wow ephialtes εννοουσες την 1η τριλογια(δλδ την καινουρια)?omfg αυτο ειναι αρκετο για να ξεκινησει και ενα 2ο flame war περα απ αυτο του pastorα και της erisas...
τωρα μην με παρεξηγησεις,θεωρω την 1η τριλογια πολυ καλη και οχι τοσο ασχημη οσο την κατατασσουν καποιοι/πολλοι...και οι ηθοποιοι πιστευω εκαναν μια decent δουλεια και γενικα νομιζω οτι η ιδεα της ιστοριας της ηταν καλυτερη απ αυτην της 2ης/παλιας τριλογιας....σαν συνολο ομως πιστευω οτι η 2η τριλογια ειναι λιγο καλυτερη καθως εχουμε να λαβουμε υποψη μας την καλυτερη δουλεια που εκανα οι ηθοποιοι+καλυτερη εξελιξη+(τα πιο σημαντικα για μενα)τα ΕΦΕ και η χρονολογια που βγηκε!
ναι,ακριβως,τα εφε και η χρονολογια ειναι που κατα τι γνωμη μου επαιξαν πολυ ρολο στην επιτυχια του star wars...την εποχη που βγηκε το star wars δεν υπηρχαν πολλα επη με παραλληλους γαλαξιες και εγωγιηνους πολιτισμους τοσο πλουσια οσο το star wars(το μονο που μπορει να συγκριθει πιστευω ειναι το star trek)...ολα τα υπολοιπα ειχαν ειτε κατωτερη ιστορια ειτε κατωτερα εφε/makeup ειτε και τα 2...το star wars συνδιαζοντας ολα αυτα σε μια εποχη οπου ο κινηματογραφος ηταν ακομη "πρωτογωνος" συγκριτικα με σημερα οδηγηθηκε στην επιτυχια του...
η νεα/1η τριλογια ενω βγηκε σε μια εποχη οπου τωρα πια εχουμε δει τα παντα απο special FX και ετσι δεν δημιουργηται η ιδια εντυπωση...προσθεσε και μερικα μυρια απο θυμωμενους fans της παλιας τριλογιας,οι οποιοι ηταν αντιθετοι απο την αρχη με την δημιουργια της prequel τριλογιας και θα καταλαβεις γιατι μισηθηκε τοσο..
κατα την γνωμη μου ομως,αν δεις την νεα τριλογια χωρις να την συγκρινεις με την παλια αποτελει μια πολυ καλη ιστορια και η χρηση των νεων εφε ηταν μια ευχαριστη αλλαγη κατα τι γνωμη μου(τα light sabers ποτε δεν εδειναν καλυτερα!)...οι δουλειες των ηθοποιον ηταν αρκετα καλες κατα την γνωμη μου επισης(ειδικα οι Ewan McGregor και Liam Neeson εδωσαν καλες ερμηνειες,αν κ ο neeson ηταν μονο στην 1η)....και σαν συνολο ειναι πολυ λιγο καυωτερη απο την παλια...
..τωρα μπορει να μισηθω γι αυτα που ειπα...ας δουμε τι εχουν να που οι αλλοι πανω στο θεμα...
παντως ναι,o sir alec guinness ηταν απο τους καλυτερους(για να μην πω ο καλυτερος) που επαιξε στην παλια τριλογια....
και τελος(ασχετο)...οσοι βαζετε και τριλογιες οπως το matrix ή το mad max στα favourites,μην ξεχνατε οτι εδω μιλαμε για τριλογιες και οχι για ταινιες...δλδ σε ποιον αρεσαν τα 3α matrix και mad max?(οχι γενικα σαν ταινιες,γιατι σιγουρα βλεπονταν...εγω εννοω σαν κλεισιμο τριλογιας..για μενα απετυχαν,κατεστρεψαν τις τριλογιες και δεν μπορουν να μπουν στις καλυτερες τριλογιες..οι 1ες ταινιες τους(matrix 1,2 και mad max 2 για μενα)ομως ειναι φοβερες)...
ΥΓ:στο lord of the rings,ασχετα αν οι ηθοποιοι εγιναν γνωστοι απ αυτο κ πριν ηταν ψιλοαγνωστοι,εκαναν ολοι φοβερη δουλεια για μενα...ακομη και ο bloom...