όχι? Αν και λένε ότι οι αμαρτίες πληρώνονται, έγω δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που θα τους τιμωρήσει. Έτσι καταλήγω στο ότι πρέπει να πέρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, διότι αν δεν το κάνουμε εμείς οι ίδιοι, δεν προκείται πότε να το κάνει κάποιος άλλος.

Αυτά για σήμερα!:bleh:

Posted Image

#179 momO

momO

somber

• Members
  • 285 posts

Posted 18 February 2008 - 11:10

Well...μπαίνω σε μεγάλο δίλημα...^^ πάντως πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιούσα...αλλά δεν έχω καμία ιδεά ΄για το ποιους θα έγραφα μέσα...: και συμφωνώ πως ο άμεσος θάνατος δεν πιάνει με την καμία τον αριθμό των βασανιστηρίων που θα μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας για ένα άτομο που θέλει να "ξεφορτωθεί"...:kill4u:
Posted Image

#180 Shadowstrike

Shadowstrike

White Noise/Black Silence

• Members
  • 370 posts

Posted 18 February 2008 - 11:45

Εγώ προσωπικά, θα χρησιμοποιούσα το Death Note χωρίς δεύτερη σκέψη...Και έχω ήδη κάτι ονόματα στο μυαλό μου. Αν και είμαι φάν τον βασανιστηρίων (:oo:) θα το χρησιμοποιούσα.

Υ.Γ. Διάβασα στα προηγούμενα posts ότι κάποιοι δεν θα το χρησιμοποιούσαν διότι δεν πίστεύουν ότι είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιός πεθαίνει και ποιός όχι. Ναί ρε παιδιά, αν σας δινόταν η ευκαιρία να σκοτώσετε κάποιον που σας κατέστρεψε τη ζωή, σας εξευτέλισε, σας ποδοπάτησε, σας έκανε να μετανιώνετε που ζήτε (λέμε τώρα), τότε θα πιστεύατε ακόμα ότι δεν μπορείτε να πείτε αν θα πεθάνει ή όχι? Αν και λένε ότι οι αμαρτίες πληρώνονται, έγω δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος που θα τους τιμωρήσει. Έτσι καταλήγω στο ότι πρέπει να πέρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, διότι αν δεν το κάνουμε εμείς οι ίδιοι, δεν προκείται πότε να το κάνει κάποιος άλλος.

Αυτά για σήμερα!:bleh:

torture>>>murder..
παραξενο που ακουω εσενα να θες να σκωτωνεις αμεσως :P:wis:

Well...μπαίνω σε μεγάλο δίλημα...^^ πάντως πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιούσα...αλλά δεν έχω καμία ιδεά ΄για το ποιους θα έγραφα μέσα...: και συμφωνώ πως ο άμεσος θάνατος δεν πιάνει με την καμία τον αριθμό των βασανιστηρίων που θα μπορούσε να σκεφτεί ο καθένας για ένα άτομο που θέλει να "ξεφορτωθεί"...:kill4u:

smae goes for me ;)

tbh..πρωτα θα ηθελα να ψαξω και να κανω μια ερευνα και μετα να το χρησιμοποιησω αν ειναι..

along with great power comes great responsibility.
Posted Image