Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Scott Pilgrim takes off


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 27 November 2023 - 04:43

(Ανοιγμα θεματος στις 4 το βραδυ γιατι ελεγα θα δω δυο επεισοδια και μετα θα παω για υπνο αλλα μου αρεσε τοσο που το ειδα ολο με τη μια φορ δε γουιν!)

 

scott-pilgrim.webp

 

 

 

Ως φαν του Scott Pilgrim απο τοτε που διαβασα το κομικ και ειδα την ταινια, βλεποντας το short Scott Pilgrim vs the animation μου γεννηθηκε η επιθυμια να δω το κομικ σε σειρα κινουμενων σχεδιων.

Τα ασχημα νεα ειναι πως το Scott Pilgrim takes off δεν ειναι αυτο που ηθελα.

Τα καλα νεα ειναι πως τα σπαει anyway και ειναι κατι που δεν ηξερα πως ηθελα!

Δυστυχως δεν μπορω να πω πολλα για αυτο το anime (το animation ειναι απο Ιαπωνικο στουντιο και το opening ειναι στα Ιαπωνικα, οποτε ασχετα αν η αρχικη του γλωσσα ειναι τα αγγλικα μετραει ως anime, φαητ μι!) χωρις να δωσω spoiler για την αρχη, οποτε προτεινω να δειτε πρωτα τουλαχιστον τα πρωτα εναμιση επεισοδια, ξεροντας πως δεν ειναι adaptation του κομικ αλλα νεα ιστορια. Σημειωση ομως πως η σειρα μπορει να μη βγαζει πολυ νοημα αν δεν εχετε διαβασει το κομικ ή δει τουλαχιστον την ταινια, οποτε προτεινω να ξεκινησετε απο εκει.

Τα ειδατε ή δεν σας νοιαζει; Ωραια, συνεχιστε να διαβαζετε, σας επιτρεπω.

 

 

jwh8bHoGMXMMBvP3gcK2iC-970-80.jpg.webp
 

 

Ο Scott Pilgrim... Ξερετε τι, βαριεμαι να αλλαζω συνεχεια γλωσσα στο πληκτρολογιο οποτε θα γραφω στα ελληνικα απο δω και περα, ντηαλ γουιθ ιτ!

Ο Σκοτ Πιλγκριμ λοιπον ειναι ενας τελειως κοπανος 23χρονος που βγαινει με ενα 17χρονο κοριτσι, τουλαχιστον χωρις να ειναι αρκετα κριπουλας ωστε να εχει οποιαδηποτε φυσικη επαφη μαζι της (ουτε χερια δεν εχουν κρατησει). Μια μερα λοιπον γνωριζει τη μυστηριωδη αμερικανιδα Ραμονα Φλαουερς, και συντομα αρχιζουν να βγαινουν. Η Ραμονα ομως εχει ενα παρελθον, και για να συνεχισουν να ειναι μαζι ο Σκοτ πρεπει να νικησει στη μαχη τους εφτα κακους πρωην της. Ξεκινα λοιπον τη μαχη με τον πρωτο κακο πρωην... Και χανει. Και πεθαινει. Με κηδεια και με ολα. Ομως η Ραμονα ακουει τη φωνη του στο ονειρο της (το οποιο ομως ειναι στο κεφαλι του Σκοτ απο το οποιο περναει ενας δρομος υπερδιαστηματος, ξερετε φυσιολογικα πραγματα), πειθεται πως ο Σκοτ ειναι ακομα ζωντανος, και αρχιζει να ερευνα το μυστηριο της εξαφανισης του.

Στη σειρα λοιπον δεν βλεπουμε τοσο τον ιδιο τον Σκοτ οσο τη Ραμονα και τους εφτα κακους πρωην της και τους υπολοιπους χαρακτηρες να συνεχιζουν τη ζωη τους σε μια εναλλακτικη εκδοχη της ιστοριας. Αυτο ξενισε πολλους φαν του κομικ που περιμεναν να δουν μια σειρα που επικεντρωνεται στον Σκοτ αντι για τη Ραμονα, θελω να πω, το ονομα του ειναι στον τιτλο. Ομολογω πως κι εγω σηκωσα ενα φρυδι οταν το εμαθα, αλλα γρηγορα καταλαβα πως προτιμω κατι καινουριο αντι για την ιδια ιστορια με το κομικ. Η ταινια του 2010 αλλωστε και παλι δεν ακολουθουσε πιστα το κομικ αλλα τα εσπαγε με τον δικο της τροπο. Και επισης, η συνταγη της σειρας φωναζει απο μακρυα πως ειναι δυσκολο να παει στραβα.

Ο ιδιος ο δημιουργος του κομικ, Bryan Lee O'Malley, στην παραγωγη, animation απο το Studio Saru, ολο το καστ απο την ταινια, και στη μουσικη οι Anamanaguchi που εκαναν τη μουσικη του παιχνιδιου, νομιζω πως ειναι εξαιρετικος συνδυασμος. Το οπτικο στυλ της σειρας μου θυμιζει λιγο το Panty & Stocking with Garterbelt, και η anime αισθητικη του animation ταιριαζει απολυτα νομιζω στο στυλ της ιστοριας.

