Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ιαπωνικες ταινιες θεματολογιας τρομου


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Kain

Kain

    ♠️

  • Members
  • 194 posts

Posted 22 October 2023 - 02:10

Μιας και καθε Οκτωβρη μπαινω σε Halloween mode, σκεφτηκα να ανοιξω αυτο το θεματακι για Ιαπωνικες ταινιες με ηθοποιους που ταιριαζουν στην περισταση. Υποθετω πως ολοι ξερουμε τα Ring και τα Ju-On οποτε δεν θα τα αναφερω, αλλα θα προτιμησω καπως πιο αγνωστες ταινιες που μπορει να μην εχετε δει.

Siren / Forbidden Siren (2006)

Μετα απο μια τραυματικη εμπειρια, μια γυναικα παει ως μερος της θεραπειας της να μεινει λιγο καιρο σε ενα χωριο ενος μικρου νησιου μαζι με τον πατερα της και τον μικρο της αδερφο. Ολα δειχνουν ειδυλλιακα, αλλα οι κατοικοι του νησιου της δινουν μια μονο προειδοποιηση: Οταν ακουγεται ο ηχος της σειρηνας, δεν πρεπει να βγει απο το σπιτι.
Πολυ ωραια ατμοσφαιρα και το μικρο νησι ειναι πολυ ενδιαφερον setting για ταινια τρομου.
Βασισμενη στο ομονυμο παιχνιδι του Playstation 2.

 

Youtube Video

 

 

 

Sweet home (1989)

Ενα μικρο τηλεοπτικο συνεργειο πηγαινει σε μια επαυλη που εχει μεινει σφραγισμενη εδω και 30 χρονια για να γυρισει μια εκπομπη για την τελευταια τοιχογραφια ενος καλλιτεχνη που εμενε καποτε εκει, και ανακαλυπτουν πως η επαυλη ειναι λιγααακι στοιχειωμενη.
Η ταινια εχει την ιδιαιτεροτητα να ειναι tie-in του ομονυμου παιχνιδιου για το Famicom, που θεωρειται παππους των survival horror και ηταν η εμπνευση για το Resident Evil.

 

Youtube Video

 

 

 

Uzumaki (2000)

Σε μια μικρη Ιαπωνικη κωμοπολη, μια νεαρη και ο φιλος της ανησυχουν για τον πατερα του δευτερου ο οποιος τελευταια εχει αναπτυξει μια μανια με οτιδηποτε εχει σπειροειδες σχημα. Σιγα σιγα αρχιζουν να παρατηρουν και αλλα περιεργα φαινομενα, με μοναδικο συνδετικο κρικο το σχημα του σπιραλ.
Πολυ σουρεαλιστικη ταινιουλα, λιγο αργη και με αποτομο τελος, αλλα εχει καποιες πραγματικα ανατριχιαστικες στιγμουλες.
Βασισμενη στο ομονυμο manga του Junji Ito, το οποιο αν δεν το εχετε διαβασει το προτεινω ανεπιφυλακτα. Ετοιμαζεται και Anime για το οποιο εχουν βγει και δυο trailer αλλα δυστυχως ακομα δεν εχουμε καποια εκτιμηση ποτε θα βγει.

 

Youtube Video

 

 

 

World apartment horror (1991)

Ενας γκανγκστερ της Γιακουζα εχει την αποστολη να παει σε μια μικρη σχεδον ερειπωμενη διορωφη πολυκατοικια για να διωξει τους μεταναστες που κατοικουν εκει με οποιονδηποτε τροπο. Στην πορεια τα βρισκει λιγο σκουρα, οχι μονο επειδη οι κατοικοι ειναι πιο δυσκολοι απο οσο θα περιμενε, αλλα και επειδη το κτιριο τυχαινει να ειναι -το μαντεψατε- στοιχειωμενο.
Σε σκηνοθεσια Katsuhiro Otomo και σεναριο του Satoshi Kon, ειναι μια αρκετα απολαυστικη κωμωδιουλα τρομου και προτεινω να της ριξετε μια ματια. Επισης το τραγουδακι των τιτλων τα ψιλοσπαει!
Εχει βγει και ενα μικρο manga απο τον Satoshi Kon το οποιο ειναι επισης πολυ καλο, τεσσερις μικρες ιστοριουλες η πρωτη εκ των οποιων ειναι μεταφορα της ταινιας.

 

Youtube Video

 

 

 

House (1977)

Μια κοριτσοπαρεα παει για διακοπες στην επαυλη μιας θειας ενος απο τα κοριτσια, και αρχιζουν να συμβαινουν υπερφυσικα πραγματα.
ΠΟΛΥ σουρεαλιστικη κωμικη ταινια τρομου, επιτηδες κακοφτιαγμενη, με μερικες σκηνες να μοιαζουν λες και τις σκεφτηκε μικρο παιδι επειδη οντως τις σκεφτηκε μικρο παιδι, η κορουλα του σκηνοθετη.
Δειτε την γιατι εχει εναν σκελετο που χορευει, και καθ'ολη τη διαρκεια της θα αναρρωτιεστε τι στην ευχη βλεπετε, και μολις τελειωσει θα συνεχισατε να αναρρωτιεστε τι στην ευχη κατσατε και ειδατε.

 

Youtube Video

 

 

 

Noroi / The Curse (2005)

Ενας τηλεοπτικος ερευνητης του υπερφυσικου βρισκει πως καποιες απο τις υποθεσεις που ερευνα ισως να συνδεονται μεταξυ τους, και ανακαλυπτει στοιχεια που οδηγουν στην καταρα ενος δαιμονα.
Η ταινια ειναι σε μορφη ντοκυμαντερ και παρουσιαζεται ως η τελευταια δουλεια του ερευνητη πριν εκεινος εξαφανιστει μυστηριωδως. Αρκετα αργη αλλα και αρκετα σκιαχτικη ταινιουλα, απο τις αγαπημενες μου και την προτεινω για τους λατρεις του τρομου.

 

Youtube Video


Edited by Kain, 22 October 2023 - 11:08.

sigELIK.jpg   adorexu7.gif3.png