Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Delicious in Dungeon


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 199 posts

Posted 11 April 2024 - 00:08

Dungeon food, ah, dungeon food...

 

 

AA1mrlvp.jpg

Δεν ειναι τιποτα, απλα το anime για το οποιο μιλαει ολο το ιντερνετ τελευταια.

 

 

Σε εναν κοσμο βγαλμενο απο το Dungeons and Dragons, το party του Laios εξερευνωντας ενα dungeon ερχεται αντιμετωπο με ενα δρακο. Χανουν ομως τη μαχη και ο δρακος τρωει την Falin, την αδερφη του Laios, η οποια ομως προλαβαινει να στειλει ολους τους αλλους εξω απο το dungeon με μαγεια. Ο Laios και οι δυο συντροφοι του που εμειναν μαζι του, το ξωτικο Marcille που ειδικευεται στη μαγεια και ο halfling Chilchuck που ειδικευεται στο να ξεκλειδωνει πορτες και να απενεργοποιει παγιδες, ξεκινουν για να γυρισουν στο dungeon οσο πιο γρηγορα μπορουν για να αναστησουν την Falin με μαγεια, ομως εχουν ξεμεινει απο προμηθειες και λεφτα και δεν εχουν χρονο να μαζεψουν οσα χρειαζονται. Η λυση που βρισκουν λοιπον ειναι να τρωνε τα τερατα που γυροφερνουν στο dungeon, κατι στο οποιο θα τους βοηθησει ο Senshi, ενος dwarf που ειδικευεται στο να μαγειρευει τερατα, ο οποιος πηγαινει μαζι τους για να τους βοηθησει.

 

Απο το studio Trigger, που σημαινει κορυφαιο animation ειδικα στις μαχες, ενω ηταν και ευχαριστη εκπληξη που το πρωτο opening ηταν με τραγουδι των Bump of chicken. Σε καποια openings το κουμπι skip ειναι απλα περιττο. :riiight:

 

Ηταν λιγο δυσκολο να αποφασισω αν θα ανοιξω θεμα για το anime ή για το manga, και τελικα αποφασισα για το πρωτο που ειναι το πιο επικαιρο αυτη τη στιγμη. Προτεινω ομως ανεπιφυλακτα να διαβασετε το manga αν σας αρεσει το anime, μεταξυ αλλων για να εκτιμησετε τα καταπληκτικα σκιτσα της mangaka Ryoko Kui. :thatsit:

 

this.jpg

Ενα μικρο παραδειγμα.

 

 

Βλεποντας το anime μπορει να σας κανει να νομιζετε πως η ιστορια φτανει στο τελος της, αλλα στην πραγματικοτητα μολις αρχισε, και αν αναλογιστειτε πως το manga ειναι 14 volumes μπορειτε να καταλαβετε πως η ιστορια εχει πολυ ψωμι ακομα. Στην αρχη δειχνει σαν ενα ασυνηθιστο anime μαγειρικης, αλλα οσο προχωραει τα stakes ανεβαινουν ολο και περισσοτερο.

 

Περα απο το στορυ μου αρεσουν παρα πολυ οι χαρακτηρες, τοσο ως προς το design τους οσο και στις προσωπικοτητες τους. Ο Chilckuck ειναι ο πιο κυνικος της παρεας ενω η Marcille ειναι συχνα η μαμα του γκρουπ και η φωνη της λογικης. Μαλιστα κατι δειχνει να τρεχει μεταξυ της και της Falin, που ισως να ειναι λιγο πιο εμφανες στο anime απ'οσο ηταν στο manga. Επισης δεν μπορω να μην δω τον Laios ως αυτιστικο, ειδικα απο τη στιγμη που ειμαι κι εγω στο φασμα και αναγνωριζω χαρακτηρηστικα σε αυτον που εχω κι εγω. I feel seen! :blingeye2: Με τη μανια που εχει μαλιστα με το φαγητο ταιριαζει πολυ με τον Senshi, ο οποιος το μονο που δειχνει να τον νοιαζει ειναι να μαγειρευει τερατα, και μαζι φερνουν συχνα τη Marcille στα ορια της.

 

fssf.jpg

Τι τραβαει για να σωσει την αγαπημενη της.

 

 

Και ειναι και πολλοι δευτεροι χαρακτηρες που απλα λατρευω, οπως το αγαπημενο μου αγορι ο Kabru ή η Leed απο τα ορκ, ενω ανυπομονω να κανει επισημα την εμφανιση της και η Izutsumi!

 

Επισης μου αρεσει παρα πολυ και το worldbuilding, με τον κοσμο να υπακουει σε συγκεκριμενους κανονες και την καθε διαφορετικη φυλη να εχει τα δικα της χαρακτηρηστικα που την ξεχωριζουν. Για παραδειγμα οι halfling που ειναι σαν χομπιτ αλλα με μεγαλα αυτια αντι για ποδια, ακριβως λογω των μεγαλων αυτιων τους εχουν πολυ πιο οξεια ακοη απο αλλες φυλες. Και αυτες οι διαφορες παιζουν συχνα μεγαλο ρολο στην αλληλεπιδραση των χαρακτηρων αλλα και των φυλών γενικα και στο πως βλεπουν ο ενας τον αλλον.

 

ΛΑΤΡΕΥΩ αυτο το anime, μπορειτε να το δειτε στο netflix ή αν προτιματε πλεοντας τις επτα θαλασσες  :pirate:,  και διαβαστε και το manga γιατι τα σπαει. :benkyou:


Edited by Kain, 11 April 2024 - 00:15.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#2 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,516 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 03 May 2024 - 06:29

Many thanks για το θέμα, είδα το Frieren τις προάλλες και έψαχνα κάτι σε αυτό το setting, θα του ρίξω μια ματιά (μόλις βγουν και τα 24 δλδ, δεν την παλεύω ongoing o κωλόγερος - διαλείψεις μνήμης αφού). :riiight:


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#3 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 199 posts

Posted 11 May 2024 - 22:10

Δεν νομιζω πως θα μεινει στα 24, δεν ειναι ουτε καν κοντα στο τελος της ιστοριας και φαινεται πως θα παει και για δευτερη σαιζον.


sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png