 

 

ScottPilgrimTakesOffuS1E800081612_0.jpg

 

 

Οκει με αυτα αουτ οφ δε γουεη, θελω τωρα να μπω σε φουλ σποϊλερ μοουντ και να μιλησω για τη σειρα στο συνολο της. Σποιλερς για σειρα κομικ και ισως ταινια, εισελθετε με δικο σας ρισκο.

 

Spoiler:

 

Αυτα λοιπον, η σειρα μου αρεσε, ειμαι φαν του κομικ και της ταινιας, δεν εχω παιξει ακομα το παιχνιδι αλλα ακουω πως ειναι καλο και μολις βρω λιγο χρονο θα το κοιταξω, αυτο το θεμα ανοιχτηκε αργα το βραδυ με καφε ως υποκαταστατο του υπνου, αγαπαω Γουαλας και Κιμ, the end, bye.


Edited by Kain, 27 November 2023 - 14:21.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#2 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 27 November 2023 - 15:59

ΦΟΥΛ ΣΠΟΙΛΕΡΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

 

Χαίρομαι που βλέπω τόσο απίστευτο ενθουσιασμό  :blingeye2: Είμαι και εγώ μεγάλος φαν των κόμικς, την ταινία δυστυχώς δεν την έχω δει ακόμα. Το άνιμε όμως το είδα σε δύο μέρες, 4 + 4. Πολύ διασκεδαστικό, έβγαινε αβίαστα το κάθε επεισόδιο.

 

Η αλήθεια είναι ότι εγώ ήθελα να δούμε το τέλος της μάχης με τον Matthew, επειδή έχει μερικά από τα αγαπημένα μου καρέ σε όλο το κόμικ και ανυπομονούσα να το δω animated αχαχαχ. Παρολ' αυτά το plot twist είχε πολλή φάση και, με το που μπήκα στο groove ότι πέφτει spotlight στους κακούς, γούσταρα άγρια. Μου άρεσε επίσης το περισσότερο insight στη Ramona, πχ εκεί που λέει στην Julie ότι πέρασε πολύ καλά στο ραντεβού της. Μικρές σκηνές, αλλά ουσιαστικές. Γενικά, ένα πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό εγχείρημα, πολύ τολμηρό που το όνομα του έργου έλειπε για τα 5 από τα 8 επεισόδια. Γενικά, είναι υπέροχο που όλο το franchise του Scott Pilgrim αποτελείτα πάντα από "alt" versions, που έχουν να πουν τη δική τους ιστορία. Γουστάρω τρελά όταν φέρνουν τους actors της ταινίας, τους μουσικούς, τους συντελεστές. Υπάρχει ένα μεράκι, πώς το λένε. Το μόνο που θα είχα ως παράπονο είναι το γεγονός ότι δύσκολα θα το πρότεινα ως entry point. Πρώτα τα κόμικς και μετά αυτό. Η σειρά είναι για ήδη υπάρχοντες φανς θεωρώ, όχι για να φτιάξει νέους.

 

Ένιωσα και εγώ ολοκληρωμένος με το φιλί ανάμεσα σε Kim και Roxie  :lovulovu:


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#3 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 27 November 2023 - 18:20

Πιστευω θα σου αρεσει πολυ η ταινια, ειδικα το κομματι του Matthew Patel ειναι πολυ καλο, ισως καλυτερο κι απο το κομικ. Γενικα η ταινια ως ενα σημειο ειναι η ιστορια του κομικ συμπιεσμενη και με αρκετες διαφορες ωστε να σου δινει κατι καινουριο, ενω κοντα στο τελος αλλαζει εντελως την ιστορια, επειδη αν θυμαμαι καλα δεν ειχε ακομα τελειωσει τον τελευταιο τομο του κομικ ο O'Malley και δεν ειχε αποφασισει ακομα πώς θα τελειωσει η ιστορια οταν γυριζοταν η ταινια. Το καστ ειναι υπεροχο και ο Edgar Wright απο τους αγαπημενους μου σκηνοθετες, και γενικα σε καθε τομεα της ταινιας εγινε καταπληκτικη δουλεια.

 

Αλλα ναι η σειρα σιγουρα δεν ειναι entry point, ουσιαστικα ειναι συνεχεια της ιστοριας οπότε οποιος δεν εχει καποια εξοικειωση με το τι συνεβη ως τωρα δεν θα καταλαβει και πολλα. Νομιζω ομως πως δεν χρειαζεται να εχει διαβασει καποιος ολο το κομικ, αλλα ισως να αρκει να εχει δει την ταινια. Τωρα που το σκεφτομαι μαλιστα δεν ειναι απιθανο να ειναι πιο πολυ συνεχεια της ταινιας παρα του κομικ.


Edited by Kain, 27 November 2023 - 19:14.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png


#4 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 27 November 2023 - 20:00

Ναι, θέλω να δω την ταινία σύντομα, μιας και η τριλογία Cornetto του Wright ήταν απίστευτα διασκεδαστική. Χαίρομαι που έχουν πάρει ωραίες στυλιστικές αποφάσεις, με ψήνεις να το δω όπου να ναι  :riiight:


8J90AKf.jpg

that's a dude!