Το μόνο που έχω να πω είναι πως τέτοιου είδους thread είναι για να συζητάμε κυρίως για τον Natsu, την Lucy, την Erza,
τον Aizen και τους άλλους χαρακτήρες. Όχι για τον Mashima τον ίδιο. Αυτό δεν συμβαίνει. Hell, είμαι σίγουρος πως σε αυτό το thread η λέξη "Mashima" εμφανίζεται περισσότερες φορές από την λέξη "Natsu". Το ίδιο ισχύει και στα αντίστοιχα threads του One Piece και των άλλων. H συζήτηση θα πρέπει να επικεντρώνεται στο τι κάνει ο Luffy, ο Naruto κλπ και όχι αν ο Oda κάνει πολλά διαλέιματα ή ο Kubo δεν φτιάχνει background. Κυρίως για τέτοιες συζητήσεις φτιάχτηκαν αυτά τα threads, πάνω στην πλοκή όποια και αν είναι αυτή. Δεν μπορεί να συζητάμε περισσότερο για το πως γράφει ο mangaka παρά για το τι συμβαίνει σε αυτό που γράφει.
Αυτή είναι η πλοκή, αυτός είναι ο συγγραφέας, σάμπως δεν το γνωρίζετε; Για παράδειγμα δεν μπορούμε να σχολιάζουμε πικρόχολα κάθε φορά που ο Natsu νικά με την δύναμη της φιλίας. Είναι στοιχείο της ιστορίας, στοιχείο του συγγραφικού χαρακτήρα του mangaka και από την στιγμή που συνεχίζεις να παρακολουθείς την σειρά θα πρέπει να το δεχτείς. Να το πάρεις σαν αυτονόητο. Είναι σαν να ποστάρει κάποιος συνεχώς, έπειτα από κάθε chapter "πόσο άθλιο είναι το σχέδιο του Oda" ή "γιατί δεν σχεδιάζει background" ο Kubo. Κριτίκαρε αλλα υπάρχει ένα μέτρο ακόμα και σε αυτό.
Κακώς ή καλώς, το thread απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που τους αρέσει η σειρά. Σε αυτούς που είναι fan του Fairy Tail. Αυτονόητο δεν είναι;
Νεκρό στοιχείο της πλοκής έτσι κι αλλιώς.
Ζυγός και Ιχθείς της μένουν indeed. Δεν νομίζω πως είναι νεκρό στοιχείο. Αυτό που έδειξε ο Makarov στον Gildarts (Lumen etoile)κάτω στο υπόγειο, είναι φανερό πως έχει να κάνει (και) με την Lucy. Μου φαίνεται πως απλά πρώτα πρέπει να συγκενρώσει η Lucy τα κλειδιά για να μάθουμε περισσότερα για τον ρόλο της.