Από την μια μου άρεσε που είδαμε Erza vs. Erza και που φυσικά η Edo version δεν ήταν καθόλου εύκολη, ακόμη και εναντίον της κανονικής, που χρησιμοποιεί μαγεία κιόλας. Και τους υπόλοιπους 3 στρατηγούς τους κόβω να είναι αρκετά δύσκολοι. Θα τους πιάσουν Gray, Natsu και Gazille πιθανώς, ενώ το edoFairyTail θα τα βάλει με τα βασίλεια πιθανώς.
Επίσης ήταν από τις λίγες φορές (μαζί με τα προηγούμενα) που τα chapter έφυγε βολίδα, για κάποιον παράξενο λόγω βρέθηκα να ζητάω παραπάνω, οι εξελίξεις ήταν αρκετές και καλές γενικά.
Εφόσον ξεμπερδέψουμε όντως σύντομα, δεν θα έχω παράπονο γενικά... είχαμε arc για τον gray (Galuna island), την Lucy (Phantom Lord), την Erza (Tower of Paradise) και μετά 2 άσχετα
* arcs για να προβληθούν πολλοί νέοι χαρακτήρες (Luxus, Jubia, Gazille, Wendy, Raijinshuu κλπ) και αυτό ήταν απλά το αντίστοιχο του Happy και της Charle.
*αλλά και πάλι πολύ καλά: το Luxus arc ήταν το καλύτερο της σειράς so far κατ' εμέ, ενώ το Oracion Seis το βρήκα πάλι καλό στα πάντα σχεδόν και
με τον Gerard μέσα. Είχε κάποια κενάκια (και αρκετές ανατροπές/φάσεις φυσικά) όπως όλα τα arcs, αλλά ο Gerard δεν με χάλασε προσωπικά, άλλωστε σαν καλός χαρακτήρας ξεκίνησε (no wonder που η Erza είχε κόλλημα μαζί του) και, απλά επειδή "στραβοπάτησε", ο mangaka αποφάσισε να τον αφήσει να φύγει με πιο ηρωικό τρόπο. Εμένα προσωπικά μου άρεσε πιο πολύ ο 2ος Gerard παρά ο loser της αρχής, που τον έλεγχε η Urtear και που τα έβλεπε όλα ως παιχνίδι και θαύμαζε τον Natsu, ώσπου στο τέλος φυσικά τον νίκησε (τρώγοντας μια άκυρη ουσία - etherion

). Καλύτερος ο good Gerard και πάλι λοιπόν imo, άλλωστε σε αντίθεση με τους περισσότερους κακούς της σειράς so far (Leon, Gazille, Jubia, Luxus) δεν έγινε ο τυπικός καλός που ζει κανονική ζωή μετά, δεν ήταν τόσο κλισέ δλδ (αφού τον έπιασαν).
On topic πάλι (

), με χάλασε η βιασύνη με την οποία τα παρουσιάζει όλα και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Hatter.
Ειδικά τα χάπια που τους έδωσε και ξύπνησαν δρούσαν και ως τονωτικά δλδ; Γιατί εγώ κατάλαβα ότι απλά τους επέτρεπαν να χρησιμοποιούν μαγεία στο Edoras, όχι ότι τους την έκανε και restore, αφότου την είχαν μόλις χάσει.
Και άσε μας ρε Lucy που το 'χες ξεχάσει ότι ο Mystgun σου έδωσε χάπι... πες ότι μας το κρατούσες κρυφό για να αναρωτιόμαστε πως και μόνο εσύ χρησιμοποιείς μαγεία (και μετά αναρωτιόταν γιατί ήταν ξεχωριστή).
Και άσε μας που η απορρόφηση του DS magic τους αφήνει ζωντανούς και χωρίς συνέπειες, ενώ μπορούν και να ελευθερώνουν τους άλλους από τα Lachryma. Πολύ βολικά όλα.
Τέλος, ρε Mystgun σταμάτα να το παίζεις κομπάρσος και να βοηθάς τους άλλους από τις σκιές... μπέκα και λίγο στην σκηνή, το
δικό σου guild κινδυνεύει, λόγω του
δικού σου κόσμου, you know.

Και πάλι, αν δεν κρατήσει πολύ, ήταν καλό σαν ενδιάμεσο, ήμι-filler, arc.